AfterDawn: IT-alan uutiset

Ubisoft luopui nettiyhteyden vaativasta kopiosuojauksesta

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 6.9.2012 19:23 Kommentteja (9)

Ubisoft luopui nettiyhteyden vaativasta kopiosuojauksesta Ranskalainen pelitalo Ubisoft kertoo yhtiön hyllyttäneen kopiosuojausmenetelmän, joka estää peliä toimimasta ilman olemassaolevaa nettiyhteyttä. Ubisoftin mukaan päätös on tehty kaikessa hiljaisuudessa jo aiemmin, eikä tulevien pelien toimivuutta rajoiteta.
Ubisoftin DRM on saanut osakseen laajaa kritiikkiä ja RockPaperShotgun-sivustolle puhuneen Ubisoftin verkkopelijohtajan Stephanie Perottin mukaan syynä muutokselle on nimenomaan asiakaspalaute. Vaatimus verkkoyhteydestä aiheutti esimerkiksi tilanteita, joissa peli loppui äkillisesti nettiyhteyden katketessa ja pahimmassa tapauksessa myös pelitilanne jäi tallentumatta.

Perotti kertoo RPS:lle , että tulevaisuudessa yhtiön pelit vaativat vain yhden rekisteröinnin, jonka jälkeen peli toimii myös ilman nettiyhteyttä. Moninpeli vaatii luonnollisesti edelleen nettiyhteyden, mutta Perottin mukaan esimerkiksi tuleva Assassins Creed III ei vaadi nettiyhteyttä ja pelin voi aktivoida niin monelle PC:lle kuin käyttäjä haluaa.

Tägit: Ubisoft
Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

16.9.2012 22:25

vihdoinkin hyviä uutisia, DRM maksaa myös joten tämä seikka voi painaa myös päätöksessä.


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

27.9.2012 6:18

Vihdoinkin ne tajusi asian että liian vahva DRM on haitta maksavalle kuluttajalle. Ubisoft menetti aikoinaan 90% maksavista PC asiakkaistaan kun ottivat käyttöön vahvan DRM:n.

Vielä kun saisi EA:n tajuamaan että kuluttajan yksityisyyttä pitäisi kunnioitaa sen verran että edes kysyy haluaako henkilö luvuttaa tietokoneensa tietoja heille. (Origin client)

Kaiken kaikkiaan pieni kunnioitus kuluttajaa kohtaa auttaa myös yritystä. Koska tyytyväinen asiakas pysyy asiakkaana.

37.9.2012 8:18

Lainaus:
Ubisoft menetti aikoinaan 90% maksavista PC asiakkaistaan kun ottivat käyttöön vahvan DRM:n.
Saisko jopa lähdettäkin vai onko se kuuluisa "musta tuntuu"?

Ehkä, ehkä ei.

47.9.2012 16:01

Kyllä tuosta löytyy juttua vaikka kuinka paljon netistä.
http://www.pcgamer.com/2011/10/07/opini...eath-of-reason/

Tämä on jo vanhaa juttua. Ihme että et ole kuullut asiasta. Ubisoft totesi että piratismi oli yli 92-95% heidän peleille joten he lisäsi kovan online DRM joka taas vei 90% heidän maksavista PC asiakkaista.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.9.2012 @ 16:03

57.9.2012 17:51

Hmmm taitaa olla kyllä aika myöhäistä kun tämä kyseinen firma on kuulunut jo jonkin aikaa niihin firmoihin joita en ole tukemassa viimeinen naula arkkuun oli minusta se kun from dust piti olla drm vapaa mutta toisin kävi ja sitten alkoi foorumi sodat rahat takaisin periaattella

67.9.2012 17:51

Hmmm taitaa olla kyllä aika myöhäistä kun tämä kyseinen firma on kuulunut jo jonkin aikaa niihin firmoihin joita en ole tukemassa viimeinen naula arkkuun oli minusta se kun from dust piti olla drm vapaa mutta toisin kävi ja sitten alkoi foorumi sodat rahat takaisin periaattella

77.9.2012 19:09

Itelle ei ole niin väliä millä alustalla pelejä pelailen. Ubisoftin pelit oon pitkälti automaattisesti ostanut konsoleille juurikin negatiivisten DRM kokemuksien takia. Kumman kauan noille kesti tajuta, että jos DRM estää lailliseti hankitun pelin pelaamisen niin se saattaa "ehkä" vaikuttaa kans vähän negatiivisella tavalla kuluttajien suhtautumiseen heidän tuotteisiinsa.

88.9.2012 11:28

Lainaus:
Ubisoft kertoo yhtiön hyllyttäneen kopiosuojausmenetelmän, joka estää peliä toimimasta ilman olemassaolevaa nettiyhteyttä.

...ja vielä kunhan poistavat (Ubi ja kaikki muut firmat) asennuksen aikana teetettävät Pakolliset nettiyhteydenotot/-rekisteröinnit niin meikäläinenkin saattaisi sijoittaa taas rahojaan pc-peleihin.

910.9.2012 6:17

En osta enää ikinä mitään Ubilta sen jälkeen kun jouduin huomaamaan että HAWX ei toimi Win 7:ssa. Silti sitä myydään vieläkin ilman mitään varoituksia vaikka Seiskaa käyttää yli puolet PC-käyttäjistä, eikä korjausta ole.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto