AfterDawn: IT-alan uutiset

Työpöydältä tehtyjen nettihakujen määrä kääntyi laskuun ensimmäistä kertaa vuosiin

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 12.10.2012 11:28 Kommentteja (1)

Työpöydältä tehtyjen nettihakujen määrä kääntyi laskuun ensimmäistä kertaa vuosiin Mobiililaitteet ovat hiljalleen valtaamassa alaa kaikilla netinkäytön osa-alueille ja nyt vaikutukset näkyvät työpöydiltä tehtyjen nettihakujen vähentymisenä. Muutos on merkittävä, sillä hakujen määrä on ollut kasvusuuntainen niin kauan kuin sitä on mitattu, eli vuodesta 2006 saakka, kertoo Macquarie Groupin raportti.
Macquarie perustaa seurantansa ComScore-mittauslaitoksen dataan, jonka mukaan työpöydiltä tehtyjen nettihakujen määrä oli syyskuussa neljä prosenttia pienempi kuin vuosi sitten samaan aikaan. Macquarien analyytikkojen mukaan merkittävin tekijä vähenemisen taustalla vaikuttaisi olevan nimenomaan hakupalveluiden käytön siirtyminen mobiililaitteisiin.

Macquarien raportista uutisoiva CNet huomauttaa myös, että mobiililaitteiden tapauksessa yhä useampi haku tehdään jossain muualla kuin Googlen tai Microsoftin hakukoneessa. Ravintolat haetaan tietyllä sovelluksella ja lentoaikataulut toisella.

Hakukoneiden osalta Google pysytteli johdossa säilyttäen 66,4 prosentin markkinaosuutensa. Microsoftin Bing pitää hallussaan 15,9 prosenttia kun Yahoo! jatkaa liukuaan päätyen syyskuussa 12,8 prosenttiin.

Tägit: Google Bing hakukone
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

112.10.2012 16:03

Bing siis palvelee käytännössä 28,7% käyttäjistä, sillä Yahoo! käyttää Bingin hakua.


BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto