AfterDawn: IT-alan uutiset

Kauppakomissaari: ACTA etenee parlamentin kielteisestä päätöksestä huolimatta

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 27.6.2012 13:35 Kommentteja (11)

Kauppakomissaari: ACTA etenee parlamentin kielteisestä päätöksestä huolimatta EU:n kauppakomissaari Karel De Gucht on julistanut, että hän aikoo jatkaa ACTA-kauppasopimuksen viemistä eteenpäin, päätti parlamentti tulevassa äänestyksessään mitä tahansa.
Aiemmin tänä vuonna De Gucht vei sopimuksen EU-tuomioistuimen tarkistettavaksi. Suomalaisten meppien mielestä tuomioistuimen päätöstä ei välttämättä edes tarvita, koska he uskovat parlamentin kaatavan sopimuksen. De Gucht aikoo kuitenkin viedä asiaa eteenpäin, ellei tuomioistuin estä sitä.

Anneli Jäätteenmäen mukaan myös Yhdysvaltain kongressi vastustaa väärentämisenvastaista kauppasopimusta. Viime viikon torstaina EU:n kansainvälisen kaupan valiokunta kehotti parlamenttia hylkäämään ACTA:n.
ACTA on saanut osakseen paljon kritiikkiä koko sen valmisteluprosessin ajan. Sopimuksesta neuvoteltiin hyvin salamyhkäisesti. Komissio suostui kertomaan sen sisällöstä Euroopan parlamentille vasta kovan painostuksen jälkeen. Sopimustekstiä on kritisoitu laajalti yksityisyyttä ja sananvapautta rikkovana.

Tämän vuoden alussa Euroopassa järjestettiin useita ACTAa vastustavia mielenosoituksia -- myös Suomessa. Ranskalainen parlamentaarikko Kader Arif, jonka tehtävänä oli esitellä ACTA parlamentille, erosi tämän vuoden alussa tehtävästään ja kuvaili sopimuksen valmisteluprosessia huijaukseksi, missä hän ei halunnut olla osallisena.

AVAAZ-järjestöä edustanut Alex Wilks on esitellyt päätöksentekijöille vetoomuksen, jonka on allekirjoittanut 2,8 miljoonaa ACTAa vastustavaa kansalaista. Wilksin mukaan sopimus "saisi aikaan laillisen hallinnon, jossa yksityisistä yrityksistä saattaisi tulla tahoja, jolla ei ole vastuuta, mutta jotka urkkivat ja sensuroivat internetiä". Hän kehotti meppejä varmistamaan, että "tämä sopimus ei koskaan näe päivänvaloa".

Parlamentti äänestää ACTA:sta heinäkuun täysistunnossa 4. heinäkuuta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

127.6.2012 13:50

Olisiko mahdollista saada linkkiä tuohon De Guchtin alkuperäiseen toteamaan, että saisi vähän ihmetellä mitä kiertotietä hän aikoo saada sen runnottua läpi?

227.6.2012 14:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 3rd_party:
Olisiko mahdollista saada linkkiä tuohon De Guchtin alkuperäiseen toteamaan, että saisi vähän ihmetellä mitä kiertotietä hän aikoo saada sen runnottua läpi?
Saa toki, jäi vahingossa linkkaamatta (juttua päivitetty)

http://www.techdirt.com/articles/201206...next-week.shtml

327.6.2012 14:22

No huh huh, mikä lausunto. Tämä kyllä synkentää kuvaa ACTA:sta entisestään, mikäli se on edes mahdollista!

427.6.2012 15:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teppoI:

Saa toki, jäi vahingossa linkkaamatta (juttua päivitetty)
Kiitän.

Mitä itse lausuntoon tulee, niin eipähän tuosta taas nopealla lukemisella ota selvää. Itselle jäi se käsitys, että mikäli parlamentti päättää hylätä esityksen, viedään se silti tuomioistuimen tarkasteltavaksi. Ilmeisesti mitään keinoa ohittaa parlamentti ei siis ole, vaan kyseessä on lähinnä laillisuuden tarkastelun jatkaminen.

Mikä sitten olikin huolestuttavampaa on se, että mikäli laillisuudessa löydetään puutteita, niin niihin aiotaan vastata selvennyksillä, ei sisällön muokkauksilla. Tämähän siis tarkoittaa (kuten kaikki direktiivejä lukeneet voivat arvata) todellisen sisällön piilottamista lakikielen syövereihin. Sittenpähän kukaan ei voi oikein enää sanoa, mitä esitys tahtoo oikeasti pitää sisällään.

527.6.2012 16:10

Että vetää kyllä mielen synkäksi tommonen touhu...

627.6.2012 17:28

Tämä viesti voidaan tiivistää yhteen sanaan:

Sota


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

727.6.2012 18:30

Torrentfreakissa ainakin mainitaan tuon vain esittävän sen seuraavalle parlamentille, jos nykyinen parlamentti äänestää "väärin". Ohjeitakin on heppu äänestykseen antanut.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.6.2012 @ 18:31

827.6.2012 20:36

Tämä kertoo selkeää kieltä millaisia ihmisiä nuo henkilöt ja tahot ovat jotka ajavat tällaisia asioita.

Mitä meidän kuluttajien pitäisi tehdä, kun alkaa usko loppua koko yhteiskuntaan ja sen oikeudemukaisuuteen. Yritykset jyrää järjettömiä lakeja ja polkee kuluttajien perustuslakiin kirjoitettuja oikeuksia ihan kuin niitä ei olisi edes olemassa. Valtion vaan vahvistaa nuijalla yritysten asiat. Missä oikein kiikastaa? Onko järjestelmät noin kurruptoitunut, vain mitä oikein on maailmassa tapahtumassa?

928.6.2012 00:05
tonttila
Inactive

Minkähänlaiset kytkökset kyseisellä komissaarilla on tekijänoikeus puolelle tai muuhun tahoon joka hyötyy lain läpi mennessä?

1028.6.2012 14:54

Herra voi lähettää terveisiä osoitteeseen Karel.DE-GUCHT (at) ec.europa.eu


1128.6.2012 16:24

Karel De Gucht:n kaltaiset natsit eivät todellakaan kuulu EU-päätöksetekopaikoille raiskaamaan demokratiaa!


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto