Amazonin pilvipalvelut laajenemassa Eurooppaan

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 5.10.2012 17:01 Kommentteja (1)

Amazonin pilvipalvelut laajenemassa Eurooppaan Verkkokauppajätti Amazon on noussut Yhdysvalloissa merkittäväksi Android-peluriksi omalla Kindle Fire -tabletillaan sekä Android-sovelluksia myyvällä sovelluskaupallaan. Sovellusten lisäksi Amazon myy musiikkia ja elokuvia, joita voi tallentaa yhtiön omaan pilvipalveluun. Tähän mennessä suuri osa Amazonin palveluista on ollut tarjolla vain Yhdysvalloissa, mutta lokakuun lopulla monet palveluista laajenevat myös Euroopan maihin.
Ensimmäisenä Eurooppaa ryhtyy valloittamaan Amazonin Cloud Drive, joka muodostaa merkittävän osan Amazonin Kindle Fire -tabletin toiminnallisuudesta. Tablettien odotetaan saapuvan markkinoille lokakuun lopussa ainakin Ranskassa, Italiassa, Saksassa ja Espanjassa.

Toimintojensa puolesta Cloud Drive muistuttaa paljon jo nykyisin tarjolla olevia palveluita kuten Dropboxia. Palveluun voi tallentaa omia tiedostojaan ja niitä voi myös jakaa muiden kanssa julkisten linkkien avulla. Toinen osa Cloud Drivea on Amazonin Cloud Player, jonka avulla voi streamata Amzonin kaupasta ostettua musiikkia eri laitteisiin. Palveluun voi ladata myös omia musiikkitiedostoja muualla kuunneltavaksi.Vaikka Amazon on tuomassa tablettinsa ja sen avulla myös sisältöpalvelunsa useisiin Euroopan maihin, EU-alueen pirstaloituneet tekijänoikeusjärjestelmät hidastavat Amazonin palveluiden leviämistä merkittävästi. Siksi Amazonin palveluita ei välttämättä nähdä Suomen markkinoilla vielä hetkeen.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

16.10.2012 21:40

Olipa taas yllätys, että tekijänoikeusjärjestelmät hidastavat tekniikan kehittymistä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto