AfterDawn: IT-alan uutiset

Kuvat Facebookiin vikkelämmin - palvelu testaa automaattista latausta

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 20.9.2012 09:56 Kommentteja (6)

Kuvat Facebookiin vikkelämmin - palvelu testaa automaattista latausta Facebook on ottanut rajoitettuun koekäyttöön ominaisuuden, jolla Android-laitteella otetut kuvat ladataan suoraan Facebookiin yksityisiin kansioihin. Automaattinen lataus löytyy jo esimerkiksi Dropboxista sekä Google+-palvelusta.
Uusi ominaisuus on tullut koekäyttöön pienelle käyttäjäryhmälle, jolla on asennettuna Facebookin uusin Android-sovellus. Facebookista löytyy myös oma Help Center -sivunsa ominaisuuden käyttäjille. Yhtiö vakuuttaa, että palveluun automaattisesti ladatut kuvat ovat vain käyttäjän itsensä nähtävissä. Ladattuja kuvia voi halutessaan jakaa myös muille käyttäjille.

Facebook vahvisti The Verge -sivustolle "erittäin pienessä mittakaavassa" tapahtuvan testauksen, mutta ei antanut tarkempia tietoja tulevista suunnitelmista ja siitä onko ominaisuus tarkoitus ottaa käyttöön laajemmassa mittakaavassa.

Omasta Android-laitteestaan voi tarkistaa, onko sattunut osumaan testiryhmään menemällä omalle aikajanalleen, klikkaamalla Kuvat-toimintoa tarkastamalla löytyykö valikosta mahdollisuus automaattiseen lataukseen.

Tägit: Facebook
Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

120.9.2012 12:42

Esim. Google+ ja Dropbox ovat tukeneet tätä jo pitkän aikaa. Samaten Skydrive WP puhelimissa.

220.9.2012 13:07

heh on siis ajan kysymys milloin ei julkiseksi tarkoitettuja kuvia menee facebookissa automaattisesti julkisiin kuvakansioihin jonkin uuden tietoturvaominaisuuden myötä

320.9.2012 14:29

@kane_k
Facebookin tuntien, tuskin kovinkaan kauaa. Itse veikkaisin, että silloin kun kyseiseistä ominaisuudesta tehdään julkinen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.9.2012 @ 14:29

420.9.2012 15:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Joki-Veikko:
@kane_k
Facebookin tuntien, tuskin kovinkaan kauaa. Itse veikkaisin, että silloin kun kyseiseistä ominaisuudesta tehdään julkinen.
Totta, sellaiseen palveluun ei kaikkia kuviani laittaisi menemään jossa näkyy toisinaan ventovieraiden ihmisten päivityksiä toiselta puolelta maapalloa, kavereina toisinaan täysin tuntemattomia tyyppejä ja kaverilistassa tyhjiä "slotteja" joita ei saa poistettua. Ihan omia kokemuksia vaan.

520.9.2012 16:24

niin ja kuvistahan tulee Facebooking omaisuutta jos ne sinne siirretään eikö ? ;)

620.9.2012 16:28

daim0n: Minä rupesin miettimään ihan samaa.
Eli omaan käyttöön tarkoitetut kuvat Fakebook voi myydä aikuisviihdealalle käyttäjältä kysymättä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto