AfterDawn: IT-alan uutiset

Hollantilaispankki avaa rajapintansa kehittäjien hyödynnettäväksi

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 13.9.2012 14:46 Kommentteja (6)

Hollantilaispankki avaa rajapintansa kehittäjien hyödynnettäväksi Hollantilainen pankkijätti ING on ilmoittanut aikeestaan perustaa oman sovelluskaupan, johon kehittäjät voivat tuoda omia pankkipalveluiden käyttöön tarkoitettuja sovelluksiaan. Avaamalla rajapinnat kehittäjien hyödynnettäväksi pankki haluaa pysytellä mukana nettipalveluiden kovenevassa kilpailussa.
Projektin tavoitteena on löytää uusia palvelumalleja ja tapoja käyttää nettipankkeja. "Meidän oma markkinointihenkilökuntamme tai IT-osastomme eivät ole kaikkitietäviä. Haluamme hyödyntää isomman ihmisjoukon luovuutta ja tarpeita pankkiasioinnin parantamisessa", kommentoi pankin tietojärjestelmäpäällikkö Saul van Beurden.

Yhtiön mukaan yksi merkittävä syy uuden projektin taustalla on amerikkalainen internetpalvelu Mint, jonka avulla käyttäjä voi hallita raha-asioitaan yhdessä paikassa. Palvelu tarjoaa käyttäjille lukuisia työkaluja tulojensa ja menojensa tarkasteluun sekä säästämiseen ja muihin raha-asioihin.

Tällä hetkellä Mintin käyttäjät aiheuttavat jo 60 prosenttia kaikesta yhtiön Yhdysvaltain pankkien internetliikenteestä. "Meidän oli avattava tietokantamme Mintin käyttäjille, koska asiakkaamme käytännössä pakottivat meidät siihen", van Beurden selittää. Beurdenin mukaan Mintin ja Facebookin kaltaiset toimijat ovat tunkemassa voimalla pankkien ja niiden asiakkaiden väliin, sillä asiakkaat eivät kaipaa kuivia tiliotteita, vaan helppoja ja henkilökohtaisia palveluita.

Rajapintojen avaamisen lisäksi ING on pyrkinyt panostamaan muihin kokeiluihin, joissa pyritään hyödyntämään internetiä pankkikäytössä. Pankki on esimerkiksi kokeillut tarjota asiakkailleen mahdollisuutta tarkastella tilitietojaan Facebookin widget-sovelluksen kautta.

ING:n lisäksi ranskalaiset AXA Banque ja Credit Agricole sekä australialainen Commonwealth Bank ovat ottaneet askeleita rajapintojensa avaamiseen. Suomessa pankkien verkkopalveluiden käyttöehdoissa kielletään tunnusten antaminen kolmannen osapuolen haltuun, mikä estää tehokkaasti palveluiden kehittämisen.

Tägit: ING nettipankki
Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

113.9.2012 14:54

Lainaus:
Suomessa pankkien verkkopalveluiden käyttöehdoissa kielletään tunnusten antaminen kolmannen osapuolen haltuun, mikä estää tehokkaasti palveluiden kehittämisen.

Ihan oikein. Empä edes haluaisi uskoa pankkitietojani Googlelle tai Facebookille etc.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.9.2012 @ 14:57

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

213.9.2012 15:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ep_:
Lainaus:
Suomessa pankkien verkkopalveluiden käyttöehdoissa kielletään tunnusten antaminen kolmannen osapuolen haltuun, mikä estää tehokkaasti palveluiden kehittämisen.

Ihan oikein. Empä edes haluaisi uskoa pankkitietojani Googlelle tai Facebookille etc.
Googlle ja Facebookille en minäkään pankkitietoja luovuttaisi, mutta, kaipaisin silti nettipankilta aika paljon muutakin kuin mitä se nyt tarjoaa: jotain karuja tiliotteita ja erittäin rajoittuneita toimintoja.

Näin yhtäkkiä tulee mieleen tiedot esimerkiksi paljonko puhelinlaskuja/mitä tahansa laskuja olen maksanut milläkin aikavälillä (esimerkiksi nättinä käyränä ilmaistuna), jotain visuaalista dataa tuloista/menoista, mahdollisuutta jotenkin luokitella erilaisia menoja esim. tägeillä "viihde&vapaa-aika", "pakolliset talousmenot" yms, tehdä erilaisia automaattisia tilisiirtoja vaihtelevilla kriteereillä... vaan mielikuvitus on rajana :)

313.9.2012 15:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti squi:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ep_:
Lainaus:
Suomessa pankkien verkkopalveluiden käyttöehdoissa kielletään tunnusten antaminen kolmannen osapuolen haltuun, mikä estää tehokkaasti palveluiden kehittämisen.

Ihan oikein. Empä edes haluaisi uskoa pankkitietojani Googlelle tai Facebookille etc.
Googlle ja Facebookille en minäkään pankkitietoja luovuttaisi, mutta, kaipaisin silti nettipankilta aika paljon muutakin kuin mitä se nyt tarjoaa: jotain karuja tiliotteita ja erittäin rajoittuneita toimintoja.

Näin yhtäkkiä tulee mieleen tiedot esimerkiksi paljonko puhelinlaskuja/mitä tahansa laskuja olen maksanut milläkin aikavälillä (esimerkiksi nättinä käyränä ilmaistuna), jotain visuaalista dataa tuloista/menoista, mahdollisuutta jotenkin luokitella erilaisia menoja esim. tägeillä "viihde&vapaa-aika", "pakolliset talousmenot" yms, tehdä erilaisia automaattisia tilisiirtoja vaihtelevilla kriteereillä... vaan mielikuvitus on rajana :)

Tällaiset olisivat käteviä ja hauskoja kieltämättä. Kuitenkaan en haluaisi kolmatta osapuolta niiden tekoa hoitamaan, joten pankkien pitäisi tehdä nämä sovellukset. Pankeilla ei nyt taida kuitenkaan olla mitään intressiä ruveta tällaista analyysityökalua kehittämään.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.9.2012 @ 15:42

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

413.9.2012 17:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ep_:

Tällaiset olisivat käteviä ja hauskoja kieltämättä. Kuitenkaan en haluaisi kolmatta osapuolta niiden tekoa hoitamaan, joten pankkien pitäisi tehdä nämä sovellukset. Pankeilla ei nyt taida kuitenkaan olla mitään intressiä ruveta tällaista analyysityökalua kehittämään.
Tottakai pankeilla on intressiä, minä ainakin olisin valmis vakavasti harkitsemaan pankin vaihtoa, jos joku toisi asiakkailleen jotain vastaavia palveluita.

513.9.2012 18:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti squi:

Tottakai pankeilla on intressiä, minä ainakin olisin valmis vakavasti harkitsemaan pankin vaihtoa, jos joku toisi asiakkailleen jotain vastaavia palveluita.

Varmasti tuommoinen ominaisuus voisi vaikuttaa joillakin pankin valintaan. Luulisin, että monet olisivat vaikka valmiita maksamaan euron tai pari kuussa tuollaisesta palvelusta. Edellisessä viestissä tarkoitin sanoa, ettei pankeilla ole ainakaan kova kiire tuon analyysi-ominaisuuden kanssa, sillä tuota ominaisuutta ei ole vielä yhdelläkään pankilla Suomessa tuomassa etua kilpailussa. Sitten kun täällä yksi pankki keksii tuollaiset ominaisuudet verkkopankkiinsa laittaa, niin kyllä muillakin pankeilla on hyvä syy ja kiire päivitellä verkkopankkejaan. (edellistä viestiä kiireessä kirjoittaessa ajatus karkasi ja tuli vähän kirjoitettua mitä sattuu, kun yritti nopeasti tiivistää tuon ajatuksen :-) )
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.9.2012 @ 18:06

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

613.9.2012 18:37

On noita Mintin tapaisia palveluja suomessakin, kuten Balancion. En sitten tiedä miten nuo hakevat tietonsa, verkkopankkitunnuksilla joka tapauksessa. Saa kai nuo tiedot vaikka verkkopankin sivuilta parsittua.

Pankin oma sovelluskauppa kuulostaa siinä mielessä järkevältä, että pankilla on mahdollisuus vaatia riittävää tietoturvaa ja laatua ja valvoa vähän kuka tietoihin pääsee käsiksi.

Tosin luottamusta ei herätä kommentit Facebook-widgeteistä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
3 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia
Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
4 kommenttia
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
1 kommentti
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....
1 kommentti

Uutisarkisto