AfterDawn: IT-alan uutiset

Uusi piratismilaki ei saanut japanilaisia ostamaan musiikkia

Kirjoittaja Sami Koivunen @ 13.11.2012 19:01 Kommentteja (5)

Uusi piratismilaki ei saanut japanilaisia ostamaan musiikkia Rocket News 24 kertoo japanilaiseen uutislähteeseen viitaten selvityksestä, jonka mukaan kuukausi tekijänoikeussuojatun musiikin lataamisen kriminalisoinnin jälkeen japanilaiset ovat vähemmän kiinnostuneita musiikista maksamisesta kuin koskaan aiemmin.
Lokakuun alussa tekijänoikeussuojatun musiikin lataaminen muuttui Japanissa laittomaksi maksimissaan kahden vuoden vankilarangaistuksen ja 2 miljoonan jenin (noin 25 000 dollarin) sakon uhalla. Laki tuli voimaan japanilaisen musiikkiteollisuuden raportoitua yhä jatkuvia tappioita. Analyysien mukaan maailman toisiksi suurimman musiikkiteollisuuden tuottamista musiikkikappaleista vain yksi kymmenestä oli ladattu laillisesti.

Kuukausi lain voimaantulon jälkeen tehty japanilaisten musiikkiin käytettäviä rahasummia tutkinut tutkimus osoitti, että kuukausitasolla kokonaan ilman musiikkiostoja eli 68 prosenttia vastanneista, joka oli suurin määrä lähes kymmeneen vuoteen. Tutkimuksessa kysyttiin japanilaisilta kuluttajilta, kuinka paljon he käyttävät rahaa kuukaudessa musiikin ostamiseen.
Suurimpana ongelmana japanilaiset kuluttajat pitivät musiikkikappaleiden ja -albumien korkeita hintoja.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: piratismi MP3
Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

114.11.2012 00:25

Siinä se nyt nähtiin.
Ei kyllästyneet markkinat enää vedä.
Itse olen sitä mieltä, että laadukkaasta tuotteesta olen valmis maksamaan, ja netin kautta voin testata onko tuote hintansa arvoinen.
Enkä ostele mitään jonkun iltapäivä-lehden uutisen perusteella.
Musiikki ja show-touhu ovat erikseen.


Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
Never say never again.

214.11.2012 10:53

Näin se on, kun jollakin taholla monopolioikeus johonkin tuoteryhmään niin hinnat kohoavat järkyttäviin mittoihin. Jos oikeuksien omistajat saisivat päättää niin jokainen maksaisivat makssaa pennoset jopa radion kuntelusta online veloituksena.


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

314.11.2012 14:21
Sendo_
Inactive

Japanissa yhden cd-levyn hinta missä pari biisiä hinta liikkuu 20 euron tietämillä uutuudella. DVD:t 40e ja uudet blurayt 60-80e tietämillä.

Miksiköhän ei mene kaupaksi?

414.11.2012 14:47

Huh! Ja kellehän rahat menevät, vai vieläkö myös artisti maksaa..
No, Roope Ankan tyylisiä taitaa olla joka puolella...:D


Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
Never say never again.

514.11.2012 18:13

Jos pitäisi lähteä arvioimaan, niin maan sisäinen kauppa käy juuri sitä omaa tahtiaan ilman piratismiakin. Otakut kun tuntuvat välillä ostavan huomattavia määriäkin niitä tuotteita. Lähinnä ulkolaiset piratisoivat heidän tuotoksiaan, koska niitä ei meinaa saada muualta, joko oikeaan ainaan tai heidän mielestään oikeaan hintaan.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto