AfterDawn: IT-alan uutiset

PS3-pelit tulossa pilvipelipalvelu Gaikain valikoimaan

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 12.10.2012 16:46

PS3-pelit tulossa pilvipelipalvelu Gaikain valikoimaan Pelaamista pilvipalveluna tarjoava Gaikai on viettänyt hiljaiseloa sen jälkeen, kun Sony osti palvelun 380 miljoonan dollarin hinnalla. Gaikain tulevaisuudesta on saatu lisävihjeitä, kun palvelun kotisivulle on ilmestynyt kuvia perinteisistä PlayStation 3 -peleistä.
Sivulle ilmestyneissä kuvissa näkyy Sonyn merkittävimpiä pelejä kuten Uncharted, LittleBigPlanet ja God of War sekä muiden julkaisijoiden huippupelejä kuten Konamin Metal Gear Rising: Revengeance ja Electronic Artsin Mass Effect 3. Kuvien perusteella vaikuttaisi siltä, että pelit ovat jollain aikavälillä saapumassa Gaikain valikoimaan.

Jäljelle jää kuitenkin kysymys siitä mille alustoille Sony aikoo Gaikain tuoda. Yhtiö voisi kasvattaa asiakaskuntaansa merkittävästi tuomalla pelit kaikkien laitteiden saataville, mutta toisaalta PlayStationin halutuimmat pelit kenen tahansa saatavilla söisi Sonyn konsolimyynnin hetkessä. Ainakin Gamerant spekuloi, että Gaikain tarjonta tulee vain Sonyn PlayStation-laitteisiin, joihin kuuluisi nykyisen konsolin lisäksi yhtiön käsikonsoli PlayStation Vita sekä läjä PlayStation-sertifikaatilla varustettuja muita mobiililaitteita.


Pilvipalvelut tulevat todennäköisesti olemaan merkittävä osa uusia konsolisukupolvia ja ensimmäiset tiedot Sonyn Gaikai-projektista saadaan mahdollisesti jo lokakuun lopulla, kun yhtiö julkaisee uuden version PlayStation-kaupastaan.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto