AfterDawn: IT-alan uutiset

Työpöydältä tehtyjen nettihakujen määrä kääntyi laskuun ensimmäistä kertaa vuosiin

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 12.10.2012 11:28 Kommentteja (1)

Työpöydältä tehtyjen nettihakujen määrä kääntyi laskuun ensimmäistä kertaa vuosiin Mobiililaitteet ovat hiljalleen valtaamassa alaa kaikilla netinkäytön osa-alueille ja nyt vaikutukset näkyvät työpöydiltä tehtyjen nettihakujen vähentymisenä. Muutos on merkittävä, sillä hakujen määrä on ollut kasvusuuntainen niin kauan kuin sitä on mitattu, eli vuodesta 2006 saakka, kertoo Macquarie Groupin raportti.
Macquarie perustaa seurantansa ComScore-mittauslaitoksen dataan, jonka mukaan työpöydiltä tehtyjen nettihakujen määrä oli syyskuussa neljä prosenttia pienempi kuin vuosi sitten samaan aikaan. Macquarien analyytikkojen mukaan merkittävin tekijä vähenemisen taustalla vaikuttaisi olevan nimenomaan hakupalveluiden käytön siirtyminen mobiililaitteisiin.

Macquarien raportista uutisoiva CNet huomauttaa myös, että mobiililaitteiden tapauksessa yhä useampi haku tehdään jossain muualla kuin Googlen tai Microsoftin hakukoneessa. Ravintolat haetaan tietyllä sovelluksella ja lentoaikataulut toisella.

Hakukoneiden osalta Google pysytteli johdossa säilyttäen 66,4 prosentin markkinaosuutensa. Microsoftin Bing pitää hallussaan 15,9 prosenttia kun Yahoo! jatkaa liukuaan päätyen syyskuussa 12,8 prosenttiin.

Tägit: Google Bing hakukone
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

112.10.2012 16:03

Bing siis palvelee käytännössä 28,7% käyttäjistä, sillä Yahoo! käyttää Bingin hakua.


BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Rovio todellisessa syöksykierteessä – Sijoittajat pettyivät uutisiin Rovio todellisessa syöksykierteessä – Sijoittajat pettyivät uutisiin (22.2.2018 11:33)
Vihaisten lintujen kiito muistuttaa Helsingin pörssissä tällä hetkellä ennemminkin syöksykierrettä, sillä tulosvaroituksen julkaisseen Rovio Entertainmentin osakekurssi on uutisen kirjoittamishetkellä ....
Snapin toimitusjohtaja – Snapchatin uudistuksiin on vain totuttava Snapin toimitusjohtaja – Snapchatin uudistuksiin on vain totuttava (22.2.2018 10:47)
Verkkopalveluihin ja sovelluksiin tehtävät ulkoasu- ja käyttökokemusmuutokset aiheuttavat aina närää ja tuskastusta vahojen käyttäjien keskuudessa, koska he joutuvat "opettelemaan" heille toimivaksi ....
Neflixin haastaja Viaplay kasvaa kovaa tahtia – Panostaa urheiluun ja omiin tuotantoihin Neflixin haastaja Viaplay kasvaa kovaa tahtia – Panostaa urheiluun ja omiin tuotantoihin (22.2.2018 10:09)
Netflixistä on vuoden 2012 lanseerauksen jälkeen muodostunut Suomen de facto -suoratoistopalvelu, mutta alalla kisailee katselevista silmäpareista moni muukin. Yksi kilpailijoista on Viaplay, ....
Facebook uudisti Messengerin ääni- ja videopuheluita Facebook uudisti Messengerin ääni- ja videopuheluita (21.2.2018 22:37)
Facebook on kertonut tänään uudistuksista, joita se on tehnyt maailman toiseksi suosituimpaan viestisovellukseen. Kyseessä on tietysti WhatsAppin jälkeen Facebookin toiseksi suosituin viestikanava Messenger. ....
Uuden huippupiirin kykyjä esitellään virtuaalitodellisuuden avulla Uuden huippupiirin kykyjä esitellään virtuaalitodellisuuden avulla (21.2.2018 21:12)
Android-huippupuhelimista on vuosikausien ajan löytynyt lähes aina Qualcommin valmistama järjestelmäpiiri. Nämä Snapdragon-piirit pyrkivätkin vuosi toisensa jälkeen kulkemaan mobiiliteknologian ....

Uutisarkisto