AfterDawn: IT-alan uutiset

TTVK ryhtymässä oikeustoimiin nettioperaattoreiden tv-palveluita vastaan

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 1.11.2012 12:38 Kommentteja (19)

TTVK ryhtymässä oikeustoimiin nettioperaattoreiden tv-palveluita vastaan Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK ry) harkitsee ryhtyvänsä oikeustoimiin nettioperaattoreiden pyörittämiä verkkotallennuspalveluita vastaan. Tv-ohjelmien tallennusta verkossa tarjoavat useat suomalaisoperaattorit, tunnetuimpina palveluina Elisan Viihde ja Soneran Viihdepaketti.
TTVK vertaa operaattoreiden tallennuspalveluita suomalaiseen TVkaista-palveluun, jonka ylläpitäjille langetettiin syytteet tekijänoikeusrikoksesta sekä törkeästä petoksesta viime viikolla. TTVK:n tiedotteessa painotetaan, että yhdelläkään tallennuspalveluita tarjoavalla operaattorilla ei ole toimintaan asianmukaista lupaa. Yhdistyksestä kerrotaan, että operaattoreille on kesällä toimitettu kirjalliset kieltovaatimukset palvelun tarjoamisen lopettamisesta, mutta yksikään operaattori ei ole noudattanut vaatimuksia.

Verkkotallennuspalveluiden kaupallinen arvo on vuositasolla noin 100 miljoonaa euroa, TTVK arvioi. TTVK:n jäsenen Sanoma Entertainment Oy:n yhteiskuntajohtajan Marcus Wiklundin mukaan kyse on lainvastaisesta toiminnasta. "Verkkotallennuspalvelut käyttävät televisiokanaviemme sisältöjä lainvastaisesti ja aiheuttavat
oikeudenhaltijoille merkittäviä taloudellisia menetyksiä. Tilanne on kestämätön", Wiklund kommentoi.
TTVK mainitsee kuluttajille tarjolla olevat tv-kanavien omat palvelut, jotka mainitaan laillisiksi vaihtoehdoiksi operaattoreiden verkkotallennukselle. Operaattorit eivät ole vielä kommentoineet TTVK:n aikeita.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

19 kommenttia

11.11.2012 12:46

Jahas, vai että tälläisiä uutisia vaiheeksi.... Harvemmin joku Teosto, TTVK tai jokin muu otsikoissa.. Eikö noille mikään riitä? Riittäisiköhän jos nuo palvelun tarjoajat maksaisivat jonkin sortin provikan tuosta tallentamisesta? Tällä menolla Piratebay lataaminen jatkuu, mennään vaan proxyjen taakse.. Tai voihan tuota lataamista muutoinkin harrastaa :)
Entäs sitten nuo maksukanavien omat palvelut? Eikös juuri ollut uutista notta maikkari alottaisi myös oman nettipalvelun, mites siellä mahdollinen tallentaminen onnistuu.. Tai oikeammin, miksi enään tallentaa kun voi suoraan skipata haluttuun kohtaukseen (toisin sanoen toimii kuten tallenne, mutta hieman eri periaatteella, koska tallenteen voi katsoa milloin haluaa). TTVK:n uutisen perusteella voisi olettaa että myös tallentavat digiboxit ynm laitteet joilla voi ohjelmia tallentaa, olisivat laillisia koska ne mahdollistavat ohjelmien katsomisen silloin kuin ihmiset haluavat.
Itse ainakin katselen esim Areenasta dokkarit itselle mieluisaan aikaan, enkä taatusti odottele telkun puolella tunteja jotakin tiettyä ohjelmaa.
Muutoin oon sitä mieltä että saisivat lopettaa tuon pelleilynsä!


Fractal Design Arc Midi + 4x140mm + 1x120mm Arctic Cooling, ASRock Extreme4 970, Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz + Phanteks PH-TC14PE, 8GB DDR III @ 1600MHz, Palit GTX 570, Seagate 500GB + 1TB HDD, Samsung DVD-RW, Corsair HX620W.
Netti: DNA 4G @ Sierra Wireless

21.11.2012 12:51

selvästi em. palvelut ovat vähentäneet tallentavien digiboxien myyntiä ja siten kasettimaksutuloja ja edellen myös muusikoiden tuloa.

Varmaan TV-kaistaa on kiittäminen, että operaattorit ovat lähteneet kisaan mukaan. Nyt kun digitaalinen jakelu on lyönyt läpi, kannattaako kaivaa verta nenästä uhkaamalla? Ai niin pitäisihän niitä kasettimaksuja kerätä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.11.2012 @ 13:33

31.11.2012 12:58

TTVK haluaa suomen takaisin kivikauteen jossa TTVK kaltaiset mafia organisaatiot saavat päättää mitä katsotaan ja mihin hintaan. Pahoin pelkään netflix:n suomeen rantatuminen on estymässä juuri pelkoon ttvk mafain toiminnasta.


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

41.11.2012 13:29

Voi V*ttu mitä touhua taas, masentavaa kerrassaan

TTVK ylittänyt oikeutensa jo moneen kertaan + "tekijän oikeudet" pistetty monen muun lain/oikeuksien edelle...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.11.2012 @ 13:38

51.11.2012 13:55

:) Olen ensimäistä kertaa jopa hieman tyytyväinen TTVK toimintaan. Aiemmin minua häiritsi se että Elisa Viihde ym. saavat toimia, mutta TVkaista piti torpata. Nyt näyttää paljon tasapuolisemmalta toiminnalta.

61.11.2012 14:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti charmakr:
:) Olen ensimäistä kertaa jopa hieman tyytyväinen TTVK toimintaan. Aiemmin minua häiritsi se että Elisa Viihde ym. saavat toimia, mutta TVkaista piti torpata. Nyt näyttää paljon tasapuolisemmalta toiminnalta.
Ei kannattaisi kommentoida jos tietotaito on totaluokkaa.

Pienet puljut kuten TVkaista saadaan vain kaadettua ensin/helpommin.

kyllä ne muutkin isommatkin toimijat sieltä perässä otetaan haaviin kuten uutisessakin jo todetaan.....
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.11.2012 @ 14:08

71.11.2012 14:20

Hehe, näin sitä yksityiset yhdistykset ajaa omia asioitaan kaikkien muiden kustannuksella yhteiskunnassa. Mitä tulee Suomen Lex Karpela tekijäoikeuslakiin niin sen läpiajo oli yksi Suomen korruption huippu hetkistä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.11.2012 @ 14:48

81.11.2012 14:24

Taas pitäisi muistaa että TTVK on RY, ei virallinen syyttäjä, tuomari eikä teloittaja. Vaikka haluaisivat sitä ollakin. Siksipä noilla kielto kirjeillä voi vaikka lämmittää saunan.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.11.2012 @ 14:24

91.11.2012 15:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti charmakr:
:) Olen ensimäistä kertaa jopa hieman tyytyväinen TTVK toimintaan. Aiemmin minua häiritsi se että Elisa Viihde ym. saavat toimia, mutta TVkaista piti torpata. Nyt näyttää paljon tasapuolisemmalta toiminnalta.

Eiköhän se ole kaikkien tappio. Jos sieltä saadaan yksikin alas, niin sen nojalla saadaan loputkin. Ei sillä ole väliä kuinka iso/pieni tekijä kyseessä on.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.11.2012 @ 15:09

101.11.2012 16:05

Itsellä koko palvelun kieltäminen johtaisi lopulta siihen, että pitäisi hommata joko tallentava digiboxi sopivin ominaisuuksin tai rakentaa erillinen htpc, joka ajaisi saman asian.

Muutenkin elisa viihteen toimivuus välillä niin huonoa, että käynyt mielessä siitä luopuminen. Silti täysin typerä ajatus estää tallentaminen johonkin palveluun. Sen sijaan voisivat lisätä tallennettavien kanavien listaan myös maksulliset kanavat.

111.11.2012 17:12

Menee jo aika pelleilyksi. En pysty käsittämään kuinka nämä tekijänoikeusjärjestöt jaksavat valittaa laittomasta lataamisesta ja samaan aikaan tekevät kaikkensa ettei yksikään ko. toimintaa vähentävä palvelu tule menestymään.

Jospa kerrankin tekisivät selväksi, että minkälaisia palveuita saadaan voidaan/saadaan julkaista. Sellaiset simppelit 123-ohjeet. Ei niitä varmaan kyllä tule, koska sitten ei olisi enää valitettavaa. Aika rankka Päivi Räsänen -tauti näillä TK järjestöillä.

121.11.2012 17:26

Jos tuo todetaan laittomaksi, niin toivon että operaattorit lopettaa IPTV:n kotimaiset kanavat ja ottavat vain ulkomaiset tilalle. Tietysti voisi luoda niille jonkinlaisen mainosjärjestelmän, jotta saisivat mainostajia pois mm Sanoma Entertainment Oy:ltä.

Ihan ahterista tuollainen pelleily. Varsinkin kun tietää niiden omat nettipalvelut (ruutu.fi, katsomo.fi). On meinaan harvinaisen paskoja virityksiä.

131.11.2012 17:34

Kotilainen tietää että TTVK ry:n loppu on jo oven takana. Siitä johtuu tämä jo täysin naurettava loppupyristely


141.11.2012 18:19

Toivottavasti TTVK ry:llä on varaa alkaa oikeudenkäynteihin ao. tahojen kanssa. Vastapuolen oikeudenkäyntikulut kun voivat nousta miljooniin. TTVK ry:n taru voi saada siten sen kuuluisan ahneen lopun.
Ja sitten allekirjoittaneen ilmainen lainopillinen neuvo TTVK ry:lle:

Lainaus:
Tekijänoikeuslaki
Valmistaminen yksityiseen käyttöön
12 §
Julkistetusta teoksesta saa jokainen valmistaa muutaman kappaleen yksityistä käyttöään varten. Siten valmistettua kappaletta ei ole lupa käyttää muuhun tarkoitukseen.

Kappaleen valmistamisen valmistuttajan yksityistä käyttöä varten saa myös antaa ulkopuolisen suoritettavaksi.151.11.2012 18:41

Jo vuosia on voinut internetin kautta katsoa mm. ilmaisella sovelluksella kotikoneensa digivirittimellä TV:tä tai tallennettuja videoita. Digiboksien vuokraaminenkaan ei ole kiellettyä. Lisäksi löytyy myös laitteita töllön ja videoiden etäkatseluun mm. Slingbox!

Lainaus:
TTVK mainitsee kuluttajille tarjolla olevat tv-kanavien omat palvelut, jotka mainitaan laillisiksi vaihtoehdoiksi operaattoreiden verkkotallennukselle.
Sontapuhetta! Katsominen voi olla mahdotonta esim. Linux-koneilla ja tallenteet ovat vain rajoitetun aikaa katsottavissa jos edes ollenkaan. Digibokseilla tallenteet säilyvät yhtä kauan kuin kiintolevy ja kaikki katsottavissa oleva on tallennettavissa ja jopa siirrettävissä muille katselulaitteille.

Tallentavien digiboksien vuokraamiseenkaan ei tarvita mitään tekijänoikeusmafioiden lupia. Eikä laki kiellä vuokraamasta vaikka Slingboksejakaan...

"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

161.11.2012 18:55

Onko TTVK:n väki ihan idiootteja? Miksi ei puututa oikeaan piratismiin? Itärajan yli tulee kokoajan (nytkin!) piraattituotteita ja joku rullaa niistä hyvät rahat. Samaan aikaan TTVK kiusaa suomalaisia operaattoreita järjettömillä (ja turhilla) sensuuri vaatimuksilla ja koittaa kaikin keinoin kaataa näiden laillisia palveluja. Tälläkö sitä piratismia nyt sitten ollaan kitkemässä? Äly hoi!

Eikö Sonera, Elisa, DNA yms. operaattorit voi haastaa TTVK:n oikeuteen laillisen yritystoiminnan haittaamisesta?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.11.2012 @ 23:55

-yrittäminen on ensimmäinen askel epäonnistumiseen-

171.11.2012 21:16

Odotellan että joku turkkilainen tms. tekee vastaavan palvelun johonkin maahan minne TTVK:n pitkä koura ei yllä.

181.11.2012 22:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti johtaja59:
Odotellan että joku turkkilainen tms. tekee vastaavan palvelun johonkin maahan minne TTVK:n pitkä koura ei yllä.
Nääh, siiten vaan pakotetaan verkko-operaattorit blokkaamaan yhteydet em. turkkilaisen palveluun. Problem solved!

Edit. typo
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.11.2012 @ 22:06

194.11.2012 11:28

kieltoa kiellon perään.... haistakoot noi ahneet mulkerot pitkän pas..n

Miten tollasella Ry:llä vi olla Suomessa tollanen valta?

Mitä ne nyt millonkii vinkuu, nii aina tuntuu menevän läpi.

Hyvin tuntuu olevan lobattu.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto