Apple ja Nokia eivät sensuroi karttojaan yhtä innokkaasti kuin Google

Kirjoittaja Valtteri Ahonen @ 28.9.2012 19:33

Apple ja Nokia eivät sensuroi karttojaan yhtä innokkaasti kuin Google Turkkilainen Sosyalmedya kirjoitti keskiviikkona, kuinka Applen kartat ovat vaaraksi maan turvallisuudelle. Karttasovellus näyttää yksityiskohtaisia ilmakuvia esimerkiksi korkeimman turvallisuusluokan vankiloista.
Erityisesti mainitusta vankilasaaresta tarkat ilmakuvat löytyvät ainoastaan Applen kartoista - sekä Nokian että Googlen kartoista se on peitetty. Lisäksi Applen sovellus näyttää muun muassa kaikki poliisilaitokset ja rajavartioasemat.

The Verge ottaa esille raportissaan muutamia kuvallisia esimerkkejä, joista käy ilmi, etteivät Nokian ja Applen kartat ole ainakaan niiltä osin yhtä huolellisesti läpikäytyjä kuin Googlen omistamat.

Kun yhtiöihin otettiin yhteyttä, vastattiin Googlelta karttojen olevan valmiiksi sensuroituja kun materiaalia lukemattomista lähteistä heille toimitetaan. Omatoimisesti Google ei tiettävästi ole ilmakuviaan sutannut, vaikkakin erilaisten tahojen kanssa asiasta aina silloin tällöin käydäänkin neuvotteluja.Nokialta vastattiin, että he ovat "tunnistaneet joitain maita ja alueita" joista ei ole lupaa julkaista tarkkoja satelliittikuvia. Näissä tapauksissa alueet saatetaan peittää. Applelta ei toistaiseksi vastattu kysymyksiin.

Mielenkiintoinen seikka on se, että kaikkien karttapalveluiden materiaalit tulevat monilta osin samoista lähteistä. Niinpä esimerkiksi Googlella olisi siis mahdollisuus julkaista sutatuilta alueilta terävämpääkin kuvaa, mutta se ei tietoisesta päätöksestä näin ole tehnyt. Google on siis tavallaan sensuroinut karttojaan, vaikkei olekaan.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto