AfterDawn: IT-alan uutiset
Osallistu Elisan arvontaan ja voita Xiaomi Mi Robot Vauum-Mop Pro -robotti-imuri!

Suomen äänitemyynti kasvoi, kiitos digimyynnin

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 22.1.2013 15:29 Kommentteja (5)

Suomen äänitemyynti kasvoi, kiitos digimyynnin Musiikkituottajat IFPI Finland ry on julkaissut viime vuoden äänitemyynnin lukemia. Vuonna 2012 digitaalisten äänitteiden myynti kantoi koko äänitemyynnin maltilliseen kasvuun.
Kokonaismyynti kasvoi 1,2 prosenttia reiluun 42 miljoonaan samaan aikaan kun fyysisten tallenteiden lasku jatkui ja päättyi 7,5 prosenttia pakkaselle edellisvuoteen verrattuna. Tällä hetkellä 27 prosenttia kokonaismyynnistä kattava digimyynti puolestaan kasvoi edellisvuodesta 35 prosenttia. IFPI kertoo, että kyseessä on ensimmäinen kerta kun digitaalinen myynti kompensoi fyysisen myynnin laskun euromääräisesti.

Digitaalisen musiikin myynti kasvoi latauspalveluista 16 prosenttia, mutta suurinta kehitystä tapahtui tilauspalveluiden maksamissa korvauksissa. Eniten kasvua oli suoratoistopalvelu Spotifyn kohdalla. Korvauksia maksettiin yhteensä 8,1 miljoonaa euroa, joka on noin 57 prosenttia eli miltei kolme miljoonaa euroa edellisvuotta enemmän. Latauspalveluiden kokonaismyynti oli vuonna 2012 noin 3,2 miljoonaa euroa.
Kotimaisen musiikin osuus koko potista kasvoi 69 prosenttiin. Kymmenen myydyimmän albumin joukossa oli yhdeksän suomalaisnimeä ja ainoa ulkomainen oli Adelen "21". 100 000 myytyä albumia ylittivät "Vain elämää" 164 119 kappaleen ja Robinin "Koodi" 117 126 kappaleen myynnillä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: IFPI Robin
Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

122.1.2013 15:41

Ja sitten itketään, kun piraatit vievät levy-yhtiöiden leivän. Ei siltä näytä.

222.1.2013 15:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sove92:
Ja sitten itketään, kun piraatit vievät levy-yhtiöiden leivän. Ei siltä näytä.
Digimyynti olisi todennäköisesti jo aikaa sitten ohittanut fyysisten levyjen myynnin, jos kyseinen toimiala ei olisi viettänyt kymmentä vuotta ns. pää ******ssä, toivoen että jos pistää sormet korviin ja huutaa tosi kovaa NAANAANAANAA, että se paha Internet menisi pois. Ei mennyt.

EU värkkäsi lait, jolla voidaan lisensoida musaa rajat ylittäen eikä tarvi joka kärpäsenkakankokoisen maan tuottajajärjestöjen kanssa tapella -- ja ruotsalaiset väänsivät "niin iisi, että siitä ihan mielellään maksaakin"-palvelun. Ja nyt ihastellaan, kun onkin eka vuosi, että kokonaiskakku ei tullut kaksinumeroisia lukuja alaspäin.

322.1.2013 16:11

"Syytämme piraatteja tästä. Ilman piratismia ihmiset eivät ostaisi levyjä. Ja nyt tämän kasvavan ilmiön vuoksi emme enää voi itkeä kuinka piratismi vie leipämme" - T. analyytikko A. Ankka.

422.1.2013 16:29

Joo kyllä se viihdeteollisuus saa katsoa omaa naamansa kun sitä syyllistä etsitään ja lopettaa tuollaiset "piraatti" on syypää tekosyy osoittelut.

Koko viihdeteollisuus on ollut pahaasti jäljessä yhteiskuntien jakelukanavien digitaalisoitumisessa. Keskityttäisiin pitämään se maksava asiakas tyytyväisenä eli sille ne uudet modernit digitaaliset edulliset jakelukanavat.

Kaikissa näissä asioissa viihdeteollisuus on kussut ja vielä kusee.
- Saatavuus (super huonoa eli tahallisia pitkiä viiveitä)
- Hinta (Uudet tuotteet)
- Laatu (DRM, mainokset, patenti, toimiivuus jne..)

522.1.2013 21:17

Vain elämää ja Robin..

Hyvä että ne rahat tuhlataan ainakin laatulevyihin!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto