AfterDawn: IT-alan uutiset

EU:n oikeuskomissaari: Applen toimintaa takuuasioissa on tutkittava

Kirjoittaja Valtteri Ahonen (Google+) @ 1.10.2012 14:39 Kommentteja (3)

EU:n oikeuskomissaari: Applen toimintaa takuuasioissa on tutkittava Euroopan Unionin oikeuskomissaari Viviane Reding on huolissaan Applen toimintamallista EU-alueella. Reding on lähettänyt jäsenmaille kehotuksen tutkia Applen jälleenmyyjien menettelyä takuidensa mainonnassa.
Apple mainostaa tuotteilleen yleisesti yhden vuoden takuuta, vaikka EU-alueella tuotteille on lakisääteisesti kahden vuoden takuu.

Redingin mielestä Apple ei tuo tarpeeksi selkeästi esille Euroopan Unionin alueella toimivaa kahden vuoden laillista takuuta. Italian kilpailuviranomaiset langettivat yhtiölle joulukuussa 900 000 euron sakon harhaanjohtavasta mainonnastaan takuuasioissa. Apple myy maksullista AppleCare-takuuta yhden vuoden ylittävälle ajalle.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

11.10.2012 15:33

Jopas jotakin. En ollut perehtynyt laisinkaan Applen takuu asioihin, ja kuvittelin että heillä olisi ollut vähintään tuo 2 vuoden takuu laitteissaan, itse asiassa voisin kuvitella että laite joka maksaa 500-600 euroa, niin siihen pitäisi jo saada mielellään sen 3 tai 5 vuoden takuun. Toisaalta, tekniikka kehittyy ja plaa plaa plaa, firmat haluavat myydä vuosittain uudet kapulansa ja tuotteensa. Eli kertakäyttö teollisuutta pahimmillaan. Jopa porukoiden Finluxin mökki telkussa (hintaa about 250 euroa) on 2 vuoden takuu.
Mitenkäs sitten muissa laitteissa jotka myydään EU:n alueella, pitäisikö kaikissa muissakin olla lain mukaan tuo 2 vuoden takuu? Ei tullut uutisesta selville joten siksi sitä jäiun miettimään, vai koskeeko takuu vain joitakin elektroniikka tuotteita?


Fractal Design Arc Midi + 4x140mm + 1x120mm Arctic Cooling, ASRock Extreme4 970, Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz + Phanteks PH-TC14PE, 8GB DDR III @ 1600MHz, Palit GTX 570, Seagate 500GB + 1TB HDD, Samsung DVD-RW, Corsair HX620W.
Netti: DNA 4G @ Sierra Wireless

21.10.2012 15:44

Tässä aiheesta vähän: http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/yritykselle/virhe/

Ja lisäksi EU:n sivuilla oli tällainen pätkä: "Laillinen takuu on voimassa kaikkialla EU:n alueella kahden vuoden ajan. Laillista takuuta koskevat kuitenkin tietyt ehdot.

Laillinen takuu kattaa kaikki viat, joiden voidaan olettaa olleen tuotteessa jo toimitushetkellä ja jotka havaitaan kahden vuoden kuluessa."

Lisäksi tässä erotellaan laillinen ja kaupallinen takuu: http://europa.eu/legislation_summaries/...s/l32022_fi.htm

Aivan täysimittaisesta valmistajan takuusta ei siis ole kysymys, mutta hieman harhaan silti kuluttajaa johdetaan, jos ei asiasta lainkaan muisteta mainita.

31.10.2012 15:54

Takuu on ihan eri asia.

Tuota Applen kaltaista toimintaa harjoittaa todella monet muutkin tuotevalmistajat.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto