Yli 70 prosenttia nuorista lataa netistä luvattomasti

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 12.12.2012 10:10 Kommentteja (23)

Yli 70 prosenttia nuorista lataa netistä luvattomasti Luvaton nettilataaminen on nuorten keskuudessa erittäin yleistä, vaikka sen laittomuus tiedetään. Tänään julkaistun tutkimuksen perusteella 71 prosenttia 15-16-vuotiaista on ladannut netistä tiedostoja luvatta viimeisen vuoden aikana.
Lähes kolmannes vastaajista kertoi lataavansa netistä luvattomasti sisältöä vähintään kerran viikossa. "Tietokoneet, musiikin kuuntelu ja mp3-soittimet ovat niin arkipäivää nuorille, ettei ehkä yllätä, että siihen liittyvä toiminta on niin yleistä", kommentoi Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkija Venla Salmi Ylelle.

Helsingin Sanomien haastattelemien nuorten mukaan puolet kavereista latailee asioita netistä huolimatta siitä, että se tiedetään kielletyksi. Haastatellut itse kertovat kuitenkin tietävänsä lailliset keinot, joilla esimerkiksi musiikkia voi netistä kuunnella. Kuvaavaa nuorten tekijänoikeustietämyksen kannalta on, että Spotifyn lisäksi lailliseksi mainittu lähde on Youtube, joka pursuaa laitonta sisältöä.Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen nuorisorikollisuuskyselyssä luvaton lataaminen nousi selvästi yleisemmäksi nuorten tekemäksi rikokseksi. Se ohitti reippaasti esimerkiksi humalajuomisen, jota oli harrastanut 51 prosenttia vastaajista viimeisen vuoden aikana sekä luvattomat koulupoissaolot, joihin oli syyllistynyt 40 prosenttia vastaajista.

Edellinen Seuraava  

23 kommenttia

112.12.2012 11:13

Lainaus:
Youtube, joka pursuaa laitonta sisältöä.
se nyt menee Maija Vilkkumaallakin sekaisin.

212.12.2012 12:31

Siis Youtube pursuaa laitonta? ;-)

Siis voisi sanoa että siellä on jonkin verran tekijäoikeuden rikkovaa materiaa jota poistetaan pyydettäessä.

Oikeastaan tuo ei kerro mistään muusta kuin viihdeteollisuuden kyvyttömyydestä vastamaan tarpeisiin joita nuorilla kuluttajilla on. Jos laiton on helpompaa, parempaa, halvempaa ja saatavilla olevampaa niin noin siinä käy. Toisaalta nuorten tarpeet voi olla suuremmat kuin heidän taloudelliset resussit.

Laitomaksi asioiden tekeminen ja ihmisten vainoamiset eivät muuta elämän tosiasioita. Ihmisillä on tarpeet ja he täyttävät ne parhaimaksi katsomallaan tavalla, muiden mielipiteistä tai tarpeista riippumatta.

Eli ei se auta että muut sanoo että tehkää niin kuin me käsketään tai muuten. Kun jokainen tekee kuitenkin niin kuin he itse haluavat.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.12.2012 @ 12:33

312.12.2012 12:35

Kun miettii mistä tuo johtuu niin se on aika selvää.

1: Kun ostat levyn niin siinä on todennäköisesti kopiointisuojaus jota et saa lain mukaan ohittaa.

2: Kun ostat MP3:a niin niissäkin on kopiointisuojaus joka estää niitä toimimasta kaikilla laitteilla. Tai jos ei ole niin joudut maksamaan extraa siitä.

3: Spotifyn kaltaiset palvelut toimii mutta kun lopetat kuukausimaksun maksamisen niin metetät kaiken.

4: Laittomasti saat hyvälaatuisia MP3:a joissa ei ole kopiointisuojauksia ja voit käyttää niitä niinkauan kuin haluat.


Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

412.12.2012 13:58

mcmopo:

1. Näin oli vielä viime vuosi kymmenellä. Enää noihin en ole törmännyt.

2. Näin oli vielä viime vuosi kymmenellä. Enää noihin en ole törmännyt.

3. Kun lopetat maksamisen niin et menetä mitään, kun et mitään ole omistanutkaan. Voit edelleen kuunnella samoja biisejä, mutta mainoksia tulee.

4. Laittomasti saat vaihtelevasti hyvälaatuisia ja huolaatuisia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.12.2012 @ 13:58

512.12.2012 14:01

Lainaus:
1: Kun ostat levyn niin siinä on todennäköisesti kopiointisuojaus jota et saa lain mukaan ohittaa.

Ei ole. Yksikään julkaisija ei käytä, tai ole käyttänyt enää aikoihin, kopiosuojauksia. Lisäksi audiocd:n 'kopiosuojauksen' kiertäminen ei ole, eikä koskaan ole ollut, laitonta. Ne eivät täytä laissa määriteltyä 'tehokkaan kopiosuojauksen' määritystä.

Lainaus:
2: Kun ostat MP3:a niin niissäkin on kopiointisuojaus joka estää niitä toimimasta kaikilla laitteilla. Tai jos ei ole niin joudut maksamaan extraa siitä.

4: Laittomasti saat hyvälaatuisia MP3:a joissa ei ole kopiointisuojauksia ja voit käyttää niitä niinkauan kuin haluat.

Eikös melkein kaikki musiikkikaupat myy nykyisin kopiosuojaamatonta musiikkia? En ainakaan itse ole törmännyt piiitkään aikaan kopiosuojattuun musiikkiin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.12.2012 @ 15:16

las ballenas son el camino

612.12.2012 14:07

Lainaus:
nuorisorikollisuuskyselyssä luvaton lataaminen nousi selvästi yleisemmäksi nuorten tekemäksi rikokseksi. Se ohitti reippaasti esimerkiksi humalajuomisen, jota oli harrastanut 51 prosenttia vastaajista viimeisen vuoden aikana

Voi Pirate Bay minkä olet mennyt tekemään... olet pilannut suomalaisten ryyppy-maineen. Välittömästi lisää kiristyskirjeitä nuorten vanhemmille ja koneeet takavarikkoon!!


Lainaus:
sekä luvattomat koulupoissaolot, joihin oli syyllistynyt 40 prosenttia vastaajista.

Oho, tiennytkään, että pinnaaminen on rikos nykyään =/

712.12.2012 14:16

luku on toki korkea ja harmi, ettei tekijä saa suurempaa siivua korvauksista..

Surullisempaa kuitenkin on tuossa se, että korkea luku on seurausta propagandan avulla "demonisoidusta" toiminnasta sekä poliittisen lobbauksen ja painostuksen alla tehdystä laista, kuin oikeasti kuluttajien "negatiivisesta" suhtautumisesta tekijöiden oikeuteen korvauksista.It seems that perfection is reached not when there is nothing left to add, but when there is nothing left to take away.

812.12.2012 14:55
mulkunnuppi
Vahvistamaton

Kun sitä kerran ei mielletä laittomaksi pitää siitä ilman muuta tehdä laillista koko touhusta.

912.12.2012 17:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Lainaus:
1: Kun ostat levyn niin siinä on todennäköisesti kopiointisuojaus jota et saa lain mukaan ohittaa.

Ei ole. Yksikään julkaisija ei käytä, tai ole käyttänyt enää aikoihin, kopiosuojauksia. Lisäksi audiocd:n 'kopiosuojauksen' kiertäminen ei ole, eikä koskaan ole ollut, laitonta. Ne eivät täytä laissa määriteltyä 'tehokkaan kopiosuojauksen' määritystä.

Hieman aihetta sivuavaa, mutta ainakin CSS-suojauksen kanssa todettiin, että suojaus on helppo kiertoo ja vanha, mutta se on tarkoitettu suojaukseksi ja estämään kopiointia. Se on siis lain määrittelemä "tehokas suojaus". CD-levyjen suojauksesta tuskin saadaan ennakkotapausta, mutta halusin vain selventää tilanteen monimutkaisuutta.

Itse uutiseen voisi sanoa, että tilastot eivät ole liioin muuttuneet edellisistä mitä olen lukenut. Normipäivä siis :)

PS: *naps* väärä uutinen
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.12.2012 @ 18:51

1012.12.2012 17:33

Sitten kun ihmisille tarjotaan spotifyn ja netflixin kaltaisia ratkaisuja niin niistäkin valitetaan, sekä käyttäjät että tekijät sekä yhtiöt. Koskaan ei ole mikään hyvin. Vasta sitten kun kaikilla on varaa joka päivä ostaa pari uutta bluuReiskaa ja cd:tä, niin olemme täyttäneet tämän pyhän tehtävämme kuluttajan muodossa...


Asus P5B Deluxe - Intel Q8200 - 4GBDDR2 - M-Audio Audiophile 2496 - Nvidia gt210 - Silverstone 500W - Fractal Design XL

1112.12.2012 17:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Lainaus:
1: Kun ostat levyn niin siinä on todennäköisesti kopiointisuojaus jota et saa lain mukaan ohittaa.

Ei ole. Yksikään julkaisija ei käytä, tai ole käyttänyt enää aikoihin, kopiosuojauksia. Lisäksi audiocd:n 'kopiosuojauksen' kiertäminen ei ole, eikä koskaan ole ollut, laitonta. Ne eivät täytä laissa määriteltyä 'tehokkaan kopiosuojauksen' määritystä.

Hieman aihetta sivuavaa, mutta ainakin CSS-suojauksen kanssa todettiin, että suojaus on helppo kiertoo ja vanha, mutta se on tarkoitettu suojaukseksi ja estämään kopiointia. Se on siis lain määrittelemä "tehokas suojaus". CD-levyjen suojauksesta tuskin saadaan ennakkotapausta, mutta halusin vain selventää tilanteen monimutkaisuutta.

Itse uutiseen voisi sanoa, että tilastot eivät ole liioin muuttuneet edellisistä mitä olen lukenut. Normipäivä siis :)
CSS on kuitenkin cd:ssä käytettyihin suojauksiin nähden hyvinkin tehokas. CSS kehitettiin DVD levyjä varten kun taas cd levyjen kopiosuojaus on rakennettu olemassa olevan audio-cd standardin päälle. Ainakin osan audio-cd kopiosuojauksista pystyi kiertämäään painanmalla shiftin pohjaan kun laittoi levyn sisään. Estämällä siis autorunin. Linuxit ja macit taas eivät edes tienneet kopiosuojauksen olemassa olosta. Jos siis kopiosuojauksen voi 'kiertää' tietämättään ei sitä voi mitenkään pitää tehokkaana suojana.
Kokeilin joskus ripata jonkun apulannan kopiosuojatun levyn vanhalla versiolla CDEX ohjelmasta, siis niin vanhalla ettei kopiosuojia ollut edes vielä markkinoilla. CDEX tunnisti levyn alussa olevan data osion jonka piti estää kopiointi, mutta se tunnisti myös audio osion ja rippasi levyn ihan normaalisti...

las ballenas son el camino

1212.12.2012 18:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:

CSS on kuitenkin cd:ssä käytettyihin suojauksiin nähden hyvinkin tehokas. CSS kehitettiin DVD levyjä varten kun taas cd levyjen kopiosuojaus on rakennettu olemassa olevan audio-cd standardin päälle. Ainakin osan audio-cd kopiosuojauksista pystyi kiertämäään painanmalla shiftin pohjaan kun laittoi levyn sisään. Estämällä siis autorunin. Linuxit ja macit taas eivät edes tienneet kopiosuojauksen olemassa olosta. Jos siis kopiosuojauksen voi 'kiertää' tietämättään ei sitä voi mitenkään pitää tehokkaana suojana.
Kokeilin joskus ripata jonkun apulannan kopiosuojatun levyn vanhalla versiolla CDEX ohjelmasta, siis niin vanhalla ettei kopiosuojia ollut edes vielä markkinoilla. CDEX tunnisti levyn alussa olevan data osion jonka piti estää kopiointi, mutta se tunnisti myös audio osion ja rippasi levyn ihan normaalisti...
Joo, suojauksena tuo on yksi vitsi ja kaikki sanomasi on totta. Muistaakseni(!) tehokkaampia suojauksia ilmestyi myöhemmin ja niiden rippaaminen ei onnistunut aivan tuosta vain kun sitä jonnena yritti (perinteiset kiertotavat olivat tiedossa). Kaverilla taitaa olla tuollainen levy - alkoi tehdä mieli testata asiaa uudestaan :p
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.12.2012 @ 18:29

1312.12.2012 19:55

Eli "koulupakko" pitäisi alentaa 1-6 luokkiin.
Eli alkoholin myynti pitäisi sallia yli 15 vuotiaille.
Eli piratismi pitäisi sallia Suomessa.

Siis näiden nuorten rikoskierteen katkaisemiseksi tietenkin!

Vai halutaanko olla nuorisorikollisten luvatu maa, ja roikkua niillä listoilla rupumaiden kanssa?

-

Ostettiin kerran lapsille DVD jota ehdittiin katsoa n. 5 kertaa kunnes kävi niin että kun levyn laittoi DVD-soittimeen niin jumi oli niin paha että virtajohtoa seinästä.

Kannettavan DVD-asema kuitenkin pystyi vielä lukemaan levyä ja ajattelin tehdä levystä xvidin jotta DVD-soitin pystyisi taas toistamaan elokuvan, tulin tänne hakemaan ohjeita kuinka se tehdään ja kuinka kopiosuojaus kierretään, mutta siitähän ei tietenkään enää saa keskustella tai siihen opastaa joten googletin, ja nyt leffa on poltettu DVD-levylle ja asuu alkuperäisessä kotelossa, onko tämä väärin? Maksoin kuitenkin kasettimaksun tyhjästä levystä!

1412.12.2012 20:53

Lainaus:
ja nyt leffa on poltettu DVD-levylle ja asuu alkuperäisessä kotelossa, onko tämä väärin? Maksoin kuitenkin kasettimaksun tyhjästä levystä!

Ei ole väärin, ainakaan moraalisesti. Ikävä kyllä liian usein kopiosuojaukset/DRM haittaavat vain rehellisiä käyttäjiä.

las ballenas son el camino

1513.12.2012 12:15

Aika erikoisia kommentteja TO-taholta ilttiksen sivuilla tästä laittomasta nettijakamisesta/lataamisesta

Lainaus:

http://www.iltalehti.fi/digi/2012121316439519_du.shtml

Suomen suurimmat levy-yhtiöt jättävät monesti puuttumatta kotimaisen musiikin luvattomaan levitykseen Youtubessa.
Videosivustolta löytyy tällä hetkellä tuhansia suomalaisartistien kappaleita, joista suurin osa on tavallisten käyttäjien palveluun lataamia.
Iltalehden selvityksen mukaan jokaisen suuren levy-yhtiön - EMIn, Sony Music Entertainmentin, Universalin ja Warnerin - kotimaisia artisteja jaetaan ilman lupaa. Esimerkiksi nimimerkki h73maman Youtubeen lataamaa Chisun Kriisit-kappaletta on tähän mennessä kuunneltu yli 40 000 kertaa.


Rikkooko Chisun kappaleen palveluun ladannut henkilö nyt tekijäoikeuslakia?

- Kyllä hän rikkoo, jos hänellä ei ole tekijäoikeutta kyseiseen musiikkiin, sanoo Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n toimitusjohtaja Antti Kotilainen.

Miksi näihin videoihin ei ole sitten puututtu?
- Olemme yhteydessä Youtubeen, mikäli oikeuksien haltija haluaa meidän niin toimivan. Käytännössä pyyntöjä ottaa musiikkia pois tulee meille aika vähän. Enemmän seuraamme kotimaisia elokuvia ja tv-sarjoja. Suurin ongelmahan tässä on vertaisverkot, joissa musiikkia jaetaan paljon enemmän.

Vertaisverkossa jakamisesta rangaistaan, mutta Youtubeen latailusta ei. Eikö tässä nyt lähetetä nuorille ristiriitaista viestiä siitä, mikä on sallittua ja mikä ei?

- Materiaalia ei saa ladata Youtubeen ilman tekijänoikeuksia. Kuten jo sanoin me toimimme sen mukaan, miten tekijäoikeuksien haltijat haluavat meidän toimivan. Jos musiikin lataaminen Youtubeen on heidän mielestään ok, sitten se on ok.


Ei puututa
Universal Music Finlandin toimitusjohtaja Jarkko Nordlund, Youtubesta löytyy lukuisia teidän artistienne videoita, jotka on laitettu sinne ilman tekijänoikeuksien haltijan lupaa. Miksi ette puutu tähän piratismiin?

- Emme ole lähteneet aktiivisesti poistamaan kaikkia videoita, koska se olisi turhaa. Yhden kun poistat, niin tilalle tulee äkkiä kymmenen lisää. Lähinnä olemme keskittyneet poistamaan selvät tekijänoikeuksia rikkovat herjausvideot ja varmistamaan, että myös meidän alkuperäisiä videoita on helposti saatavilla. Olemme myös estäneet kokonaisten albumien lataukset.

Miksi yksittäisen kappaleen jakaminen Youtubessa sopii teille, mutta sama asia vertaisverkossa on vakava rikos?
- Ei kaikkea voi kieltää. Youtube on meille erittäin merkittävä jakelukanava ja sitä kautta käyttäjät voidaan ohjata myös meidän omille sivuillemme. Youtuben omistavan Googlen kanssa asioista käydään globaalilla tasolla neuvotteluja ja meillä on virallisia sopimuksia siitä, miten asiat hoidetaan. Siinä mielessä se on täysin eri asia kuin piraattisivustot, joiden kanssa ei ole mitään sopimuksia.

Mistä nuori voi tietää, saako hän ladata suosikkiartistinsa kappaleen Youtubeen vai ei?
- Emme voi suositella videon lataamista. Tässä pitää tietysti miettiä minkälaisesta materiaalista on kyse. Jos videon on keikkamateriaalia tai jotain muuta fanitusta, antaa palaa vaan. Kilpailevaan kaupalliseen toimintaan me toki sitten puutumme.

Tilitetäänkö Youtubeen ladatuista videoista mitään artisteille?
- Globaalisti siirtoja tapahtuu, mutta Suomessa tämä on vielä hyvin marginaalista. Asioista neuvotellaan koko ajan ja ehkä tulevaisuudessa saamme enemmän tilitystä Suomeen. Se antaisi piristysruiskeen koko Suomalaiselle musiikkivideotuotannolle.

Warner Music Finland ei vastannut Iltalehden kysymyksiin.
Eli kunnon korvauksia ei saada (jos saadaan laisinkaan) YouTuubista mutta se on silti ok. VAstaava toiminta esim. torrent puolella on sitten todella "EI EI". Eihän tuossa ole mitään järkeä =/

1613.12.2012 15:09

Lainaus:
Aika erikoisia kommentteja TO-taholta ilttiksen sivuilla tästä laittomasta nettijakamisesta/lataamisesta

Ei mielestäni. Oikeuksien omistajat kokevat youtuben enemmän markkinointikanavana jolloin pienen 'piratismin' salliminen on luonnollista.

Lainaus:
me toimimme sen mukaan, miten tekijäoikeuksien haltijat haluavat meidän toimivan. Jos musiikin lataaminen Youtubeen on heidän mielestään ok, sitten se on ok.


las ballenas son el camino

1713.12.2012 18:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:

Ei mielestäni. Oikeuksien omistajat kokevat youtuben enemmän markkinointikanavana jolloin pienen 'piratismin' salliminen on luonnollista.


Ettei syynä olisi se, että Youtube käyttäjien osoitetietojen selvittäminen on hiukka kalliimpaa/mutkikkaampaa kuin omien valetiedostojien lataajien IP-osoitteiden ylöskirjaaminen.

En myöskään menisi sanomaan Youtube-kappaleiden levitystä "pieneksi" rikokseksi. Tuolla kappaleita kuunnellaan satoja tuhansia kertoja vuosien mittaan... vertaa sitten sitä jonkun torrent tiedoston lataamista muutaman sata kertaa. Kumpikoko on pienempääkö toimintaa? Juuri tuollaiset älyvapaat olettamukset tekevät koko antipiratismitouhusta naurettavaa... jos joku asia on kiellettyä niin siihen pitäisi puuttua joka paikassa samalla periaatteella ilman jossitteluja. Tai olla puuttumatta kokonaan ja uskoa kaikkien jakojen/latausten olevan pelkkää mainosta artisteille.


Lainaus:
me toimimme sen mukaan, miten tekijäoikeuksien haltijat haluavat meidän toimivan. Jos musiikin lataaminen Youtubeen on heidän mielestään ok, sitten se on ok.


Eli viimeisintä isoa tapausta myötäillen Maija Vilkkumaan koko tuotannon voisi ladata Tuubiin ilman, että niitä vaadittaisiin poistettavaksi/menisi YT-tili kiinni... hänhän on nimittäin sitä mieltä, että Youtube on paikka josta kannattaa musiikkia ladata kuunneltavaksi vertaisverkkojen sijaa =/

1813.12.2012 20:07

Lainaus:
Ettei syynä olisi se, että Youtube käyttäjien osoitetietojen selvittäminen on hiukka kalliimpaa/mutkikkaampaa kuin omien valetiedostojien lataajien IP-osoitteiden ylöskirjaaminen.

Ei todelllakaan ole mutkikkaampaa. Google kyllä jakaa IP tiedot oikeuden pyynnöstä. Ero on siinä että oikeudenomistajat eivät koskaan tule pyytämään tietoja googlelta, koska google poistaa laittomasti sinne ladatut videot pyynnöstä. Jos siis oikeudenomistaja niin haluaa. Se on riittänyt tähän asti to-järjestöille oikein hyvin.

Lainaus:
En myöskään menisi sanomaan Youtube-kappaleiden levitystä "pieneksi" rikokseksi. Tuolla kappaleita kuunnellaan satoja tuhansia kertoja vuosien mittaan... vertaa sitten sitä jonkun torrent tiedoston lataamista muutaman sata kertaa. Kumpikoko on pienempääkö toimintaa?

Sillä mitä mieltä sinä tai minä olemme ei ole mitään merkistystä. Oikeudenomistajat saavat täysin vapaasti päättää missä/miten/milloin/mistä syistä tuotoksiaan jakavat tai antavat muiden jakaa.

las ballenas son el camino

1913.12.2012 20:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Oikeudenomistajat saavat täysin vapaasti päättää missä/miten/milloin/mistä syistä tuotoksiaan jakavat tai antavat muiden jakaa.

Näinhän se valitettavasti on. Onneksi homma toimii toisinkin päin. Jos oikeuksien omistajat eivät jostain syystä suostu esim. julkaisemaan levystä uutta painosta vaikka kysyntää olisi, niin kyllähän sen sitten lataa/ostaa laittomasti kun vastaan tulee. Tuolloin eivät ainakaan voi vedota menetettyihin myyntituloihin ;)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.12.2012 @ 20:11

2014.12.2012 18:49

Kun lataan radiosta ja tallennan CD:lle, niin se on laillista,
mutta kun lataan netistä ja tallennan CD:lle se on laitonta.

Kun lataan töllöttimestä ja tallenna DVD:lle, niin se ei ole laitonta, mutta kun lataan netistä, niin se riippu siis siitä että onko mahdollisesti kyseessä Youtube tai jokin muu

Luonnollisesti minun on aina arvattava/tiedettävä milloin lähde on laiton/laillinen

Niin ja poliisi saa tehdä oikein apulaisoikeusasiamiehen luvalla kotietsintöjä ja takavarikkoja näpistyksestä

EEEEEEEEHHH???

AIka muuttaa Japaniin, missä sentään on vankeusrangaistus, joten kotietsintäkin on laillinen muutoinkin kun vain mielikuvituksessa.

Sinänsä ihmeellistä että levyamafia on ajanut artistien, lainsääntäjien, poliisin ja kansalaisten yleisen oikeustajun ohi suuressa osassa ns. sivistynyttä maailmaa.

Jos Helvetti on olemassa niin nämä ahneet vallan ja oikeuksien anastajat istuvat kyllä tosi syvällä ja liekki on kuuma...

Eipä silti...musaa en juuri enää kuuntele muutenkaan...ei paljon rasita...

2114.12.2012 18:49

Kun lataan radiosta ja tallennan CD:lle, niin se on laillista,
mutta kun lataan netistä ja tallennan CD:lle se on laitonta.

Kun lataan töllöttimestä ja tallenna DVD:lle, niin se ei ole laitonta, mutta kun lataan netistä, niin se riippu siis siitä että onko mahdollisesti kyseessä Youtube tai jokin muu

Luonnollisesti minun on aina arvattava/tiedettävä milloin lähde on laiton/laillinen

Niin ja poliisi saa tehdä oikein apulaisoikeusasiamiehen luvalla kotietsintöjä ja takavarikkoja näpistyksestä

EEEEEEEEHHH???

AIka muuttaa Japaniin, missä sentään on vankeusrangaistus, joten kotietsintäkin on laillinen muutoinkin kun vain mielikuvituksessa.

Sinänsä ihmeellistä että levyamafia on ajanut artistien, lainsääntäjien, poliisin ja kansalaisten yleisen oikeustajun ohi suuressa osassa ns. sivistynyttä maailmaa.

Jos Helvetti on olemassa niin nämä ahneet vallan ja oikeuksien anastajat istuvat kyllä tosi syvällä ja liekki on kuuma...

Eipä silti...musaa en juuri enää kuuntele muutenkaan...ei paljon rasita...

2214.12.2012 22:37

En nyt taas tiedä mistä tämä piratismikeskustelu taas kumpuaa. Eiköhän se ole jo aika selvää että kun kyse on nuorista ja sitämyötä ns. rahankäytöstä...

Kaljaa vkl vai leffa. Miksi ei molemmat

2315.12.2012 00:46

koska poliisi puuttuu molempiin
niin oikea vastaus on...kirjojen lukeminen ja raittius

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: Sennheiser CX 6.00 -Bluetooth-nappikuulokkeet nyt vain 49 euroa Päivän diili: Sennheiser CX 6.00 -Bluetooth-nappikuulokkeet nyt vain 49 euroa (18.10.2019 18:02)
Sennheiser CX 6.00 -Bluetooth-nappikuulokkeet nyt vain 49 euroa, kun normaalisti näitä kuulokkeita myydään 77 eurolla. Tarjous löytyy Verkkokauppa.comilta sekä Powerilta, joiden valikoimissa ....
MSI:lta kaksi uutta sisällöntuottajille suunnattua kannettavaa tietokonetta MSI:lta kaksi uutta sisällöntuottajille suunnattua kannettavaa tietokonetta (18.10.2019 16:22)
MSI esitteli kaksi sisällöntuottajille tarkoitettua kannettavaa tietokonetta. Kannettavat ovat nimeltään Creator 15M ja Creator 17M. Molemmat kannettavat sisältävät varsin tehokkaat komponentit, ....
WhatsApp-puheluista joutuu maksamaan Libanonissa – Suomeenkin maksua kaavailtiin WhatsApp-puheluista joutuu maksamaan Libanonissa – Suomeenkin maksua kaavailtiin (18.10.2019 06:20)
Verkkoneutraliteetti on ollut Suomessakin pariin otteeseen iso puheenaihe viimeisen 10 vuoden aikana. Asia nousi esiin vuosikymmenen alussa Skype-veron muodossa, kun operaattorit esittivät halustaan ....
Outo tilanne – Google tarjoaa rajatonta ja ilmaista tallennustilaa iPhone-käyttäjille Outo tilanne – Google tarjoaa rajatonta ja ilmaista tallennustilaa iPhone-käyttäjille (18.10.2019 06:06)
Google on tarjonnut Pixel-puhelimien ostajille avokätisesti rajatonta ja ilmaista pilvitallennustilaa valokuvien ja videoiden säilömiseksi. Uusimman Pixel 4 -puhelimen kohdalla tämä tarjous ....
Vertailussa Pixel 4 vs Pixel 3: Mikä muuttui? Vertailussa Pixel 4 vs Pixel 3: Mikä muuttui? (17.10.2019 19:49)
Google esitteli tällä viikolla uudet Pixel 4 -puhelimet, jotka saapuivat odotetusti jälleen kahdessa eri kokoluokassa. Tässä jutussa vertailemme laitteista pienempiä "perusmalleja". Hakujätin ....

Uutisarkisto