AfterDawn: IT-alan uutiset

Kim Dotcom epäilee valtion luvantonta vakoilua -- pingi nousi 150 millisekuntiin

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 6.10.2012 20:13 Kommentteja (5)

Kim Dotcom epäilee valtion luvantonta vakoilua -- pingi nousi 150 millisekuntiin Megaupload-perustaja Kim Dotcom epäilee joutuneensa Uuden-Seelannin viranomaisten luvattoman vakoilun kohteeksi jo paljon aiemmin, kun hallitus on ennestään myöntänyt. Televalvontaviranomaisten toiminnasta on jo aloitettu poliisitutkinta ja virasto on myöntänyt vakoilleensa Kim Dotcomin viestiliikennettä. New Zealand Heraldin mukaan seurantaa olisi kuitenkin tapahtunut jo ennen viraston myöntämää ajankohtaa.
Heraldin mukaan epäilykset seurannasta liittyvät Kim Dotcomin oman internetliittymän toiminnassa havaittuihin epäsäännöllisyyksiin. Dotcom oli asennuttanut kartanoonsa oman erillisen internetyhteytensä, joka yhdisti kartanon suoraan Aucklandissa sijaitsevaan teleliikennekeskukseen. Erillisen yhteyden tarkoituksena oli mahdollistaa mahdollisimman matala vasteaika eli pingi erityisesti Call of Duty: Modern Warfare 3 -pelissä. Yhteyden alkuperäinen vasteaika oli 30 millisekuntia, mutta myöhemmin vasteaika nousi aina 150 millisekuntiin, mikä on merkittävä erotus nopeatempoisten verkkopelien tapauksessa.

Palveluntarjoaja Gen-I ryhtyi tutkimaan syytä kasvaneelle vasteajalle ja sai selville, että viestiliikenne teki ylimääräisen kiertotien maan rajojen sisällä. Pakettien kulkua seuraava traceroute-komento oli aiemmin näyttänyt liikenteen kulkevan kahden hypyn verran ennen ulkomaille siirtymistä, mutta ongelmien alkamisen jälkeen liikenne kiersi viiden välipisteen kautta.

Tilanne on kiusallinen Uuden-Seelannin viranomaisille, jotka jo aiemmin aloitetun virallisen tutkinnan myötä myönsivät suorittaneensa Kim Dotcomin viestiliikenteen luvatonta seurantaa. Televalvontaviranomaisista vastaava Uuden-Seelannin pääministeri oli kuitenkin saanut virastolta vakuutuksen, että Dotcomia ei ole seurattu virallisesti myönnettyä ajankohtaa aikaisemmin. Uudet tiedot asettavat viranomaisten toiminnan uudestaan kyseenalaisiksi.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

16.10.2012 20:20

Ei siihen mitään lupia tarvitse, jos kyse on piratismin tutkinnasta.

26.10.2012 20:30

Repes tolle MW3 kohalle :D jätkä panostanu vähä nettipelaamiseen.. :D

36.10.2012 21:56

@2: Erityisesti sen tähden että MW3:ssa on sisäänrakennettu lagi kompensaatio, joten matalasta pingistä ei ole hyötyä jos muiden ping on korkeampi niin sinulle tulee tekokeinoista input viivettä.

46.10.2012 22:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sark47:
@2: Erityisesti sen tähden että MW3:ssa on sisäänrakennettu lagi kompensaatio, joten matalasta pingistä ei ole hyötyä jos muiden ping on korkeampi niin sinulle tulee tekokeinoista input viivettä.
Ei selvästikkään asia ole nuin simppeli, enemmän hyötyä kuin haittaa.

57.10.2012 3:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TUHKANE:
Repes tolle MW3 kohalle :D jätkä panostanu vähä nettipelaamiseen.. :D

Dotcomihan aikoinaan pelasi vallan hurjasti MW3:sta. Maailman parhaan titteli kuitenkin taisi tipahtaa oikeushäslinkien aikana...

http://www.geekosystem.com/kim-dotcom-mw3-best/
http://dome.fi/pelit/ajankohtaista/mega...ras-mw3-pelaaja

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto