AfterDawn: IT-alan uutiset

Gangnam Stylen tekijä nettosi miljoonia pelkästään Youtubesta

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 23.1.2013 18:39 Kommentteja (4)

Gangnam Stylen tekijä nettosi miljoonia pelkästään Youtubesta Viime vuoden nettihitti Gangnam Style on tuottanut pelkkien Youtube-katseluiden muodossa jo yli kahdeksan miljoonaa dollaria mainostuloina. Psyn hittibiisi rikkoi Youtube-ennätyksiä joulukuun loppupuolella olemalla ensimmäinen miljardin katselun rajan ylittänyt video.
Google ei yleensä paljasta yksittäisten Youtube-videoiden tuottamia rahamääriä, mutta Gangnam Stylen tuotot tulivat ilmi Googlen talouslukujen julkaisun yhteydessä pidetyn sijoittajapuhelun aikana, kertoo nettijulkaisu Quartz.

Gangnam Style on tällä hetkellä katseltu Youtubessa noin 1,23 miljardia kertaa. Sen perusteella yksi toisto tuottaa noin 0,65 senttiä. Summasta puolet jää videon tekijälle eli Psylle sekä hänen levy-yhtiölleen, jotka ovat netonneet Youtube-katseluista siis nelisen miljoonaa dollaria. Loput tuotot pitää Google.

Psy levy-yhtiöineen ei ole ollut turhan tiukka kappaleen levityksen sekä käytön suhteen, vaan lukuisten versiointien on annettu levitä netissä vapaasti. Aiemman joulukuun alkupuolella tehdyn arvion mukaan Psy olisi saanut kotimaansa online-myynnistä alle 60 000 dollarin tulot, mutta maailmanlaajuisesti tuloja olisi kertynyt runsaat kahdeksan miljoonaa dollaria. Googlen tuoreen tiedon perusteella merkittävä osa potista on todennäköisesti Youtube-toistojen tuomia tuloja. Lisäksi suurempia tuloja on kertynyt iTunes-myynnistä ja mainoksissa esiintymisestä.

(Uutiskuva cc Mikko Hyppönen)

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

123.1.2013 20:03

ja aina valitetaan musiikin levittämisestä youtubeen

223.1.2013 21:16

Ja jos ei olisi YouTubea, niin tuskin olisin koskaan kappaletta nähnytkään, ja tuskin muukaan maailma.

323.1.2013 22:22

Ette kai te kaksi yritä tässä väittää, että musiikin tuottajat saavat keskimääräisesti enemmän tuloa Youtuben ansiosta?

423.1.2013 22:34

Eivät 1,2 tarkoita sitä 3:nen :D
Vaan, kun yleensähän musiikki bisnes on rajoittunut tiettyihin alueille ja sitten tietyn alueen ihmiset eivät ikinä pääse kuulemaan tiettyjä biisejä, mitä soitetaan toisella alueella :D

esim. Suomalainen musiikki, mitä myydään ja näytetään, on yleensä tätä Britti - Usa musiikkia. niiden TOP10 Listoilta kopioitu suomalaisille.
Eikä yleensä näissä suomen musiikki ympyröissä sitten ole kovin useasti Venäläisiä, Aasialaisia, arabialaisia.. ja jne :D

esim. vaikka tässä: ei varmaan kovin moni näitä ole kuullutkaan...
ovat omien maittensa TOPPEJA:
http://www.youtube.com/watch?v=lh2e-WnfJdE
http://www.youtube.com/watch?v=jzjb6Cn1JMA
http://www.youtube.com/watch?v=aYyKvp5oT8Q
http://www.youtube.com/watch?v=qMTgXTP68kU


- Sitä saa mitä ei osta -

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto