AfterDawnin podcast osa 8: HTC, iOS 6 -kartat ja HBO

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 26.9.2012 13:37 Kommentteja (4)

AfterDawnin podcast osa 8: HTC, iOS 6 -kartat ja HBO AfterDawnin virallisen podcastin järjestyksessään kahdeksas jakso on nyt julkaistu. Syksyn rupeaman toisessa jatkossa käsitellään muun muassa uutuuspuhelimia, televisio- ja elokuvapalveluita, iOS-karttaohjelmistoa sekä Internet Explorerin haavoittuvuutta.
Podcastin isäntinä tällä kertaa ovat Teemu Laitila (@teemulaitila) ja Matti Vähäkainu (@mattivah).

Risut, ruusut sekä kaikki ehdotukset otetaan mielellään vastaan sekä kommenteissa että palautekaavakkeen kautta.

Lataa podcast puhelimeesi:
Lataa podcast

Podcastin voit ladata suoraan täältä.

Podcastin RSS-feedi löytyy täältä.

Voit tilata podcastin iTunesiin täältä.

00:50: HTC Windows Phone 8X - uusi lippulaiva myyntiin marraskuun alussa
08:00: HTC:n astetta edullisempi Windows-puhelin: Windows Phone 8S
11:35: Applen uudet kartat saivat murska-arviot
19:00 Nokia ottaa kaiken irti Applen karttaongelmista -- julkaisi vertailun karttapalveluista
22:30: HBO Nordic piti lupauksensa, sarjat alle kympillä kuussa
24:35: HBO tulee Suomeen ja Samsungin laitteisiin
33:10: Netflix tuo kuukausimaksullisen videovuokrauksen Suomeen
49:40: Internet Explorerissa vakava turva-aukko -- käytä muita selaimia
42:00: HTC:n Windows Phone 8 -avaus on nimeltään 8X

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

126.9.2012 17:07

Hauska kuunnella, kun nuorilla pojilla asenne, kuin papparaisilla! Asioihin mistä puhuu, kannattaisi tutustua edes pintapuolisesti ja tällainen "amis" tyyliin arvailu tuskin vetoaa murrosikäisinkään nykyaikana. Ottakaa nyt hyvänenaika edes jonkinlainen itsekritiikki käyttöön ja kuunnelkaa ensin, mitä puhutte julkisesti :o

Otetaan tuttu esimerkki, miten asennevamma vaikuttaa MS tuotteen IE arvosteluun; Olikohan tämä ensimmäinen "reikä" tänä vuonna? Neuvo vaihtaa selainta on siis perusteltua!? No unohtuiko mainita, että montako reikää muista selimista on löytynyt! Miksi muiden selaimien tietoturvaongelmista ei tarvitse uutisioida ja vaihtaa turvallisempaan? Oliko ms tavassa hoitaa ongelma nopeasti alta pois jotain huonoa?

Nyt on kyllä AD-pojilla kasvun paikka ja siirtyä tälle vuosituhannelle asenteineen! Aloittakaa vaikka tutustumalla ko. IE10 selaimeen (joka ei ole beta, eikä edes RC, vaan ihan RTM tovin aikaa)! IE on kuitenkin edelleen maailman käytetyin selain ja IE10 on jo uusinta selainsukupolvea, jolle ei vielä kilpailijoita ole vastinetta löytynyt.

Ai niin, MS on maksanut kaikki testit edukseen (asenne viime vuosituhannelta)! Otetaan siis yhteistyökumppaninne ja Googlen tekemä työkalu tähän alkajaisiksi ;) http://www.tomshardware.com/reviews/rob...mance,3303.html

226.9.2012 17:30

Kiitoksia palautteesta! Asioista toki pyritään ottamaan selvää, mutta aina ei voi kaikkea huomioida/muistaa.

Haluaisin kuitenkin kommentoida tätä väitettyä IE-vastaisuutta. Ehkä ei käynyt podcastissa ilmi, mutta itse pidän Internet Explorerin 9-versiota jo varsin pätevänä selaimena, kymppiin en ole sen tarkemmin vielä syventynyt, mutta tuskin siinä on ainakaan huonompaan suuntaan menty. Siltikin käytän itse Chromea, joka on Tom's Hardwaren WBGP-testeissä päihittänyt IE9:n joka kerta.

326.9.2012 18:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti squi:
Siltikin käytän itse Chromea, joka on Tom's Hardwaren WBGP-testeissä päihittänyt IE9:n joka kerta.
Niin, tarkoitin asenteella myös "minun käyttämä selain on parempi, kuin sinun selain", eli jätetään ne hiekkalaatikko väittelyt lapsille ja suhtaudutaan, kuin aikuiset ..tai oikeat toimittajat ;)

Täytyy vielä mainita, mikä aiheutti valtaisan nauruhörähdyksen kahvihuoneessa! Kehuitte Netflixin maasta taivaaseen ja toimii lähes kaikilla laitteilla ..ja seuraavassa lausessa mainitsette, että Silverlight ei toimi Macissa ja MTV3 sitä käyttää, eikä tarvitsisi olla koko SL olemassakaan!

No tässä karvas totuus; Netflix on maailman suurin Silverlight käyttäjä ja toimii myös maceissa luonnollisesti. Nyt pojjaat takaisin koulunpenkille ja opiskeleen vaikka HTML5 alkajaisiksi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.9.2012 @ 18:23

426.9.2012 22:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti sasu70:
Hauska kuunnella, kun nuorilla pojilla asenne, kuin papparaisilla! Asioihin mistä puhuu, kannattaisi tutustua edes pintapuolisesti ja tällainen "amis" tyyliin arvailu tuskin vetoaa murrosikäisinkään nykyaikana. Ottakaa nyt hyvänenaika edes jonkinlainen itsekritiikki käyttöön ja kuunnelkaa ensin, mitä puhutte julkisesti :o

Kiitokset. Pyritään siihen, että asenne on kuin papparaisilla jatkossakin!

Pintapuolisesti yleensä tutustumme asioihin, mutta kaikkea emme toki tiedä. Sen tosin tiedämme erittäinkin hyvin, että tietomme ovat rajalliset. Amistyylistä en osaa sanoa tai siitä keneen se vetoaa.

Juttu on kuunneltu läpi etukäteen. Ei liiemmin huolettanut laittaa julkiseen jakoon.

Lainaus:

Otetaan tuttu esimerkki, miten asennevamma vaikuttaa MS tuotteen IE arvosteluun; Olikohan tämä ensimmäinen "reikä" tänä vuonna? Neuvo vaihtaa selainta on siis perusteltua!? No unohtuiko mainita, että montako reikää muista selimista on löytynyt! Miksi muiden selaimien tietoturvaongelmista ei tarvitse uutisioida ja vaihtaa turvallisempaan? Oliko ms tavassa hoitaa ongelma nopeasti alta pois jotain huonoa?

Toiselle se on asennevamma, toiselle mielipide.

Ei unohtunut mainita oikeastaan mitään asiaan liittyvää. Syystä tai toisesta tarkoituksena oli vain mainita tämänkertainen tietoturva-aukko, vaikka toki tietoturvasta olisi voinut keskustella kattavamminkin. Loistava idea!

Lainaus:

Nyt on kyllä AD-pojilla kasvun paikka ja siirtyä tälle vuosituhannelle asenteineen! Aloittakaa vaikka tutustumalla ko. IE10 selaimeen (joka ei ole beta, eikä edes RC, vaan ihan RTM tovin aikaa)! IE on kuitenkin edelleen maailman käytetyin selain ja IE10 on jo uusinta selainsukupolvea, jolle ei vielä kilpailijoita ole vastinetta löytynyt.

Ai niin, MS on maksanut kaikki testit edukseen (asenne viime vuosituhannelta)! Otetaan siis yhteistyökumppaninne ja Googlen tekemä työkalu tähän alkajaisiksi ;) http://www.tomshardware.com/reviews/rob...mance,3303.html
Kasvetaan toki joka vuosi, toivottavasti joskus isoksikin. :) En tiedä mikä tämä asennehomma on, mutta jokaisella meillä on vahvoja ja vähemmän vahvoja mielipiteitä. Podcastit pyörivät hyvin pitkälti ajankohtaisten aiheiden ja meidän mielipiteidemme ympärillä.

Mitä vielä tulee Netflixiin ja Silverlightiin, niin Netflixissä erityisen hyvää on laaja laitetuki. Laitteista kaikki eivät käsittääkseni käytä Silverlightia.

Koulun penkillä HTML5-kurssilaisille varmaan sanottaisiin, että unohtakaa Silverlight. ;)

Matti Vähäkainu
Staff member

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: nyt myös 8 gigatavun RAM-muistin OnePlus 7 Pro tarjouksessa - Hinta nyt 599 euroa Päivän diili: nyt myös 8 gigatavun RAM-muistin OnePlus 7 Pro tarjouksessa - Hinta nyt 599 euroa (25.2.2020 10:22)
Viime viikolla nähtiin useita hyviä tarjouksia puhelimista ja sama tuntuu jatkuvan. Viime viikolla tarjouksessa oli esimerkiksi OnePlus 7T Pro McLaren Edition. Nyt vuorostaan 8 gigatavun keskusmuistilla ....
Huawein P40-sukupolven puhelimet esitellään 26. maaliskuuta – Eivät sisällä Google-sovelluksia Huawein P40-sukupolven puhelimet esitellään 26. maaliskuuta – Eivät sisällä Google-sovelluksia (25.2.2020 06:19)
Huawein seuraavan sukupolven lippulaivapuhelimet esitellään Pariisissa 26. maaliskuuta. Tuolloin lehdistötilaisuudessa kaiken kansan ihmeteltäväksi tulevat P40-sukupolven laitteet. Viime ....
Apple on valmis valtavaan muutokseen – Korvaa Intelin prosessorit Apple on valmis valtavaan muutokseen – Korvaa Intelin prosessorit (25.2.2020 06:06)
Osuvista tuotelanseerausennustuksistaan hyvin tunnettu Apple-analyytikko Ming-Chi Kuo arvioi tällä kertaa, että Applen ensimmäinen ARM-pohjaista suoritinta käyttävä Mac-tietokone tulisi markkinoille ....
Huawein uudet MateBook D 14 ja MateBook D 15 -kannettavat heti myynnissä Suomessa - Hinnat 749 euroa ja 699 euroa Huawein uudet MateBook D 14" ja MateBook D 15" -kannettavat heti myynnissä Suomessa - Hinnat 749 euroa ja 699 euroa (24.2.2020 19:43)
Huawei on julkistanut kaksi uutta kannettavaa tietokonetta. Näiden uutuuksien myynti on alkanut heti Suomessa. MateBook D -sarjan uutuudet ovat varustettu 14- ja 15-tuumaisella näytöllä. ....
Applen isot kuulokkeet ovat tulossa – Julkistus todennäköisesti kuukauden sisällä Applen isot kuulokkeet ovat tulossa – Julkistus todennäköisesti kuukauden sisällä (24.2.2020 18:54)
Apple-brändättyjä over-ear-tyyppisiä, koko korvan peittäviä kuulokkeita, ei tarvitse näillä näkymin odottaa kovin pitkään. Kauppaketju Targetin järjestelmiin on nimittäin ilmestynyt uusi Apple-tuote, ....
1 kommentti

Uutisarkisto