AfterDawnin podcast osa 8: HTC, iOS 6 -kartat ja HBO

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 26.9.2012 13:37 Kommentteja (4)

AfterDawnin podcast osa 8: HTC, iOS 6 -kartat ja HBO AfterDawnin virallisen podcastin järjestyksessään kahdeksas jakso on nyt julkaistu. Syksyn rupeaman toisessa jatkossa käsitellään muun muassa uutuuspuhelimia, televisio- ja elokuvapalveluita, iOS-karttaohjelmistoa sekä Internet Explorerin haavoittuvuutta.
Podcastin isäntinä tällä kertaa ovat Teemu Laitila (@teemulaitila) ja Matti Vähäkainu (@mattivah).

Risut, ruusut sekä kaikki ehdotukset otetaan mielellään vastaan sekä kommenteissa että palautekaavakkeen kautta.

Lataa podcast puhelimeesi:
Lataa podcastPodcastin voit ladata suoraan täältä.

Podcastin RSS-feedi löytyy täältä.

Voit tilata podcastin iTunesiin täältä.

00:50: HTC Windows Phone 8X - uusi lippulaiva myyntiin marraskuun alussa
08:00: HTC:n astetta edullisempi Windows-puhelin: Windows Phone 8S
11:35: Applen uudet kartat saivat murska-arviot
19:00 Nokia ottaa kaiken irti Applen karttaongelmista -- julkaisi vertailun karttapalveluista
22:30: HBO Nordic piti lupauksensa, sarjat alle kympillä kuussa
24:35: HBO tulee Suomeen ja Samsungin laitteisiin
33:10: Netflix tuo kuukausimaksullisen videovuokrauksen Suomeen
49:40: Internet Explorerissa vakava turva-aukko -- käytä muita selaimia
42:00: HTC:n Windows Phone 8 -avaus on nimeltään 8X

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

126.9.2012 17:07

Hauska kuunnella, kun nuorilla pojilla asenne, kuin papparaisilla! Asioihin mistä puhuu, kannattaisi tutustua edes pintapuolisesti ja tällainen "amis" tyyliin arvailu tuskin vetoaa murrosikäisinkään nykyaikana. Ottakaa nyt hyvänenaika edes jonkinlainen itsekritiikki käyttöön ja kuunnelkaa ensin, mitä puhutte julkisesti :o

Otetaan tuttu esimerkki, miten asennevamma vaikuttaa MS tuotteen IE arvosteluun; Olikohan tämä ensimmäinen "reikä" tänä vuonna? Neuvo vaihtaa selainta on siis perusteltua!? No unohtuiko mainita, että montako reikää muista selimista on löytynyt! Miksi muiden selaimien tietoturvaongelmista ei tarvitse uutisioida ja vaihtaa turvallisempaan? Oliko ms tavassa hoitaa ongelma nopeasti alta pois jotain huonoa?

Nyt on kyllä AD-pojilla kasvun paikka ja siirtyä tälle vuosituhannelle asenteineen! Aloittakaa vaikka tutustumalla ko. IE10 selaimeen (joka ei ole beta, eikä edes RC, vaan ihan RTM tovin aikaa)! IE on kuitenkin edelleen maailman käytetyin selain ja IE10 on jo uusinta selainsukupolvea, jolle ei vielä kilpailijoita ole vastinetta löytynyt.

Ai niin, MS on maksanut kaikki testit edukseen (asenne viime vuosituhannelta)! Otetaan siis yhteistyökumppaninne ja Googlen tekemä työkalu tähän alkajaisiksi ;) http://www.tomshardware.com/reviews/rob...mance,3303.html

226.9.2012 17:30

Kiitoksia palautteesta! Asioista toki pyritään ottamaan selvää, mutta aina ei voi kaikkea huomioida/muistaa.

Haluaisin kuitenkin kommentoida tätä väitettyä IE-vastaisuutta. Ehkä ei käynyt podcastissa ilmi, mutta itse pidän Internet Explorerin 9-versiota jo varsin pätevänä selaimena, kymppiin en ole sen tarkemmin vielä syventynyt, mutta tuskin siinä on ainakaan huonompaan suuntaan menty. Siltikin käytän itse Chromea, joka on Tom's Hardwaren WBGP-testeissä päihittänyt IE9:n joka kerta.

326.9.2012 18:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti squi:
Siltikin käytän itse Chromea, joka on Tom's Hardwaren WBGP-testeissä päihittänyt IE9:n joka kerta.
Niin, tarkoitin asenteella myös "minun käyttämä selain on parempi, kuin sinun selain", eli jätetään ne hiekkalaatikko väittelyt lapsille ja suhtaudutaan, kuin aikuiset ..tai oikeat toimittajat ;)

Täytyy vielä mainita, mikä aiheutti valtaisan nauruhörähdyksen kahvihuoneessa! Kehuitte Netflixin maasta taivaaseen ja toimii lähes kaikilla laitteilla ..ja seuraavassa lausessa mainitsette, että Silverlight ei toimi Macissa ja MTV3 sitä käyttää, eikä tarvitsisi olla koko SL olemassakaan!

No tässä karvas totuus; Netflix on maailman suurin Silverlight käyttäjä ja toimii myös maceissa luonnollisesti. Nyt pojjaat takaisin koulunpenkille ja opiskeleen vaikka HTML5 alkajaisiksi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.9.2012 @ 18:23

426.9.2012 22:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti sasu70:
Hauska kuunnella, kun nuorilla pojilla asenne, kuin papparaisilla! Asioihin mistä puhuu, kannattaisi tutustua edes pintapuolisesti ja tällainen "amis" tyyliin arvailu tuskin vetoaa murrosikäisinkään nykyaikana. Ottakaa nyt hyvänenaika edes jonkinlainen itsekritiikki käyttöön ja kuunnelkaa ensin, mitä puhutte julkisesti :o

Kiitokset. Pyritään siihen, että asenne on kuin papparaisilla jatkossakin!

Pintapuolisesti yleensä tutustumme asioihin, mutta kaikkea emme toki tiedä. Sen tosin tiedämme erittäinkin hyvin, että tietomme ovat rajalliset. Amistyylistä en osaa sanoa tai siitä keneen se vetoaa.

Juttu on kuunneltu läpi etukäteen. Ei liiemmin huolettanut laittaa julkiseen jakoon.

Lainaus:

Otetaan tuttu esimerkki, miten asennevamma vaikuttaa MS tuotteen IE arvosteluun; Olikohan tämä ensimmäinen "reikä" tänä vuonna? Neuvo vaihtaa selainta on siis perusteltua!? No unohtuiko mainita, että montako reikää muista selimista on löytynyt! Miksi muiden selaimien tietoturvaongelmista ei tarvitse uutisioida ja vaihtaa turvallisempaan? Oliko ms tavassa hoitaa ongelma nopeasti alta pois jotain huonoa?

Toiselle se on asennevamma, toiselle mielipide.

Ei unohtunut mainita oikeastaan mitään asiaan liittyvää. Syystä tai toisesta tarkoituksena oli vain mainita tämänkertainen tietoturva-aukko, vaikka toki tietoturvasta olisi voinut keskustella kattavamminkin. Loistava idea!

Lainaus:

Nyt on kyllä AD-pojilla kasvun paikka ja siirtyä tälle vuosituhannelle asenteineen! Aloittakaa vaikka tutustumalla ko. IE10 selaimeen (joka ei ole beta, eikä edes RC, vaan ihan RTM tovin aikaa)! IE on kuitenkin edelleen maailman käytetyin selain ja IE10 on jo uusinta selainsukupolvea, jolle ei vielä kilpailijoita ole vastinetta löytynyt.

Ai niin, MS on maksanut kaikki testit edukseen (asenne viime vuosituhannelta)! Otetaan siis yhteistyökumppaninne ja Googlen tekemä työkalu tähän alkajaisiksi ;) http://www.tomshardware.com/reviews/rob...mance,3303.html
Kasvetaan toki joka vuosi, toivottavasti joskus isoksikin. :) En tiedä mikä tämä asennehomma on, mutta jokaisella meillä on vahvoja ja vähemmän vahvoja mielipiteitä. Podcastit pyörivät hyvin pitkälti ajankohtaisten aiheiden ja meidän mielipiteidemme ympärillä.

Mitä vielä tulee Netflixiin ja Silverlightiin, niin Netflixissä erityisen hyvää on laaja laitetuki. Laitteista kaikki eivät käsittääkseni käytä Silverlightia.

Koulun penkillä HTML5-kurssilaisille varmaan sanottaisiin, että unohtakaa Silverlight. ;)

Matti Vähäkainu
Staff member

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Huawein älypuhelinmyynti romahtaa – Markkinoille syntyy jopa 60 miljoonan puhelimen tyhjiö Huawein älypuhelinmyynti romahtaa – Markkinoille syntyy jopa 60 miljoonan puhelimen tyhjiö (17.6.2019 05:40)
Yhdysvaltojen asettamat pakotteet Huaweita vastaan voivat kirpaista pahemman kerran. Bloombergin tietojen mukaan Huawei odottaa sen kansainvälisen älypuhelinmyynnin laskevan peräti 40–60 prosentilla ....
Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli (16.6.2019 17:40)
Suomalaisen Jollan kehittämä Sailfish OS voi olla ratkaisu Huawein käyttöjärjestelmäongelmaan, joka syntyi kun Google joutui katkaisemaan siteensä kiinalaisyhtiön kanssa. Huaweilla on käytännössä ....
1 kommentti
Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta (16.6.2019 10:25)
Supercellin näyttää onnistuneen erinomaisesti uusimman pelin lanseerauksessa. Sovellusanalytiikkaan erikoistuneen Sensor Towerin keräämien tietojen perusteella viime jouluna julkaistu Brawl ....
Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen (16.6.2019 08:59)
Älypuhelin on lähes kasvanut lasten käsiin kiinni, minkä takia leluyhtiötkin yrittävät hyödyntävät älypuhelimien koukuttavuutta omien tuotteiden markkinoinnissa. Esimerkiksi Hot Wheels -autoja ....
Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa (15.6.2019 19:10)
Samsungin keväällä esittelemän Galaxy Foldin olisi pitänyt olla jo lähemmäs kahden kuukauden ajan myynnissä, mutta se kauppoihin sitä ei ole vielä saatu eikä vielä edes tiedetä koska se tulee saataville. ....

Uutisarkisto