AfterDawn: IT-alan uutiset

Flash Player ei toimi Firefoxissa? Näin korjaat ongelman

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 15.6.2012 11:45 Kommentteja (7)

Flash Player ei toimi Firefoxissa? Näin korjaat ongelman Verkkoon on viime aikoina ilmestynyt useita ongelmaraportteja, joiden mukaan Adobe Flash Player on lakannut toimimasta Firefoxissa. Flash Player saattaa kaatua tai nettivideot eivät lähde toistumaan. Asiasta on keskusteltu myös AfterDawnin keskustelupalstalla.
Ongelmia on syntynyt Firefox 13 ja Flash Playerin 11.3-versioiden kanssa. Ratkaisuja on ilmeisesti useampia, ja niiden toimivuus on kokoonpanokohtaista. Sekä Firefoxia kehittävä Mozilla että Flash Playerista vastaava Adobe ovat julkaisseet ohjeet ongelmien ratkaisemiseksi. Mozillan ohjeet löytyvät täältä ja Adoben vinkit täältä.
Viimeisiksi keinoiksi luokitellut ratkaisut ovat Protected Mode -tilan kytkeminen pois päältä ja Flash Playerin päivittäminen alaspäin versioon 11.2. Jos haluat kokeilla ensinnä mainittua tapaa, niin mene kansioon C:windowssystem32macromedflash (64-bittisessä Windowsissa C:windowssyswow64macromedflash) ja lisää sieltä löytyvään mms.cfg-tiedostoon rivi ProtectedMode=0. Ellei tiedostoa ole, niin tee sellainen Notepadilla. Adobe kehottaa, että tila kytketään takaisin päälle (poista lisätty rivi) kun ongelmat on saatu ratkaistua.

Jos päivität Flash Playerin versioon 11.2, niin sinun tulee ensin putsata nykyinen Flash Player koneelta. Tätä varten lataa poisto-ohjelma ja suorita se (selain pitää olla suljettu). Tietokoneen käynnistämisen jälkeen poista seuraavissa kansiossa olevat tiedostot.
  • C:Windowssystem32MacromedFlash
  • C:WindowsSysWOW64MacromedFlash
  • %appdata%AdobeFlash Player
  • %appdata%MacromediaFlash Player
Varmista vielä, että "FlashPlayerCPLApp.cpl", "FlashPlayerApp.exe" ja "FlashPlayerInstaller.exe" on poistettu system32-kansiosta (tai syswow64-kansiosta). Ellei tiedostojen poisto onnistu, poista lukitukset Unlockerilla. Tämän jälkeen voit asentaa Flash Player 11.2:n, joka löytyy Download.fi:n tiedostoarkistosta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

115.6.2012 11:52

hyvin on täällä toiminut

215.6.2012 12:18

Miksi sen edes pitäisi toimia?

Itselläni se on ollut pois päältä jo vuosia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.6.2012 @ 12:19

315.6.2012 15:55

Eihän flashilla tee nykyään muuta kuin katso häiritsevän suuria, liikkuvia ja äänteleviä mainoksia. Youtubekin toimii HTML5:llä, siis ilman flashia, jos haluaa.
http://www.youtube.com/html5

415.6.2012 22:38

Välillä tulee katseltua iltalehden sivuilta joitakin videoita. Muuten tuo rupeaa olemaan jo turha. Saisi tuokin siirtyä HTML5 aikaan niin pääsisi tuosta roskasta eroon.


Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

530.6.2012 01:03

Itellä oli ff 12 jotain versio ja nyt on 13 versio ja ihan yhtä paljon pätkii. Ongelmat alkoivat sen jälkeen kun latasin flashin ja javan uuden version. En osaa sanoa tarkkaa aikaa mutta varmaanki flashin uusimmasta versiosta.

Ei voi yksinkertaisesti olla mahdollista ettei osapuolet ole osanneet testata tuotteitaan ennen julkaisua. Jos on niin, sitten QA puoli on hoitanut hommat pitkin reisiä.

Aiemmin tosiaan videot yms. toimivat hienosti mutta noiden päivitysten jälkeen kaikki sivut, jolla on jotain liikkuvaa kuvaa, on pätkinyt ihan sikana. IE9:llä tosiaan toimivat kuin rasvattuna, joka on melkoinen ihme. En todellakaan haluaisi alkaa käyttämään IE:tä mutta ilmeisesti alkaa olla pakko..

Päivitysasetukset ovat "suositellut" eli päivitän heti kun uusi versio on mahdollinen. Ei ole ilmeisesti kovin viisas ratkaisu kun päästävät testaamatonta sontaa julki.

62.8.2012 18:25

Tökkiminen ja kaatuilu raastoi hermoja täälläkin, mutta nyt vaihdoin tuohon 11.2v ja hyvin tuntuisi toimivan.

75.10.2012 20:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lasamppa:
Itellä oli ff 12 jotain versio ja nyt on 13 versio ja ihan yhtä paljon pätkii. Ongelmat alkoivat sen jälkeen kun latasin flashin ja javan uuden version. En osaa sanoa tarkkaa aikaa mutta varmaanki flashin uusimmasta versiosta.

Ei voi yksinkertaisesti olla mahdollista ettei osapuolet ole osanneet testata tuotteitaan ennen julkaisua. Jos on niin, sitten QA puoli on hoitanut hommat pitkin reisiä.

Aiemmin tosiaan videot yms. toimivat hienosti mutta noiden päivitysten jälkeen kaikki sivut, jolla on jotain liikkuvaa kuvaa, on pätkinyt ihan sikana. IE9:llä tosiaan toimivat kuin rasvattuna, joka on melkoinen ihme. En todellakaan haluaisi alkaa käyttämään IE:tä mutta ilmeisesti alkaa olla pakko..

Päivitysasetukset ovat "suositellut" eli päivitän heti kun uusi versio on mahdollinen. Ei ole ilmeisesti kovin viisas ratkaisu kun päästävät testaamatonta sontaa julki.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto