AfterDawn: IT-alan uutiset

Kim Dotcomin Mega keräsi yli miljoona käyttäjää ensimmäisenä päivänä

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 20.1.2013 18:07 Kommentteja (10)

Kim Dotcomin Mega keräsi yli miljoona käyttäjää ensimmäisenä päivänä Eilen illalla Suomen aikaa avautunut uusi tiedostopalvelu Mega keräsi ensimmäisenä päivänään yli miljoona käyttäjää. Vaikka ryntäykseen oli varauduttu, käyttäjiä rekisteröityi ensimmäisen tunninkin aikana jo yli 100 000 kappaletta, mikä sai palvelun hidastelemaan ja häviämään linjoilta hetkeksi.
Palvelun takana oleva internet-yrittäjä Kim Dotcom kertoi, että käyttäjien kiinnostus maksullisia käyttäjätilejä kohtaan on ylittänyt kaikki odotukset. Maksullisten käyttäjätilien suosio vaikuttaa siltä, että käyttäjillä on luottoa palvelun tulevaisuuteen. Kim Dotcomin mukaan tällä kertaa palvelun laillisuus on tutkittu asianajajien kanssa "viimeistä pikseliä myöten".Megan avausta juhlittiin tänä aamuna Suomen aikaa Kim Dotcomin kartanolla Uudessa-Seelannissa. Lehdistötilaisuuden lisäksi tapahtumaan kuului muun muassa vuosi sitten tapahtuneen kotietsinnän uudelleenesitys, jota oli dramatisoitu helikoptereilla ja räjähdyksillä.

Lehdistötilaisuudessa Dotcom kertoi, että palvelun tulevaisuuteen kuuluu nykyisen tiedostojen tallennuspalveluiden lisäksi myös tiedostojen jakaminen. Megan uudet sisarpalvelut kuten jo aiemmin paljastettu musiikkipalvleu Megabox on tarkoitus esitellä kuuden kuukauden kuluessa.

Vaikka uusi Mega on nähty suoranaisena kostona Hollywoodin viihdeteollisuudelle, jota vastaan Kim Dotcom käy oikeutta Yhdysvalloissa, omistaja vakuuttaa olevansa halukas diplomaattiseen ratkaisuun kaikissa tulevissa kiistoissa.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

120.1.2013 19:42

Itse en ole päässyt saitille lainkaan, en eilen enkä tänään.

220.1.2013 19:58

Bfr, en minäkään. Siis mikäli tuo http://mega.co.nz/ on se oikea urli?

Lainaus:
Lehdistötilaisuuden lisäksi tapahtumaan kuului muun muassa vuosi sitten tapahtuneen kotietsinnän uudelleenesitys, jota oli dramatisoitu helikoptereilla ja räjähdyksillä.

Pikkasen ollu meininkiä avajaisissa, ei oo rahasta kii! :D


320.1.2013 20:12

Lainaus:
Bfr, en minäkään. Siis mikäli tuo http://mega.co.nz/ on se oikea urli?

Käsittääkseni, ja myös kim.com/mega pitäisi johtaa tuonne.

420.1.2013 20:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:
Lainaus:
Bfr, en minäkään. Siis mikäli tuo http://mega.co.nz/ on se oikea urli?

Käsittääkseni, ja myös kim.com/mega pitäisi johtaa tuonne.

Aamupäivällä ja alkuiltapäivästä tuonne vielä pääsi ihan normaalisti, mutta nyt illalla ei. Syy lienee ihan selvä, jenkeissä on vasta iltapäivä, niin sieltä varmaan tulee sivunlatauksia ihan kiitettävästi

520.1.2013 22:03

Ei toimi ei.

(Myös: http://www.downforeveryoneorjustme.com/mega.co.nz )

Ei missään olisi videonpätkää noista avajaisista (lähinnä tuosta dramatisoidusta kotietsinnän uudelleenesityksestä)?


BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

621.1.2013 8:07
karkkimaa
Vahvistamaton

Tein tunnuksen ja yritin lähettää 2.8 megatavun kuvaa. Latausprosentti nousi noin 40%:iin ja sitten tipahti takaisin 10%:iin. Kun tätä oli jatkunut 16 minuuttia sammutin sivun. Ehkä johtuu alkuryntäyksestä, mutta ainakaan en nyt aamulla sinne siis saanut lähetettyä tiedostoja. Onnaksi skydrive toimii ja sinnekin on tarpeeksi tilaa, eli 25Gt.

721.1.2013 8:37

Jooh, minäkin pääsin tekemään tunnuksen mutta todella takkuisesti tuntuu toimivan. Uusi-seelanti ei liene se paras pilven sijoituspaikka etenkään tällaisissa kohu-tapauksissa jotka poikivat miljoonia käyttäjiä.

821.1.2013 9:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:
Jooh, minäkin pääsin tekemään tunnuksen mutta todella takkuisesti tuntuu toimivan. Uusi-seelanti ei liene se paras pilven sijoituspaikka etenkään tällaisissa kohu-tapauksissa jotka poikivat miljoonia käyttäjiä.
Taitaa nuo fyysiset palvelimet olla ripoteltu ympäri maailmaa. Ainakin tuo mega.co.nz osoittaa Luxemburgiin.

921.1.2013 15:20

Jumi sen kuin jatkuu, itsekään en saanut tiedoston tiedostoa ladattua palveluun

1023.1.2013 16:59

Nyt näyttäisi toimivan, eikä tarvitse rekisteröityäkkään, tiedosto lähti pilveen ongelmitta Firefoxilla.

Mutta sitten koitin ladata sen sieltä kahdella eri koneella (Vista ja 7) IE 9, Opera 12, Firefox 18 eivät onnistuneet lataamaan tiedostoa, IE sai 0%, Opera sai 49-96% ja Firefox sai 100% mutta tiedosto ei päässyt kovalevylle asti.

Ainoastaan Chrome 24 sai tiedoston ladattua onnistuneesti, joten Megan joka välissä mainostama selain on siis ainakin meille pakollinen lataukseen.

edit: Nyt tungen sinne 7GB videoita (itse kuvattuja), nopeus on huima, 540kt/s eli lähes täysi 5M lähtee ulos, ja en siis ole rekisteröitynyt tai maksanut mitään joten lähetys on kunnossa.

edit2: kolme 2GB videota oli päässeet perille mutta neljäs video oli jäänyt jumiin ja piti lisätä uudestaan, lähetysnopeus on nyt 570kt/s eli täysi kaista käytössä, jostain syystä ensimmäinen kolmesta videosta meni kokonaan ongelmitta mutta seuraava pääsi 30% ja tuolloin kannettava meni valmiustilaan ja lähetys piti aloittaa alusta ja tuo 30% menetettiin, ratkaisin ongelman laittamalla yhden torrentin seedaantumaan koska tuolloin kanettava ei mene valmiustilaan.

edit3: Latausnopeus oli 1,3Mt/s mutta kun tiedosto oli 100% niin Chrome vei muistia 1,5Gt ja 10min odottelun jälkeen muisti vapautui ja Chrome alkoi tallentaa levylle, tätä kesti toiset 10min ja tiedosto oli lopulta kovalevyllä, eli 2GB tiedoston siirron kokonaisaika oli siis 45 minuutia, en voi suositella hätäisille ;)

Ja mitä yksityisyyteen tulee niin en näe ongelmaa, en ole antanut mitään tietoja ja voisin käyttää proxya tai VPN:ää jos olisi jotain salattavaa, eli täysin anonyymi toiminta on mahdollista.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.1.2013 @ 16:10

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto