AfterDawn: IT-alan uutiset

Google haastaa Facebookin ja Instagramin liiton ostamalla iOS:n Snapseedin

Kirjoittaja Valtteri Ahonen @ 17.9.2012 19:37

Google haastaa Facebookin ja Instagramin liiton ostamalla iOS:n Snapseedin

Google on ilmoittanut ostavansa saksalaisen Nik Softwaren. Nik on erikoistunut kuvasovelluksiin, ja yhtenä sen tähänastisista helmistä pidetään iOS:n suosituimpiin sovelluksiin kuuluvaa Snapseedia.
Snapseedin erikoisuus on useampaa samanaikaista kosketusta tukeva innovatiivinen käyttöliittymä, ja erittäin monipuolisina ja tehokkaina pidetyt kuvanmuokkausominaisuudet. Snapseed voitti "Vuoden iPad-sovellus" -palkinnon vuonna 2011, ja "Paras kuvasovellus mobiililaitteelle" -palkinnon vuonna 2012. Silti, vaikka Snapseed onkin suosittu, ei sen käyttäjäkunta ole yhtä suuri ja aktiivinen kuin Instagramilla.

Googlen tavoitteena on kaupalla selkeästi haastaa Facebookin ja Instagramin yhdistyminen. Google +:aa on pidetty suuressa suosiossa valokuvaajien kesken jo aiemmin, ja mikäli Snapseed saadaan integroitua mukaan palveluun, tulee suosio varmasti vielä lisääntymään. Yksi Googlen yhteisöpalvelun suosion syy on ollut se, että Facebook on rajoittanut enemmän ladattavien kuvien kokoa. Sittemmin Facebook on lisännyt tuen aina 2048 x 2048 kuville asti.

Molemmat yhteisöpalvelut ovat selkeästi menossa samaan suuntaan, ainakin mitä valokuvaamiseen tulee. Kuvaajille tullaan tarjoamaan paljon ominaisuuksia palvelun sisällä liittyen esimerkiksi kuvien muokkaamiseen ja esillepanoon.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto