AfterDawn: IT-alan uutiset

Uudistettu Firefox sisältää pitkään kaivattuja ominaisuuksia

Kirjoittaja Sami Koivunen (Google+) @ 8.1.2013 20:12 Kommentteja (17)

Uudistettu Firefox sisältää pitkään kaivattuja ominaisuuksia Mozilla julkaisi virallisesti tänään 18-version huippusuositusta Firefox-selaimestaan. Merkittävimpiin uudistuksiin kuuluu muun muassa uusi JavaScript-kääntäjä, sisäänrakennettu PDF-lukija ja tuki Retina-näytöille. Päivitys julkaistiin Windows-, Mac-, Linux- ja Android-alustoille.
Selainjätin isoimpiin uudistuksiin kuuluu uusi JavaScript-kääntäjä IonMonkey, joka toimii jopa 25 prosenttia nopeammin kuin edeltäjänsä JägerMonkey. Lisäksi käyttäjät lienevät tyytyväisiä kuullessaan sisäänrakennetusta PDF-lukijasta, jonka saapumista on odotettu jo pitkään. The Next Webin mukaan Mozilla on toisaalta myös poistanut animoidut teemat suorituskyvyn parantamiseksi ja Retina-tuen saavuttamiseksi.

Mozilla pitää Firefoxin päivitystahdin kiivaana, sillä Firefox 17 julkaistiin viime vuonna marraskuun 21. päivänä. 18-version uudistuslistan tietokoneille näkee täältä ja Androidille täältä. Päivitys on saatavilla Firefoxin sivuilla. Joulukuussa uutisoimme, kuinka Firefox sai Facebook Messengerin ja marraskuussa Mozillan päätöksestä laittaa 64-bittisen Firefoxin kehitys jäihin.

Edellinen Seuraava  

17 kommenttia

18.1.2013 20:17

Minä odotan edelleen sitä toimivaa silent update ominaisuutta. Firefox ei edes ilmoita päivityksissä ja pysyy vanhassa versiossa. Help -> about -> restart to update käynnistää selaimen uudelleen, mutta mitään ei tapahdu.

28.1.2013 20:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arcanix:
Minä odotan edelleen sitä toimivaa silent update ominaisuutta. Firefox ei edes ilmoita päivityksissä ja pysyy vanhassa versiossa. Help -> about -> restart to update käynnistää selaimen uudelleen, mutta mitään ei tapahdu.
Kyllä tuo toiminto on ainakin täällä toiminut ja hyvin. Asetuksista kannattaa kattoa että on taustapalvelut päällä.

38.1.2013 20:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mysticiza:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arcanix:
Minä odotan edelleen sitä toimivaa silent update ominaisuutta. Firefox ei edes ilmoita päivityksissä ja pysyy vanhassa versiossa. Help -> about -> restart to update käynnistää selaimen uudelleen, mutta mitään ei tapahdu.
Kyllä tuo toiminto on ainakin täällä toiminut ja hyvin. Asetuksista kannattaa kattoa että on taustapalvelut päällä.
Automaattiset päivitykset päällä, sekä taustapelvelut päällä. Silti ei vaan toimi.

48.1.2013 21:39

Mikä ihmeen lisäohjelma asentui tuohon 18-versioon? Hotspot shield helper on se ohjelman nimi. Joku p*rhanan spämmi juttu?

58.1.2013 22:54

Eikä tue vieläkään HTCPCP-protokollaa vaikka sille on luotu bugzillaan. https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=46647


Jos et osaa, teeskentele.

69.1.2013 13:34

Mitäs, download.fi linkkiä ei uutisessa

79.1.2013 15:23

PDF-tiedostojen tuki oli mukana v18 betassa, mutta julkaisuversiosta se on otettu pois.

Firefoxin käynnistysaikaa on myös nopeutettu uusimmassa versisossa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.1.2013 @ 15:24

89.1.2013 16:00

Meikäläisellä ainakin lagaa ihan jumalattomasti jos yrittää operoida valikkopalkin valikoita tai muita ylhäällä olevia palkkeja. Safe modessa pelittää kyllä hyvin, pitää katella johtuuko jostain lisäosasta tämä vai mistä.

99.1.2013 16:45

Puoli päivää oli 18 versio foxista käytössä. Palasin takas waterfoxiin 16 versioon.

18 versiota ootellessa :)

109.1.2013 16:59

En minä ainakaan ole tyytyväinen kuulessani sisäänrakennetusta PDF-lukijasta.

119.1.2013 20:06

On se kumma ettei vieläkään ole saatu muistivuotoja tukittua jotka on olleet jostain kolmos tai nelosversiosta asti! Tänään viimeksi on selain hörpännyt selailun päätteeksi koko keskusmuistin ja swapin muutamassa sekunnissa ja jumittanut jopa hiiren että on pitänyt resettiä naputtaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.1.2013 @ 20:06

129.1.2013 20:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kane_k:
On se kumma ettei vieläkään ole saatu muistivuotoja tukittua jotka on olleet jostain kolmos tai nelosversiosta asti! Tänään viimeksi on selain hörpännyt selailun päätteeksi koko keskusmuistin ja swapin muutamassa sekunnissa ja jumittanut jopa hiiren että on pitänyt resettiä naputtaa.
Tarkistapas lisäosasi, ei mulla vaan koskaan ole mitään tuollaista käynyt.

139.1.2013 20:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mysticiza:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kane_k:
On se kumma ettei vieläkään ole saatu muistivuotoja tukittua jotka on olleet jostain kolmos tai nelosversiosta asti! Tänään viimeksi on selain hörpännyt selailun päätteeksi koko keskusmuistin ja swapin muutamassa sekunnissa ja jumittanut jopa hiiren että on pitänyt resettiä naputtaa.
Tarkistapas lisäosasi, ei mulla vaan koskaan ole mitään tuollaista käynyt.
Pluginit kaatuilee harvemmin ja silloin tulee ilmoitus että komentosarja ei vastaa kysymyksellä lopetetaanko toiminta. Tämä muistivuoto taasen on ollut riesana aikana jolloin en edes käyttänyt mitään plugineita ja sitä on tapahtunut eri koneillakin. Yleensä se tapahtuu silloin kun ei muista selainta käyttää kiinni edes kerran vuorokaudessa.

149.1.2013 22:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arcanix:
Minä odotan edelleen sitä toimivaa silent update ominaisuutta. Firefox ei edes ilmoita päivityksissä ja pysyy vanhassa versiossa. Help -> about -> restart to update käynnistää selaimen uudelleen, mutta mitään ei tapahdu.
Ja minä odotan edelleen toimivaa firefoxia. Ennen selain oli kevyt kuin mikä mutta ei ole ollut sitä enää pitkiin aikoihin.

1510.1.2013 7:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:

Ja minä odotan edelleen toimivaa firefoxia. Ennen selain oli kevyt kuin mikä mutta ei ole ollut sitä enää pitkiin aikoihin.

Suurin syy selaimien "raskauteen" on raskaammaksi muuttuvat nettisivut. XP:n vanhalla IE selaimella yhdellä sopivalla sivulla muistinkäyttö nousee suunnileen 2 kertaa suuremmaksi kuin mitä koko XP käyttis vei julkaisu hetkellä.

Jos nykyisillä nettisivuilla kokeilet sitä vanhaa "kevyttä" firefoxia niin saatat yllättyä...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.1.2013 @ 08:01

Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

1610.1.2013 10:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:

Ja minä odotan edelleen toimivaa firefoxia. Ennen selain oli kevyt kuin mikä mutta ei ole ollut sitä enää pitkiin aikoihin.

Suurin syy selaimien "raskauteen" on raskaammaksi muuttuvat nettisivut. XP:n vanhalla IE selaimella yhdellä sopivalla sivulla muistinkäyttö nousee suunnileen 2 kertaa suuremmaksi kuin mitä koko XP käyttis vei julkaisu hetkellä.

Jos nykyisillä nettisivuilla kokeilet sitä vanhaa "kevyttä" firefoxia niin saatat yllättyä...
Melkein noin mutta ei ihan. On kyllä totta että netttisivut on muuttuneet raskaammiksi mutta ei niin nopeasti. Eihän nyt kaikkia sivuja päivitetty samalla kun firefoxin nopea päivitystahti alkoi. Tosin siihen aikaan oli ff:n kanssa paljon muutakin ongelmia kuten yleinen näytönohjain lakkasi vastaamassa ongelma.

1712.1.2013 13:40

vahdoin chromeen jo vuosia siten raskauden takia. nyt uudella koneella ff pyörii mutta chromeen tottuneena en enään ikinä palaa ff:n käyttäjäksi

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.1.2013 @ 13:41

Nykyinen luuri: Samsung Galaxy S III
Nykyinen kone: Asus K54SV + DNA 4G WLAN Mokkula, joka toimii jos toimii.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla (21.3.2018 10:25)
Jalankulkijan kuolemaan johtanut onnettomuus Arizonassa tällä viikolla on saanut itsestään ajavia autoja kehittävät yhtiöt varpailleen. Ainakin Toyota on päättänyt keskeyttää teknologian testaamisen ....
1 kommentti
Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan (21.3.2018 09:56)
Lytro oli jotain vuosia sitten todella kuuma startup-yhtiö, jolla ei tuntunut olevan ongelmia saada toiminnalleen rahoitusta. Valokenttäkameraa, jonka avulla voidaan säädellä tarkennusta jälkikäteen, ....
Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera (21.3.2018 09:15)
Nokian 808 Pureview- ja Lumia 1020 -älypuhelimet muistetaan yhdestä seikasta: massiivisesta 41 megapikselin kamerasta. Puhelimet ovat saamassa modernimman haastajan, sillä Huawei on päättänyt ....
WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi (21.3.2018 09:06)
Facebook osti pikaviestipalvelu WhatsAppin vuonna 2014 noin 19 miljardilla, mikä teki palvelun perustaneista Jan Koumista ja Brian Actonista kohtuullisen hyvin toimeentulevia. Rahalla ei saa ....
Google Play tuo suoratoistopelit Androidille Google Play tuo suoratoistopelit Androidille (20.3.2018 18:00)
Suoratoistettavista sovelluksista on ollut puhetta jo useita vuosia, mutta nyt ne näyttäisivät olevan tulossa ryminällä Androidille. Google on nimittäin esitellyt uuden Play Instant -ominaisuuden, ....

Uutisarkisto