AfterDawn: IT-alan uutiset

Nokia osti 3D-kartoistaan tunnetun Earthminen ja uudisti karttapalveluaan

Kirjoittaja Valtteri Ahonen (Google+) @ 13.11.2012 20:19 Kommentteja (3)

Nokia osti 3D-kartoistaan tunnetun Earthminen ja uudisti karttapalveluaan Nokia on tänään San Franciscossa pitämässään tilaisuudessa esitellyt uuden Here-karttapalvelunsa, joka kerää muun muassa tietoa suoraan käyttäjien karttoihin tekemistä merkinnöistä. Stephen Elop sanoi puheenvuorossaan karttojen olevan tulevaisuudessa yhä tärkeämpi osa Nokian liiketoimintaa. Asiasta uutisoi muun muassa All Things D -sivusto.
Here-brändäyksen myötä Nokia pyrkii luomaan pilvipohjaisen karttapalvelun, jonka kartat ovat henkilökohtaisempia kuin aiemmin, kirjoittaa ZDNet. Käyttäjät pystyvät tallentemaan palveluun omia suosikkipaikkojaan, minkä lisäksi karttoihin pystyy tekemään merkintöjä vaikkapa niissä olevista puutteista niin kutsutun Map Creatorin avulla. Nokia pystyy käyttämään näitä merkintöjä hyödykseen tehdessään karttoihin korjauksia. Map Creator on beta-vaiheessa, eikä toistaiseksi toimi Suomen kartoilla.Nokian karttayksikön johtaja Michael Halbherr kertoi yhtiön ostaneen myös 3D-karttoja tuottavan Earthminen, jonka kuvien ja tekniikoiden avulla Halbherr uskoo yhtiön pystyvän nostamaan katukuvauksen uudelle tasolle. Uusien tekniikoiden kehittäminen karttojen päivittämiseen onkin tarpeen, sillä Halbherr kertoi Nokian tekevän karttoihinsa jopa 2,7 miljoonaa muutosta päivittäin.

Uudistetun karttapalvelun yksi tavoite onkin lisätä 3D-karttojen määrää ja paljon paikkoja, josta kolmiulotteista kuvaa on tarjolla. Kolmiulotteiset kuvat tuovat Nokian karttoihin Googlen StreetViewia muistuttavia ominaisuuksia. Osittain pilvessä sijaitseva palvelu mahdollistaa nopeamman kolmiulotteisen renderöinnin ja pienemmät kaistavaatimukset kuin perinteiset ratkaisut.Here on jo käynnistetty ja se löytyy osoitteesta here.net. Palvelu tulee Nokian mukaan olemaan tulevaisuudessa saatavilla useilla alustoilla, mikä tarkoittanee sitä, että ainakin Windows Phone -käyttäjät pääsevät ehkä piankin nauttimaan uudistetusta karttakokemuksesta.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

113.11.2012 23:19
Jopeee
Vahvistamaton

Upeita karttoja! 3D kartta helsingistä näyttää kerrassaan mahtalvalta!

213.11.2012 23:33

Nokialla saattoi olla tarvetta karttapalvelunsa nimen "neutralisointiin" (eli poistamaan Nokia viite siitä), mutta uusi nimi on jotenkin ihmeellinen.
Ilman englanninkielistä merkitystää Here on aika voimaton sana ja epäselvä lausua. Eikö nimeksi olisi kelvannut joku muu navigointiin liittyvä sana?
Yksi mielenkiintoinen asia on sekin, että Nokian kartat tulevat myös Mozilla OS:lle. Saakohan Jolla myös Nokian kartat käyttöönsä?

314.11.2012 15:46

Hienot on nuo kartat ja 3D-kuvat. Hyvin nousee nuo talot esiin kadusta. Toimii tuo karttapalvelu Google Mapsia paremmin. Lisäksi rullailee todella sulavasti ja toimii nopeasti. Ei Google Maps pysty samaan. Nokialla kyllä osataan tehdä karttapalveluita.

Nimi on tosiaan kieltämättä kovin lattea. Joku toinen karttoihin/navigointiin liittyvä termi olisi ollut parempi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.11.2012 @ 15:53

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

EU:n villi ehdotus – Ehdottaa laajaa digiveroa EU:n villi ehdotus – Ehdottaa laajaa digiveroa (21.3.2018 17:25)
EU-komissio ehdottaa tänään julkistetussa tiedotteessa uudenlaista digiveroa, jolla pyritään suitsimaan monikansallisten Internet-jättien verokikkailua Euroopassa. Esimerkiksi Facebook, Google ....
Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla (21.3.2018 10:25)
Jalankulkijan kuolemaan johtanut onnettomuus Arizonassa tällä viikolla on saanut itsestään ajavia autoja kehittävät yhtiöt varpailleen. Ainakin Toyota on päättänyt keskeyttää teknologian testaamisen ....
2 kommenttia
Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan (21.3.2018 09:56)
Lytro oli jotain vuosia sitten todella kuuma startup-yhtiö, jolla ei tuntunut olevan ongelmia saada toiminnalleen rahoitusta. Valokenttäkameraa, jonka avulla voidaan säädellä tarkennusta jälkikäteen, ....
Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera (21.3.2018 09:15)
Nokian 808 Pureview- ja Lumia 1020 -älypuhelimet muistetaan yhdestä seikasta: massiivisesta 41 megapikselin kamerasta. Puhelimet ovat saamassa modernimman haastajan, sillä Huawei on päättänyt ....
WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi (21.3.2018 09:06)
Facebook osti pikaviestipalvelu WhatsAppin vuonna 2014 noin 19 miljardilla, mikä teki palvelun perustaneista Jan Koumista ja Brian Actonista kohtuullisen hyvin toimeentulevia. Rahalla ei saa ....

Uutisarkisto