Yhden aikakauden loppu: Sony lopettaa PlayStation 2 -konsolin tuonnin Japaniin

Kirjoittaja Sami Koivunen @ 28.12.2012 17:27 Kommentteja (13)

Yhden aikakauden loppu: Sony lopettaa PlayStation 2 -konsolin tuonnin Japaniin Kaikkien aikojen selvästi myydyin kotikonsoli on vihdoin tulossa tiensä päähän, uutisoi Japanilainen videopelilehti Famitsu. Sonyn PlayStation 2 -konsolia on myyty yli 150 miljoonaa kappaletta laitteen Japanissa 13. maaliskuuta vuonna 2000 tapahtuneen julkaisun jälkeen.
Tuonnin lopettaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että myyntiliikkeiden tyhjennettyä jäljellä olevista laitteista uusia ei ole enää luvassa. Huolimatta PlayStation 2 -konsolin kunnioitettavasta iästä laite saa Japanissa vieläkin ajoittain uusia ohjelmajulkaisuja. Laitteen seuraaja eli PlayStation 3 tuli sekin markkinoille jo vuonna 2006 ja sen seuraajasta odotetaan tietoja ensi vuoden aikana.

Vielä ei ole tietoa, koska Sony aikoo lopettaa myös muihin maailmanosiin, mutta selvää on, että nyt tehty päätös on lopun alkua yhdelle kaikkien aikojen konsoleista.

Uutisoimme syyskuussa, että Sony odottaa PlayStation 3 -konsolin elinkaaren ulottuvan ainakin vuoteen 2015 saakka.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

128.12.2012 19:31

Pitäisikö tuossa olla pilkku?

Lainaus:
että myyntiliikkeiden tyhjennettyä jäljellä olevista laitteista uusia ei ole enää luvassa.
Pitäisikö tuossa olla sana?
Lainaus:
koska Sony aikoo lopettaa myös muihin maailmanosiin
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.12.2012 @ 19:32

228.12.2012 20:34

Itse käytän vieläkin PS2

328.12.2012 22:25

On kyllä selvästi nyt laskenut viime aikoina tuo uutisten kirjoitus asu!

428.12.2012 23:05

#3 Sanoo henkilö joka ei osaa yhdyssanoja?

Mutta niin, tuskimpa tuota enää pitkään myydään muuallakaan maailmassa.

528.12.2012 23:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mikis1:

Mutta niin, tuskimpa tuota enää pitkään myydään muuallakaan maailmassa.

Tuossakin on virhe jos toinenkin, jos tarkoiksi aletaan.

Loppujen lopuksi aika turha vääntää tällaisista pikkuvirheissä varsinkin kommenteissa. Uutisissa ja muissa "virallisissa" teksteissä saisi olla pilkut ja sanat paikallaan. Tässäkin uutisessa on ainakin kolme virhettä, vaikkei ihan YTL:än tarkkuudella arvioitaisikaan.

E: Itse ymmärsin Bodomedin viestin kuin olisi tahallaan kirjoittanut sanat erilleen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.12.2012 @ 23:24

"Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

629.12.2012 14:44

Ostin PS2 aikanaan kun €urolla sain laajakaistakytkyn yhteydessä, ostin siihen muistikortin ja yhden pelin Jak X: Combat Racing, oli kyllä huippu peli joten ei ole pleikka kakkosesta muuta kuin hyviä muistoja.

Vaimo ei suvainnut pelaamista tuolloin koska pienet lapset joten myin koko satsin satasella pois, mutta nykyisin vaimo hinkuu kinectiä koska lapset joten se suvaitsemattomuus koskikin vain minun pelaamistani ;)

Mielestäni olisi mahtavaa jos esim joku nintendo toisi markkinoille NES ja SNES Special RETRO Editionit joissa verkko-ominaisuudet, eli vahat pelit toimisi siinä mutta niitä pelejä voisi ostaa verkkokaupasta nimellistä korvausta vastaan laitteen muistiin pelattavaksi, vink vink!

729.12.2012 16:26

@himpo

Pistä emulaattori HTPC:lle tms.

829.12.2012 19:22

Pitäisiköhän ostaa PS2 nyt kun niitä vielä suht halvalla saa. Lähinnä menisi PS1 pelien pelaamiseen kun alkaa tuo pleikkari 1 olemaan jo ehtoopuolella.

Retrokonsolit Nintendolta saa kannatusta täältäkin, tosin aluekoodaus pois. Monet NES-pelit kun olivat mukavan haastaviakin.

930.12.2012 13:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti akse:
@himpo

Pistä emulaattori HTPC:lle tms.
Emuiltu on gamepadin kanssa jo vuodesta 1999 mutta en vain voi olla huijaamatta kun pelaan emuilla, kaapissa on SNES pölyttymässä mutta minulla on vain pari peliä sille enkä tahtoisi ostella sika kalliita pelejä (jos se enää edes toimii), pari dollaria/peli voisin kyllä maksaa peleistä jos ne siasi ladattua suoraan konsolille ;)

WiiU voisi kiinnostaa jos sille saisi SNES retro ohjaimen ja kaupasta saisi KAIKKI NES ja SNES pelit!

1030.12.2012 16:47

Eikös wiille saa osa nes /snes peleistä modaamattomanakin?

1130.12.2012 17:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti himpo:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti akse:
@himpo

Pistä emulaattori HTPC:lle tms.
Emuiltu on gamepadin kanssa jo vuodesta 1999 mutta en vain voi olla huijaamatta kun pelaan emuilla, kaapissa on SNES pölyttymässä mutta minulla on vain pari peliä sille enkä tahtoisi ostella sika kalliita pelejä (jos se enää edes toimii), pari dollaria/peli voisin kyllä maksaa peleistä jos ne siasi ladattua suoraan konsolille ;)

WiiU voisi kiinnostaa jos sille saisi SNES retro ohjaimen ja kaupasta saisi KAIKKI NES ja SNES pelit!
itse sain luokkakaverilta ammattikoulussa NES konsolin+1 ohjaimen,kun annoin vaihdossa nintendo 64 konsolon,toimivuudesta ei kyllä ollut tietoa 64:selle,mutta eipä se häntä haitannut,hänellä kun oli noita NES konsoleita 3 kappaletta,syyksi tuolle vaihdolle oli minulal se,kun tätini osti joskus vuosia takaperin minulle käytettynä ps2 fat mallin,jonka mukana sain duck huntin,sekä harmaan zapperin,nyt minulla on nes,ja duck hunt,mutta hukkasin sen perkeleen zapperin...

Manhattan By Night 2: AMD FX-8350@4.6Ghz, Asus 990FX Crosshair V-Z 4x2GB1600hz RAM, Gigabyte Radeon HD6990, Super Flower GGP750W, Corsair H80i Rosewill Armor Evo, Windows 7 Professional 64bit

1230.12.2012 17:26

Parhaimmat muistot PS2:sta liittyvät auttamatta GTA-sarjan peleihin, GTA 3 ja etenkin GTA-sarjan kruunaamattomaan kuninkaaseen, GTA Vice Cityyn. PS2 kaksi taisi myös tehdä saman minkä PS3 teki aikanaan: Toi halvalla saataville uuden sukupolven median. (PS2 DVD ja PS3 Blu-ray). Oi niitä kaikkia muistoja.

...mutta silti, Sega Mega Drive on konsoloiden kunkku. Aina ja ikuisesti.

1330.12.2012 18:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti himpo:

WiiU voisi kiinnostaa jos sille saisi SNES retro ohjaimen ja kaupasta saisi KAIKKI NES ja SNES pelit!

Tuosta yksi sellainen Wiille ja kaikkia pelejä tuskin tulee koskaa mihinkään lailliseen palveluun koska julkaisulupien saaminen ei varmastikkaan ole helppoa varsinkaan kun osa pelien valmistajista on mennyt konkurssiin ja toiset myyty osaksi esimerkiksi kilpailijoiden firmoja.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto