Oracle päivitti VirtualBox-ohjelmistoa

Kirjoittaja Janne Häyrynen @ 17.9.2012 12:04

Oracle päivitti VirtualBox-ohjelmistoa Maailman suosituin avoimen lähdekoodin virtualisointiohjelmisto VirtualBox on saanut päivityksen versioon 4.2.0. Uusi versio tuo muutoksia käyttöliittymään, verkko-ominaisuuksiin, sekä tuen uusimmille käyttöjärjestelmille.
Käyttöliittymäpuolella uusi toiminto sallii virtuaalikoneiden ryhmittelyn käyttäjän itse valitsemin perustein. Myös perustoiminnot kuten käynnistys, sammutus ja niin edelleen onnistuvat ryhmien kautta. Esimerkiksi projekti joka sisältää useita virtuaalikoneita, voidaan käynnistää yhdellä napin painalluksella. Lisäksi uusien virtuaalikoneiden luontiin tarkoitettu wizard sisältää nyt pikamoodin, jossa välttämättömät valinnat on sisällytetty yhteen ikkunalliseen.

Autostart toiminto puolestaan pystyy käynnistämään virtuaalikoneita automaattisesti isäntäkoneen käynnistyessä. Näin niitä voi käsitellä isäntäjärjestelmässä muiden palveluiden tavoin. Palvelintarkoitukseen suunnatuille virtuaalikoneille käteväksi voi osoittautua toiminto, joka sallii virtuaalikoneen käynnistämisen käyttöliittymän kautta ilman näyttöpääteikkunaa (headless-tila). Lisäksi on lisätty tuki jopa 36 virtuaaliselle verkkokortille sekä VLAN tuki E1000-ohjaimelle. Verkkokorteille on lisätty mahdollisuus myös kaistanleveyden rajoittamiseen.

Pienempiä, mutta yhtälailla tärkeitä uudistuksia ovat esimerkiksi CD-levyn polttaminen virtuaalikoneella, sekä kaksisuuntainen leikepöytä ja tiedostojen drag-and-drop -toiminto Linux-asiakaskoneissa. Asiakaskoneiden käyttöjärjestelmävalikoima on laajennettu tukemaan muutamia uutuuksia, merkittävimpinä OS X Mountain Lion, Windows 8, Windows Server 2012, Oracle Linux 6.3, Solaris 11, sekä uudemmat Ubuntu- ja Fedora-linuxin versiot. Suorituskykyoptimointeja VirtualBox on saanut uusimmille Intel- ja AMD-prosessoreille, sekä uutuutena tuen uusille VIA-prosessoreille. Myös ohjelmointirajapintoja on uudistettu.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Huawei on saamassa Yhdysvalloilta uuden 90 vuorokauden lisäajan Huawei on saamassa Yhdysvalloilta uuden 90 vuorokauden lisäajan (19.8.2019 09:26)
Toukokuussa Huawei sai kuulla huonoja uutisia, kun Yhdysvallat ilmoitti lisäävänsä yhtiön mustalle listalle, minkä seurauksena yhdysvaltalaiset yhtiöt eivät saa enää tehdä yhteistyötä Huawein ....
1 kommentti
Apple sai Trumpin pohtimaan tulleja tarkemmin – Vahingoittavat Applen kilpailukykyä Apple sai Trumpin pohtimaan tulleja tarkemmin – Vahingoittavat Applen kilpailukykyä (19.8.2019 09:16)
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump näyttää ymmärtäneen, että yhdysvaltalaiset yhtiöt ovat hyvin riippuvaisia kiinalaisesta tuotannosta ja käynnissä oleva kauppasota vahingoittaa niiden kilpailukykyä ....
YouTube Originals -sarjat voit katsoa pian ilmaiseksi YouTube Originals -sarjat voit katsoa pian ilmaiseksi (17.8.2019 21:06)
Netflixin huiman suosion myötä suoratoistotelevisiosta on tullut kilpailualusta, johon osallistuu niin televisio- kuin teknologiajätit. Google on pyrkinyt nostamaan profiiliaan mediamaailmassa ....
Instagram uudistuu pian: Parempi Boomerang ja Story Instagram uudistuu pian: Parempi Boomerang ja Story (17.8.2019 19:37)
Instagramin tulevista uudistuksista kerrottiin jo huhtikuun tienoilla, kun sen emoyhtiö Facebook järjesti F8-kehittäjätapahtuman. Kuvapalveluun luvattiin mm. uutta Story Camera -käyttöliittymää. ....
Disneyn suoratoistopalvelu työstää Ewan McGregorin tähdittämää Star Wars -sarjaa Disneyn suoratoistopalvelu työstää Ewan McGregorin tähdittämää Star Wars -sarjaa (17.8.2019 19:15)
Netflixiä haastamaan ryhtynyt uusi suoratoistoalusta Disneyltä saattaa saada lähitulevaisuudessa vakuuttavan uuden televisiosarjan. Disney+-suoratoistopalvelu tarjoaa mediajätin omistuksista ....

Uutisarkisto