AfterDawn: IT-alan uutiset

Google mokasi: yhtiön arvosta suli 18 miljardia

Kirjoittaja Valtteri Ahonen @ 19.10.2012 10:05 Kommentteja (4)

Google mokasi: yhtiön arvosta suli 18 miljardia Googlen osavuositulos pääsi julkisuuteen liian aikaisin, minkä johdosta yhtiön arvo pörssissä syöksyi 9 prosenttia 18 minuutissa. Tulos ehdittiin ilmoittaa Googlen toimesta vielä epäviralliseksi, mutta se ei enää auttanut.
Kyseessä on Daily Mailin mukaan kaikkien aikojen suurin pörssisyöksy. Osavuositulos oli tarkoitus julkistaa vasta pörssin sulkeuduttua, mutta tiedotusta hoitanut yhtiö päästi vahingossa tiedot julkisiksi ennen aikojaan.

Pienelle pörssinotkahdukselle oli julkistuksessa aihettakin, sillä Google ilmoitti tuloksensa laskeneen 20 prosenttia. Voittoa kertyi neljännekseltä 2,18 miljardia dollaria, eli noin 1,67 miljardia euroa.

Analyytikot arvelevat Googlen vaikeuksien johtuvan ihmisten nopeasta siirtymästä mobiililaitteisiin. Yhtiö ei ole onnistunut hyödyntämään uusia alustoja parhaalla mahdollisella tavalla.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

119.10.2012 10:41

Shorttaajat tykkää =)

219.10.2012 12:23

Vaikka Googlella on maailman suosituin älypuhelinalusta ja oma puhelinyhtiö, niin sillä on kova työ saada tämä osio voitolliseksi. Motorola ja Android ovat vain menotaakka tällä hetkellä.
Saa nähäd missä kohtaa Google uudelleen brändää Motorolan (Eli muuttaa sen puhelimet Google Nexus brändätyiksi.) ja alkaa tosissaan kilpailla Androidin kuninkuudesta. Miksi muuten Google yhä omistaisi Motorolan puhelinpuolen?

319.10.2012 14:19
isopepe
Vahvistamaton

Lainaus:
Miksi muuten Google yhä omistaisi Motorolan puhelinpuolen?
mobiilialan patentit?

419.10.2012 16:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sefriol:
Vaikka Googlella on maailman suosituin älypuhelinalusta ja oma puhelinyhtiö, niin sillä on kova työ saada tämä osio voitolliseksi. Motorola ja Android ovat vain menotaakka tällä hetkellä.
Saa nähäd missä kohtaa Google uudelleen brändää Motorolan (Eli muuttaa sen puhelimet Google Nexus brändätyiksi.) ja alkaa tosissaan kilpailla Androidin kuninkuudesta. Miksi muuten Google yhä omistaisi Motorolan puhelinpuolen?

Vaikka Android ei suoraan tuotakkaan Googlelle muuta kuin korkeintaan tappiota, pitää huomata välilliset vaikutukset:
- Ihmiset selaavat nettiä (Android) puhelimillaan/tableteillaan -> Mainostuloja Googlelle (Sekä hakukoneesta, että nettisivujen mainoksista)
- Androidissa Googlen palvelut vahvasti esillä -> Ihmiset jatkavat samojen Googlen palveluiden käyttöä tietokoneillaan
- Play-store (Vaikka en tiedäkkään, onko tämä tappiollista vai voitollista toimintaa Googlella)
- Apple ja Microsoft pyrkivät omien palveluidensa käyttämiseen omissa mobiilikäyttiksissään, jolloin ilman Androidia Googlen palvelut voisivat jäädä hieman syrjään mobiilipuolella. Esimerkiksi WP:ssä tiukasti käyttiksen yhteen rakennettu Bing varmasti vaikuttaa Googlen hakukoneen käyttöön.

Kaikkiin noihin liittyy se, että mobiililaitteiden määrä on rajussa kasvussa. Internetiä käytetään mobiililaitteilla kohta enemmän kuin tavallisilla tietokoneilla. En siis menisi sanomaan Androidia taakaksi Googlelle.

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto