AfterDawn: IT-alan uutiset

Google tuo älylasit kuluttajille parin vuoden kuluttua

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 28.6.2012 16:13 Kommentteja (20)

Google tuo älylasit kuluttajille parin vuoden kuluttua Viimeksi eilen I/O-kehittäjätapahtumassa nähdyt Google Glass -älylasit tulevat kuluttajien saataville vuoden 2014 tietämillä, kertoo Sergey Brin.
Brin ja Google ovat esitelleet laseja pitkin kevättä. Ajatuksena on ollut kerätä palautetta isolta yleisöltä lasien jatkokehitystä varten. Alle olevalla videolla Google esittelee mistä konseptista on käytännössä kyse.

I/O-tapahtumassa Google kertoi kehittäjien pääsevän käsiksi Google Glass Explorer Edition -laseihin jo ensi vuoden alussa. Lasit kustantavat 1500 dollaria. Hinta "laskee selvästi", kun laseista julkaistaan paranneltu versio massamarkkinoille (vajaan vuoden kuluttua Explorer Editionin julkaisun jäljeen).

Nokia esitteli samankaltaista konseptia jo vuonna 2009 (video). Matkapuhelinvalmistaja lisensoi älylaseihin liittyvää tekniikkaa Vuzixille, joka esitteli tuloksiaan CES-messuilla.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

20 kommenttia

128.6.2012 16:29

Tommoinen päähän ja autolla paanalle, mahtaa ensimmäisen puhelun aikana pelti rytistä =)

228.6.2012 16:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kalle76:
Tommoinen päähän ja autolla paanalle, mahtaa ensimmäisen puhelun aikana pelti rytistä =)
Veikkaan, että siinä on joku ihme ominaisuus, että kun ajat autolla niin lasit menevät "lepotilaan"

MSI B350 Gaming Pro Carbon | AMD Ryzen 5 3600 | GTX 1080 WINDFORCE OC | Corsair RM750x 80+ Gold | G.Skill Ripjaws V DDR4 16 GB 3066Mhz | Noctua NH-D15 | Windows 10 64-bit 1903 | Samsung Evo 850 500 GB | Kingston UV400 240 GB | Asus Rog Swift PG279Q 165Hz |

328.6.2012 17:19

Ja sitten kun ihmiset on noita käyttäny jonkun aikaa niin google ottaa laseja käyttävät valtaansa

428.6.2012 19:21

Ja sitten, kun pop-up-mainokset valtaavat lasit!
Tai virukset jne.. :D

528.6.2012 19:22

Ja sitten, kun pop-up-mainokset valtaavat lasit!
Tai virukset jne.. :D

628.6.2012 19:23

Oho, nyt tais tulla kaks

728.6.2012 21:00

Mitenköhän tulevat toimimaan silmälasien kanssa =D


AMD FX-6300 @4,4GHz/Asus M5A99X EVO R2.0/Ram: 10GB DDR3 /Magicool DIY watercooling /Asus GTX650 Direct CU 1GB /Silverstone 500W Strider plus modular /Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio 7.1 SB1040 /Intel 330 120Gb SSD + SG Barracuda 7200.10 250Gb + SG Momentus 5400.6 500Gb + WD 5400RPM 250Gb /Fractal Design ARC XL /Samsung 940BF & Syncmaster TA350 & Eizo Flexscan S1910/Samsung Bluray Combo SATA 12X /Razer Lycosa /Razer Carcharias & Creative Desktop theater 5.1 DTT2500 Digital /Razer Naga /Win 8.1 Pro 64

828.6.2012 21:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:
Mitenköhän tulevat toimimaan silmälasien kanssa =D
Sehän näytettiin Google I/O Keynotessa. Eli toi itse laite otetaan vaan irti noista sangoista ja laitetaan omien silmälasian sankaan kiinni. Helppoa.

EDIT: Löysin sulle kuvan
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.6.2012 @ 21:21

928.6.2012 21:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ranvier:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:
Mitenköhän tulevat toimimaan silmälasien kanssa =D
Sehän näytettiin Google I/O Keynotessa. Eli toi itse laite otetaan vaan irti noista sangoista ja laitetaan omien silmälasian sankaan kiinni. Helppoa.

EDIT: Löysin sulle kuvan

Kiitoksia tästä!

AMD FX-6300 @4,4GHz/Asus M5A99X EVO R2.0/Ram: 10GB DDR3 /Magicool DIY watercooling /Asus GTX650 Direct CU 1GB /Silverstone 500W Strider plus modular /Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio 7.1 SB1040 /Intel 330 120Gb SSD + SG Barracuda 7200.10 250Gb + SG Momentus 5400.6 500Gb + WD 5400RPM 250Gb /Fractal Design ARC XL /Samsung 940BF & Syncmaster TA350 & Eizo Flexscan S1910/Samsung Bluray Combo SATA 12X /Razer Lycosa /Razer Carcharias & Creative Desktop theater 5.1 DTT2500 Digital /Razer Naga /Win 8.1 Pro 64

1029.6.2012 00:20

Tämän pääasiallinen funktio on selvästi sellaisten ruumiinosien kuvaus ja tirkistely, joiden katsominen aiheuttaa normaalisti sosiaalista pahennusta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.6.2012 @ 00:20

2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

1129.6.2012 03:57

Ainakin minua tuo Google Glass kiinnostaa todella kovasti, sille on monessa asiassa paljonkin käyttöä. Kunhan siihen saa joskus tiettyyn tarkoitukseen spesialisoituja ohjelmia niin siitä tulee oiva lisäapu esim. insinööreille.

Meille suomalaisille tuosta ei vain tule mitään: Google Glassia ohjataan pääasiassa puhekomennoin ja tällä hetkellä yksikään Googlen puheohjelmista ei ymmärrä edes suomenkielisiä nimiä kontaktiluettelossa, saati sitten satunnaisia paikan- ja kadunnimiä. Sen lisäksi harva suomalainen haluaa/osaa puhua Englantia laitteilleen. Suomi on kielenä niin vähäpätöinen niin tuen lisääminen sille ei yksinkertaisesti kannata, eikä tuo asia tuosta taida muuksi muuttua.

1229.6.2012 09:13

Ei varmasti tule käytettyä silmälaseja vain tuollaisen takia varsinkaan kun puhelintakin tulee käytettyä niin vähän. Ja ainakin itsellä puhelimen käyttö on 99% pelaamista + netin selausta ja tuolla tuskin kovin kätevästi onnistuu :D

1329.6.2012 11:44

Joo ei kiinnosta pätkääkään. Taas yksi turha lasten leikkikalu jota mainostetaan 2-vuotta etuajassa.

1429.6.2012 18:12
tonttila
Inactive

Jos niissä on kamera, gps, nettiyhteys ja suora pääsy lompakkoosi, olet jakanut koko yksityisyytesi. Kaikki tai ainakin google tietää kaiken sinusta ja tavoistasi. Ainakin tulee sellaisia mainoksia jotka voivat kiinnostaa oikeasti sinua mutta ehkä sanon kiitos ei moisille virityksille. Tuli muuten Continuum mieleen noista.

1529.6.2012 18:18

Lainaus:
Jos niissä on kamera, gps, nettiyhteys ja suora pääsy lompakkoosi, olet jakanut koko yksityisyytesi. Kaikki tai ainakin google tietää kaiken sinusta ja tavoistasi. Ainakin tulee sellaisia mainoksia jotka voivat kiinnostaa oikeasti sinua mutta ehkä sanon kiitos ei moisille virityksille. Tuli muuten Continuum mieleen noista.
ja miten applen tai microsoft eroaa tästä jos tätä pohditaan? Kuvitteleeko joku näitä vaihtoehtoja vähemmän yksityisyyttä loukkaavaksi? Kenellä näistä on eniten hävittävää töppäilyissä?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.6.2012 @ 18:22

1629.6.2012 18:23
tonttila
Inactive

Ei varmaan mitenkään. Itse en halua levitellä tietoja joka paikkaan. Puhelimestani olen sammuttanut gps:n, tehnyt googletilin ties millä nimellä, en omista facebooktiliä ja en muutenkaan jaa elämääni sosiaalisessa mediassa koska en pidä sitä tarpeellisena. Ehdin kyllä näkemään kavereitani ja soittamaan heille jos on asiaa.

Mutta videota ajatellen nuo lasit näkivät kaiken mitä teet, kuulet, ostat ja mihin menet. Eivät nykyajan puhelimet VIELÄ noin pahoja ole. Ja minulla on android-luuri joten kohdistan kritiikkini vain ja ainoastaan siihen mihin tämä touhu on menossa.

1729.6.2012 18:37

Lainaus:
Ei varmaan mitenkään. Itse en halua levitellä tietoja joka paikkaan. Puhelimestani olen sammuttanut gps:n, tehnyt googletilin ties millä nimellä, en omista facebooktiliä ja en muutenkaan jaa elämääni sosiaalisessa mediassa koska en pidä sitä tarpeellisena. Ehdin kyllä näkemään kavereitani ja soittamaan heille jos on asiaa.

Mutta videota ajatellen nuo lasit näkivät kaiken mitä teet, kuulet, ostat ja mihin menet. Eivät nykyajan puhelimet VIELÄ noin pahoja ole. Ja minulla on android-luuri joten kohdistan kritiikkini vain ja ainoastaan siihen mihin tämä touhu on menossa.
Vähän ot mutta..
Hyvä pointti. Pitkälti samoilla linjoilla.. jokseenkin yksi iso syy miksi oma android on rootattava samantein kun sen pakasta repii on juurikin se että noista sossumedia härpäkkeistä on päästävä eroon.
Nykyajan palvelut näemmä vaan rakennetaan täysin jollakin facebook periaatteella jossa ajatellaan jotta ei voi olla käyttäjiä joita nämä palvelut ei voi kiinnostaa paskanvärtiäkään.
Odottelen lisää gyanogen modin tapaisia julkaisuja joissa näihin pointteihin kuitenkin yritetty selvästi panostaa mitä käyttöjärjestelmä antaa myöten.Saati jos tulevaisuudessa vastaavia jakeluita voidaan toteuttaa suoraan mobiilille optimoitujen linux distrojen kautta.Tekeillähän nämä on olleet jo vuosia mutta aika kehitys asteella tuntuu olevan mitä jotain ubuntun jakelua taannoin testailin vanhalla htc:lla.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.6.2012 @ 18:46

1829.6.2012 21:42

Lainaus:
a miten applen tai microsoft eroaa tästä jos tätä pohditaan? Kuvitteleeko joku näitä vaihtoehtoja vähemmän yksityisyyttä loukkaavaksi? Kenellä näistä on eniten hävittävää töppäilyissä?

Google on pitkälti mainosrahoitteinen, joten kyllä se ja historin tuntien, loukkaa noista eniten.

Älä käytä sitä "kun muutkin tekee näin" tekosyynä omiin tekoihisi. Jos sinusta jotkin yhtiöt loukkaa yksityisyyttäsi niin paheksu niitä kaikkia. Ei ole mikään pakko hyväksyä asioita niin kuin ne on, kuluttaja voi AINA äänestää lompakolla. Itse teen tätä koska on ihan turha pelkästää urputtaa asioista jos ei myös tee asialle henkilökohtaisesti jotain.

Tämän päivän isoihin yrityksiin kuluttaja ei voi luottaa, etenkin yhtiöihin jonka talous perustuu sosiaalliseen mainontaan. Kun teille myydään mitä tahansa tuotetta joka on internetin välitykseellä yhteydessä mistä tahansa syystä johonkin yhtiöön niin tällöin kannattaa olla huolissaan. Nämä ovat kaikki potentiaallisia yksityisyyden loukkaajia.

Itse katson tälläisen yksityisyyden loukkausen rikolliseksi toiminnaksi. Se että yhteiskunta katsoo asiaa sormien läpi dollarin kuvat silmissä ei tee asiasta oikeutettua. Sana "Business" ei ole oikeus kuluttajan yksityisyyden loukaamiseen tai jopa lakien rikkomiseen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.6.2012 @ 21:47

1929.6.2012 22:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Google on pitkälti mainosrahoitteinen, joten kyllä se ja historin tuntien, loukkaa noista eniten.
Googlen palveluita vuosikymmenen käyttäneenä pakko sanoa, että tuo kuulostaa aika pitkälti paranoialta. Itse en ainakaan ole törmännyt kertaakaan tapaukseen mikä olisi millään lailla loukannut minua.

Lainaus:
Ei ole mikään pakko hyväksyä asioita niin kuin ne on, kuluttaja voi AINA äänestää lompakolla.
Aika moni ihminen äänestääkin lompakollaan: Googlen palveluita käytetään koska ne ovat ILMAISIA, ainoana vastineena on saada kerätä markkinointidataa. Jos markkinointidataa ei kerättäisi niin eipä nuo palvelutkaan ilmaisia olisi.

203.7.2012 08:26

@WereCatf

Lompakolla äänestäminen ei tarkoita sitä että ostaa halvalla. Se tarkoittaa sitä että ei tue toimillaan huonoja epäeettisiä yhtiöitä jotka ei kunnioita ihmisiä ja heidän oikeuksia vaan pistää omat taloudelliset voitot ensisijaiseksi. Epäeettinen yhtiö hyötykäyttää muita ihmisiä välittämättä heidän oikeuksistaan, vain ja ainoastaan siksi että yhtiö saisi mahdollisimman suuria taloudellisia voittoja. Eli lompakolla äänestäminen on sitä kun laitaa rahansa "kunniallista" liiketoimintaa harjoittaviin yrityksiin jotka kunnioitavat toisia ihmisiä ja heidän oikeuksia.

Se että saa ilmaiseksi tai halvalla jostain ei ole lompakolla äänestämistä. Myöskään ilmainen ei ole aina ilmainen silloin kun joudut luvuttamaan yksityisyytesi kyseiselle yhtiölle mainonta tarkoituksiin. Kaikella on aina hintansa yhdessä muodossa tai toisessa. Kysymys on siitä että minkälaisia yhtiöitä me kuluttajat tuemme toimillamme.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.7.2012 @ 08:38

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto