AfterDawn: IT-alan uutiset

Bitcoin-pankki taas hyökkäyksen kohteena -- murtautujille 250 000 dollaria

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 5.9.2012 12:15

Bitcoin-pankki taas hyökkäyksen kohteena -- murtautujille 250 000 dollaria Sähköistä Bitcoin-valuuttaa vaihtava sivusto Bitfloor joutui tietomurron kohteeksi. Murtautujat saivat saaliiksi 24 000 Bitcoinia, joiden yhteisarvo on tällä hetkellä lähes 250 000 dollaria.
Asiasta uutisoivan Ars Technican mukaan sivusto on jäädyttänyt toimintansa, eikä sillä ole tällä hetkellä tarpeeksi varoja kaikkien käyttäjiensä talletusten kattamiseen.

Bitfloorin tapaus jatkaa Bitcoin-pankkien murtojen sarjaa, jossa tämän vuoden aikana rahaa on hävinnyt jo aiemmin yli 200 000 dollarin arvosta. Myös netin suurin Bitcoin-pankki Mt. Gox joutui kesällä ongelmiin vääriin käsiin joutuneiden käyttäjätilien kanssa.

Ars Technica huomauttaa, että Bitcoin-järjestelmän sisäänrakennetu ominaisuus estää tilisiirtojen perumisen, mikä muodostuu ongelmaksi tietomurtotapauksissa. Bitcoin-järjestelmää kehittävän Gavin Andresenin mukaan suunnitteilla on kuitenkin uusi turvaominaisuus, joka vaatisi tilisiirroille vahvistuksen kahdesta eri laitteesta ennen siirron toteutumista.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto