AfterDawn: IT-alan uutiset

Dotcomin kartanoon tehty kotietsintä todettiin laittomaksi

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 28.6.2012 15:06 Kommentteja (9)

Dotcomin kartanoon tehty kotietsintä todettiin laittomaksi Uusiseelantilainen oikeusistuin on päättänyt, että Megauploadin perustaneen Kim Dotcomin kartanoon suoritettu kotietsintä on laiton. AfterDawn uutisoi viranomaisten tekemästä muotovirheestä jo huhtikuussa, minkä takia Dotcom voi välttyä syytteiltä.
Oikeuden mukaan kotietsintäluvassa ei kerrottu tarpeeksi tarkasti ratsian syytä. Oikeus antoi samalla päätöksen, jonka mukaan Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI ylitti sen toimivallan. Kansainvälisen lain mukaan FBI:lla on oltava paikallisen oikeusministerin lupa todisteiden keräämiseen ja takavarikointiin ulkomailla. Lupaa ei ollut.

Uuden-Seelannin poliisi miettii parhaillaan miten asiassa edetään seuraavaksi.

Tägit: MegaUpload
Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

128.6.2012 16:39

Tekijänoikeusfasistit oikeuteen!

Jo riittää sikaileva ihmisoikeuksien polkeminen ja halveeraminen.


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

228.6.2012 18:17

Miksihän YouTuben toimintaan ei puututa? sehän on täynnä tekijänoikeudella suojattua materiaalia.. En ole koskaan osannut yhdistää Megauploadia p2p skeneen sen enempää, kuin muitakaan samankaltaisia pilvipalveluita. Ilmeisesti kuka vain voi rellestää kunhan maksaa Mafialle tarpeeksi suuret suojelurahat.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.6.2012 @ 18:22

328.6.2012 18:17

Hyä, liity meihin piraatteihin niin olet mukana laittamassa nämä omalle paikalleen.


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

428.6.2012 20:49

Aijai! Maailmanpoliisit ollu taas vaihteeks liian innokkaita ja unohtaneet "rikollisen" oikeudet. Tästä hyvästä Dotcom vapaaks ja koko hänen omaisuutensa hänelle takaisin, niin saavat maailmanpoliisitkin vihdoin sen kauan ansaitsemansa näpäytyksen.


AMD FX-6300 @4,4GHz/Asus M5A99X EVO R2.0/Ram: 10GB DDR3 /Magicool DIY watercooling /Asus GTX650 Direct CU 1GB /Silverstone 500W Strider plus modular /Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio 7.1 SB1040 /Intel 330 120Gb SSD + SG Barracuda 7200.10 250Gb + SG Momentus 5400.6 500Gb + WD 5400RPM 250Gb /Fractal Design ARC XL /Samsung 940BF & Syncmaster TA350 & Eizo Flexscan S1910/Samsung Bluray Combo SATA 12X /Razer Lycosa /Razer Carcharias & Creative Desktop theater 5.1 DTT2500 Digital /Razer Naga /Win 8.1 Pro 64

529.6.2012 2:15

Tässä oottelen innolla milloin joku tuota suomalaista Teostoa huitaisee kunnolla moukarilla.. Suomessakin alkaa menee pikkuhiljaa samaan suuntaa touhu mutta onneksi muualla maailmassa oikeus toteutuu. Rahastusta kaikki ja väitetään että artistien yms hyväksi menee muttaa todellisuudessa tekijänoikeusjärjestöt ne rahat saa.


Intel I5 4690k, Asus GTX770 2gb, Asus Z87-K, Seagate Barracuda 750gb, Kingston Hyperx 8gb, XFX PRO550W

629.6.2012 14:41

Oikeus voitti. Nyt Dotcomille tulee palauttaa hänen omaisuutensa ja lisäksi maksettava korvaus tulonmenetyksestä koko ajalta. Lisäksi korvauksissa on otettava huomioon, että Megaupload oli menossa pörssiin, noin parista miljardista jenkkitaalasta puhuttiin arvona. Tätä listautumista tuskin nyt tulee. Kaikesta tästä saa FBI maksaa korvaukset. Ja tulevaisuudessa jättää ihmiset rauhaan.

729.6.2012 17:57

Suomessa mikään juttu ei kaatuisi tuollaisiin pikku lakipykäliin. Täällä voi suorittaa kotietsinnän heppoisin perustein. Laissa on on kohtia joiden pitää täyttyä ja yksi niistä(pakkokeinolaki 5luku1§) on "On syytä epäillä" ja sehän täyttyy miten vain. Laitonta kotietsintää suomessa siis ei voi tehdä...

Onhan toi härskiä että usa:n poliisi lähtee muihin maihin touhuamaan ja ylittämään valtuutensa. Kyllä täälläkin haloo nousisi jos Ruåtsin poliisi kävisi rajan yli sakottamassa ja tonkimassa toisten koteja.

Mutta en ymmärrä kuinka laiton kotietsintä voisi poistaa mahdolliset rikossyytteet sikälimikäli jokin rikos on tapahtunut. kummaa logiikkaa. No, näin ulkomailla.

Esim usa:ssa ihan oikean rikoksen tehneitä vapautetaan joidenkin muotoseikkojen takia, en oikein ymmärrä. No ehkä siellä menee tuomiot tasan kun siellä tuomitaan myös ennätysmääriä syyttömiä linnaan, heh heh.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.6.2012 @ 18:00

829.6.2012 18:02

Uutisarvohan olisi hieman toisenlainen jos dotcomin >huvila< olisi sattunut sijaitsemaan esim venäjän federaation sisällä tai kiinan puolella.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.6.2012 @ 18:04

91.7.2012 23:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:
Mutta en ymmärrä kuinka laiton kotietsintä voisi poistaa mahdolliset rikossyytteet sikälimikäli jokin rikos on tapahtunut. kummaa logiikkaa. No, näin ulkomailla.

Esim usa:ssa ihan oikean rikoksen tehneitä vapautetaan joidenkin muotoseikkojen takia, en oikein ymmärrä. No ehkä siellä menee tuomiot tasan kun siellä tuomitaan myös ennätysmääriä syyttömiä linnaan, heh heh.

Tuolta ja tuolta löytyy lisää tietoa tarkemmin mutta näin suurinpiirtein jos kotietsintä on todettu laittomaksi kaikki todisteet mitä kyseisellä rikoksella on löydetty mitätöidään ja täten syyte itsessään ei katoa mihinkään mutta samoja todisteita ei enää voi käyttää. Tämä monessa tapauksessa tarkoittaa sitä että välttämättä niitä muita todisteita ei ole olemassa. Tämä siksi että jos joku todiste on kerran hankittu laittomasti niin sitä ei voi enää käyttää vaikka sen pystyisikin myöhemmin hankimaan laillisesti.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla (12.12.2018 09:49)
Päälle puettava teknologia on elänyt kultakautta viimeiset vuodet, mutta trendinä se ei ole mitenkään uusi. Puma yrittää tuoda vanhat hyvät ajat mieliin julkaisemalla uudelleen "maailman ensimmäiset ....
Firefox päivittyi – Parantaa suorituskykyä ja välilehtien hallintaa Firefox päivittyi – Parantaa suorituskykyä ja välilehtien hallintaa (12.12.2018 09:08)
Mozilla on julkaissut Firefox-selaimestaan uuden version, v64.0:n. Mitään erityisen suurta uusi versio ei sisällä, vaan kyseessä on lähinnä pieniin parannuksiin keskittyvä julkaisu. Selaimen ....
Suosituimmat haut Googlessa vuonna 2018 Suosituimmat haut Googlessa vuonna 2018 (12.12.2018 08:50)
YouTube paljasti aiemmin tämän vuoden suosituimmat nettivideot ja nyt Google julkaisi listan suosituimmista nettihauista. Vähemmän yllättäen suosituimmat aiheet liittyivät isoihin uutisaiheisiin. ....
Kiinalaisvalmistaja ratkaisi selfie-kameran ongelman toisella näytöllä Kiinalaisvalmistaja ratkaisi selfie-kameran ongelman toisella näytöllä (11.12.2018 19:53)
Kiinalaisvalmistajat ovat viimeisen parin vuoden aikana koittaneet ratkoa täysin reunuksettoman älypuhelimen ongelmaa kaikkein innovatiivisimmin. Lovi on ollut ollut suosituin ratkaisu, mutta ....
2 kommenttia
Samsung päivittää Galaxy Note9:n käyttöliittymää Samsung päivittää Galaxy Note9:n käyttöliittymää (11.12.2018 19:15)
Samsung on tekemässä melkoisia uudistuksia älypuhelinlinjaston käyttökokemukseen, ja niistä kenties tärkeimpänä on uusi One UI, joka korvaa vuosien aikana Galaxy-laitteissa tutuksi tulleen käyttöliittymän. ....

Uutisarkisto