AfterDawn: IT-alan uutiset

Netflix sai Viaplayn liikekannalle: laski hintaa

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 18.10.2012 09:14 Kommentteja (8)

Netflix sai Viaplayn liikekannalle: laski hintaa Viasatin on-demand-elokuvapalvelu Viaplayn TV+Leffapaketin kuukausihinta on laskenut 9,95 eurosta 7,95 euroon. Sekä uusia että vanhoja asiakkaita koskeva alennus tuli voimaan 15. lokakuuta. Palvelu sai tänään uuden kilpailijan, kun Netflix avasi ovensa Suomessa hintaan 7,99 eur/kk.
Viaplay kehuskelee tiedotteessaan, että TV+Leffapaketti tuo eri internetiin yhdistettäviin laitteisiin Pohjoismaiden laajimman valikoiman TV-sarjoja ja elokuvia. Viaplaylla on yksinoikeus seuraavien Hollywood-studioiden tv- ja elokuvasisältöihin: Sony Pictures, Walt Disney, 20th Century Fox, NBC, Universal Studios ja Warner Bros.

"Asiakkailtamme saadun palautteen mukaan kilpailussa pärjäävät toimijat, joilla on tarjottavana uusin ja vahvin sisältö. Meillä on yksinoikeus merkittävimpien yhdysvaltalaisten ja pohjoismaisten studioiden TV- ja elokuvasisältöön. Tarjoammekin asiakkaillemme Pohjoismaissa markkinoiden laajinta ja laadukkainta viihdesisältöä. Meille on tärkeää, että Viaplayn kattava TV- ja elokuvavalikoima on mahdollisimman monen kuluttajan saatavilla edullisesti. Siksi laskemmekin Viaplayn TV+Leffapaketin hintaa 9,95 eurosta 7,95 euroon kuukaudessa," sanoo Viaplayn toimitusjohtaja Niclas Ekhdal.

Viaplay on saatavilla Internetiin yhdistettäviin laitteisiin, kuten tietokoneisiin, älypuhelmiin, taulutietokoneisiin, älytelevisioihin ja Viaplayn HD-digiboksiin. Palvelu ei toimi vielä pelikonsoleissa, mutta puute korjaantuu "piakkoin".

Tägit: Netflix Viaplay
Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

118.10.2012 11:32

Kilpailua jei!


---MoZar---

218.10.2012 11:35

"Emme tule laskemaan hintoja, emme pelkkää kilpailijaa, kyseinen formaatti ei tule menestymään,,,,"

318.10.2012 13:35

Heh. Hauska nähdä kuinka paljon tällä on vaikutusta nykyisiin kaapeli/antenni maksu-tv-tilaajiin ja ylipäätään näiden verkkojen palveluihin ja niiden hinnoitteluun.

Itseltä päättyy kuluvan kuun loppuun mm. Maikkarin paketin tilaus.

418.10.2012 17:04

Kellään käytännön kokemuksia Viaplaysta? Vaikuttais äkkiseltään Netflixin valikoimaa kattavammalta palvelulta. Vähän toi "vielä ehdit" -lista epäilyttää, voiko tietyt leffat katsoa siis vain tiettyinä aikoina? Entä pystyykö ne erikseen 24h vuokrattavat leffat tunnistamaan listasta ilman palvelun tilaamista?

519.10.2012 9:46

Eiku ne vielä ehdit leffat poistuvat valikoimista.


Intel i2500k@4,0Ghz | EVGA GTX680 OC 2g | GSkill 2 x 4gb 1333 DDR3 | Gbyte GA-Z77 , Fractal Define R3 | Corsair HX75OW |Noctua NH-D14

619.10.2012 11:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti KontraC:
Kellään käytännön kokemuksia Viaplaysta?

Asiakaspalvelu on ainakin kuraa, jostain syystä minulta aloitettiin velottamaan kahdesti kuussa tuota kymppiä ja kun ilmoitin siitä sanottiin että asia on nyt hoidossa. Noh, seuraavalla viikolla oli taas kymppi lähtenyt ja seuraava soitto oli jo palvelun peruuttaminen.

Kuten arffman jo sanoi niin leffoja tulee ja ne on tietyn aikaa valikoimassa. En kerinnyt ottamaan selvää minkä perusteella ne sieltä tippuu pois. Ainakin silloinen käyttöliittymä oli kankea verrattuna netflixiin mutta se on saattanut muuttua vajaassa vuodessa. Valikoima oli semmoinen että kyllä sieltä aina kympillä kuussa katseltavaa löytyi ja jos ei muuta niin klassikoita. Jos ihan tuoreita leffoja haluaa katsella niin teatteriin sitten :)Viestejäni tulee kyseenalaistaa ja mahdollisuuksien mukaan korjata..

720.10.2012 15:52
jormadober
Vahvistamaton

Testasin kuukauden Viaplayn leffa- ja sarjapakettia. Firefoxilla leffat pätkivät pahasti (testattu core i5 2500K ja core i7 3750QM, 250 Mbit/s nettillä), mutta IE:llä toimi hyvin, mutta bufferointi on hidasta vrt Netflixiin.

Netflix ja Viaplay käyttävät molemmat MS Silverlightia, mutta Viaplayn käyttöliittymä on sama kuin Katsomo.fi:n eli huono. Netflixin käyttöliittymä on paljon kehittyneempi mm. muistaa mihin kohtaan leffa on stopattu, muistaa mikä volume-taso on säädetty ja muistaa minkä kuvanlaatutason olet asettanut.

Iso miinus Netflixille siitä, että sivusto lähes pakottaa linkkaamaan tunnuksen Facebookiin. Etusivulla onko koko sivun levyinen facebook-banneri, joka peittää osan elokuvista, ja sen saa pois vain kirjautumalla facebookiin sivun kautta.

Leffa- ja sarjatarjonta on hieman parempi Netflixillä, mutta molempien olisi syytä laajentaa valikoimaansa.

Vuokrattavat leffat ovat Viaplaylla selkeästi erillään muista elokuvista. Netflixillä en ole vielä edes testannut.

Itse pidän Netflixin ja peruin Viaplayn tilauksen.

820.10.2012 18:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jormadober:
Iso miinus Netflixille siitä, että sivusto lähes pakottaa linkkaamaan tunnuksen Facebookiin. Etusivulla onko koko sivun levyinen facebook-banneri, joka peittää osan elokuvista, ja sen saa pois vain kirjautumalla facebookiin sivun kautta.
Itseltäni ainakin löytyi sulje painike sille bannerille? Paitsi siitä "Mitä ystäväsi katsovat" kohdasta. Ei kyllä kiinnosta pätkääkään mitä muut katsoo saatika halua mitään tykkäyksiä katsomiini leffoihin.. :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.10.2012 @ 18:04

Viestejäni tulee kyseenalaistaa ja mahdollisuuksien mukaan korjata..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
3 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
8 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto