AfterDawn: IT-alan uutiset

LG:n massiivinen 4K-resoluution tv myyntiin lokakuussa

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 10.9.2012 12:10 Kommentteja (1)

LG:n massiivinen 4K-resoluution tv myyntiin lokakuussa Korealainen LG on tuomassa kuluttajamarkkinoille oman 84 tuumaisen 4K-resoluutiota käyttävän televisiomallinsa. Myös Sony julkaisi vastaavia suunnitelmia aiemmin, mutta LG aikoo päihittää japanilaiskilpailijansa hinnassa ja aikataulussa.
LG:n UD 84LM9600:n 4K-resoluutio tarkoittaa käytännössä 3840x2160 pikselin resoluutiota, jota nykyisen Full HD:n sijaan kutsutaan nimellä Ultra Definition. Huiman resoluution lisäksi televisio tukee 3D-sisältöä ja älyominaisuuksia eli televisiolla käytettäviä sovelluksia sekä esimerkiksi Intelin WiDi-tekniikkaa.

Vaikka nykyiset uudet Hollywood-tuotannot kuten Peter Jacksonin The Hobbit kuvataan ja masteroidaan jo 4K-resoluutiolla, natiivia sisältöä televisioille ei tällä hetkellä löydy. LG:n mukaan yhtiön skaalaustekniikalla kuitenkin saavutetaan nykyisiä SD- ja HD-resoluutioita tukevia televisioita parempi kuva myös nykyisistä lähdemateriaaleista.

Sonyn aiemmin julkaisema XBR-84X900 on ominaisuuksiltaan paljolti vastaava, mutta se on hinnoiteltu noin 25 000 dollariin, kuin taas LG aikoo tuoda televisionsa myyntiin "halvalla" 20 000 dollarin hinnalla.

Tägit: LG 4K LG LM9600
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

110.9.2012 14:53

Ostaisin!


...Jos olis ylimäärästä 20k.Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto