AfterDawn: IT-alan uutiset

Netflix tuo kuukausimaksullisen videovuokrauksen Suomeen

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 15.8.2012 11:12 Kommentteja (22)

Netflix tuo kuukausimaksullisen videovuokrauksen Suomeen

Maailman suurin maksullinen netti-tv-palvelu Netflix avautuu Suomessa vielä tämän vuoden aikana. Tähän saakka palvelu on toiminut vain Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä Irlannissa ja Englannissa, mutta huhut Suomen ja Pohjoismaiden julkaisusta ovat liikkuneet jo hetken aikaa.
Netflix tarjoaa käyttäjille elokuvia ja tv-sarjoja kuukausimaksua vastaan. Irlannissa palvelun hinta on 6,99 euroa kuukaudessa ja hinta asettunee Suomessa todennäköisesti saman suuntaisiin lukemiin. Palvelun tarjonta koostuu SD- ja HD-laatuisista videoista ja sisällöksi pyritään saamaan myös paikallista tarjontaa.

Netflixin käyttöön ei tarvita välttämättä tietokonetta, vaan palvelu toimii myös useissa muissa laitteissa kuten pelikonsoleissa, älytelevisioissa ja muissa televisiion liitettävissä lisälaitteissa kuten BluRay- ja DVD-soittimissa. Netflix ei kuitenkaan ole vielä vahvistanut, mitkä laitteet ovat tuettuina Suomen julkaisun yhteydessä.

Laajalla tarjonnalla varustettu netti-tv-palvelu kilpailee asiakkaista paikallisten tv-kanavien kanssa. Palvelu tarjoaa laillisen kanavan elokuviin ja tv-sarjoihin myös niille ihmisille, jotka eivät halua istua telkkarin edessä tiettyyn kellonaikaan tai jotka eivät edes omista televisiota. Markkinointi & Mainonta -sivuston mukaan Media & Message -tapahtumassa viime viikolla puhunut MTV Median toimitusjohtaja Heikki Rotko ei kuitenkaan usko Netflixin yltävän varteenotettavaksi haastajaksi kotimaisilla viihdemarkkinoilla. Rotkon mukaan Netflix tuskin pystyy kannattavaan liiketoimintaan Suomen pienillä markkinoilla vielä moneen vuoteen, eikä kotimaisilta tv-toimijoilta ole ainakaan apua luvassa. "Emme tule antamaan heille yhtään sympatiapisteitä", Rotko kommentoi viime viikolla liikkelle lähteneitä huhuja. Rotkon mukaan MTV ei aio myydä sisältöjään kilpailijansa käyttöön.
Netflix ei ole vielä vahvistanut palvelun tarkempaa avausajankohtaa eikä tulevaa kuukausihinnoittelua. Myös tarkempi sisältövalikoima ilmoitetaan myöhemmin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Netflix
Edellinen Seuraava  

22 kommenttia

115.8.2012 11:39

Taisi osua Maikkariin, kun eivät pidä tätä varteenotettavana kilpailijana :) Itse ainakin olen helposti valmis maksamaan 7 euroa kuukaudessa laillisesta ja laajasta sisällöstä. Tämähän on ainakin omasta mielestä varsin loistava juttu. Riippuen toteutuksesta ja varsinkin sisällöstä sekä mahdollisista mainosten asetteluista, miten tämä tulee menestymään. Mikäli yllä mainitut asiat ollaan saatu hoidettua hyvin, en näe mitään syytä etteikö tämä menestyisi.
Se ettei esim maikkari myy sisältöään tälle, on mulle aivan se ja sama. Ei sieltä kolmoselta muutoinkaan mitään hirveän kiinnostavaa tule, ainakaan sellaista mitä ei jo muuten näkisi netistä (esim Formulat näkee livenä muualtakin, ja ilmaiseksi). Dokumentitkin on sieltä jostakin, varsin harvoin tulee tuolta osin mitään mielenkiintoista. Itse olen tykästynyt dokumenttien suhteen yle areenaan, omat kiinnostuksen kohteet kun näkyvät sen kautta. Ja tuollaisella palvelulla tuskin tulee olemaan sisällön kanssa ongelmia, kunhan vain isoimmat leffa yhtiöt ja toimijat saadaan ns. saman katon alle, tästä voidaan povata todellista uhkaa monille maksullisille kanaville. Vielä kunhan hinnoittelu pidetään maltillisena, niin ei hyvältä näytä noiden Plus teeveiden sun muiden suhteen. Odotan siis mielenkiinnolla.


Fractal Design Arc Midi + 4x140mm + 1x120mm Arctic Cooling, ASRock Extreme4 970, Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz + Phanteks PH-TC14PE, 8GB DDR III @ 1600MHz, Palit GTX 570, Seagate 500GB + 1TB HDD, Samsung DVD-RW, Corsair HX620W.
Netti: DNA 4G @ Sierra Wireless

215.8.2012 11:40
AfterDawn Addict

Tämäpä mukava uutinen, odotan innolla minkälainen siitä tulee suomeen saapuessaan.

Telkkarilla voi siis olla vielä toiveita, varsinkin kun MTV ymmärtää pysyä poissa ;)

Huhuja? no sin men sähkis, katsotaan miten käy ;)
https://signup.netflix.com/Global

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.8.2012 @ 11:46

Suoritin: i5-4670K @4.2GHz 1.175v. Emolevy: MSI Z87-GD65 Gaming. Muistit: 2x4G G.Skill Sniper DDR3-1866. Näytönohjain: ASUS HD7970.
Tarkemmat tiedot nickiä klikkaamalla.

315.8.2012 11:58

Odotetaan tarjontaa mutta hyvältä kuulostaa. Ei tarvitsisi tulla kovinkaan montaa mielenkiintoista HD leffaa kuukaudessa kun hinta olisi enemmän kun kohdillaan. Tämä vaikuttaa omasta mielestäni ensimmäiseltä bisnes mallilta joka oikeasti kilpailee myös piratismia vastaan...


Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

415.8.2012 12:16

Maikkari ja Nelonen pitää kynsin ja hampain kiinni esitysoikeuksista, joten tämä tulee floppaamaan.

515.8.2012 12:19
lankkis
Vahvistamaton

Harmittaa ihan sikana ettei maikkari myy ohjelmia, voi miten Netflix pärjääkään ilman Salkkareita ja Diiliä ja muita laatuohjelmia...

615.8.2012 12:19

Eilen ehtoolla Elisa viihteen vuokraleffalistaa selatessa justiinsa kirosin, jotta koskahan saadaan Netflix tänne pohjolaan. Ei tosiaan tarvitse paria leffaa enempää katsoa kuussa, että tulee Netflixin kk-maksu Elisan vuokrahintoja halvemmaksi.

Edit. sanajärjestys...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.8.2012 @ 12:21

"So, the next time you reach for the mouse and get ready to launch an angry litany of reasons why your favorite – thing – is better than the other person’s, hesitate.

Realize you have your irrational reasons, and so do they, and nothing will be gained by your proselytizing."

715.8.2012 12:36

Minunkin mielestäni erittäin hyvä juttu...ja myös sitä tarjontaa odotellessa ja 5-7 €/kk ei ole ollenkaan paha.


Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

815.8.2012 13:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti johtaja59:
Maikkari ja Nelonen pitää kynsin ja hampain kiinni esitysoikeuksista, joten tämä tulee floppaamaan.
Ei taida paljoa puristaa, Maikkari ei omista oikeuksia kuin omiin ohjelmiinsa ja en jotenkin usko, että Salatut elämät -- tai sen puuttuminen -- kaataisi Netflixin Suomeen tuloa. Jenkkisarjojen oikeudet omistaa jenkkiläinen taho, joka voi myydä oikeudet kelle haluaa, sopimuksista riippuen vaikka useammalle taholle.

915.8.2012 15:20

Kiva nähdä millaisella valikoimalla ja hinnoittelulla palvelu lähtee pyörimään pohjoismaissa. Vaikea kuvitella että tulee olemaan tarpeeksi kilpailukykyinen että vaihtaisin jenkki netflixin suomalaiseen.


las ballenas son el camino

1015.8.2012 17:20

Huippu juttu, jos kunnollista sisältöä löytyy täällä Suomessakin.

Aika hyvä tämä MTV:n Rotkon kommentti Netflixistä:
"Emme tule antamaan heille yhtään sympatiapistettä vaan potkitaan munille niin paljon kuin pystytään"


BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

1115.8.2012 19:48

Kiirettä pitää TV-markkinoilla -- HBO tulee Suomeen.

Siinäpä on jatkossa pähkättävää kuluttajille, valitako Nelosen maksukanavapaketti, Maikkarin maksukanavapaketti, Netflix, HBO:n maksukanavapaketti, Viasatin kanavapaketti vai C Moren/Canalin kanavapaketti :-)

1215.8.2012 22:55

Suomessahan kaikki näköisversiot maksavat enemmän kuin siellä ulkomailla, joten veikkaan, että kuukausimaksu tulee olemaan väh.9-10e paikeilla

1315.8.2012 23:44

Aika hyvä palvelu saa olla että piraatit saataisiin maksumiehiksi.

Toisaalta eipä tarvitsisi odotella latauksia ja purkaa niitä typeriä rar-pakettiläjiä että pääsee katsomaan...

1416.8.2012 00:32

Olen kiinnostunut ja aion testata palvelua. Jos tarjonta ja hinta on kohdallaan, niin jään myös asiakkaaksi. Kotimaisella sisällöllä ei ole minulle mitään merkitystä, koska a) ne on suurelta osin shaipaa ja b) ne näkee jo kotimaisilta jos tarvitsee.


ystävällisin terveisin, jehu

1516.8.2012 00:48

Pakko myöntää, että jo on tätä odotettukin! :)

1617.8.2012 22:25

Lainaus:
ja sisällöksi pyritään saamaan myös paikallista tarjontaa.

Suomesta sitä ei tule ainakaan löytymään, ne kun on 99% kamalia! =D

1717.8.2012 23:03

Tilaan jokatapauksessa ja maksan kuukausimaksun jos tuossa pysyy. Käytän tuskin paljoakaan alussa, mutta haluan tukea etätä että saadaan listaus laajemmaksi.

1818.8.2012 05:41

Ja näin lähtee pienimmätkin halut omistaa televisio. Näkemiin hei helvetilliset mainokset ja surkeat suomisarjat... Toivon vaan että tarjonta on hyvä, edes puolet mitä amerikassa niin tästä tulee erittäin hyvä piratismin korvike.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.8.2012 @ 05:41

1918.8.2012 09:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Wratix:
Ja näin lähtee pienimmätkin halut omistaa televisio. Näkemiin hei helvetilliset mainokset ja surkeat suomisarjat... Toivon vaan että tarjonta on hyvä, edes puolet mitä amerikassa niin tästä tulee erittäin hyvä piratismin korvike.
Ja tilalle saadaan laadullisesti samanlaista nykivää kuraa, jota Elisa Viihdekin tarjoaa.

2019.8.2012 11:16

Minkälaista tekniikkaa Netflix tarjoaa? Voiko tuotteen ladata koneella ja katso sitten, vai onko se jotain stream-tyylistä sontaa?

Ei kyllä paljon kiinnosta katsoa jotain nykivää streamia, mutta mikäli elokuvan/sarjan voi ladata koneella ja katsoa ilman nykimistä, niin silloin kyllä vois harkita aikuistumista ja waretuksen lopettamista.

Uudet Arrested Development -jaksot menee aikankin yksinoikeudella Netflixille.

Arrested Developement <3

2120.8.2012 09:58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tarmo78:
Minkälaista tekniikkaa Netflix tarjoaa? Voiko tuotteen ladata koneella ja katso sitten, vai onko se jotain stream-tyylistä sontaa?
1080p streamia. Mitä kokeillut, niin ei nyi, ei pätki, eikä tee mosaiikkia. Adaptoituu nettiyhteyden nopeuteen toki, joten jollain heikolla signaalilla ja 3G-yhteydellä todnäk tipauttaa resoluutiota/bitratea alemmas, että saa pätkimisen pois.

Ja se isoin koukkuhan on juurikin se, että Netflix-tuki löytyy käytännössä kaikista mahdollisista nettiin liitettävistä härveleistä -- PS3, X360, valtaosa Blu-ray -soittimista, uusimmat televisiot, jne. Jenkeissä lähes 80% Netflixin katselusta tapahtuu TV:n kautta, ei tietokoneella.

2220.8.2012 21:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tarmo78:
Minkälaista tekniikkaa Netflix tarjoaa? Voiko tuotteen ladata koneella ja katso sitten, vai onko se jotain stream-tyylistä sontaa?
1080p streamia. Mitä kokeillut, niin ei nyi, ei pätki, eikä tee mosaiikkia. Adaptoituu nettiyhteyden nopeuteen toki, joten jollain heikolla signaalilla ja 3G-yhteydellä todnäk tipauttaa resoluutiota/bitratea alemmas, että saa pätkimisen pois.

Ja se isoin koukkuhan on juurikin se, että Netflix-tuki löytyy käytännössä kaikista mahdollisista nettiin liitettävistä härveleistä -- PS3, X360, valtaosa Blu-ray -soittimista, uusimmat televisiot, jne. Jenkeissä lähes 80% Netflixin katselusta tapahtuu TV:n kautta, ei tietokoneella.
Ok, pitää varmaan antaa Netflixille zäänssi.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto