AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft houkuttelee käyttäjiä vaihtamaan Hotmailin Outlook.comiin

Kirjoittaja Sami Koivunen (Google+) @ 7.12.2012 19:12 Kommentteja (14)

Microsoft houkuttelee käyttäjiä vaihtamaan Hotmailin Outlook.comiin Ensi viikosta alkaen ohjelmistojätti Microsoft alkaa markkinoimaan Outlook.com -sivustoa vapaaehtoisena päivityksenä vanhemmalle Hotmail-sähköpostipalvelulle. Outlook.com on myös Microsoftin vastaisku Googlen Gmail-sähköpostipalvelulle.
Microsoftilla työskentelevä johtaja David Law kertoi The Vergen haastattelussa, että kolmasosa Outlookin käyttäjistä tulee itse asissa Gmailista. Law kertoi myös, että Hotmailin käyttäjiä ei pakoteta siirtymään uuteen palveluun kerralla, sillä Outlookin käyttöliittymän toimivuus halutaan taata vaiheittain. Suurempia markkinointikampanjoita on odotettavissa ensi vuoden alussa. Ajan myötä Outlook.comin on tarkoitus korvata Hotmail kokonaan.

Outlook.com -sähköpostipalveluun voi jo nyt kirjautua Hotmail- tai Windows Live -tunnuksilla. Microsoft esittelee uuden Outlook.com -palvelun ratkaisuna Hotmailin jo vanhentuneelle käyttöliittymälle ja imagolle. Palvelu esiteltiin heinäkuussa ja siitä on myös saatavilla Android-sovellus.

Viikko sitten Outlook.com rikkoi 25 miljoonan käyttäjän rajan ja käyttäjäkunta on kasvanut edelleen tasaisesti.

Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

17.12.2012 19:59

Kun jonkin aikaa on tuota Outlookkia käyttänyt, niin kyllä se on aika paljon Hotmailia parempi. Ainakin Microsoft on saanut sähköpostipalvelunsa samalle viivalle Googlen kanssa. Mutta kun olen tottunut Gmailia ja Google Driveä käyttämään, taitaapi se outlookki kakkospostiksi jäädä.


BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

28.12.2012 1:52

Tuo Hotlipsmail oli loistava spammiosoite. Ei kai kukaan ole vakavissaan käyttänyt .hotlips osoitetta enää kymmeneen vuoteen.

38.12.2012 22:39
chmod
Inactive

Lainaus:
readyEddy
Tuo Hotlipsmail oli loistava spammiosoite. Ei kai kukaan ole vakavissaan käyttänyt .hotlips osoitetta enää kymmeneen vuoteen.


Eipä tuota allekirjoittanutkaan voisi paremmin nykyiseen käyttöön kuvailla.

48.12.2012 22:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti readyEddy:
Tuo Hotlipsmail oli loistava spammiosoite. Ei kai kukaan ole vakavissaan käyttänyt .hotlips osoitetta enää kymmeneen vuoteen.
Itse olen käyttänyt juurikin sitä tosissaan tähän asti :D
Vaihdoin outlookkiin ja olen tyytyväinen siihen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.12.2012 @ 22:47

59.12.2012 8:34

En oikein ymmärrä miksi kukaan käyttäisi mitään ilmaista sähköpostia vakavissaan. Onhan ne hyviä väliaikaisia sähköpostilaatikoita johonkin tiettyyn asiaan, mutta ei niihin voi missään vaiheessa luottaa yksityis- tai liiketalous asioissa. Välinpitämättömyys ja huolimattomuus omista asioista ei johda mihinkään hyvään.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.12.2012 @ 08:38

69.12.2012 12:54

Olen kyllä käyttänyt jo vuosia ilmaista msn.com sähköpostia (hotmail) ihan virallisessa työkäytössä, ilman mitään ongelmia, enkä ymmärrä mitä ihme ongelmia siinä voisi edes olla? paljon varovaisemmin minä suhtautuisin joihinkin pienempien firmojen ylläpitämiin maksullisiin sähköposteihin joiden sopimukset voidaan irtisanoa milloin vain jos palvelua ylläpitävä yritys kaatuu.
Itselleni ei ole myöskään ollut minkäänlaista haittaa microsoftin tarjoamasti kylkiäisenä tulevasta 25 gigan ilmaisesta pilvipalvelusta joka varsinkin tämän outlook.comin kanssa integroituu mukavasti yhteen.
Roskapostiakin kyllä todellisuudessa näyttää nykyisin tulevan enemmän jopa gmail osoitteista kuin hotmailista.

79.12.2012 15:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
En oikein ymmärrä miksi kukaan käyttäisi mitään ilmaista sähköpostia vakavissaan. Onhan ne hyviä väliaikaisia sähköpostilaatikoita johonkin tiettyyn asiaan, mutta ei niihin voi missään vaiheessa luottaa yksityis- tai liiketalous asioissa. Välinpitämättömyys ja huolimattomuus omista asioista ei johda mihinkään hyvään.
Kerrohan toki näistä suurista riskeistä mitä ilmaisiin sähköposteihin liittyy.

2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

89.12.2012 20:34

Information on valtaa ja rahaa. Eli ne yhtiö siellä takana saa haltuunsa suuren määrän yksityistä tietoa jota ne voi käyttää hyväksi ihan kuten haluaa. Kun ne postilaatikot tai tallennustilat sijaitsee vielä usein muissa maissa niin väärinkäytölle ei voi edes tehdä mitään. Luuletteko että ne yhtiöt ylläpitää ilmaisia asioita ihan omaan hyvyyttään, ilman mitään taka-ajatusta. Ei ne ole mitään hyväntekeväisyyslaitoksia.

99.12.2012 21:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Information on valtaa ja rahaa. Eli ne yhtiö siellä takana saa haltuunsa suuren määrän yksityistä tietoa jota ne voi käyttää hyväksi ihan kuten haluaa. Kun ne postilaatikot tai tallennustilat sijaitsee vielä usein muissa maissa niin väärinkäytölle ei voi edes tehdä mitään. Luuletteko että ne yhtiöt ylläpitää ilmaisia asioita ihan omaan hyvyyttään, ilman mitään taka-ajatusta. Ei ne ole mitään hyväntekeväisyyslaitoksia.
Voisin veikata, että kaikilla ilmaista sähköpostia tarjoavilla firmoilla on jokin ihan rehellinen ansaintalogiikka. Ei olisi Googlella paljoa käyttäjiä, jos yhtäkkiä alkaisi kuulua, että Gmailista on alkanut katoilla yrityssalaisuuksia/jotain muuta sensitiivstä matskua.

Jotenkin tuosta tekstistäsi saa sellaisen kuvan, että mielestäsi kaikki ilmaiset palvelut ovat ennemmin troijan hevosia, kuin mainosrahoitteisia(Gmail), tai maksullisten palveluiden kokeiluversioita(Dropbox).

109.12.2012 22:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Information on valtaa ja rahaa. Eli ne yhtiö siellä takana saa haltuunsa suuren määrän yksityistä tietoa jota ne voi käyttää hyväksi ihan kuten haluaa. Kun ne postilaatikot tai tallennustilat sijaitsee vielä usein muissa maissa niin väärinkäytölle ei voi edes tehdä mitään. Luuletteko että ne yhtiöt ylläpitää ilmaisia asioita ihan omaan hyvyyttään, ilman mitään taka-ajatusta. Ei ne ole mitään hyväntekeväisyyslaitoksia.

Onhan se jotenkin niin in nykyään vastustaa suuryhtiöitä, mutta kuitenkin taitaa ne suurimmat rötöstelyt yleensä olla näiden pienempien yritysten tekosia, niillä kun suurempi tarve tehdä tulosta keinolla millä hyvänsä.
Luuletko todella että microsoftin kaltaisella yhtiöllä olisi varaa tai aihetta ottaa riski pilata maineensa jäämällä kiinni sähköpostipalvelimiltaan varastamansa tiedon hyväksikäytöstä? not
Enkä kyllä muista lukeneeni uutisia joissa kerrottaisiin microsoftin sähköpostipalvelimille tehdyistä tietomurroistakaan, heillä ilmeisesti on tietotaitoa ja resursseja järjestää riittävä suojaus palvelimilleen.
On jotenkin kornia kun haukutaan esimerkiksi hotmailia turvattomana palveluna, ja käytetään jotain hiton luukku.com tai suomi24 sähköpostia kun se on sitten mukamas niin kovin paljon turvallisempi.

119.12.2012 23:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Information on valtaa ja rahaa. Eli ne yhtiö siellä takana saa haltuunsa suuren määrän yksityistä tietoa jota ne voi käyttää hyväksi ihan kuten haluaa. Kun ne postilaatikot tai tallennustilat sijaitsee vielä usein muissa maissa niin väärinkäytölle ei voi edes tehdä mitään. Luuletteko että ne yhtiöt ylläpitää ilmaisia asioita ihan omaan hyvyyttään, ilman mitään taka-ajatusta. Ei ne ole mitään hyväntekeväisyyslaitoksia.
Luulempa että nämä yritykset saavat suurimman osan tuloistaan mainostuloista eivätkä suinkaan salaisuuksien myymisestä.

2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

1210.12.2012 0:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
En oikein ymmärrä miksi kukaan käyttäisi mitään ilmaista sähköpostia vakavissaan. Onhan ne hyviä väliaikaisia sähköpostilaatikoita johonkin tiettyyn asiaan, mutta ei niihin voi missään vaiheessa luottaa yksityis- tai liiketalous asioissa. Välinpitämättömyys ja huolimattomuus omista asioista ei johda mihinkään hyvään.

99,99% maailman ihmisistä käyttää ilmaisia sähköposteja juurikin vakavissaan. Päinvastoin on vaikea ymmärtää tavallisia tallaajia, jotka vakavissaan uskovat ilmaisten sähköpostien olevan epäturvallisempia kuin maksullisten palveluiden. No OK, joidenkin palveluiden kohdalla voi ollakkin näin (Esim. Suomi24), mutta suuten firmojen palvelut (Hotmail/Outlook.com, Gmail ja Yahoo! Mail) ovat ainakin samalla viivalla maksullisten palveluiden kanssa.

Mitä tulee liiketalousasioihin, niin ihan pikkufirmoillakin on omat sähköpostisysteeminsä (pikkufirmoilla lähinnä siitä syystä, että saa itselleen sopivan päätteen sähköpostiosoitteelleen "yrjö.yrittäjä@yrityksennimi.joku", eikä niinkään siksi, että eivät luottaisi ilmaisiin palveluihin ja niiden tietoturvaan). Eikä ole mielestäni mitään välinpitämättömyyttä tai huolimattomuutta omista käyttää ilmaista sähköpostia. Ja foliohattu päässä onnistuu vain pilaamaan oman elämänsä.

Noissa isojen firmojen palveluissa yksi ehdottoman suuri plussa on niiden varmuus ja pysyvyys. Gmailin, Hotmailin/Outlook.comin ja Yahoo! Mailin käyttäjä voi olla varma siitä, että sähöposti ei katoa ihan hetkessä. Monesti myös nämä palvelut ovat monipuolisia ja toimivat lähes pomminvarmasti laitteella kuin laitteella.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:
Onhan se jotenkin niin in nykyään vastustaa suuryhtiöitä, mutta kuitenkin taitaa ne suurimmat rötöstelyt yleensä olla näiden pienempien yritysten tekosia, niillä kun suurempi tarve tehdä tulosta keinolla millä hyvänsä.
Luuletko todella että microsoftin kaltaisella yhtiöllä olisi varaa tai aihetta ottaa riski pilata maineensa jäämällä kiinni sähköpostipalvelimiltaan varastamansa tiedon hyväksikäytöstä? not
Enkä kyllä muista lukeneeni uutisia joissa kerrottaisiin microsoftin sähköpostipalvelimille tehdyistä tietomurroistakaan, heillä ilmeisesti on tietotaitoa ja resursseja järjestää riittävä suojaus palvelimilleen.
On jotenkin kornia kun haukutaan esimerkiksi hotmailia turvattomana palveluna, ja käytetään jotain hiton luukku.com tai suomi24 sähköpostia kun se on sitten mukamas niin kovin paljon turvallisempi.
Aika pitkälle juurikin näin, kuten perhana sanoi. Kuten perhana sanoi, ei noilla suurilla yhtiöillä ole varaa tahrata mainettaan. On kuitenkin totta (kuten Lumikki sanoi), että nuo isot firmat eivät ole mitään hyväntekeväisyyslaitoksia, mutta maineensa vuoksi ne kuitenkin pitävät palvelunsa yksityisyyden kunnossa (sillä muutoinhan asiakkaat siirtyisivät kilpailijalle). En kuitenkaan väitä, että nämä yritykset olisivat/eivät olisi esimerkkitapauksia hyvin yksityisyyttä kunnioittavista yrityksistä.

Ja mikä estää pienempiäkään maksullisia sähköpostipalveluita rötöstelemästä noilla tiedoilla? Sanoahan yritykset voivat mitä haluavat, mutta todellisuus voi olla jotain ihan muuta. "Yksityisyyttä kunnioittavaa huipputurvallista" sähköpostia tarjoavan pikkufirman palvelut voivat pyöriä päivittämättömällä reikäisellä ikivanhalla virusten saastuttamalla Windows-serverillä jonkin sotkuisen haisevan kämpän nurkassa pizzalaatikoiden alla jossakin Itä-Euroopassa. Pikkufirmalle maine ei ole mikään ongelma, sillä pienen vanhan, maineensa pilanneen firman tilalle on helppo perustaa uusi pikkufirma, mutta Microsoftin eikä Googlen kärsi saada tahroja maineeseensa, sillä uuden Googlen eikä Microsoftin perustaminen ole ihan niin helppoa.

Google vielä hoitaa myös tuon mainospuolen itse eli käsittääkseni käyttäjien mitkään tiedot eivät päädy Googlelta kolmansille osapuolille. Mainostaja siis vain hankkii Googlelta mainostilaa ja valitsee, millaisille käyttäjille tai missä yhteydessä mainos näytetään. Kaikki käyttäjien tieto siis pysyy vain Googlella. Pienemmät yritykset voivat myydä palveluidensa käyttäjien tiedot kolmannelle firmalle, joka hoitaa mainostamisen.

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

1310.12.2012 0:25

Aina jaksaa naurattaa tämä joidenkin " ei se voi olla hyvä jos se on ilmainen". Toisaalta olis nyt ihan kiva kuulla että minkälaista firmaa ja miten jumalattoman suuria yrityssalaisuuksia tällä lumikilla oikeen on. Meinaan jos se pelkää että mikkisofta maineen menetyksen uhalla ne aikoo pölliä :D


Asus P5B Deluxe - Intel Q8200 - 4GBDDR2 - M-Audio Audiophile 2496 - Nvidia gt210 - Silverstone 500W - Fractal Design XL

1410.12.2012 8:21

Lainaus:
Jotenkin tuosta tekstistäsi saa sellaisen kuvan, että mielestäsi kaikki ilmaiset palvelut ovat ennemmin troijan hevosia, kuin mainosrahoitteisia(Gmail), tai maksullisten palveluiden kokeiluversioita(Dropbox).

Ei oikeastaan ja eikä tämä koske vain ilmaisia. Yksityisiä asioita ei kannata siirtää internetiin yleisellä tasolla, se on vaan tyhmää. Mutta jokainen tekee niin kuin haluaa. Itse suosittelen hieman enemmän harkinnan käyttöä. Eli on eri asiaa olla huolimaton hölmö, kuin tehdä harkittuja päätöksiä. Internet ei ole luotettava yksityisten asioiden säilytyspaikka.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.12.2012 @ 08:22

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto