AfterDawn: IT-alan uutiset

Nokia osti 3D-kartoistaan tunnetun Earthminen ja uudisti karttapalveluaan

Kirjoittaja Valtteri Ahonen (Google+) @ 13.11.2012 20:19 Kommentteja (3)

Nokia osti 3D-kartoistaan tunnetun Earthminen ja uudisti karttapalveluaan Nokia on tänään San Franciscossa pitämässään tilaisuudessa esitellyt uuden Here-karttapalvelunsa, joka kerää muun muassa tietoa suoraan käyttäjien karttoihin tekemistä merkinnöistä. Stephen Elop sanoi puheenvuorossaan karttojen olevan tulevaisuudessa yhä tärkeämpi osa Nokian liiketoimintaa. Asiasta uutisoi muun muassa All Things D -sivusto.
Here-brändäyksen myötä Nokia pyrkii luomaan pilvipohjaisen karttapalvelun, jonka kartat ovat henkilökohtaisempia kuin aiemmin, kirjoittaa ZDNet. Käyttäjät pystyvät tallentemaan palveluun omia suosikkipaikkojaan, minkä lisäksi karttoihin pystyy tekemään merkintöjä vaikkapa niissä olevista puutteista niin kutsutun Map Creatorin avulla. Nokia pystyy käyttämään näitä merkintöjä hyödykseen tehdessään karttoihin korjauksia. Map Creator on beta-vaiheessa, eikä toistaiseksi toimi Suomen kartoilla.Nokian karttayksikön johtaja Michael Halbherr kertoi yhtiön ostaneen myös 3D-karttoja tuottavan Earthminen, jonka kuvien ja tekniikoiden avulla Halbherr uskoo yhtiön pystyvän nostamaan katukuvauksen uudelle tasolle. Uusien tekniikoiden kehittäminen karttojen päivittämiseen onkin tarpeen, sillä Halbherr kertoi Nokian tekevän karttoihinsa jopa 2,7 miljoonaa muutosta päivittäin.

Uudistetun karttapalvelun yksi tavoite onkin lisätä 3D-karttojen määrää ja paljon paikkoja, josta kolmiulotteista kuvaa on tarjolla. Kolmiulotteiset kuvat tuovat Nokian karttoihin Googlen StreetViewia muistuttavia ominaisuuksia. Osittain pilvessä sijaitseva palvelu mahdollistaa nopeamman kolmiulotteisen renderöinnin ja pienemmät kaistavaatimukset kuin perinteiset ratkaisut.Here on jo käynnistetty ja se löytyy osoitteesta here.net. Palvelu tulee Nokian mukaan olemaan tulevaisuudessa saatavilla useilla alustoilla, mikä tarkoittanee sitä, että ainakin Windows Phone -käyttäjät pääsevät ehkä piankin nauttimaan uudistetusta karttakokemuksesta.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

113.11.2012 23:19
Jopeee
Vahvistamaton

Upeita karttoja! 3D kartta helsingistä näyttää kerrassaan mahtalvalta!

213.11.2012 23:33

Nokialla saattoi olla tarvetta karttapalvelunsa nimen "neutralisointiin" (eli poistamaan Nokia viite siitä), mutta uusi nimi on jotenkin ihmeellinen.
Ilman englanninkielistä merkitystää Here on aika voimaton sana ja epäselvä lausua. Eikö nimeksi olisi kelvannut joku muu navigointiin liittyvä sana?
Yksi mielenkiintoinen asia on sekin, että Nokian kartat tulevat myös Mozilla OS:lle. Saakohan Jolla myös Nokian kartat käyttöönsä?

314.11.2012 15:46

Hienot on nuo kartat ja 3D-kuvat. Hyvin nousee nuo talot esiin kadusta. Toimii tuo karttapalvelu Google Mapsia paremmin. Lisäksi rullailee todella sulavasti ja toimii nopeasti. Ei Google Maps pysty samaan. Nokialla kyllä osataan tehdä karttapalveluita.

Nimi on tosiaan kieltämättä kovin lattea. Joku toinen karttoihin/navigointiin liittyvä termi olisi ollut parempi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.11.2012 @ 15:53

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto