AfterDawn: IT-alan uutiset

HBO Nordic piti lupauksensa, sarjat alle kympillä kuussa

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 19.9.2012 10:48 Kommentteja (15)

HBO Nordic piti lupauksensa, sarjat alle kympillä kuussa HBO Nordic on paljastanut lokakuun puolessa välissä avautuvan palvelunsa kuukausihinnoittelun. Yhtiö kertoi aiemmin, että hinta tulee olemaan jopa alle kymmenen euroa kuussa. Hinnoittelu kävi toteen, sillä palvelun kuukausihinnaksi on vahvistettu 9,95e.
Kympillä kuussa saa käyttöönsä kanavan kaapeliversion sekä netti-tv-kirjaston. Netistä löytyy kanavan tuoreen sisällön lisäksi sarjojen aiemmat tuotantokaudet. Merkittävää HBO Nordic -kanavan lanseerauksessa on se, että ensimmäistä kertaa kanavan historiassa netti-tv-palvelu ei ole rajoitettu pelkästään kaapeliasiakkaiden lisäpalveluksi, vaan se on kaikkien saatavilla riippumatta kaapelipaketin tilauksesta.

Aiempien tietojen mukaan palvelu toimii laajalla skaalalla erilaisia laitteita ja myös Linux-käyttäjät pääsevät nauttimaan sisällöistä. Lisäksi kanava on solminut yhteistyösopimuksen Samsungin kanssa ja netti-tv-palvelu tullaan näkemään yhtiön Smart TV -malleissa, Blu-ray-soittimissa, älypuhelimissa sekä tableteissa.


Tägit: HBO Nordic
Edellinen Seuraava  

15 kommenttia

119.9.2012 11:22

"Merkittävää HBO Nordic -kanavan lanseerauksessa on se, että ensimmäistä kertaa kanavan historiassa netti-tv-palvelu ei ole rajoitettu pelkästään kaapeliasiakkaiden lisäpalveluksi, vaan se on kaikkien saatavilla riippumatta kaapelipaketin tilauksesta."

Mikäli tähän on uskominen, niin tarkoittaako se sitä, että pelkän netti-tv-palvelun saa halvemmalla kuin 9,95€/kk? Ja mistä moinen tieto on peräisin, minusta se on hieman ristiriidassa tuon tämänhetkisen HBO Nordicin lausunnon kanssa.

219.9.2012 11:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti epoksi:
"Merkittävää HBO Nordic -kanavan lanseerauksessa on se, että ensimmäistä kertaa kanavan historiassa netti-tv-palvelu ei ole rajoitettu pelkästään kaapeliasiakkaiden lisäpalveluksi, vaan se on kaikkien saatavilla riippumatta kaapelipaketin tilauksesta."

Mikäli tähän on uskominen, niin tarkoittaako se sitä, että pelkän netti-tv-palvelun saa halvemmalla kuin 9,95€/kk? Ja mistä moinen tieto on peräisin, minusta se on hieman ristiriidassa tuon tämänhetkisen HBO Nordicin lausunnon kanssa.
HBO ei ole missään koskaan tarjonnut palvelua asiakkaille, joilla ei ole kaapelipakettia. Eli esim jenkeissä, pitää ensin ostaa kaapelipaketti - jotta voi ostaa sen lisäksi nettipalvelun. Pohjoismaissa kokeilevat tällaista uutta lähestymistä, varmaankin koska kaapelitilaajat ovat täällä harvemmassa.

319.9.2012 11:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pellari:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti epoksi:
"Merkittävää HBO Nordic -kanavan lanseerauksessa on se, että ensimmäistä kertaa kanavan historiassa netti-tv-palvelu ei ole rajoitettu pelkästään kaapeliasiakkaiden lisäpalveluksi, vaan se on kaikkien saatavilla riippumatta kaapelipaketin tilauksesta."

Mikäli tähän on uskominen, niin tarkoittaako se sitä, että pelkän netti-tv-palvelun saa halvemmalla kuin 9,95€/kk? Ja mistä moinen tieto on peräisin, minusta se on hieman ristiriidassa tuon tämänhetkisen HBO Nordicin lausunnon kanssa.
HBO ei ole missään koskaan tarjonnut palvelua asiakkaille, joilla ei ole kaapelipakettia. Eli esim jenkeissä, pitää ensin ostaa kaapelipaketti - jotta voi ostaa sen lisäksi nettipalvelun. Pohjoismaissa kokeilevat tällaista uutta lähestymistä, varmaankin koska kaapelitilaajat ovat täällä harvemmassa.
Tai koska kaikki lataavat HBO jaksot heti jenkkinäytön jälkeen netistä. Spotify onnistui ottamaan rahaa pois musiikkilataajilta, sama toimii tv-sarjoille?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.9.2012 @ 11:44

419.9.2012 11:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti epoksi:
"Merkittävää HBO Nordic -kanavan lanseerauksessa on se, että ensimmäistä kertaa kanavan historiassa netti-tv-palvelu ei ole rajoitettu pelkästään kaapeliasiakkaiden lisäpalveluksi, vaan se on kaikkien saatavilla riippumatta kaapelipaketin tilauksesta."

Mikäli tähän on uskominen, niin tarkoittaako se sitä, että pelkän netti-tv-palvelun saa halvemmalla kuin 9,95€/kk? Ja mistä moinen tieto on peräisin, minusta se on hieman ristiriidassa tuon tämänhetkisen HBO Nordicin lausunnon kanssa.
Hinnoittelusta en osaa sanoa tarkemmin, mutta tieto netti-tv-palvelun irrottamisesta kaapelista on uutisoitu useammassa lähteessä, esimerkiksi Hollywood Reporteissa ja Reutersila.

519.9.2012 12:24

Ihmeellisiä "vastauksia" kysymykseeni. Squi taisi ainoana ymmärtää mitä ajoin takaa.

"HBO Nordicin tilauksen hinta tulee olemaan 9,95 EUR kuussa. Tähän hintaan sisältyy TV-kanavamme sekä netti-TV-kirjastomme #HBOnordic"

Eli miten tämä on netti-tv:n irrottamista kaapelikanavasta, jos kerta hintaan sisältyy molemmat? Onko mahdollista tilata vain toinen palvelu (kaapeli/netti)? Paljonko hinta tällöin on?

619.9.2012 13:46

Kovasti kiinnostaa mitä sarjoja tulee nähtäväksi. Hinnoittelua voi sanoa kohtuulliseksi, jos valikoima on laaja.

719.9.2012 14:47

Shut up&Take my money!

819.9.2012 14:55

Toimiiks se pleikalla??

919.9.2012 16:12

Hinta on käsittääkseni sama käytät sitten pelkkää nettipalvelua tai kaapeli/netti yhdistelmää.


las ballenas son el camino

1019.9.2012 16:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Hinta on käsittääkseni sama käytät sitten pelkkää nettipalvelua tai kaapeli/netti yhdistelmää.
Näin minäkin olen asian käsittänyt eri uutisten perusteella.

1119.9.2012 20:23

Ja niin minäkin sen olen ymmärtänyt. Siksi juuri ihmettelin ja kysyin tuota kommenttia, että netti-tv tarjotaan myös asiakkaille joilla ei ole kaapeli-paketin tilausta. Huonosti on asia esitetty mielestäni. Eli käytännössä kaikki tilaavat ja maksavat saman summan/paketin, mutta kaikki ei pysty sitten itse kanavaa katsomaan. Hieman pöllöä.

1219.9.2012 21:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti epoksi:
Eli miten tämä on netti-tv:n irrottamista kaapelikanavasta, jos kerta hintaan sisältyy molemmat? Onko mahdollista tilata vain toinen palvelu (kaapeli/netti)? Paljonko hinta tällöin on?
Netti-tv:n irrottamisella tarkoitetaan tässä tapauksessa sitä, että netti-tv:tä on mahdollista katsella, vaikka et omistaisi kaapeli-tv:tä ollenkaan. Vrt. tilanne USAssa, jossa netti-HBO on tarjolla vain kaapeliasiakkaille (ja kaapelipaketit ovat käsittääkseni varsin kalliita, moninkertaisesti enemmän kuin 10 EUR/kk).

Olet kyllä oikeassa, että vähän epäselvähän toi ilmaisu on.

1320.9.2012 7:51

Vaikka hienoa että tulee kilpailua niin tässä vaiheessa voisin kysyä.

Kun muitakin vastaavia palveluja tulee jossain vaiheessa lisää niin tekeekö ne omat standardinsa vai käyttävätkö ne samaa? Koska jos muut eivät tule käyttämään samaa standardia niin kuluttajan laitteisto ja softa puolella tulee olemaan yhteensopimattomien järjestelmien sekasotku.

Viittaan tässä tuohon:

"Samsungin kanssa ja netti-tv-palvelu tullaan näkemään yhtiön Smart TV -malleissa, Blu-ray-soittimissa, älypuhelimissa sekä tableteissa."

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.9.2012 @ 07:56

1420.9.2012 18:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Vaikka hienoa että tulee kilpailua niin tässä vaiheessa voisin kysyä.

Kun muitakin vastaavia palveluja tulee jossain vaiheessa lisää niin tekeekö ne omat standardinsa vai käyttävätkö ne samaa? Koska jos muut eivät tule käyttämään samaa standardia niin kuluttajan laitteisto ja softa puolella tulee olemaan yhteensopimattomien järjestelmien sekasotku.

Viittaan tässä tuohon:

"Samsungin kanssa ja netti-tv-palvelu tullaan näkemään yhtiön Smart TV -malleissa, Blu-ray-soittimissa, älypuhelimissa sekä tableteissa."
Tarkottanee sitä, että Sampoissa se HBO:n appi on ns. valmiina kuvakkeena ja tulee firmispäivityksellä tms. vanhempiinkin, muihin merkkeihin joutunee hivenen jumppaamaan ylimääräistä...

T: Vesku

Täydellisen tietämättömyyden antamalla 100% varmuudella

1522.9.2012 6:39

Hieman tuota mutta pikkasen eri asiaa. Tarkoitan että HBO on vain yksi tarjoaja, mitä sitten kun tulee muita. Käyttääkö ne samaa apia kuin HBO, vai tekeekö jokainen omansa.

Tällöin jokainen tarjoaja joutuu tekemään sopimuksen jokaisen laitevalmistajan kanssa ja jokainen tekee omia asioita. Käytännössä tämä ei toimi. Vaan tarjoajien pitäisi käyttää samaa apia ja jokainen laite valmistaja laittaa tuon saman apin tuotteisiinsa.

Nykyään yrityksillä on tapana sooloilla omiaan eikä sopia yhteisestä jakelustandardia. Nämä epäyhteensopivat asiat vaikeuttaa kuluttajan asioita.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.9.2012 @ 06:41

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto