AfterDawn: IT-alan uutiset

EU:n työryhmä ehdottaa nettiseurantaa ja anonyymin keskustelun kieltämistä

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 15.11.2012 17:35 Kommentteja (30)

EU:n työryhmä ehdottaa nettiseurantaa ja anonyymin keskustelun kieltämistä Euroopan komission tukeman Clean IT -hankkeen vuodetussa asiakirjassa ehdotetaan muun muassa laajaa netinkäytön seurantaa sekä anonyymin keskustelun kieltämistä netissä, muun muassa Ars Technica uutisoi. Hankkeen tarkoituksena on vähentää "internetin laitonta käyttö" muun muassa terrorismin tarkoituksiin.
Clean IT -projektin alkuperäisenä tarkoituksena on kehittää vapaaehtoisia suosituksia ja periaatteita, joilla terroristien tuottamaa sisältöä pyritään kitkemään verkosta. Vuodetun asiakirjan mukaan ryhmä on kuitenkin keskuudessaan pohtinut selvästi laajempia ja radikaalimpia keinoja terrorismin vastaiseen taisteluun.

Asiakirjassa listataan terrorismin torjuntaan erilaisia keinoja, joista osa on otsikoitu "Suositellaan" ja osa "Keskusteltavaksi". Erityisesti jälkimmäisen kategorian toimenpiteet vaikuttavat siltä, että keskustelua todella vaadittaisiin.

Projektin määritelmän mukaan terroristinen sisältö määriteltäisiin EU:n sekä muiden yhteisöjen kuten YK:n yleisten periaatteiden pohjalta. Asiakirjassa muun muassa ehdotetaan terroristiseen sisältöön linkkaamisen kriminalisointia ja nettipalveluiden tarjoamisen terroristeille kriminalisointia.

Muita kohtia listalla ovat muun muassa VoIP-palveluiden seurannan kehittäminen terroristisen sisällön tunnistamiseksi, vain oikeiden nimien sekä kuvien käyttäminen nettipalveluissa ja Euroopan laajuisen selaimeen tai käyttöjärjestelmään liitettävän raportointityökalun kehittäminen. Koko dokumentti on 23 sivua pitkä ja siihen voi halutessaan tutustua sen alkuperäisen julkaisijan European Digital Rightsin sivuilla.

"Täysin keskeneräinen ehdotus"


Ars Technican haastattelema Clean IT -hankkeen vetäjä hollantilainen But Klaasen kertoo kyseessä olevan vain äärimmäisen keskeneräinen ehdotus, jonka sisällöstä ei pitäisi vetää suurempia johtopäätöksiä hankeen helmikuussa julkistettavaksi odotetuista tuloksista.

European Digital Rights -järjestön johtaja Joe McNamee ihmettelee järjestön nettisivujen mukaan sitä, miten kauas Clean IT -projekti on eksynyt alkuperäisistä päämääristään sekä kaikista Eurooppalaisen demokratian perusasioista.

Edellinen Seuraava  

30 kommenttia

115.11.2012 17:53

Hohhoijaa. Ehkä noille tylsistyneille ja demokratiaa halveksuville kommunisteille pitäisi keksiä oikeaa tekemistä. Nämä on taas näitä asioita jotka ei häiritse ollenkaan sitä ryhmää keihin asiaa yritetään kohdistaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.11.2012 @ 17:54

215.11.2012 18:07

Normaalia toimintaa virkamiehiltä, heidänhän tarkoitus on vain edistää puhtaasti niitä tarkoitus periä joita varten ovat töissä. Mitään ihmeellistä tässä ole, kaikki nyt tietävät ettei tälläinen etene laiksi asti.

Turha edes lukea tälläisiä uutisia jotka ovat vasta karusti valmistelu asteella. Katsellaan sitten kun se etenee.

Kunpa edes arvaisitte mitä kaikkea virkamiehet ovat valmistelleet :D


PÖYTÄKONE; Gigabyte GA-Z77X-D3H | INTEL 2550K @ 4,5 Phanteks ph-tc14cs | XFX R9 280X Black Double Dissipation Edition | Grandia GD08 | HyperX 2x4GB | Corsair TX550M 550W | Corsair 60GB SSD
HTPC/SERVER; Asus F1A75-M | A8 3850 Llano with Kozuti | HyperX 4GB | Grandia GB05B | 2 X Western Digital 1,5TB | Corsair TX550M 550W
REITITIN: Asus RT-N66U

315.11.2012 18:14

Lainaus:
Muita kohtia listalla ovat muun muassa VoIP-palveluiden seurannan kehittäminen terroristisen sisällön tunnistamiseksi, vain oikeiden nimien sekä kuvien käyttäminen nettipalveluissa ja Euroopan laajuisen selaimeen tai käyttöjärjestelmään liitettävän raportointityökalun kehittäminen.
Kaikkea ne EU:ssa ja USA:ssa keksiikin terrorismin ja piratismin kitkemisen varjolla. Mitenköhän nuo meinaavat esim. varmistaa, että ihmiset käyttäisivät nettipalveluissa vain oikeita nimiä ja kuvia? Pitääkö jatkossa AfterDawniin rekisteröityessä antaa henkilöturvatunnus ja naamakirjan profiilikuvaa vaihtaessa pitää sitten varmaan käyä otattamassa virallinen kuva kuvaamossa ja kiikuttaa se poliisiasemalle, missä poliisi setä todettuaan kuvan esittävän sinua, vaihtaa sen entisen profiilikuvasi tilalle. Ja mikä ihmeen raportointityökalu? Joku sellainen nappi selaimessa, jolla voi nopeasti lähettää arveluttavan materiaalin poliisi sedille tutkittavaksi?

Onkohan tällä työryhmällä mitään käsitystä siitä, että voidaanko näitä heidän ehdotuksiaan mitenkään järkevästi toteuttaa vai huudellaanko tässä vain ilmoille niitä ideoita mitä sylki suuhun tuo?

415.11.2012 18:22

Pitää kai miettiä kumpi on se varsinainen terroristi?
Tulee mieleen ihan elokuva "V niin kuin verikosto".

515.11.2012 18:36

Asiakastiedote 13.11.2012

DNA Kaupan myyntivaunuun on murtauduttu Kuopion Päivärannan Citymarketin parkkipaikalla. Murtautujat varastivat pienen määrän puhelimia ja liittymäsopimuksia. Murto havaittiin 25.10.2012. Asiasta on tehty välittömästi rikosilmoitus ja ilmoitus Viestintävirastoon. Sopimusten säilyttäminen myyntiautossa on sääntöjen mukaan kielletty ja tapahtuman taustalla on inhimillinen virhe. DNA on ollut yhteydessä kyseisiin asiakkaisiin puhelimitse, ja jatkaa niiden asiakkaiden tavoittelua, joita ei vielä ole tavoitettu. Asiakkaiden kanssa sovitaan erityisjärjestelyistä, jotta he voivat tunnistautua DNA:n asiakaspalvelussa.

Tieto turva muutekin kohillaan

Sitten pitäisi tehdään tällä uudistuksella idettitee varkaudet helpomiksi

Onhan tällä ja dvd plaza + muropaketti paljon jotka postaa oman kotiteatteri ym kuvia niin oikea nimi ym tiedotta helpottaa asutovarkaiden työ

615.11.2012 18:38

Sian saksaa yllä kun kuume ja lukihäiriö yhdistetään

715.11.2012 20:55

Pikku muutoksia lainsäädäntöön, niin voidaan toteuttaa nuo hienot ideat.

Poistetaan vain sananvapaus, mielipiteenvapaus ja yksityisyydensuoja EU-maitten perustuslaeista, niin sittenhän isoveli voi ihan laillisesti valvoa. Sitten kaikki kirjoittaa netissä vain siten kuin kukkahattutädeistä on kiva lukea!

815.11.2012 21:03
jonttijee
Vahvistamaton

"Ja irrationaalisen pelon takii jänikset vaatii perustettavaksi uuden stasin"

915.11.2012 21:13

Ainut tapa kitkeä terrorismi on rakentaa Person Of Interest-sarjassa esitelty tietokone teroja vahtaamaan ja jätetään ne tavalliset ihmiset rauhaan!

Jollei sitä ole jo rakennettu niin varmasti on yritetty jo pitkään, jos et tiedä että yksityisyydensuojaasi on loukattu et voi asiasta myöskään valittaa.

1015.11.2012 21:32

Haista EU p*ska ja hajoa. Miten olen voinut joskus äänestää uuteen neuvostoliittoon liittymisen puolesta.

1115.11.2012 23:38

Miten tämä eroaa siitä, että Kiina käskee tietyn palvelun käyttäjiä esiintymään omalla nimellään Kiinan eliitin vastaisten kirjoittelun vuoksi.. Kun anonyymiteetti häviää katoavat ainakin senssipalstat hehe.
Mikä sitten on terrorismia. Suomessa ainakin on poliitkoita joiden mielestä kaikki erilaiset mielipiteet ovat terroria hänen päämääräänsä kohtaan. Kuten Kiinasskin. Ennen kommunistisia maita sanottiin vanhoillisiksi, todellisuudessa ne ovat tainneet olla edistyksillisä, koska länsimaat seuraavat perässä.

1216.11.2012 0:40

Lainaus:
Person Of Interest-sarjassa esitelty tietokone
Juuh Minority report tai Wargames: The Dead Code

Wargames 2 joka ei ollut kovin hyvä jatko osa
Huomattiin että PC\tekoäly ei aina ole oikeessa ja tulee sivullisi uhreja

Sitten se on jokaisen moraali kysymys kuinka monta on liikaa

Entäs jos ite olet se yksi

Minua ei kodin ulkopuolella oleva "iso veli valvoo" haittaa

1316.11.2012 7:12

Tätä menoa porukka vaan ajetaan käyttämään tor:ia tai i2p:tä jossa on sitä oikeasti laitonta sisältöä ja paljon. Luulisi muutenkin että jo nyt terroristit ym henkilöt ja rikolliset toimet joiden varjoilla tätä halutaan aloittaa, käyttävät muutenkin esimerkiksi anonymiteetin tarjoavaa tor:ia.

1416.11.2012 7:29

Niin siis kuinka usein niitä terrorismihyökkäyksiä tuleekaan vuoden mittaan? Ei kertaakaan.

1516.11.2012 10:57

Hmm...terroristeja varten ...ja pian ne muuttuu piraateiksi....ja pian tavallisiksi kuluttajiksi. Hienoa niin sitä pitää todellista sanan vapautta ja yksilön suojaa.


Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

1616.11.2012 14:14

Anonyymin keskustelun kieltäminen kuulostaa todella hyvältä. Oikeat terroristit ovat niitä 12-16 vuotiaita nulikoita jotka anonyymisti soittavat suutaan päivästä toiseen oli foorumi mikä tahansa. En toki tiedä onko tästä edes kysymys, mutta kannatetaan !

1716.11.2012 15:51

Lainaus:
Oikeat terroristit ovat niitä 12-16 vuotiaita nulikoita jotka anonyymisti soittavat suutaan päivästä toiseen oli foorumi mikä tahansa.

Mitä meinaat tehdä sille nulikalle joka soittaa suutaan omalla nimellä Lee Chi from China. Kyse ei ole anonyymissä pelkästään siitä mitä sanotaan, vaan myös seurauksista. Sinä haluat seurauksia toisille pelkästään sillä perusteella että sinä et tykkää mitä toinen sanoo.

Jos jokainen meistä on tunnistettavissa niin emme voisi sanoa kaikkia mielipiteitämme, koska asioilla on seurauksia. Anonyymi antaa mahdollisuuden avoimuuteen ilman pelkoa seurauksista. Usko pois isoveli valvoo kaikkea ei ole miellyttävä yhteiskunta elää, koska kukaan ei uskalla sanoa mitään.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.11.2012 @ 16:05

1816.11.2012 17:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:
Anonyymin keskustelun kieltäminen kuulostaa todella hyvältä. Oikeat terroristit ovat niitä 12-16 vuotiaita nulikoita jotka anonyymisti soittavat suutaan päivästä toiseen oli foorumi mikä tahansa. En toki tiedä onko tästä edes kysymys, mutta kannatetaan !
No näytä esimerkkiä ja tule julkisuuteen omalla nimelläsi.

Nimimerkin takana on helppo keskustella koska tällöin asioihin voi ottaa kantaa pelkäättä esim nettikiusaamista ja joutumista silmätikuksi omassa lähipiirissä.

"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

1916.11.2012 18:00

Lainaus:
Jos jokainen meistä on tunnistettavissa niin emme voisi sanoa kaikkia mielipiteitämme, koska asioilla on seurauksia
Nythän on paljon ollut juttua esim IL lehdessä Facebookista kun sillä kirjoitat jotain hieman loukkaavaa 4 aikaan yöllä kännykällä niin siitä saa sakko tuomoin nykyään

Jos asianomainen niin vaatii

Mut jos saman huudat ääneen ravintolassa tuskin ketään kiinostaa tai joku huutaa turpa kiinni


Joten hetken mieli johteesta kirjoitettu tuosi aina tuon lain perusteella tuomion koska nyt tiedetään kuku se oli

Esim ex-tyttö ystävä joka suutuspäisään kirjoitaa FB jotain mitä katuu yön yli nukuttua mut se on jo myöhäistä kun se kerran netissä niin ei sitä sieltä saa pois

Nettivalvonta on keskittynyt keskusrikospoliisille

Nykyään internet-valvonta on vielä keskittynyt keskusrikospoliisille joka auttaa poliisilaitoksia nettirikollisuuden valvonnassa Tarkoitus on siirtää nettivalvontaa perus poliisiasemilleHeh olihan virtuaali poliseja jo vuonna 1994 (Segan pelissä)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.11.2012 @ 18:08

2016.11.2012 18:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti xjo:
Haista EU p*ska ja hajoa. Miten olen voinut joskus äänestää uuteen neuvostoliittoon liittymisen puolesta.
Samaa mieltä vahinko kävi kanssa ja sen kyllä on huomannut.

Sittenhän tietokoneen voi poistaa taloudesta, tai tarkemmi mietiitynä se pitää poistaa, naamakirja profiilia en tee enkä juuri muutakaan profiilia, koittavat tehdä tietokoneesta pakko hankinnan ja pakkokäytön melkohyvin ovatkin siinä onnistuneet.,

Äänestämisen lopetin jo ei se siitä miksikään muutu, samaa mössöä tulee hiukan eri muodossa ihmisten jonkin kakireijän ja sen ympärystän tutkiminen, sekä viimeisten pennien vieminen ja ihmisten hallitseminen joka liikeen hallitseminen niitä vaan kiinnostaa.

Onneks mä en ole ihminen vaan isosika sen olen täälä ollessan eläessän oppinut, oikein vihaksi pistää siallakin.

Toivottavasti EU.n Herratkin lukee tän tietävät että sikojenkin oikeuksiin voitais tehdä muutoksia, armeija hoi sika siellä juoksee.

2116.11.2012 19:45

Niin no minä kyllä kirjoitan ihan omalla sukunimelläni. Ville siihen vielä eteen ja terve vaan kaikille. Minusta se, että omalla nimellä kirjoittaminen tulisi pakolliseksi olisi vain positiivinen asia. Se todennäköisesti pitäisi keskusteluiden tasoa edes etäisesti sulatettavalla tasolla. Jos on jotain mitä ei voi omalla nimellänsä tuoda julki, niin silloin se ei todennäköisesti ole edes sen arvoista.

2216.11.2012 19:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:
Niin no minä kyllä kirjoitan ihan omalla sukunimelläni. Ville siihen vielä eteen ja terve vaan kaikille. Minusta se, että omalla nimellä kirjoittaminen tulisi pakolliseksi olisi vain positiivinen asia. Se todennäköisesti pitäisi keskusteluiden tasoa edes etäisesti sulatettavalla tasolla. Jos on jotain mitä ei voi omalla nimellänsä tuoda julki, niin silloin se ei todennäköisesti ole edes sen arvoista.
Oletan, että trollaat, mutta se on vissihinsä hyvä, että oletettavasti joku vuotaisi jonkun huippusalaisen asiakirjan, niin hänen olisi PAKKO tehdä se omalla nimellään ja näin, että hänet saataisiin kiinni, ja oli sisältö mitä tahansa, niin se ei olisi sen arvoista jos hän lähettäisi sen anonyyminä?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.11.2012 @ 19:55

2316.11.2012 20:11

No se nyt tietenkin on henkilökohtaisista intresseistä kiinni kenellä nämä asiakirjat kiinnostavat ylipäätänsä, mutta sen voin myöntää että itselläni ei kiinnosta. Ja en "trollaa", ainakaan tietoisesti.

2416.11.2012 20:18

Kyllä tässä alkaa mietityttämään koko EU:n järkevyys... Isoveliliittoon menossa kovaa vauhtia sekä liittovaltiota kohti. Eipä siinä mitään, kaivetaan nyt ensin suomalaisten taskut tyhjiksi että muut maat saavat ostaa lisää aseita (Kreikka) tuki rahoilla


My halo, your noose.

2516.11.2012 23:07

Nyt haukutaan eu:ta mutta todellisuudessa ongelmat ja syylliset on muualla. Meillä olisi paljon fasistisimmat oltavat täällä ilman eu:ta. Aina ensin on hoidettava oma tontti kuntoon ennenkuin voidaan haukkua ja parantaa maailmaa muaalla. Kyllä tämä lähtee meistä ja päättyy sitten meppeihin ja eu:hun.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.11.2012 @ 23:21

"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

2617.11.2012 9:30

Joskus katoin 45min dokumentin missä oli FB IRC ym keskutelu palstoista asiaa

Yksi jutun aihe oli mistä oikeesti tietää että kuka kukin on ?

Hei olen Juha Jyväkivi asun Helsinkissä Heikkiläntie 2

Esim s-postissa mainostaa että tunnistaudu sähkö-ID avulla

Eikähän sen hankkiminen ole yhtä helppoa kun väärenetyjen hekkarien

Joten mistä oikeesti tietää kuka kukin netissä

Lainaus:
Aina ensin on hoidettava oma tontti kuntoon ennenkuin voidaan haukkua ja parantaa maailmaa muaalla.
Vieläkun Arkadianmäen herrat ton vielä tajuisi nyt Suomi tunkee ulos muihin maihin niin paljon rahaa että kohta taas vero äyri nuosee kun se raha pitää saada jostain

2717.11.2012 14:29

Tuo kyseinen lakiesitys tai mikä nyt sitten onkaan?

Taitaa olla pakko läpivienti jonka vievät läpi kuitenkin, sehän on sitä samaa vanhaa mössöä joka on lehdissä yleisön osastoilla.

Ei sinne mitään saa kirjoittetua siinä muodossa missä asian haluaa julkituoda, muokaavat tekstin muotoon pahimmillaan sen hyväksi josta sanomista oli, lehdistö on jo nähty sensaationa tai skndaalina on julkku joka kerää hynät uutisesta jonkalaita on jo kenenkin elmässään koettava (mutta kun ei ole julkkis) on se sonta ehkä kahta rankempia kokemuksia kannettava siällään, jos ne lehdissä nyt yleensä julkaisevat mitään siellä yleisön osastolla.

P***a lehti Paavo Pönttö hyvää päivää:

Samaan kategoriaan kuuluu asia, esim. valtion vierailuja kun tulee viedään laitapuolen kulkijat pois, saaddaan kaunis kiiltävä kuva kaikesta ulkopuolisille.

Tavalliset kansalaisetkin unohtavat lähes tyystiin ryhmän olemassa olon, sekä heidän olo suhteensa, ei tarvitse ruokkia itseää ajatuksilla itsepä ovat itsensä tuohon pisteeseen ajaneet, ja homma menee lähes täydestä kuin väärä raha.

Sitähän tuo selvästi on jäävät epäkohtiin puutumiset vähemmälle, voivat nukkua yönsä mukavammin untuvaisissta vaaleanpunaisissa unissaan, ja kansakunta nielee taas valheet paremmin, eikä omaa tuntoa paina kellä sitä nyt vielä sattuu olemaan.

Ja näytää pimeän harmaa maiilma kaikkine sontineen taas niin valoisalta, hei me teimme sen taas ;) on n. ..... ........ ........! kjeh, kjeh;)

Mikeisevät kehitä jo sitä microsiru homaa lopuun niin nähdään muutamassa vuodessa ns. lähes kai rauhan omaisesti mahtinousu ja tuho, niin no kai tämä netikirjoitusten vaientaminen on yksi este asialle.

Asia jonka olin jättänyt huomioimatta sioillahan ei taida olla ääni oikeutta, nyt olen siis toiminut lain mukaan.

Taisivat poliisit aamulla soitella olenko luurin päässä tavoitettavissa kun pari soittoa tuli, tietävät sitten mistä tulevat kansan villitsijä sian hakemaan, kun näkevät kännyn sirusta missä se liikkuu, en siis epäile ollenkaan etteikö virkavalta tietäisi kuka olen tämän ns. nimim. takana, jos sen haluavat todella tietää.

Yksi lakiesitys EU.lle lisää jokaisen kämpään kamerat joka huoneeseen, näkevät mitä asunnoissa touhutaan ettein vain olisi terrorismia ja pommien rakentelua.

Ai tuolta tulee p......, no sepä mukavaa katseltavaa kaiken maailman hörhöjen narkaanisten vastapainoksi voi todeta kamera tarkkailija, ja tuon kun ottaa videolle voi kiristellä pikku lisätuloja.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.11.2012 @ 14:34

2818.11.2012 10:14

Miksei samantien laiteta kameroita/mikrofoneja jokaiseen ihmiseen kun ne syntyy, että varmasti saadaan tieto missä kukakin menee ja mitä kukakin sanoo?

Miksi muokkaa järjestelmää jos se toimii nyt? Vai onko tämä sitä "jatkuvaa parantamista"?

2918.11.2012 20:37

Olisi kyllä mielenkiintoista jos jokainen olisi omalla nimellään esim The Pirate Bayssä, melkein ei enää uskaltaisi ladata mitään, mutta johan sitä ollaan siellä omalla IP:llä ja IP=henkilö tunnetusti joten ei muuta muutosta kuin että laskut tulee trollijärjestöiltä suoraan kotiin kulkematta oikeuslaitosten kautta.

3018.11.2012 20:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oxygenol:
Miksei samantien laiteta kameroita/mikrofoneja jokaiseen ihmiseen kun ne syntyy, että varmasti saadaan tieto missä kukakin menee ja mitä kukakin sanoo?

Miksi muokkaa järjestelmää jos se toimii nyt? Vai onko tämä sitä "jatkuvaa parantamista"?
Piraatit on maailman vaarallisimpia terroristejä maailmassa, koska suuryritykset menettää tulojaan.
European Digital Rights sivuston mukaan yksi Clean IT:n hankkeen ideana on se, että yritykset saisivat valvoa sitä, että mitä porukkaa uploadaa nettiin, ja että kys. sisällön saisi poistettua netistä heti ja tehdään selväksi ettei sitä tiedostoa enää upata.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto