AfterDawn: IT-alan uutiset

Bitcoin-pankki taas hyökkäyksen kohteena -- murtautujille 250 000 dollaria

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 5.9.2012 12:15

Bitcoin-pankki taas hyökkäyksen kohteena -- murtautujille 250 000 dollaria Sähköistä Bitcoin-valuuttaa vaihtava sivusto Bitfloor joutui tietomurron kohteeksi. Murtautujat saivat saaliiksi 24 000 Bitcoinia, joiden yhteisarvo on tällä hetkellä lähes 250 000 dollaria.
Asiasta uutisoivan Ars Technican mukaan sivusto on jäädyttänyt toimintansa, eikä sillä ole tällä hetkellä tarpeeksi varoja kaikkien käyttäjiensä talletusten kattamiseen.

Bitfloorin tapaus jatkaa Bitcoin-pankkien murtojen sarjaa, jossa tämän vuoden aikana rahaa on hävinnyt jo aiemmin yli 200 000 dollarin arvosta. Myös netin suurin Bitcoin-pankki Mt. Gox joutui kesällä ongelmiin vääriin käsiin joutuneiden käyttäjätilien kanssa.

Ars Technica huomauttaa, että Bitcoin-järjestelmän sisäänrakennetu ominaisuus estää tilisiirtojen perumisen, mikä muodostuu ongelmaksi tietomurtotapauksissa. Bitcoin-järjestelmää kehittävän Gavin Andresenin mukaan suunnitteilla on kuitenkin uusi turvaominaisuus, joka vaatisi tilisiirroille vahvistuksen kahdesta eri laitteesta ennen siirron toteutumista.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusi Nokia saapumassa markkinoille – Tällainen on Nokia 6.1 Plus Uusi Nokia saapumassa markkinoille – Tällainen on Nokia 6.1 Plus (23.7.2018 18:45)
HMD Global jatkaa puhelinjulkistusten tahkoamista, sillä Nokia X5:n lisäksi suomalaisyhtiö on tuomassa markkinoille Nokia 6.1 Plussan. Viimeksi mainittu on käytännössä kansainvälisille markkinoille ....
Trump laittaa Euroopan ojennukseen – Ei pitänyt Googlen saamasta kohtelusta Trump laittaa Euroopan ojennukseen – Ei pitänyt Googlen saamasta kohtelusta (23.7.2018 18:23)
Euroopan ja Yhdysvaltojen välit ovat kiristyneet kevään jälkeen, kun presidentti Donald Trump alkoi uhkailla Eurooppaa teräs- ja autotulleilla, joihin EU vastasi omilla vastatulleilla. Nyt tunnelmia ....
MTV3 ja C More siirtyvät Telian omistukseen MTV3 ja C More siirtyvät Telian omistukseen (23.7.2018 17:59)
Pohjoismainen teleoperaattori Telia Company kertoi viime viikolla aikeistaan ostaa mediayhtiö Bonnier Broadcastingin. Kauppahinta on 9,2 miljardia Ruotsin kruunua eli noin 888 miljoonaa euroa. ....
Kilpajuoksu avaruuteen on alkanut – Facebook kehittää myös nettisatelliitteja Kilpajuoksu avaruuteen on alkanut – Facebook kehittää myös nettisatelliitteja (23.7.2018 06:52)
Facebook ilmoitti kesäkuun lopulla, että se lopettaa miehittämättömien lentokoneiden varassa toimivan Internet-tukiasemaverkon kehittämisen. Aiemmin Googlen emoyhtiö Alphabet teki saman johtopäätöksen ....
Samsung onnistui siinä missä Apple epäonnistui – Laturi lataa kahta laitetta samaan aikaan Samsung onnistui siinä missä Apple epäonnistui – Laturi lataa kahta laitetta samaan aikaan (23.7.2018 06:35)
Verkkoon vuotaneen lehdistökuvan perusteella Samsungilta on tulossa elokuun 9. päivänä muitakin tuotelanseerauksia kuin Galaxy Note9. Markkinoille on nimittäin tulossa uusi Qi-standardiin pohjautuva ....
6 kommenttia

Uutisarkisto