AfterDawn: IT-alan uutiset

Uudistettu Firefox sisältää pitkään kaivattuja ominaisuuksia

Kirjoittaja Sami Koivunen (Google+) @ 8.1.2013 20:12 Kommentteja (17)

Uudistettu Firefox sisältää pitkään kaivattuja ominaisuuksia Mozilla julkaisi virallisesti tänään 18-version huippusuositusta Firefox-selaimestaan. Merkittävimpiin uudistuksiin kuuluu muun muassa uusi JavaScript-kääntäjä, sisäänrakennettu PDF-lukija ja tuki Retina-näytöille. Päivitys julkaistiin Windows-, Mac-, Linux- ja Android-alustoille.
Selainjätin isoimpiin uudistuksiin kuuluu uusi JavaScript-kääntäjä IonMonkey, joka toimii jopa 25 prosenttia nopeammin kuin edeltäjänsä JägerMonkey. Lisäksi käyttäjät lienevät tyytyväisiä kuullessaan sisäänrakennetusta PDF-lukijasta, jonka saapumista on odotettu jo pitkään. The Next Webin mukaan Mozilla on toisaalta myös poistanut animoidut teemat suorituskyvyn parantamiseksi ja Retina-tuen saavuttamiseksi.

Mozilla pitää Firefoxin päivitystahdin kiivaana, sillä Firefox 17 julkaistiin viime vuonna marraskuun 21. päivänä. 18-version uudistuslistan tietokoneille näkee täältä ja Androidille täältä. Päivitys on saatavilla Firefoxin sivuilla. Joulukuussa uutisoimme, kuinka Firefox sai Facebook Messengerin ja marraskuussa Mozillan päätöksestä laittaa 64-bittisen Firefoxin kehitys jäihin.

Edellinen Seuraava  

17 kommenttia

18.1.2013 20:17

Minä odotan edelleen sitä toimivaa silent update ominaisuutta. Firefox ei edes ilmoita päivityksissä ja pysyy vanhassa versiossa. Help -> about -> restart to update käynnistää selaimen uudelleen, mutta mitään ei tapahdu.

28.1.2013 20:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arcanix:
Minä odotan edelleen sitä toimivaa silent update ominaisuutta. Firefox ei edes ilmoita päivityksissä ja pysyy vanhassa versiossa. Help -> about -> restart to update käynnistää selaimen uudelleen, mutta mitään ei tapahdu.
Kyllä tuo toiminto on ainakin täällä toiminut ja hyvin. Asetuksista kannattaa kattoa että on taustapalvelut päällä.

38.1.2013 20:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mysticiza:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arcanix:
Minä odotan edelleen sitä toimivaa silent update ominaisuutta. Firefox ei edes ilmoita päivityksissä ja pysyy vanhassa versiossa. Help -> about -> restart to update käynnistää selaimen uudelleen, mutta mitään ei tapahdu.
Kyllä tuo toiminto on ainakin täällä toiminut ja hyvin. Asetuksista kannattaa kattoa että on taustapalvelut päällä.
Automaattiset päivitykset päällä, sekä taustapelvelut päällä. Silti ei vaan toimi.

48.1.2013 21:39

Mikä ihmeen lisäohjelma asentui tuohon 18-versioon? Hotspot shield helper on se ohjelman nimi. Joku p*rhanan spämmi juttu?

58.1.2013 22:54

Eikä tue vieläkään HTCPCP-protokollaa vaikka sille on luotu bugzillaan. https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=46647


Jos et osaa, teeskentele.

69.1.2013 13:34

Mitäs, download.fi linkkiä ei uutisessa

79.1.2013 15:23

PDF-tiedostojen tuki oli mukana v18 betassa, mutta julkaisuversiosta se on otettu pois.

Firefoxin käynnistysaikaa on myös nopeutettu uusimmassa versisossa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.1.2013 @ 15:24

89.1.2013 16:00

Meikäläisellä ainakin lagaa ihan jumalattomasti jos yrittää operoida valikkopalkin valikoita tai muita ylhäällä olevia palkkeja. Safe modessa pelittää kyllä hyvin, pitää katella johtuuko jostain lisäosasta tämä vai mistä.

99.1.2013 16:45

Puoli päivää oli 18 versio foxista käytössä. Palasin takas waterfoxiin 16 versioon.

18 versiota ootellessa :)

109.1.2013 16:59

En minä ainakaan ole tyytyväinen kuulessani sisäänrakennetusta PDF-lukijasta.

119.1.2013 20:06

On se kumma ettei vieläkään ole saatu muistivuotoja tukittua jotka on olleet jostain kolmos tai nelosversiosta asti! Tänään viimeksi on selain hörpännyt selailun päätteeksi koko keskusmuistin ja swapin muutamassa sekunnissa ja jumittanut jopa hiiren että on pitänyt resettiä naputtaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.1.2013 @ 20:06

129.1.2013 20:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kane_k:
On se kumma ettei vieläkään ole saatu muistivuotoja tukittua jotka on olleet jostain kolmos tai nelosversiosta asti! Tänään viimeksi on selain hörpännyt selailun päätteeksi koko keskusmuistin ja swapin muutamassa sekunnissa ja jumittanut jopa hiiren että on pitänyt resettiä naputtaa.
Tarkistapas lisäosasi, ei mulla vaan koskaan ole mitään tuollaista käynyt.

139.1.2013 20:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mysticiza:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kane_k:
On se kumma ettei vieläkään ole saatu muistivuotoja tukittua jotka on olleet jostain kolmos tai nelosversiosta asti! Tänään viimeksi on selain hörpännyt selailun päätteeksi koko keskusmuistin ja swapin muutamassa sekunnissa ja jumittanut jopa hiiren että on pitänyt resettiä naputtaa.
Tarkistapas lisäosasi, ei mulla vaan koskaan ole mitään tuollaista käynyt.
Pluginit kaatuilee harvemmin ja silloin tulee ilmoitus että komentosarja ei vastaa kysymyksellä lopetetaanko toiminta. Tämä muistivuoto taasen on ollut riesana aikana jolloin en edes käyttänyt mitään plugineita ja sitä on tapahtunut eri koneillakin. Yleensä se tapahtuu silloin kun ei muista selainta käyttää kiinni edes kerran vuorokaudessa.

149.1.2013 22:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arcanix:
Minä odotan edelleen sitä toimivaa silent update ominaisuutta. Firefox ei edes ilmoita päivityksissä ja pysyy vanhassa versiossa. Help -> about -> restart to update käynnistää selaimen uudelleen, mutta mitään ei tapahdu.
Ja minä odotan edelleen toimivaa firefoxia. Ennen selain oli kevyt kuin mikä mutta ei ole ollut sitä enää pitkiin aikoihin.

1510.1.2013 7:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:

Ja minä odotan edelleen toimivaa firefoxia. Ennen selain oli kevyt kuin mikä mutta ei ole ollut sitä enää pitkiin aikoihin.

Suurin syy selaimien "raskauteen" on raskaammaksi muuttuvat nettisivut. XP:n vanhalla IE selaimella yhdellä sopivalla sivulla muistinkäyttö nousee suunnileen 2 kertaa suuremmaksi kuin mitä koko XP käyttis vei julkaisu hetkellä.

Jos nykyisillä nettisivuilla kokeilet sitä vanhaa "kevyttä" firefoxia niin saatat yllättyä...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.1.2013 @ 08:01

Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

1610.1.2013 10:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:

Ja minä odotan edelleen toimivaa firefoxia. Ennen selain oli kevyt kuin mikä mutta ei ole ollut sitä enää pitkiin aikoihin.

Suurin syy selaimien "raskauteen" on raskaammaksi muuttuvat nettisivut. XP:n vanhalla IE selaimella yhdellä sopivalla sivulla muistinkäyttö nousee suunnileen 2 kertaa suuremmaksi kuin mitä koko XP käyttis vei julkaisu hetkellä.

Jos nykyisillä nettisivuilla kokeilet sitä vanhaa "kevyttä" firefoxia niin saatat yllättyä...
Melkein noin mutta ei ihan. On kyllä totta että netttisivut on muuttuneet raskaammiksi mutta ei niin nopeasti. Eihän nyt kaikkia sivuja päivitetty samalla kun firefoxin nopea päivitystahti alkoi. Tosin siihen aikaan oli ff:n kanssa paljon muutakin ongelmia kuten yleinen näytönohjain lakkasi vastaamassa ongelma.

1712.1.2013 13:40

vahdoin chromeen jo vuosia siten raskauden takia. nyt uudella koneella ff pyörii mutta chromeen tottuneena en enään ikinä palaa ff:n käyttäjäksi

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.1.2013 @ 13:41

Nykyinen luuri: Samsung Galaxy S III
Nykyinen kone: Asus K54SV + DNA 4G WLAN Mokkula, joka toimii jos toimii.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....
OnePlus 6:n kamera saa kehuja – Tarkennus on tarkka ja nopea OnePlus 6:n kamera saa kehuja – Tarkennus on tarkka ja nopea (17.7.2018 18:11)
Elisalla ja Telialla huippumyynteihin yltänyt OnePlus 6 saa suitsutusta valokuvaukseen erikoistuneelta DxO Labsilta. Puhelimen kamera saavutti DxOMark-testissä komeat 96 pistettä. OnePlussan ....
1 kommentti

Uutisarkisto