AfterDawn: IT-alan uutiset

Oracle päivitti VirtualBox-ohjelmistoa

Kirjoittaja Janne Häyrynen @ 17.9.2012 12:04

Oracle päivitti VirtualBox-ohjelmistoa Maailman suosituin avoimen lähdekoodin virtualisointiohjelmisto VirtualBox on saanut päivityksen versioon 4.2.0. Uusi versio tuo muutoksia käyttöliittymään, verkko-ominaisuuksiin, sekä tuen uusimmille käyttöjärjestelmille.
Käyttöliittymäpuolella uusi toiminto sallii virtuaalikoneiden ryhmittelyn käyttäjän itse valitsemin perustein. Myös perustoiminnot kuten käynnistys, sammutus ja niin edelleen onnistuvat ryhmien kautta. Esimerkiksi projekti joka sisältää useita virtuaalikoneita, voidaan käynnistää yhdellä napin painalluksella. Lisäksi uusien virtuaalikoneiden luontiin tarkoitettu wizard sisältää nyt pikamoodin, jossa välttämättömät valinnat on sisällytetty yhteen ikkunalliseen.

Autostart toiminto puolestaan pystyy käynnistämään virtuaalikoneita automaattisesti isäntäkoneen käynnistyessä. Näin niitä voi käsitellä isäntäjärjestelmässä muiden palveluiden tavoin. Palvelintarkoitukseen suunnatuille virtuaalikoneille käteväksi voi osoittautua toiminto, joka sallii virtuaalikoneen käynnistämisen käyttöliittymän kautta ilman näyttöpääteikkunaa (headless-tila). Lisäksi on lisätty tuki jopa 36 virtuaaliselle verkkokortille sekä VLAN tuki E1000-ohjaimelle. Verkkokorteille on lisätty mahdollisuus myös kaistanleveyden rajoittamiseen.
Pienempiä, mutta yhtälailla tärkeitä uudistuksia ovat esimerkiksi CD-levyn polttaminen virtuaalikoneella, sekä kaksisuuntainen leikepöytä ja tiedostojen drag-and-drop -toiminto Linux-asiakaskoneissa. Asiakaskoneiden käyttöjärjestelmävalikoima on laajennettu tukemaan muutamia uutuuksia, merkittävimpinä OS X Mountain Lion, Windows 8, Windows Server 2012, Oracle Linux 6.3, Solaris 11, sekä uudemmat Ubuntu- ja Fedora-linuxin versiot. Suorituskykyoptimointeja VirtualBox on saanut uusimmille Intel- ja AMD-prosessoreille, sekä uutuutena tuen uusille VIA-prosessoreille. Myös ohjelmointirajapintoja on uudistettu.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto