AfterDawn: IT-alan uutiset

Netflixille jättisopimus Disneyn kanssa

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 5.12.2012 15:47 Kommentteja (26)

Netflixille jättisopimus Disneyn kanssa Netflix ja Disney ovat solmineet sopimuksen, jonka perusteella Netflix saa yksinoikeuden Disneyn omistamien studioiden tuotoksiin vuodesta 2016 alkaen. Lisäksi erillisellä sopimuksella osa Disneyn vanhemmasta tuotannosta saapuu Netflixin valikoimaan tästä päivästä alkaen, mutta ainakin aluksi vain Yhdysvalloissa.
Sopimuksen myötä Netflix-asiakkaat saavat katseltavakseen tuotantoa Disneyltä, Walt Disney Animation Studiosilta, Pixarilta, Marvellilta sekä Disneynature-studiolta. Sopimus kattaa niin kutsutun maksu-tv-ikkunan ajanjakson, mikä tarkoittaa, että uudet julkaisut saapuvat katsottaviksi kuudesta yhdeksään kuukautta teatterijulkaisun jälkeen. Lisäksi ensi vuodesta alkaen Netflix saa valikoimiinsa Disneyn suoraan videolle tuottamaa sisältöä.

Tieto sopimuksesta sai Netflixin osakkeen nousuun. Huolimatta Netflixin ainakin nimellisesti laajasta valikoimasta, suuri osa elokuvista on vanhempaa tuotantoa ja uusi sisältö saapuu palveluun hitaasti. Sopimus merkittävän julkaisijan kanssa on nähty merkkinä siitä, että Netflixin johto on valmis panostamaan tuoreempaan sisältöön. Sopimuksen hintaa ei ole julkistettu, mutta arvioiden mukaan Netflix saattaisi maksaa Disneylle jopa 300 miljoonaa dollaria vuodessa kolmen vuoden ajan.

Tuoreemman sisällön saaminen palveluun on ehdottoman tärkeää, jos Netflix aikoo tosissaan kilpailla tv-katsojien ajasta.

Edit 5.12.2012 17:15 Tarkennettu sopimuksen yksityiskohtia vanhan ja suoraan videolle tuotetun sisällön osalta.

Tägit: Disney Netflix
Edellinen Seuraava  

26 kommenttia

15.12.2012 15:58

Eli uutta sisältöä tulee kyseisiltä lafkoilta vasta vuonna 2016? Odottavan aika on pitkä....

25.12.2012 16:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pkaksp:
Eli uutta sisältöä tulee kyseisiltä lafkoilta vasta vuonna 2016? Odottavan aika on pitkä....
Eikun yksinoikeus tulee voimaan 2016, sitä ennen Disneyn sisältöä pitäisi jo tulla Netflixiin. Näin siis ainakin itse ymmärsin.

35.12.2012 16:34

"Sopimus kattaa niin kutsutun maksu-tv-ikkunan ajanjakson, mikä tarkoittaa, että uudet julkaisut saapuvat katsottaviksi kuudesta yhdeksään kuukautta teatterijulkaisun jälkeen."

Piraatti iskee KAIKKEEN mediaan 0-päivänä eli julkaisu päivänä, mutta virallista laillista jakelua kuluttaja saa odottaa 6-9 kuukautta. Tämä on jäänne muinaisesta liikeideasta jossa jaksotettiin asioita maksimaalisen voiton tavoittelussa. Tämä ei toimi enää internet pohjaisen digitaalisen median aikakautena. Huhuu viihdeteolllisuus menikö jakeluun?

45.12.2012 16:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pkaksp:
Eli uutta sisältöä tulee kyseisiltä lafkoilta vasta vuonna 2016? Odottavan aika on pitkä....
Eikun yksinoikeus tulee voimaan 2016, sitä ennen Disneyn sisältöä pitäisi jo tulla Netflixiin. Näin siis ainakin itse ymmärsin.
Jäi vähän arvailujen varaan, mutta uutisesta sai käsityksen, että vanhempaa sisältöä tulisi jo nyt mutta uutta sisältöä saa odotella. No mut jos tuo 2016 on vain se yksinoikeudella niin fine. :)

Lainaus:
Piraatti iskee KAIKKEEN mediaan 0-päivänä eli julkaisu päivänä, mutta virallista laillista jakelua kuluttaja saa odottaa 6-9 kuukautta. Tämä on jäänne muinaisesta liikeideasta jossa jaksotettiin asioita maksimaalisen voiton tavoittelussa. Tämä ei toimi enää internet pohjaisen digitaalisen median aikakautena. Huhuu viihdeteolllisuus menikö jakeluun?
Haluat tappaa elokuvateatterit? Eihän tuossa olisi mitään järkeä jos leffa julkaistaan teatterissa ja netissä samaan aikaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.12.2012 @ 16:40

55.12.2012 16:40

No kyllä siinä uutisessa selvästi sanottiin vanhempaa sisältöä jo ensivuonna. Mutta ei siinä puhuttu mitään uudemmasta sisällöstä.

Lainaus:
Haluat tappaa elokuvateatterit? Eihän tuossa olisi mitään järkeä jos leffa julkaistaan teatterissa ja netissä samaan aikaan.

Elokuvateatterit ovat jo käytännössä kuoleita. Niitä pidetään tekohengityksellä elossa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.12.2012 @ 16:42

65.12.2012 16:48

Lainaus:
Elokuvateatterit ovat jo käytännössä kuoleita. Niitä pidetään tekohengityksellä elossa.
Hyvin näyttää tekohengitys toimivan

http://www.ses.fi/fi/ajankohtaista_asia.asp?id=4129

75.12.2012 16:53

Suomeen tietysti myöhemmin, koska ilmeisesti teostomafia vaatii aina omat lupansa, oikean oikeuksienhaltijan luvilla ei tee mitään.

85.12.2012 16:55

Miksei toimisi, kun estetään sen media saaminen muihin mahdollisuksiin 6-9 kuukaudeksi.

95.12.2012 17:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Miksei toimisi, kun estetään sen media saaminen muihin mahdollisuksiin 6-9 kuukaudeksi.
Eli sun mielestä se on tekohengitystä? Käsittääkseni näin on toimittu aina. Leffa teatteriin ensin, jonka jälkeen odotellaan X aika ja levitetään sitten se vhs/dvd/blu-ray jne. julkaisuina.

Kuluttajallehan tuo olisi tottakai paras tilanne, että saisi valita mistä sen leffan haluaa nähdä, mutta todellisuudessa moni jättäisi teatterin väliin jos saisi sen uutukaisleffan heti omaan telkkariin. Tästä seuraisi teatterien totaalinen loppu.

105.12.2012 17:06

Lainaus:
Eli sun mielestä se on tekohengitystä? Käsittääkseni näin on toimittu aina. Leffa teatteriin ensin, jonka jälkeen odotellaan X aika ja levitetään sitten se vhs/dvd/blu-ray jne. julkaisuina.

Jep, näin on eli aikansa eläneitä vanhoja liiketalous malleja.

Lainaus:
Kuluttajallehan tuo olisi tottakai paras tilanne, että saisi valita mistä sen leffan haluaa nähdä, mutta todellisuudessa moni jättäisi teatterin väliin jos saisi sen uutukaisleffan heti omaan telkkariin. Tästä seuraisi teatterien totaalinen loppu.

Juuri näin. Teatterit kuuluu museoon. Ne ovat aikansa eläneitä dinosauruksia.

Nykyään kuluttaja voi rakentaa edullisesti "elokuvateatterin" omaan kotiinsa jos haluaa. Mutta suurimmalle osalle riittäisi se 40"-80" taulu TV.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.12.2012 @ 17:07

115.12.2012 17:11

Pitäisköhän ravintolatkin laittaa museoon, koska jokainen voi kyllä hakea ruokansa itse kaupasta ja laittaa mitä tykkää? Niin ja konsertit ne vasta turhia on ko kaupasta saa ostetta tuhansien wattien stereosarjat ja voi kuunnella sitä lempimusaa ihan kotonakin.

Oikeasti miksi lähteä kotoa yhtään mihinkään ko siellä voi harrastaa ihan mielin määrin mitä tahansa? :P

125.12.2012 17:17

Kyllä Reutersin mukaan uusi sisältö tulee vasta 2016 alkaen, sillä siihen asti Disneyllä on sopimus toisen yhtiön kanssa. Tarkensin muutamia yksityiskohtia uutiseen.

135.12.2012 17:50

Lainaus:
Pitäisköhän ravintolatkin laittaa museoon, koska jokainen voi kyllä hakea ruokansa itse kaupasta ja laittaa mitä tykkää? Niin ja konsertit ne vasta turhia on ko kaupasta saa ostetta tuhansien wattien stereosarjat ja voi kuunnella sitä lempimusaa ihan kotonakin.

Ei nämä ole vertailukelposia asioita koska niissä ei ole 6-9 kuukauden tahallista toimitus viiveettä pitääkseen ravintolat tai konsertit hengissä.

Lainaus:
Oikeasti miksi lähteä kotoa yhtään mihinkään ko siellä voi harrastaa ihan mielin määrin mitä tahansa? :P

Vinoilla voit, mutta tosiasia on että teatterit elää sillä 6-9 kuukauden viiveen tekohengityksellä.

Nykyajan tekniikoilla voidaan yhä enemmän toimittaa "digitaallisia" asioita suoraan kotiin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.12.2012 @ 17:50

145.12.2012 18:05

Lainaus:
Ei nämä ole vertailukelposia asioita koska niissä ei ole 6-9 kuukauden tahallista toimitus viiveettä pitääkseen ravintolat tai konsertit hengissä.
Tarkoitus ei ollutkaan vertailla vaan huomioida sellaisenkin seikan, että ihmiset käyvät teatterissa myös sen fiiliksen ja kokemuksen vuoksi, ei ainoastaan sen uusimman sisällön takia. Miksi tuo pitäisi saada loppumaan?

Myös leffojen piraattilevitys räjähtäisi käsiin jos ne olisivat saatavana julkaisupäivänä dvd yms. versiona. Ei olisi edes sitä 6-9kk "armon aikaa". Nyt sentään joutuu odottamaan kunnollista dvd-rippiä siihen asti kun se kyseiselle medialle julkaistaan.

155.12.2012 18:17

Jos kukaan ei kävisi elokuvateattereissa, mikäli samat elokuvat näkisi kotonakin, niin eikö tämä tarkoita elokuvateattereiden olevan turhia?

Itse en usko, että elokuvateatterit kuolisivat vaikka saman sisällön näkisi kotonakin. Kyllä välillä on mukavaa käydä elokuvateatterissa katsomassa leffoja paremmilla vehkeillä.

165.12.2012 18:19

Lainaus:
Tarkoitus ei ollutkaan vertailla vaan huomioida sellaisenkin seikan, että ihmiset käyvät teatterissa myös sen fiiliksen ja kokemuksen vuoksi, ei ainoastaan sen uusimman sisällön takia. Miksi tuo pitäisi saada loppumaan?

Ei minulla ole mitään vastaan teatterissa käyntiä ne ovat loistavia sosiaalisia tapahtumia. Mutta jos ihmiset eivät käy siellä ilman tuota tekohengitystä eli 6-9 kuukauden tahallista viivettä niin jossain mättää ja pahasti. Miksi pelkäät reilua kilpailua teatterin ja kotona katsomisen välillä?

Lainaus:
Myös leffojen piraattilevitys räjähtäisi käsiin jos ne olisivat saatavana julkaisupäivänä dvd yms. versiona. Ei olisi edes sitä 6-9kk "armon aikaa". Nyt sentään joutuu odottamaan kunnollista dvd-rippiä siihen asti kun se kyseiselle medialle julkaistaan.

Todella huono vertaus, koska tuo viivästetty julkaisu on yksi suuri syy piratismiin, kun se kuluttaja ei saa sitä mediaa silloin kun haluaa. Kuinka monta kertaa täälläkin Suomessa odotetaan että joku uutuus edes tulisi Suomeen ja sen jälkeeen vielä että sen saisi haluamallaan tavalla.

mm.. eletäänkö me samassa maailmassa. ;-)

Hinta, saatavuus ja toimivuus (laatu). Kun joku noista mättää niin kuluttaja hakee muita vaihtoehtoja.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.12.2012 @ 18:31

175.12.2012 18:30

Lainaus:
Ei minulla ole mitään vastaan teatterissa käyntiä ne ovat loistavia sosiaalisia tapahtumia. Mutta jos ihmiset eivät käy siellä ilman tuota tekohengitystä eli 6-9 kuukauden tahallista viivettä niin jossain mättää ja pahasti. Miksi pelkäät reilua kilpailua teatterin ja kotona katsomisen välillä?
Se nyt vain on fakta, että kaikki ihmiset eivät käy teatterissa sen fiiliksen vuoksi vaan osa on myös sen uusimman sisällön perässä. Jos uusimman sisällön näkisi kotona, niin teatterien kävijämäärät romahtaisivat ihan varmasti. Tuosta nyt ei pääse yli eikä ympäri. En vain ymmärrä miksi se teatteri pitäisi väkisin saada loppumaan kun siellä kuitenkin on välillä kiva käydä?

Lainaus:
Todella huono vertaus, koska tuo viivästetty julkaisu on yksi suuri syy piratismiin, kun se kuluttaja ei saa sitä mediaa silloin kun haluaa.

On varmasti en sitä kiellä, mutta jos saat ladattua piraattilahdesta leffasta blu-ray version julkaisupäivänä, niin se houkutus on jo itsessään niin suuri että miksi mennä siitä mitään maksamaan. Sana ILMAINEN on uskomattoman tehokas houkutin.

185.12.2012 19:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pkaksp:
En vain ymmärrä miksi se teatteri pitäisi väkisin saada loppumaan kun siellä kuitenkin on välillä kiva käydä?
Ei kukaan ole väittänyt, että tarvitsisi.

Lainaus:
Sana ILMAINEN on uskomattoman tehokas houkutin.
Myös sana LAILLINEN toimii usein...

195.12.2012 21:01

Lainaus:
Ei kukaan ole väittänyt, että tarvitsisi.

Joo ei oikeastaan, mutta jos se 6-9 kuukauden viive lopetetaan niin todennäköisesti pienemmät teatterit kuolisi tai ainakin vähenisi suurempiin kaupunkeihin. Sillä tällä viivellä on luotu keinotekoinen tarve teatterille, jonka tarve nykyainana on lähes olematon. Nykyään tuollaisen teatterin voi tehdä vaikka kotiinsa suhteellisen halvalla, jolloin voi katsoa teatteria vaikka joka päivä.

Kääntäen asian toisinpäin, se todellinen kysymys on että miksi "vain sen joskus teatterissa käynnin takia", pitäisi lähes aina kärsiä 6-9 kuukauden viiveitä viihteen saatavuudessa?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.12.2012 @ 21:04

206.12.2012 9:13

Lainaus:
Piraatti iskee KAIKKEEN mediaan 0-päivänä eli julkaisu päivänä, mutta virallista laillista jakelua kuluttaja saa odottaa 6-9 kuukautta. Tämä on jäänne muinaisesta liikeideasta jossa jaksotettiin asioita maksimaalisen voiton tavoittelussa. Tämä ei toimi enää internet pohjaisen digitaalisen median aikakautena. Huhuu viihdeteolllisuus menikö jakeluun?
Lainaus:
Elokuvateatterit ovat jo käytännössä kuoleita. Niitä pidetään tekohengityksellä elossa.
Lainaus:
Juuri näin. Teatterit kuuluu museoon. Ne ovat aikansa eläneitä dinosauruksia.
Jotenkin tästä saa väkisinkin sellaisen kuvan, että eräskin tämän keskustelun osallistujista haluaa leffateattereiden loppuvan.

Lainaus:
Kääntäen asian toisinpäin, se todellinen kysymys on että miksi "vain sen joskus teatterissa käynnin takia", pitäisi lähes aina kärsiä 6-9 kuukauden viiveitä viihteen saatavuudessa?
Kaikki mulle heti nyt? Miksi nyt pitäisi kaikki saada heti kun aina ennenkin on jaksettu odottaa?

216.12.2012 15:45

Lainaus:
Jotenkin tästä saa väkisinkin sellaisen kuvan, että eräskin tämän keskustelun osallistujista haluaa leffateattereiden loppuvan.

Voi asian tulkita noin, se riippuu miten asioita haluaa katsoa.

Mutta oikeampi tulkinta on että haluan sen tekohengityksen loppuvan eli kaikki viihde media heti kaikkeen jakeluun ilman keinotekoisia viiveitä.

Mutta olen samaa mieltä että se voi tuhota teatterit. Mutta onko tuolla väliä jos kerran SUURIN osa ihmisistä ei enää sitä tarvitse lähes koskaan. Siksi puhun dinosauruksista, koska kyseessä on aikansa elänyt kulttuurimuoto joka on jo käytännössä kuollut. Sille ei ole enää TODELLISTA kysyntää, vain keinotekoisesti luotu tarve.

Kyse on vähän niin kuin yritettäisiin keinotekoisesti pitää VHS-nauhoja tai putkitelevisio käytössä vaikeuttamalla LCD TV ja DVD/Blu-ray tilanteita. Sen sijaan että hyväksyttäisiin että maailma on muuttunut ja jotku asiat vain poistuu.

Netflixin tapaisten palveluiden yleistyessä teatterit kuolee vaikka tehtäisiin mitä. Kyse on vain koska viihdeteollisuus tajuaa että moderni digitaali aikakausi on muuttanut tilanteen. Olisi jo aika tajuta tilanne ja alkaa parantaa niitä nykyaikaisia palveluita eikä elää dinosaurusten aikaa.

Palvelut parenevat kun uuden media saatavuutta kuluttajalle nopeutetaan eli jätetään ne keinotekoiset viiveet pois, sekä kaiken lisäksi se laskisi hyvin todennäköisesti myös piratismiakin. Miksi elää historiassa kun väistämätön tapahtuu joka tapauksessa. Teatterit ovat jo elinkaarensa lopussa ja ne elävät pelkällä tekohengityksellä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.12.2012 @ 15:58

226.12.2012 16:06

Tuo teksti on niin pahasti ristiriidassa tilastojen kanssa kun olla ja voi.

Lainaus:
Kaiken kaikkiaan elokuvissa on tänä vuonna käyty noin 7,8 miljoonaa kertaa eli kokonaiskävijämäärä on ylittämässä 8 miljoonan katsojan rajan ensimmäistä kertaa 30 vuoteen. Kotimaisen elokuvan osuus kaikista elokuvissakäynneistä on noin 27 prosenttia.
Puhut kuolevista teattereista joissa samaan aikaan kävijämäärät ovat korkeammat kuin 30 vuoteen, mikä mättää?

No jos ei rautalangasta vääntämällä mene asia jakeluun niin antaapa olla. Saat elää ihan vapaasti siinä haavemaailmassa missä haluat.

236.12.2012 16:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Lainaus:
Ei kukaan ole väittänyt, että tarvitsisi.

Joo ei oikeastaan, mutta jos se 6-9 kuukauden viive lopetetaan niin todennäköisesti pienemmät teatterit kuolisi tai ainakin vähenisi suurempiin kaupunkeihin. Sillä tällä viivellä on luotu keinotekoinen tarve teatterille, jonka tarve nykyainana on lähes olematon. Nykyään tuollaisen teatterin voi tehdä vaikka kotiinsa suhteellisen halvalla, jolloin voi katsoa teatteria vaikka joka päivä.

Kääntäen asian toisinpäin, se todellinen kysymys on että miksi "vain sen joskus teatterissa käynnin takia", pitäisi lähes aina kärsiä 6-9 kuukauden viiveitä viihteen saatavuudessa?
Voitko selventää miten voi tehdä tuollaisen kunnollisen teatterin kotiin halvalla? Itselläni on kyllä videotykki mutta kotioloihin ei mahdu lähellekkään niin suurta kuvaa kuin leffateattereihin. Ja jos rupean säätämään äänien voluumia niin korkealle kuin se on teattereissa niin naapurit voi olla asiasta erimieltä.

Kyllähän totuus on että kohtuullisen hyviä settejä saa kotiin mutta ei ne kunnon teatterille vedä vertoja. Eikä kaikilla ole varaa ostaa kalliita 3D-videotykkejä eikä huipputason kotistereoita. Se että sinulla on mahdollisuus tehdä tämä ei tarkoita että kaikilla on siihen mahdollisuus. Vai kuinka monessa yksiössä olet nähnyt yli 100" ruudun?

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

246.12.2012 16:50

Yksinoikeudet ovat perseestä, mitäs yksinoikeuksia sillä Viaplayllä on, no niitä on turha odottaa Netflixiin, kusipäät, kaikki media kaikille samalla (halvalla) hinnalla kiitos.

Ja tietysti samana päivänä kun DVD/Blu-Ray tulee kauppaan ensimmäisessä maassa pitäisi se saapua myös flixille ja kumppaneille valikoimiin, muuten piraattikaupat saa huomattavan etumatkan varsinkin kun siellä hinta on nolla.

256.12.2012 17:57

Lainaus:
Eikä kaikilla ole varaa ostaa kalliita 3D-videotykkejä eikä huipputason kotistereoita. Se että sinulla on mahdollisuus tehdä tämä ei tarkoita että kaikilla on siihen mahdollisuus. Vai kuinka monessa yksiössä olet nähnyt yli 100" ruudun?

Ei 3D tykit enää paljon maksa, niiden hinnat on tippunut kovaa vauhtia. Tuohon videotykkiin sitten joku Netflix kiinni niin kotona oma elokuva teatteri. Kyllä jopa pieneen 3,5 x 3m huoneeseen saa juuri ja juuri yli 100" valkokankaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.12.2012 @ 18:09

267.12.2012 16:34

Tässä nyt puhutaan paljon makuasioista. Monet tykkää käydä elokuvateatterissa ja monet ei halua käydä. Se on vaan fakta. Jos leffat tulisivat samaan aikaan nettijakeluun kuin teattereihin niin varmasti osa porukasta jättäisi käymättä teatterissa, mutta osa kävisi silti. Itse en käy, ei vaan kiinnosta. Se ei anna mitään lisäarvoa (minulle).

Jos leffat tulisivat samaan aikaan jakeluun netissä niin saattaisin vuokrata/ostaa, mutta kun kestää se 6-9kk ennen kuin tulee edes vuokrattavaksi niin se mielenkinto ehtii jo lopahtaa. Jossain vaiheessa tulee sitten televisioon ja katson sen sitten sieltä. Eli käytännössä ovat menettäneet yhden (potentiaalisen) maksavan asiakkaan. Väitän että muita samanlaisia kuin minä löytyy.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto