AfterDawn: IT-alan uutiset

Yle HD on nyt avoinna 24 tuntia vuorokaudessa

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 31.10.2012 13:11 Kommentteja (11)

Yle HD on nyt avoinna 24 tuntia vuorokaudessa Yle on kertonut, että sen teräväpiirtoinen Yle HD kanava näkyy nyt vuorokauden ympäri. Aiemmin kuusi tuntia ohjelmaa päivässä näyttänyt kanava näkyy nyt joka päivä kellon ympäri.
Kuten aiemminkin, Yle HD:n ohjelmisto tulee arkisin Yle TV2:lta ja viikonloppuisin TV1:ltä. Ylen oli tarkoitus avata teräväpiirtokanava kokopäiväiseksi jo kuun puolessa välissä.

Yle HD aloitti lähetykset toukokuussa 2011 ja tähän asti lähetysaika on ollut klo 17-23. Yhtiön tarkoituksena on saada koko tuotanto teräväpiirtoiseksi vuoteen 2016 mennessä.

Tägit: YLE YLE HD
Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

131.10.2012 13:23

Nyt kun sais vielä edullisesti tänne korpeenkin näkymään ko. kanavan, kun kerran sellanen töllökin tuli juuri hankittua. Ymmärsin että DNA hoita ko. homman, muutei taida ihan vielä riittää tänne asti verkko?

231.10.2012 14:13

Jes, uutisikkunaa teräväpiirtona!

331.10.2012 14:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Malboro:
Nyt kun sais vielä edullisesti tänne korpeenkin näkymään ko. kanavan, kun kerran sellanen töllökin tuli juuri hankittua. Ymmärsin että DNA hoita ko. homman, muutei taida ihan vielä riittää tänne asti verkko?
Joo, katso verkon kattavuuskarttaa sieltä dna:n sivuilta.

On se mukava kun kokopäiväisenä näkyy HD't, vielä kun saisi vanhan procasterin tilalle hankittua HD digiboksin, ai niin.. ja katolle VHF antennin... mut joo, varsin mukava homma.

Define R4 / Asus Z87-A / i5-4670k / Crucial 2x4gb / GTX660 / RX-5300 / 2x F3 1TB / Crucial M4 / Eizo FS2333 / Mionix Naos 7000 / Sidewinder X4 / STR-DH520 + Cambridge Audio Minx Min 10 x5 + Boston Soundware XS Sub / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HD330 & HD681B / G27 / PS3 / X360S

431.10.2012 15:06

Oliko Ylellä mitään suunnitelmia Areenan HD-matskun suhteen?

531.10.2012 16:47

Mulle pitäs huomenna tulla Samsungin teräväpiirtotv. Mutta kuka hemmetin idiootti vaatii se sen pirun kalliin kortinlukijan, jos sitä vertaa koko tv:n hintaan niin se on älyttömän kallis. Sitten jostain luvin, että plus-tv:n kortti ei edes toimi siinä.
Haisee taas juttu korruptiolta, kukas sitten kitisee torrent-lataajista. Eli taitaa olla tietty taho taas takana.
Tuo on hyvä, että saa palvelua, kun kuitenkin nyt kaikki maksaa veroistaan lupamaksut. Yleltä tulee ihan hyvää tuotantoa, viime viikon paras oli teemalta tullut tarina James Watt nimisestä henkilöstä. Taisi olla kelpo brittiläistä tuotantoa.


Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
Never say never again.

631.10.2012 17:12

Hienoa, harmi että viikonloppuisin näkyy ykköstä kun etenkin sunnuntai-iltaisin kakkoselta tullut noita laatusarjoja kuten Boardwalk Empire ja Borgiat...

731.10.2012 19:09

En ole katsonut telkkaria vuosikausiin (10vuota sitten viimeeksi ehkä) ja 20"kuvaputkiTV pölyttyy nyt käyttämättömänä kun lapsetkin lopetti sen katsomisen ja tuijottavat yle areenaa koneelta SILLOIN KUN SE SOPII eikä silloin kun lastenohjelmat tulee, vaimo katsoo jonkun ohjelma jokun kanavan nettipalvelsta pari kertaa viikossa.

Siis kaipaillaan sitä HD:ta sinne areenaan ja muillekin netipalveluihin.

Vai onko tämä taas joku siirtymäajan temppu että sitten joskus vuosien päästä kun kaikki kanavat näyttää vain HD:tä ja kaikki ihmiset on pakotettu taas ostamaan uusi digiboxi niin siitä parin vuoden päästä HD saapuu nettii???

831.10.2012 19:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti himpo:
En ole katsonut telkkaria vuosikausiin (10vuota sitten viimeeksi ehkä) ja 20"kuvaputkiTV pölyttyy nyt käyttämättömänä kun lapsetkin lopetti sen katsomisen ja tuijottavat yle areenaa koneelta SILLOIN KUN SE SOPII eikä silloin kun lastenohjelmat tulee, vaimo katsoo jonkun ohjelma jokun kanavan nettipalvelsta pari kertaa viikossa.

Siis kaipaillaan sitä HD:ta sinne areenaan ja muillekin netipalveluihin.

Vai onko tämä taas joku siirtymäajan temppu että sitten joskus vuosien päästä kun kaikki kanavat näyttää vain HD:tä ja kaikki ihmiset on pakotettu taas ostamaan uusi digiboxi niin siitä parin vuoden päästä HD saapuu nettii???
Hyvin sanottu, nimittäin itsestänikin tuntuu, että markkinat niinkun pakottas ostamaan koko ajan uutta.
Meillä on sellanen Rosenlevin 550 ltr pakastin, joka on 60 luvun lopulta pelittänyt ihan normaalisti. Tietysti se vie enempi sähköä kuin uudet, mutta kun uusia saa vaihtaa niiden levittyä parin vuoden käytön jälkeen. Mikäli ton vanhan pistäs poistoon ja ostas uuden, niin sen uuden hinnalla saa jo aika paljon sähköä..
Ja niin kestääkö se sit minkä aikaa...?
Näitä filmejähän saa myös latailtua HD-tasosina netistä tietyillä menetelmillä.
Itse en kyllä tarttee, kun ei ole aikaa katella niitä.
Musiikkiakaan en juuri tallentele, vaan kuuntelen ja katon netistä. Ainut paikka vois olla, että tallentas tikulle ja kuuntelis autosta, mutta kun kaiken maailman kanavilta tulee vaikka mitä.
Yleisesti sanon, että toi HD-palvelu on hieno asia.

Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
Never say never again.

91.11.2012 7:32

Lainaus:
Hyvin sanottu, nimittäin itsestänikin tuntuu, että markkinat niinkun pakottas ostamaan koko ajan uutta.

Tavallaan, eli yritykset tekee nykyään tahallaan huonoja tuoteita, jotka hajoavat helposti tai ovat rajoittuneita. Aikamoista materiaalin tuhlaamista jotta saadaan keinotekoisesti lisättyä liiketalouden kiertonopeutta. Eli yritykset tahallisesti vanhentaa asioita ja yrittää pakottaa kuluttajia ostamaan samaa asiaa uutena versiona.

Mutta toisaalta ei mikään pakota kuluttajaa ostamaan huonoja tuotteita. Aina voi olla ilman tai yrittää löytää se hyvä tuote joltain muulta eli äänestää kukkarolla.

Nykyään iso osa kuluttajista vaan on aivokuollutta markkinatalous tuhlaajia jotka juoksevat kaiken uuden perässä. On täysin unohdettu järjenkäyttö, joka ajaisi kuluttajat ostostapoihin joissa ostetetaan todelliseen tarpeeseen, eikä mainonnan, sosiaalisuuden ja median luomaan näennäiseen tarpeeseen. Yritykset kun eivät voi myydä mitään, ilman ostajia eli meitä kuluttajia.

Mitä tulee HD-tasoon, niin ei se kyllä täysin hyvä asia ole vaikka idea on hyvä. Siinä HD:ssa on myös useita haittatekijöitä kuluttajalle. Mutta kuten yleensäkin, kuluttajat tuijottavat suu auki isoja lukuja eivätkä ymmärrä minkään muun päälle mitään. Eli vaikka HD sinänsä olisi ihan okey, niin se on myös lehmän kauppa eli tulee muita asioita sen mukana jotka eivät ole kuluttajalle hyviä asioita. Mutta kun se kuluttaja tietää vain sen julkisuuden mainonta propagandan, eikä niistä haitta tekijöistä keskustella tai välitetä.

Mitä tulee siihen että saa katsoa silloin kuin halua, niin sitä varten ne tv-ohjelmat voi nauhoittaa. Itse katson 95% ohjelmista nauhoituksien kautta, koska pystyn katsomaan ne milloin haluan ja hypättä yli sen kaiken mainonta ulosteen. Oma digiboxini tekee nauhoituksia automaattisetsi avainsanojen mukaan eli en edes ajasta niitä itse vaan boxi hoitaa asian. Eli voin laittaa vaikka TV-sarjan automaattinauhoitukseen ja dixiboxini nauhoittaa automaattisesti sen TV-sarjan aina kun se tulee nimen perusteella. Mutta eihän ne kuluttaja apinat näistä asioista tiedä mitään koska eivät ajattele aivoillaan vaan ostavat sitä yritysten mainonnan/uutisoinnin/median tyrkäämää sontaa. Myyjä (yritys) ei koskaan kerro koko totuutta koska se ei ole hänen etujen mukaista.

Mikään ei muutu ennen kuin kuluttaja itse muuttuu järkevämmäksi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.11.2012 @ 14:22

102.12.2012 22:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Malboro:
Nyt kun sais vielä edullisesti tänne korpeenkin näkymään ko. kanavan, kun kerran sellanen töllökin tuli juuri hankittua. Ymmärsin että DNA hoita ko. homman, muutei taida ihan vielä riittää tänne asti verkko?
Juuri näiden landespedejen rahoittamisen takia kaupunkilaiset kärsivät ja ollaan niin pahasti jenkkejä jäljessä.

112.12.2012 23:45

Tossa on sellanen pointti, että kaupungeissa langattomat nopeudet hidastuu siksi, että on niin paljon käyttäjiä, landella taas sen takia, että kentät pätkii väliin. Ostasitko mökilles sitten valokuituliittymän? Asiakkaan kulut noin 2000-3000 euroa/liittymä. Ei näitä landespedejä enää niin paljoa ole ja keski-ikä huitelee 70 vuotta. Suurempi kysymys on nämä tuhannet mökkiläiset, joista ainakin aika monet käyttää langattomia yhteyksiä.
Siis ei ole mitäään järkeä rakennella joka mökille valokuitukaapeliliittymiä, vaan halvemmaksi tulee rakentaa uusia linkkejä ja lisätä niihin soluja.
Ainakin Itä-Suomessa liikkuu ympäri vuoden aika paljon rusakoita, joko omilla tai vuokratuilla mökeillään ja kaipaavat tietoliikenneyhteyksiä. No fixuimmilla on satelliitiyhteydet.
Toi jenkkijuttu on taas, että siellä määritellään jo 780 pixeliä teräväpiirroksi, kun Eu-maissa se on 1080.


Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
Never say never again.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto