AfterDawn: IT-alan uutiset

Raportti: BitTorrent-liikenne vähenee kun Netflixin osuus liikenteestä kasvaa

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 8.11.2012 14:02 Kommentteja (7)

Raportti: BitTorrent-liikenne vähenee kun Netflixin osuus liikenteestä kasvaa Laillisia helppokäyttöisiä palveluita on usein tarjottu ratkaisuksi piratismin kitkemiseksi netistä. Uuden raportin mukaan Video on Demand -palveluiden käyttö vaikuttaisi tosiaan vähentävän esimerkiksi elokuvien laittomia verkkolatauksia.
Sandvine-yhtiön raportti paljastaa, että Yhdysvalloissa kuukausimaksuun perustuvan videopalvelu Netflixin osuus kaikesta liikenteestä on jopa 33 prosenttia. Netflix on tällä hetkellä varteenotettavin vaihtoehto laittomalle lataukselle. Yhdysvalloissa on tarjolla myös muita VOD-palveluita (Amazon, Hulu), joiden osuudet jäävät yhteensä runsaan kolmen prosentin tietämille.

Netflixin osuuden noustessa BitTorrent-protokollaa käyttävien sovellusten osuus liikenteestä on jatkanut laskuaan. Yhdysvalloissa sen osuus on enää 12 prosenttia kokonaismääristä kun taas Euroopassa, jossa vastaavan suositun palvelun läpimurto on vielä tapahtumatta, BitTorrent-liikenne muodostaa 16 prosentin potin huippuaikojen liikenteestä.

Tyynenmeren puoleisessa Aasiassa Video on Demand -palveluiden käyttö on vielä Eurooppaakin vähäisempää ja myös BitTorrentin osuus liikenteestä on 36 prosenttia.

Vaikka BitTorrent-liikenteen määrä kertoo osaltaan myös laittoman latauksen yleisyydestä, kaikkea sen tuottamaa P2P-liikennettä ei voida niputtaa laittomaan kategoriaan. Useat pelijakelijat hyödyntävät BitTorrent-tekniikkaa esimerkiksi isokokoisten päivitystiedostojen jakelussa.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

18.11.2012 16:57

Lainaus:
Uuden raportin mukaan Video on Demand -palveluiden käyttö vaikuttaisi tosiaan vähentävän esimerkiksi elokuvien laittomia verkkolatauksia.
Hätäinen johtopäätös, BitTorrentia kun käytetään paljon myös täysin laillisiin käyttötarkoituksiin, aina lähtien World of Warcraftin päivityksistä. Itse raportti ei erittele millään lailla onko tuo BitTorrent - liikenne kyseessä piraatteja vai ei.

28.11.2012 18:15

Eiköhän ole selvää että suurin osa torrent liikenteestä koskee nimenomaan laittomia latauksia. Tämä johtuu lataajien valtavasta määrästä ja siitä että yksittäiset leffat ovat toisinaan yli 4GB kokoisia.

Kyllä tuon itsekkin huomaa, kuinka netflix on vähentänyt koko tietokoneen käyttöä (netflix löytyy siis tv:stä ja puhelimesta)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.11.2012 @ 10:11

Pelikone: Super Flower 2000B-BK Full Tower / Z77X-UD3H / i7-3770K @4.8GHz / Asus DCII GTX 780 / Ripjaws 8GB @1866MHz / Samsung 830 256GB SSD / XFX 650W / Antec H2O 1220 / Windows 7 || 3DMark11 = X5331 || GigaWorks T40II & Siberia V2 / MX518 & 6Gv2 / Dell U2412M

HTPC: Cooltek U3 / F2A88XM-D3H / A6-5400K / TG Vulcan 2400MHz / Samsung 830 128GB SSD / Super Flower 450W modular

38.11.2012 19:03
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ric_91:
Eiköhän ole selvää että suurin osa torrent liikenteestä koskee nimenomaan laittomia latauksia. Tämä johtuu lataajien valtavasta määrästä ja siitä että yksittäiset leffat ovat toisinaan yli 4Gb kokoisia.

En lataile netistä elokuvia, mutta netflixiä kyllä katson. Kuitenkin pitää kommentoida että tuo 500Mt yhtä elokuvaa kohden kuulostaa aivan liian vähältä. Onhan tuossa kommentissa sana "yli", mutta kuitenkin.

48.11.2012 21:24

Meillä katsotaan vain 720p.mkv ja leffat on lähes poikkeuksetta yli 4GB, ja koska uutuudet tulee torrentteihin ennen flixiä ei muutosta, mutta jenkki flixistä löytyi monta leffaa ja sarjaa jotka meni katselujonoon joten torrent liikenne pysyy samana ja flixi liikenne kasvaa huomattavasti.

59.11.2012 8:23
spam
Vahvistamaton

Tuo 4GB kuulostaa jo oikeammalta kuin aikaisemman kommentoijan mainitsema 4Gb.

69.11.2012 10:14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kyläseppä:
Tuo 4GB kuulostaa jo oikeammalta kuin aikaisemman kommentoijan mainitsema 4Gb.

No voi lol sentäs, eiköhän se ollut selvää että tarkoitin 4GB ei sitä joka typosta tarvii kirjoittaa 10 replyä.. Ihan kuin kukaan käyttäisi tiedostokoista lukuarvona gigabiteä (Gb), aina joko MB tai GB kun puhutaan ko. otsikon asioista..

79.11.2012 17:08

Lainaus:
BitTorrent-liikenne vähenee kun Netflixin osuus liikenteestä kasvaa
Johtunee siitä, ettei kaista riitä molempiin saamaanaikaan ja operaattori priorisoi...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? (22.9.2018 15:30)
Laadukkaista audiotuotteista tunnettu Sennheiser aloittaa yhteistyön vasta ensimmäisen kaupallisen tuotteensa julkaisseen Magic Leapin kanssa. Magic Leapin tuotekehitys on painottunut laajennettua ....
Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia (22.9.2018 10:29)
Yhdysvaltojen musiikkiteollisuuden etujärjestö RIAA on julkaissut tilastotietoa millaisessa jamassa ala nykyisin on. Ala on ollut suurten muutosten kourissa, mutta se on kuitenkin päässyt kiinni ....
1 kommentti
iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys (22.9.2018 09:09)
Uusien iPhonien tullessa markkinoille, tietyistä asioista on tullut perinteitä. Puhelimet tulevat myyntiin seuraavan viikon perjantaina, sitä ennen teknologiamediat julkaisevat laitearvostelunsa ....
Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla (22.9.2018 08:52)
Tällä viikolla Samsungilta putkahti uusi Galaxy A7 -älypuhelin, mutta keskihintaisten puhelimien anti ei jäänyt siihen. Yhtiö nimittäin paljasti uudet J-sarjan Galaxyt, jotka hintansa puolesta ....
PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan (21.9.2018 16:28)
Suoratoistopelaamiseen tarkoitettu PlayStation Now -palvelu muuttaa joiltain osin toimintastrategiaansa, sillä tulevaisuudessa valikoituja pelejä on mahdollista ladata omalle konsolille ja niitä ....

Uutisarkisto