AfterDawn: IT-alan uutiset

Streaming-palvelut testissä: Netflix vs Viaplay

Kirjoittaja Sami Koivunen @ 5.1.2013 13:00 Kommentteja (23)

Streaming-palvelut testissä: Netflix vs Viaplay Netflix ja Viaplay ovat tilausvideopalvelua (video on demand) tarjoavia palveluja. Palveluissa voidaan katsoa kuukausimaksua vastaan rajoituksetta elokuvia ja televisiosarjoja. Sekä Netflixissa että Viaplayssa sisältö on tekstitetty suomeksi joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. Ensimmäisenä kuukausimaksullisena suoratoistopalveluna pelin avasi viime vuonna ruotsalaisomisteinen Viaplay.
Kehitys kohti internet-palveluja on ollut vauhdikasta ja esimerkiksi Amazon myy nykyisin enemmän kirjoja sähköisessä muodossa kuin paperisina versioina.

Netflix on Yhdysvaltalainen yritys, jonka päämarkkina-alue sijaitsee Pohjois-Amerikassa. Netflixin omien sivujen mukaan yrityksellä on yli 30 miljoonaa tilaajaa ja suurin osa näistä lienee yhtiön synnyinseuduilla Yhdysvalloissa. Netflixin USA:n kirjastossa on noin 100 000 nimikettä, mutta Pohjoismaissa valikoima on vain kymmenesosa tästä. Valikoimaa rajoittaa muun muassa oikeudelliset syyt ja tekstitysten puute.

Netflixin tultua 18.10.2012 Suomen markkinoille 7,99 euron kuukausihinnalla, alensi Viaplay hintaansa parilla eurolla 7,95 euroon. Viaplay kertoo olevansa tällä hetkellä Pohjoismaiden johtava tv-sarjojen, elokuvien ja urheilun verkkopalvelu.Netflixillä on sovellus Android-laitteille Google Play -kaupassa, iOS:lle App Storessa ja Windows Phone:lle Windows Phone -kaupassa. Viaplaylla on mobiilisovellus iOS:aan App Storessa ja Android-laitteille Google Playssa. Viaplayn verkkosivujen kautta videoita voi katsoa myös mobiililaitteilla.


Netflixin ja Viaplayn Android-versiot vierekkäin


Käyttöliittymä
Palveluiden verkkosivustot vierekkäin


Netflix: Netflixin tunnusvärit ovat taustan elokuvateatterinpunainen ja tekstin valkoinen, jotka myös hallitsevat Netflixin sivustoa. Netflixin selainversiossa etusivu on raskas ja sisältää paljon suuria kuvakkeita. Mobiilisti tyyli on hillitympi ja käyttöliittymä hyvin selkeä. PS3-konsolilla Netflixin käyttöliittymä on Viaplayhin verrattuna selkeämpi ja helpommin käytettävä.


Netflixin käyttöliittymää PlayStation 3 -pelikonsolilla
Selaimella Netflixistä on helppoa löytää esimerkiksi suomalaista sisältöä ja genreittäin tapahtuva luokittelu on selkeä. Palvelusta jää kuitenkin kaipaamaan kunnollista listausta elokuvista, sillä nyt elokuvia löytää lähinnä itse etsimällä tai palvelun suosittelemana. Selainversiossa uuden sisällön löytäminen perustuu pitkälti hiirellä rullailuun.

Viaplay: Viaplayn tyyli on hillitymmin mustan, punaisen ja valkoisen yhdistelmä, jossa musta on hallitsevin väri. Tekstitykset ovat Netflixissä normaalista poikkeavasti keltaisella, kun taas Viaplay näyttää tekstit valkoisella.


Viaplay käyttöliittymää PlayStation 3 -pelikonsolilla


Viaplayn käyttöliittymä on selaimessa hillitty ja Netflixiä huomattavasti kevyempi. Viaplayn puutteena on Netflixin tavoin selkeä listaus palvelun nimikkeistä, mutta kategorioittain nimikkeet saa näkyviin selkeästi.

Sisältö


Netflix: Netflix ei virallisesti kerro sisältömäärästään muuta kuin sen, että palvelu sisältää tuhansia nimikkeitä. Netflix tuottaa kansainvälisesti myös omaa sisältöä ja yhtiö aikoo muun muassa tuoda vuosina 2003-2006 tehdyn Sukuvika-sarjan (Arrested Development) takaisin ruutuun palvelussaan. Palvelusta löytyy yli 20 suomalaista elokuvaa.

Netflix tarjoaa suosittelualgoritmin, joka tarjoaa elokuvia aiemmin arvosteltujen elokuvien perusteella. Elokuvia voidaan tarjota esimerkiksi Facebook-ystävien kautta siten, että palvelu suosittelee samoja elokuvia, joista käyttäjän Facebook-ystävät ovat pitäneet.

Netflixissa käyttäjälle avautuva etusivu on rakennettu käyttäjää varten. Siinä näkyvät käyttäjälle suositellut nimikkeet ja kesken jääneet videot. Lisäksi käyttäjälle näytetään hänelle suositeltuja elokuvia genreittäin.

Viaplay: Viaplay kertoo, että palvelussa on lähes 2000 elokuvaa ja palvelulla on rajoitetun ajan yksinoikeus joidenkin Hollywood-studioiden tv- ja elokuvasisältöihin, kuten esimerkiksi Sony Pictures, Walt Disney, 20th Century Fox, NBC, Universal Studios ja Warner Bros.Viaplay tarjoaa Netflixista poiketen myös urheilua. 16,95 euron hintaisella paketilla on mahdollista katsoa kaikki NHL-ottelut suorina ja jälkilähetyksinä. Tilaaja voi katsoa otteluita joko Viaplayn omina lähetyksinä tai NHL GameCenterin kautta.

Viaplay näyttää etusivullaan ajankohtaisia elokuvia ja palvelu pystyy näyttämään käyttäjälle suositeltuja elokuvia. Viaplayssa ei pysty suoraan etsimään suomalaisia elokuvia kuten Netflixista, mutta pohjoismaisia pystyy.

Viaplay sisältää myös vuokraelokuvia, joita voi vuokrata 24 tunniksi kerrallaan.

TekniikkaNetflix: Netflixia voi katsoa konsoleilla (PS3, PSVita, Wii, Wii U, Xbox 360), tableteilla (Android, iPad) ja älytelevisioilla (Samsung, Sony). Xbox 360 -konsolilla Netflixin käyttö vaatii Live Gold -tilin, joka maksaa 5-7 euroa kuukaudessa Netflixin normaalin kuukausimaksun lisäksi. Muilla laitteilla palvelun käyttö vaatii ainoastaan Netflixin kuukausimaksun.

Netflixia katsellessa voi valita kolmesta eri videonlaatukategoriasta itselleen sopivimman. "Hyvällä" laadulla palvelu lataa korkeintaan 0,3 Gt tunnissa, "parempi"-laadulla 0,7 Gt tunnissa ja "paras"-laadulla 1,0 Gt tunnissa tai korkeintaan 2,3 Gt tunnissa käytettäessä HD-laatua. Palvelussa voi asettaa etukäteen tai videon aikana, mitä laatua haluaa käyttää.

Katseluun vaaditaan vähintään 0,5 Mb/s latausnopeuteen kykenevä internet-yhteys. Suositeltu latausnopeus on 1,5 Mb/s ja DVD-laatusuositus 3,0 Mb/s. HD-laatuiseen videoon suositellaan 5,0 Mb/s latausnopeuteen kykenevää internet-yhteyttä.

HD-sisältö näytetään Netflixissa Microsoft VC1AP -enkoodauksella, jossa maksimi-bitrate on välillä 2600 - 3800 kbit/s elokuvasta riippuen.

Viaplay: Viaplayta voi katsella Samsungin, LG:n, Panasonicin ja Philipsin Smart TV -laitteilla.
Suurin osa Viaplayn elokuvista on 1,5 Mbit/s datanopeudella näytettävää SD-laatua. Tarjolla on kuitenkin myös 720p:n tarkkuudella näytettäviä HD-elokuvia.

Viaplayta voi katsoa PS3-konsolilla. PS3:lla katsottaessa Viaplay vaatii PlayStation Plus -tilin hankkimisen Viaplayn oman kuukausimaksun lisäksi. Netflix ei tätä vaadi. PS3:lla Viaplayn valikoima on sama kun esimerkiksi selaimella katsellessa.Viaplay näyttää suoraa lähetystä SD-laadulla 3000 kbit/s asti menevällä bitratella 720x576 -resoluutiolla. Live HD-lähetyksissä bitrate voi olla 4000 kbit/s ja resoluutio 1280x1080i. Ladatussa sisällössä SD laatu pysyy 3000 kbit/s bitratella resoluutiossa 720x576. HD-sisältö sen sijaan voi yltää 5000 kbit/s bitrateen resoluutiolla 1280x1080i.

Viaplay suosittelee vähintään 3 Mbit/s laajakaistayhteyttä. Tämä ei tarkoita latausnopeutta, vaan internet-yhteyden nimellistä nopeutta. HD-sisällölle Viaplay vaatii 8 Mbit/s laajakaistan.

Kumpikaan palveluista ei ilmoita toimivansa Linux-käyttöjärjestelmällä.

HintaNetflix: 7,99e/kk, ensimmäinen kuukausi ilmainen

Viaplay:
TV-Paketti: 3,95e/kk, ensimmäinen kuukausi ilmainen
TV + Leffa: 7,95e/kk, ensimmäinen kuukausi ilmainen
TV + Leffa + Urheilu: 16,95e/kk

Molemmat palvelut tarjoavat ilmaisen kuukauden mittaisen kokeilujakson. Viasatin asiakkaille Viaplay on ilmainen.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Netflix Viaplay
Edellinen Seuraava  

23 kommenttia

15.1.2013 13:10

Jaa Viaplay vaatii pleikkarilla PlaystationPlus-tilin? Typerää kyllä, Sonykohan tuon on vaatinut. Olin miettinyt Viaplayn hankkimista, mutta koska PS3 on pääasiallinen telkussa kiinni oleva mediakoneeni jääpäs hankkimatta.

25.1.2013 13:32
AfterDawn Addict

Itsellä ollut molemmat sen ~3kk tai mitä lie nyt markkinoilla ollut(yhtäaikaa) ja täytyy sanoa että tyytyväinen olen ollut. Plustv.n pitkän tilauksen peruin samantien enkä ole katunut.

Suurin syy lienee että asun antenni aluella ja siinä että saan määrätä" milloin katson mitäkin, eikä tarvitse aina muistaa pistää nauhuria nauhoittamaan.

Itseäni ei myöskään haittaa tekstityksien puuttuminen ja sen vuoksi jonkun ohjelman puuttuminen valikoimasta hieman harmittaa muttakun ei tiedä mitä puutuu niin ei potuta niin paljon ;)

Harvinaisen vähän on päällekkäisyyksiä ohjelmatarjonnassa, lieneekö syy tekijänoikeuksissa ehkä sinänsä niistäkin jotain hyötyä kuluttajalle kun tarjonta ei vielä ole suurinta mahdollista.

35.1.2013 13:40

olisin odotanut vähän arvostelua kumpi on teidän mielestä laadunkaampi.

45.1.2013 14:01

Lainaus:
HD-sisältö sen sijaan voi yltää 5000 kbit/s bitrateen resoluutiolla 1280x1080i.
Mikä ihmeen 1280x1080i resoluutio? Oliko tarkoitus kirjoittaa 1080i joka viittaisi 1920x1080 resoon.
vai ollaanko 720p resoluutiossa mistä aikaisemmin puhuttiin? eli 1280x720

55.1.2013 14:33
AfterDawn Addict

Jani1987; Laadukkaampi?
Netflixissä on (selainversiossa) ainakin parempi "soitin", koska se osaa vaihtaa äänen(kieli) lennosta jos sille on tekijän oikeudet.
Viaplayssä joutuu valitsemaan dumpatun ja ei dumpatun välillä elokuvaa valittaessa, jos se on edes mahdollista ja näin he vievät suuremman tilan servereiltään koska video vie enemmän tiilaa kuin pelkkä ääniraita.

Ohjelmatarjonnallisesti niissä on eroja ja koska olen moniruokainen" pidän kummatkin yllä.

Omaielipide on että Netflix on enemmän klassikkoja, tv-sarjoja ja stand upia. Viaplayssä taas enemmän tuoreempia elokuvia ja aikuisviihdettä(jolle saa lapsilukon).

65.1.2013 15:24

Aikuisviihdettä viaplays? Suomileffoja Netflixis? Voisko joku listaa nää suomalaiset elokuvat kiitos?75.1.2013 16:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jani1987:
olisin odotanut vähän arvostelua kumpi on teidän mielestä laadunkaampi.
Jotain arvostelua löytyy artikkelista lähinnä käytettävyyden jne osalta, mutta valitettavasti sisältö on se mikä ratkaisee suurilta osin. Siksi kannattaakin testata molempaa palvelua!

Matti Vähäkainu
Staff member

85.1.2013 17:26

Toimivuudeltaan ainakin Netflix on parempi. Viaplayn android-sovellus on ainakin aivan buginen. Xboxin kanssa kun yritän kirjautua palveluun niin latausympyrää jää vaan pyörimään eikä mitään tapahdu, en pääse käyttämään palvelua ollenkaan.

95.1.2013 18:25

Viaplayn sisältö on tasan sama mitä pyörii Viasatin kanavilla. Se ei poikkea niistä mitenkään. Netflixissä taas on uusimmat hitit... parin vuoden takaa, eli ei oikeasti mitään uusia leffoja tai sarjoja. Netflixin suurin puute on kuitenkin kategorioiden logiikan puuttuminen eikä hakupalvelua ole lainkaan esim. Windows 8 puolella. Eli saat ruutuun vaan random pläjäyksen mitä-sattuu leffoja tai sarjoja jotka eivät ole missään järjestyksessä tai muutenkaan liity toisiinsa mitenkään (ADHD valikot). Kumpikin palveluista ainakin vielä todella huonoja.

105.1.2013 18:36
AfterDawn Addict

Netflixistä puuttuu aakosellinen haku Viaplaystä se löytyy.
Kummastakin löytyy haku ohjelman-nimeltä(kirjoittamalla), Netflixinpuolelta jopa näyttelijän ja ohjaajan nimeltä löytyy haulla.

Random esitys elokuvista on vain antamiesi tähtienperusteella tehty suositus, jos pidät kaikesta saat kaikkea(samoin jos et pidä mistään) jos pidät vain komediasta saat komediaa. Tai näin olen ainakin itse kokenut sen käyttäytymisen tehneen kohdallani.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.1.2013 @ 18:38

Suoritin: i5-4670K @4.2GHz 1.175v. Emolevy: MSI Z87-GD65 Gaming. Muistit: 2x4G G.Skill Sniper DDR3-1866. Näytönohjain: ASUS HD7970.
Tarkemmat tiedot nickiä klikkaamalla.

115.1.2013 18:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mummy:
Random esitys elokuvista on vain antamiesi tähtienperusteella tehty suositus, jos pidät kaikesta saat kaikkea(samoin jos et pidä mistään) jos pidät vain komediasta saat komediaa. Tai näin olen ainakin itse kokenut sen käyttäytymisen tehneen kohdallani.
Ongelma on nimenomaan siinä, miten Netflix luokittelee elokuvat. Itse en ainakaan ajattele, että esim. "Peter Pan" -elokuva kuuluisi Sci-Fi -kategoriaan.

E: Ja sitten kun et pidä jostain väärin luokitellusta elokuvasta, netflix kuvittelee ettet pidä mistään ko. kategorian leffoista. Jotenkin todella huono järjestelmä tällä hetkellä. Ja siellä on useita kategorioita joista voi valita, eli ei ole pakkko katsoa siitä "Sinulle suositeltuja"/tms. kohdasta niitä leffoja. Voi suoraan selata vaikka Toiminta-leffoja/tms., mutta olisivat edes jossain järjestyksessä + oikein luokiteltuja.
E2: Ja nimenomaan Windows 8 Modern UI -ohjelmasta tuo haku puuttuu. Xboxilla käytettynä ja suoraan nettisivuilla tuo haku on.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.1.2013 @ 18:44

125.1.2013 20:36
AfterDawn Addict

Jaa'h mielestäni mikä mikä maa kuuluu juri scifi/fantasia osastoon, mutta myös ja pääsääntöisesti lasten ohjelmiin.

Itse olen oollut nyt soffaperunana joulun alusta joten, se ei ole enää sekava ekana suositukset sitten netflixissä suositut jonkajälkeen jokunen katekoria ja sitten suositukset "koskakatsoit ohjelman x" ja niin edespäin.


Anyways tuo tyyli on amerikkalainen kuten voi olettaakin ja näin ehkä heidä mieleen. Olet varmaan koittanut jo tehdä uudestaan suosituksesi ylhäältä "säädä" kohdasta?

Windows 8 ei siis sisällä erillistä selainta jota voisi käyttää?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.1.2013 @ 20:38

135.1.2013 21:07

Ainakin tuo urheilutarjonta on Suomessa reilusti pienempää kuin Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Suomen puolella ei näytä olevan vähään aikaan tulossa mitään urheilulähetyksiä tuolta Viaplaysta. Vielä pari kuukautta sitten ainoa urheilun kategoria, joka löytyi Suomessa oli jääkiekko ja tarkemmin ainoastaan NHL. Ironisesti tuota Viaplayn urheilupuolta markkinoidaan pitkälle tuolla NHL:llä, joka ei tälläkään hetkellä pyöri lainkaan :-).


BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

145.1.2013 21:19

Lainaus:
Suurin syy lienee että asun antenni aluella ja siinä että saan määrätä" milloin katson mitäkin, eikä tarvitse aina muistaa pistää nauhuria nauhoittamaan.

Antenni alueella voi yleensä käyttää myös satelliitti vastaanottoa.

On myös olemassa laitteita jotka nauhoittavat automaattisesti eli lisäät vain hakusanan ja se nauhoittaa sen jälkeen aina kun se ohjelma tulee. Kätevää lähinnä tv-sarjoissa. Suurin ongelma on että pitää tietää asia ennen kuin se ohjelma tulee. Kun taas noissa internet pohjaisissa ne ovat siellä saatavilla aina siitä lähtien kun sinne tulevat. Toisaalta tallennuksen etu on että se ei myöskään koskaan katoa ellet sitä itse poista.

Kaikkissa jakelutavoissa on etuja ja haittoja. Mikään niistä ei ole täydellinen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.1.2013 @ 21:21

156.1.2013 00:47
AfterDawn Addict

Jepulis, satelliitin edessä ei vaan sa olla fyysistä tavaraa(Kuten puu).

Sateliiti pulelta löytynee varmaan kaikenlaista, mutta itse vietän mielummin aikani luonnossa. Ironista sinänsä että lomani vietin soffalla"

166.1.2013 06:21

Olisin kaivannut paljon monipuolisempaa testiä. Ei kerrota äänentoistosta mitään eikä eri laitteden resoluutioista.

Netflixia käytän tällä hetkellä ja harmittaa tuo 5.1 äänien puute tietokoneella. Ps3 5.1 toimii.

176.1.2013 13:59

Netflix olut itselläni nyt jo muutaman kuukauden käytössä ja suurin ongelma on ollut videon toistaminen HD-resolla. Hetken aikaa video pyörii mukavasti mutta sitten alkaa kuormittamaan vanhahkoa (3v) konetta todella paljon ja aiheuttaa videon pätkimistä. Ja tätä siis on tähän mennessä esiintynyt vain Netflixistä katsottaessa.

Puhelinsovelluksen olen kyllä omalla kohdallani todennut aivan turhaksi koska kuvanlaatu on aivan hirveää mössöä, eikä omaan silmään ole osunut mitään valikkoa mistä sitä voisi muuttaa. Tämä siis androidin kohdalla.

186.1.2013 18:30

Netflixissä minua hieman ihmetyttää palvelun kuvanlaatu, enkä ole varma onko vika Netflixissä vai Samsungin televisiossa JA monitorissa, koska molemmissa sama tapahtuu:

- Laitoin Netflixin asetuksista parhaan kuvanlaadun päälle
- Käynnistin Iron Man -leffan
- Alkulogon jälkeen tulee kohtaus aavikolta. Kun katsoo vuoria, niissä näkyy hennoista "lumisadetta", ihan kuin taustalta näkyisi joku lumisade hieman läpi tai kuin liikkeenkorjauksessa olisi vika, joka tätä sähinää aiheuttaisi. Mitä vaaleampi tausta, sitä paremmin tämä "lumisade" näkyy.

Kuten sanottua, sama juttu toistuu sekä telkkarissa että monitorissa. Eikä se ole mitenkään erityisen häiritsevää, mutta selvästi kuitenkin koko leffan ajan nähtävissä. DVD:llä tällaista ongelmaa ei ole, joten paraskin HD-kuvanlaatu jää reilusti DVD:n laadun alle. Tai sitten tämä on Samsungin eri näyttölaitteiden tyyppivika.

196.1.2013 19:12
Leeot
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti xbkrypt0n:
... Netflixin suurin puute on kuitenkin kategorioiden logiikan puuttuminen eikä hakupalvelua ole lainkaan esim. Windows 8 puolella. Eli saat ruutuun vaan random pläjäyksen mitä-sattuu leffoja tai sarjoja jotka eivät ole missään järjestyksessä tai muutenkaan liity toisiinsa mitenkään (ADHD valikot). Kumpikin palveluista ainakin vielä todella huonoja.
Windows 8:n Netflix-sovelluksessa on kyllä haku. Sinne pääsee käsiksi oikeasta sivupalkista. Kun olet sovelluksessa, ota oikea sivupalkki esiin ja hae sieltä. Toimii ihan normaalisti.

206.1.2013 22:35
tonttila
Inactive

Itse pidän harmittavana flixissä ettei ps3:lla näy kaikki nimikkeet vaan pitää käydä tietokoneella selaamassa mitä kaikkea siellä on ja sit haku-toiminnolla etsiä pleikan kautta.

Toinen raivostuttava piirre on että vaikka flixin avatessa saa valita joka lasten tai aikuisten puolen niin kuitenkin aikuisten puolella näkyy kaikki lasten katsomat videot ja suositukset ovat täynnä piirrettyjä, periaatteella koska katsoit..

Kolmas on parhaimman hd laadun häviäminen. Alkuun kaikki hd tasoinen näkyi parhaalla mahdollisella mutta nykyään jää yhtä pykälää heikommaksi.Ei se huono ole mutta... Onkohan niillä kaistat tukossa kun käyttäjiä on paljon vai mitenkähän.

Tarjonnasta nyt ei voi kiistellä mutta hintaans nähden ihan ok, sais vaan jotenkin sen jenkkiflixin näkymään tuolla olohuoneessakin, koneellahan mediahint pelittää hyvin. Pärjäisin kyllä enkkuteksteillä. Mutta meillä sitä käytetään pleikkarilla, wiillä, kahdella pc:llä ja tabletilla ja kaikki pelittäneet hienosti.

Viaplay jää kokeilematta koska en ala plussajäsenyyttä hommaamaan sen takia.

217.1.2013 08:41

Toimii Netflix myös LG:n älytelevisiossa.

Ainakaan itse en ole uuden LG television hankinnan jälkeen selain versioon koskenut, paitsi jos olen halunnut proxyllä selailla jenkkisisältöä.

Myös Viaplay testattu.. Ja näistä kahdesta ehdottomasti parempi on omasta mielestäni on Netflix.


---MoZar---

227.1.2013 18:16

Kummastakaan palvelusta ei löytynyt kuin yksi tai kaksi huonoa elokuvaa, joita en ole nähnyt. Oma dvd/bluray kokoelmani on laajempi kuin nämä maailman laajuiset hypetetyt palvelut, jotka tarjoavat alan harrastajalle todellisen tynkä valikoiman.

Satasella vuodessa saa 30-40 elokuvaa alelaarista, joita palveluissakin olevat elokuvat ovat. Ja niilläkin on euron jälleenmyynti arvo. Internetin elokuva/tv-palvelut ovat enemmän rahastusta kuin musiikki puolella

238.1.2013 08:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:
sais vaan jotenkin sen jenkkiflixin näkymään tuolla olohuoneessakin
http://support.unblock-us.com/customer/portal/articles/291530

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto