AfterDawn: IT-alan uutiset

LG:n 84-tuumainen Ultra Definition -televisio myyntiin

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 22.8.2012 13:21 Kommentteja (9)

LG:n 84-tuumainen Ultra Definition -televisio myyntiin

LG on esitellyt markkinoille saapuvaa, 4K-resoluutiolla varustettua televisiota. Ultra Definition 3D -televisioksi kutsuttu hirviö on halkaisijaltaan 84 tuumaa ja kuva on parhaimmillaan neljä kertaa Full HD:ta tarkempaa.
Yhtiö kutsuu tuotettaan nimellä LG UD 3D TV. Pikselimäärä on sekä pysty- että vaakasuunnassa tasan kaksi kertaa Full HD:n verran eli 3840 x 2160. Televisio tukee LG:n omaa Cinema 3D -tekniikkaa, joka tuottaa kolmiulotteisuuden passiivilasien avulla. Äänentoistosta puolestaan vastaa 2.2-äänijärjestelmä.

Kuten olettaa sopii, UD-televisio tukee myös LG:n Smart TV -sovelluksia, joita yhtiö kertoo olevan tarjolla noin 1400 kappaletta.

LG esittelee televisiota tulevilla IFA-messuilla. Myynti Euroopassa, Aasiassa, Yhdysvalloissa ja latinalaisessa Amerikassa alkaa ensi kuussa. Ylimääräistä täytyy tosin olla 25 miljoonan wonin verran eli noin 17500 euroa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

122.8.2012 22:58

kyllä kelpais monitoriksi ..

223.8.2012 02:31
Pekka65
Inactive

Ja eikun tilaukseen...taskurahallahan tuo irtoaa...

323.8.2012 08:17

Heh. Tuollaisessa on aika messevä kuva jo. Tein tuollaisen yhdessä työpaikassa neljästä rajattoman kuvan antavasta taustaprojisioruudusta. Kokoa kuvalle tuli 140" ja resona tuo 4K, kelpas AD:ta selata. :D


Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

423.8.2012 13:23

Juuri kyseistä 84LM960V mallia odottanut jo iät ja ajat.. Eivät Suomen puolella lupaile minkäänlaista toimitusaikaa joten eipä ole tietoa milloin tulee.. Ensikuussa voi olla Euroopan julkaisu mutta saa nähdä milloin fyysistä tuotetta pääsee käytännössä hypistelemään. Hinta tulee olemaan lyhyen ajan sisään ihan siedettävä, koska kuka hullu (edes minä) maksaa 17K televisiosta !? 5-7K alkuun ymmärtäisin vielä..

523.8.2012 13:25

Voi olla myös 84LM960W mutta V/W ei kuulemma ole yhtään mitään eroa, näin sanoivat LG:llä itse.. Rajojen ulkopuolella puhutaan siis 9600 sarjasta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.8.2012 @ 13:33

624.8.2012 17:29

Itse jään odottelemaan UHD resoa (16xFullHD) kun olen kultasilmä ja vähempi ei riitä o_O

724.8.2012 21:45

Uutta Pc näyttö etsin ja oli Samsung ja Dell 2560x1440 (WQHD) näytöt kokeilussa

Mut scaalaus Full HD 1920×1080 oli suttuinen ja kun kaikki videot on Full HD tai piempi niin en ostanut

Digiboxin kuva pehmeä vs blu-ray koska digibox kuva joutuu scaalaaman Full HD telvisiolle sopivaksi

Kun taas Blu-ray on telvision natiivi resoluutio


826.8.2012 17:20

"himpo"

Voi olla että odottelet sitä vielä eläkkeellä. Nykytekniikan valossa sitä ei ole tapahtumassa. Tämä siis monestakin syystä, ihan ensimmäiseksi tallennusmedian kapasiteetin puutteesta. Jo pakkaamaton 4K elokuva (pelkkä video) vie tilaa helposti 500-600GB, eli nykyiselle Blu-ray formaatille mahtuakseen on formaatin venyttävä äärimmilleen. Tähän tietysti olisi ratkaisu kelvollinen pakkaus ja ääniraitojen karsiminen alueittain eli Suomessa pärjättäisiin ihan FI-EN ääniraidoilla. DTS-HD Master audio raidat vievät nykyään enemmän tilaa kuin itse elokuvan video raita.

Toisekseen UHD tarkkuutta käyttää vain kourallinen elokuvastudioista, enimmäkseen ne kuvataan natiivina 4K tarkkuudella. Eli tästä syystä 4K olisi luonnollisesti loistava ratkaisu kotikäyttöön uudeksi standardiksi jo vanhan ja varsinkin tietokonekäyttöön riittämättömän FHD tilalle.

Tietokoneiden näyttöjen valmistajille on luvassa kovat ajat, koska esimerkiksi allekirjoittanut ei osta yhden yhtä näyttöä enään jos huushollista löytyy 4K paneeli.

Helposti ilmaistuna siis pyörä pitää keksiä uudelleen monella osa-alueella ennen kuin UHD resoluution vermeita kotikäyttöön kannattaa edes haaveilla. Katsotaan nyt ensin mitä 4K tarjoaa.

929.8.2012 16:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:
"himpo"

Voi olla että odottelet sitä vielä eläkkeellä. Nykytekniikan valossa sitä ei ole tapahtumassa. Tämä siis monestakin syystä, ihan ensimmäiseksi tallennusmedian kapasiteetin puutteesta. Jo pakkaamaton 4K elokuva (pelkkä video) vie tilaa helposti 500-600GB, eli nykyiselle Blu-ray formaatille mahtuakseen on formaatin venyttävä äärimmilleen. Tähän tietysti olisi ratkaisu kelvollinen pakkaus ja ääniraitojen karsiminen alueittain eli Suomessa pärjättäisiin ihan FI-EN ääniraidoilla. DTS-HD Master audio raidat vievät nykyään enemmän tilaa kuin itse elokuvan video raita.

Toisekseen UHD tarkkuutta käyttää vain kourallinen elokuvastudioista, enimmäkseen ne kuvataan natiivina 4K tarkkuudella. Eli tästä syystä 4K olisi luonnollisesti loistava ratkaisu kotikäyttöön uudeksi standardiksi jo vanhan ja varsinkin tietokonekäyttöön riittämättömän FHD tilalle.

Tietokoneiden näyttöjen valmistajille on luvassa kovat ajat, koska esimerkiksi allekirjoittanut ei osta yhden yhtä näyttöä enään jos huushollista löytyy 4K paneeli.

Helposti ilmaistuna siis pyörä pitää keksiä uudelleen monella osa-alueella ennen kuin UHD resoluution vermeita kotikäyttöön kannattaa edes haaveilla. Katsotaan nyt ensin mitä 4K tarjoaa.
Sori vaan mutta olen jo eläkkeellä ;)
Ja viestini oli tällä kertaa jälleen vain vitsi, mutta kiitos vastauksesta, en näe eroa 720p ja 1080p materiaalien välillä, mutta DVDrip on mielestäni liian sumea joten olen katsellut kaiken 720p koossa heti kun sitä alkoi ilmestyä ladattavaksi. Ja katselu laitteina on joko 15,6"1280x800 tai 11,6"1366x768 kannettavat joten parempaan resoluutioon ei olisikaan tarvetta (telkkarimme on 20"kuvaputki töllö ;)
Vaimo huomasi kyllä eron yhdessä sarjassa kun jaksosta oli 1GB ja 1,36GB versiot, mutta itse en nähnyt mitään eroa (pitää varmaan hankkia uudet silmälasit ;)

Mutta uskoisin että kohta jokaisessa telkkarissa pitää olla SDXC-korttipaikkoja ja niihin sitten tungetaan se 2TB kortti jossa UHD 3D 120FPS materiaalia, koska tulevaisuus...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto