AfterDawn: IT-alan uutiset

Uusi Mega joutui jo antipiraattien hampaisiin

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 21.1.2013 14:48 Kommentteja (16)

Uusi Mega joutui jo antipiraattien hampaisiin

Antipiratismiryhmä StopFileLockersin mukaan Kim Dotcomin vasta avattu Mega on ensisijaisesti piraattisisältöjen jakeluun tarkoitettu palvelu, joka "yrittää huonosti esittää laillista pilvitallennuspalvelua".
TorrentFreakin mukaan StopFileLockersin tarkoituksena on pysäyttää Megan maksullisten tilien jälleenmyyjien rahaliikenne, mikä käytännössä myös veisi rahoituksen uudelta sivustolta. Järjestön johtohahmo Robert King väittää, että StopFileLockers onnistui viime vuoden aikana häiritsemään satojen piraattisivustoiden toimintaa ja jopa sulkemaan kymmeniä sivustoja.

Kingin TorrentFreakille antamien kommenttien mukaan Mega ei voi itse hoitaa maksuliikennettään, sillä palvelu ei täytä maksuvälittäjien kuten PayPalin pilvitallennustilaa myyville yrityksille asettamia tiukkoja määräyksiä. Megan maksullisten käyttäjätilien myynnin hoitavat tällä hetkellä jälleenmyyjät, joiden maksuliikenteen StopFileLockers pyrkii pysäyttämään.
- Me emme jahtaa laillisia pilvitallennuspalveluita kuten Dropboxia. Megaa ei kuitenkaan ikinä todellisuudessa ole tarkoitettu lailliseksi palveluksi vaan se täyttää kaikki laittoman tallennuspalvelun tunnusmerkit, vaikka käyttäjille ei vielä maksetakaan lataamisesta, King kommentoi TorrentFreakille.

Jotta palvelu voitaisiin laskea laillisia käyttötarkoituksia varten rakennetuksi, Kingin mukaan siihen tarvittaisiin työkalut laittoman materiaalin poistoa varten sekä ennakkotarkistus kaikelle palveluun ladatulle sisällölle. Uuden palvelun käyttöehdoissa kerrotaan, että palvelu tekee yhteistyötä viranomaisten kanssa vaaditulla tavalla, mutta koska palvelu tarjoaa kaikelle datalle vahvan salauksen, ladattujen tiedostojen ennakkotarkistus ei tule koskaan olemaan mahdollista.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

16 kommenttia

121.1.2013 14:54

Toivottavasti StopFileLockers saa samanlaiset rikollisjahdit päälleen kuin Kim Dotcom, sillä rikollista toimintaahan tuo on.

221.1.2013 14:56

Eli jos tiedostot suojataan, niin että yksityiset tiedot on turvassa pilvipalvelussa, on se automaattisesti laiton palvelu? StopFileLockers sais vähän kuunnella itteään, ja miettiä kuin typerältä toi kuullostaa.


Jos et osaa, teeskentele.

321.1.2013 15:40

Onkos tässä Megan palvelussa miten paljon eroa esim. Dropboxiin?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.1.2013 @ 15:41

421.1.2013 16:03

Kyllä tunkua näyttäisi olevan tuohon palveluun, koska itse en ole vielä saanut vahvistus sähköpostia =/

EDIT: Että näin... Jostain syystä Hotmail-tili ei kelpaa palvelulle joten käytin vakio spämmi maili (mailinator.com) osoitettani ja heti toimi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.1.2013 @ 16:11

521.1.2013 16:57

Ei uskalla vielä ottaa tätä oikeaan käyttöön kun vähän tosiaan pelottaa että joku järjestö puskee palvelun vielä alas. Vaikka onkin Dropboxia huomattavasti houkuttelevampi monilta osin. Pitää katsella kun on vähän ehtinyt vakiinnuttaa asemaansa.

621.1.2013 17:11

Ja voihan olla, että palvelu synnyttää kilpailua ja kohta dropbox ym. joutuvat tarjoamaan enemmän tallennustilaa ja muita palveluita käyttäjilleen..

721.1.2013 17:44

Tarkistaako Dropbox muka kaiken palveluun ladatun datan etukäteen?

Sen tiedän, että Dropbox salaa datan vasta Dropboxin päässä ja tietyillä Dropboxin työntekijöillä on pääsy dataan huolimatta salauksesta, mutta onko se ongelma nyt siinä, että Megassa data salataan niin, etteivät edes Megan työntekijät pääse siihen käsiksi?

Ihan hirveän kovaa luottoa Megaa kohtaan ei kyllä itseltä ainakaan vielä löydy, johtuen samojen tekijöiden aikaisempien palvelujen kohtalosta, mutta kaipa tuo pitää jossain välissä testata kunhan saavat toimimaan kunnolla. Kovin tärkeää dataa en siltikkään tuonne laittaisi.

821.1.2013 19:53

Syyllinen, kunnes toisin todistetaan. Vai miten se meni.

921.1.2013 20:02

Onko kukaan onnistunut rekisteröityä sinne Mega palveluun? Eka rekisterönnissä luulin, että tein liian vaikean salasanan, kokeilin toisen kerran rekisteröityä ja silloin salasanaksi laitoin 123456 mutta silti sivusto edelleen herjasi, ettei sähköposti/salasana ole oikein. Sähköpostin pitäisi olla oikein koska vahvistuslinkki itse oletuksena näytti sen valmiina.

1021.1.2013 20:23
KalikoJak
Inactive

Joo aika härskisti lähtee StopFileLockers syyttelemään Megaa. Sota julistetaan heti palvelun avauduttua, ilman mitään todisteita?

Todellisuus on mitä on, mutta minusta enemmän rikollista toimintaa on yrittää tuhota toisen yritys ja levittää katteettomia syytteitä ja VAIN koska heistä tuntuu, että palvelu ei ole laillinen.


Asus P8Z77-V LX2, i5-3570K, Corator DS, Asus HD7870, 8GB 1600 Mhz DDR3, 120GB Agility 3 + F3 1TB, SAGA II 500W, NZXT Hades, 24" Full HD.

1121.1.2013 22:01

Eipä noiden vaatimusten täyttäminen auttanut Megauploadia antipiraattien toimilta ennenkään. Tässä ei ole kyse laillisuudesta tai laittomuudesta. Paypalin käyttösäännöt ovat erittäin ankaria pilvipalveluille. Megauploadin pitäisi päästää Paypalin kaverit aina halutessaan tonkimaan käyttäjien tiedostoja muiden vaatimusten joukossa. Toivon vain itse tällaisten yhteenottojen lisäävän maksutapoja ja nostavan bitcoinien suosiota.

Itse King on taas perinteinen opportunisti, joka käyttää pedofiliaa lyömäaseena sivustoja vastaan. Laitonta materiaalia löytäessään hän ilmoittaa maksuvälittäjille löydöstään sivuston ylläpitäjien tai poliisin sijaan. Itse en usko tämän toiminnan auttavan hyväksikäytettyjä, mutta mikäs siinä jos se edistää omaa asiaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.1.2013 @ 22:06

1222.1.2013 09:54

eipä ainakaan ole hankalaa päätellä ketkä ohjailee tuota stopfilelockerssia

1322.1.2013 10:08

Edit: Väärä uutinen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.1.2013 @ 10:09

1422.1.2013 17:53

Itse käytän Megaa lähinnä varmuuskopiointiin.

1523.1.2013 10:25
TaasSkeidaa
Vahvistamaton

Ja taas on tyrkyllä 100-prosentisesti turha palvelu, joka kaiken lisäksi on luotu rikollisuuden edistämiseksi.
Kaikissa päätelaitteissa on järkeviin käyttötarpeisiin nähden rajattomasti tallennustilaa, epäkäytännöllinen ja epävarma pilvestä latailu vain täyttää rajalliset kaistat.
Hienoa, jos edes piratismin torjunnan varjolla lapsellinen pilveily vähenee ;) LOL

1625.1.2013 18:54

Käyttäjä voi salata tiedostonsa ennen julkaisemista myös muissa palveluissa!

Pakollinen ennakkosensuuri ei kuulu sananvapauteen eikä pelkillä luuloilla syyttely. Oikeustoimiin vaaditaan todisteita...


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto