Töihin AfterDawniin? Etsimme kahta uutiskirjoittajaa tiimiimme

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 5.6.2012 20:07 Kommentteja (16)

Töihin AfterDawniin? Etsimme kahta uutiskirjoittajaa tiimiimme Edellisestä rekrytointikierroksestamme Suomessa onkin kulunut jo pari vuotta, joten nyt onkin hyvä aika vahvistaa tiimiämme. Eli AfterDawn etsii joukkoihinsa kahta sisällöntuottajaa uutis- ja artikkelitiimimme vahvistukseksi.
Mikäli olet vannoutunut uutisjunkie, joka ymmärtää "kaiken" kaikesta teknologiaan liittyvästä -- ja osaa vieläpä kirjoittaa siitä hyvin, selkeästi ja ymmärrettävästi -- tervetuloa joukkoihimme. Pienenä lisävaatimuksena mainittakoon sujuva englanninkielen luetunymmärtäminen ja mahdollisuus kommunikoida - ainakin auttavasti - englanniksi muun tiimin kanssa.

Eli yhteenvetona siitä, mitä haemme:
 • Pystyt osallistumaan sisällön tuottamiseen vähintään neljänä päivänä viikossa, mielellään 3-6 tuntia/päivä (ei mikään kiveen kirjoitettu tuntimäärä, vaan voidaan sopia tapauskohtaisesti ja elämäntilanteeseen sopien).
 • Osaat kirjoittaa erittäin hyviä, lyhyitä, mutta samalla ytimekkäitä uutisia ja osaat tiivistää lähdemateriaalista oleellisimman kirjoittamaasi tekstiin.
 • Osaat kääntää selkeälle ja sujuvalle suomenkielelle laajemmatkin (myös todella laajat) englanninkieliset artikkelikokonaisuudet (lähteenä THG USA).
 • Ymmärrät teknologian terminologian ja käsitteet erittäin hyvin, oli sitten kyseessä kännyköihin liittyvä sanasto (LTE, DC, näyttötekniikat, jne...), PC-tekniikan terminologia (ylikellotussanasto, prosessoreissa käytettävät lyhenteet, jne) tai verkkopalveluiden tekniikka.
 • Olet ylipäätään ns. uutisjunkie, eli seuraat herkeämättä aktiivisesti tekniikan alan kehitystä eri lähteistä - myös englanninkielisistä.
 • Pystyt pitämään sovitut aikataulut ja tavoitteet.
 • Pystyt itsenäiseen työskentelyyn esim. kotoa käsin (tosin, tarjoamme myös mahdollisuutta työskennellä Oulun toimistoltamme, jos niin haluat).
 • Olet vähintään 18 vuotta täyttänyt (työajat venyvät ja paukkuvat .. jos firma X pitää ison pressin ma-ti -välisenä yönä Suomen aikaa klo 03-05, niin aiheesta kirjoitetaan juuri silloin eikä yhdeksältä aamulla..).
 • Hallitset englannin kielen erittäin hyvin -- suurin osa alan uutisista, lehdistötiedotteista, jne julkaistaan englanniksi.

Mitä työ pitää sisällään?
 • Ennenkaikkea ja pääasiassa päivittäistä uutisten kirjoittamista, mielellään 4-7kpl uutisia jokaisena työpäivänä, kohdesivustoina AfterDawn, Puhelinvertailu sekä Tom's Hardware.
 • Aika ajoin uutisten kirjoittamista myös viikonloppuisin.
 • Laajempien englanninkielisten artikkelien kääntämistä suomeksi
 • Uusien puhelinten ja muiden laitteiden testausta ja arvostelujen kirjoittamista.

Miksi AfterDawniin?
 • Pääset osaksi Suomen suurinta toiseksi suurinta teknologiasivustoa
 • Erittäin rento ja kansainvälinen (työntekijöitä Suomessa, Yhdysvalloissa, Irlannissa, Tanskassa, Norjassa ja Hollannissa), noin 15 hengen työtiimi.
 • Työajat ovat täysin itse valittavissa. Lisäksi olemme erittäin joustavia lomien, jne suhteen.
 • Suoraan sisällöntuotannon tasoon ja määrään kytketty palkka.

Mikäli uskot, että homma on omiaan sinulle, voit hakea paikkaa täällä:http://fin.afterdawn.com/general/hae_avointa_paikkaa.cfm

Palkkaus tapahtuu "per juttu"-pohjalta ja palkkauksen taso sovitaan tehtävään valitun henkilön kanssa.

Hakuaika päättyy sunnuntaina 1.7.2012 klo 23:59.

edit: Korjattu väite Suomen suurimmasta IT-saitista, Otavamedian omistama Muropaketti on nykyisin isoin :-)
edit2: Täsmennetty tuntivaatimuksia

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

16 kommenttia

15.6.2012 20:17

Höh, muuten olisi ollut aivan loistava, harmi että ikää puuttuu 2 vuotta...


Western Digital 1TB, 2xGTX680, Intel Core i5-2500K, Corsair AX 1200W, CM Storm Scout, 8gb DDR3

25.6.2012 20:27

Harkitaanpas sitten seuraavalla hakukierroksella :).


"Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

35.6.2012 20:29

Kiinnostaisi paljon ja sopisin hommaan. Työajan määrä on ainoa mikä vaikuttaa hieman suurehkolta. Opiskelen päätoimisesti joten olisi vaikea luvata jopa 6h työaikaa per päivä. Ehdotukseni: palkatkaa muutama työntekijä ja hajauttakaa hommat niiden kesken =)

45.6.2012 20:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti johku12:
Kiinnostaisi paljon ja sopisin hommaan. Työajan määrä on ainoa mikä vaikuttaa hieman suurehkolta. Opiskelen päätoimisesti joten olisi vaikea luvata jopa 6h työaikaa per päivä. Ehdotukseni: palkatkaa muutama työntekijä ja hajauttakaa hommat niiden kesken =)
Onnistuu opintojenkin ohessa. T. Kaksi vuotta tällä kaavalla hommaa jo hoitanut (aamu- ja päiväluentoja voi joutua jättämään väliin :))

55.6.2012 20:50

Melko kova itsevarmuus pitää olla, että nuo kriteerit voi myöntää täyttävänsä. Noh, onhan tuo paikka jo sen arvoinenkin, hehheeh.

Toivottavasti löytyy uutta laadukasta verta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.6.2012 @ 20:50

i7 980X, R9 290, 24GB, Win10

65.6.2012 23:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti johku12:
Kiinnostaisi paljon ja sopisin hommaan. Työajan määrä on ainoa mikä vaikuttaa hieman suurehkolta. Opiskelen päätoimisesti joten olisi vaikea luvata jopa 6h työaikaa per päivä. Ehdotukseni: palkatkaa muutama työntekijä ja hajauttakaa hommat niiden kesken =)
Tuo tuntimäärä on viitteellinen ja sovitaan kyllä kunkin elämäntilanteen mukaan aika joustavasti. Pääpointti on se, että voidaan pitää henkilö ns. rotassa ja voidaan luottaa että kun on hänen uutisvetovastuunsa, että sen päivän pääuutiset tulevat varmasti saittiin. Mitään kiveenkirjoitettuja määriä tai tunteja meillä ei varsinaisesti ole.

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

76.6.2012 01:49

Hmh. Jopas nyt. Tavallaan kiinnostaa, kun muutenkin otan kantaa aika usein omalla Google+ - sivullani englanniksi monien eri alojen teknologiaan liittyviin uutisiin ja seuraan päivittäin ainakin viittä eri englanninkielistä mediaa. Nuorempana kirjoittaminen ei innostanut, mutta nyt viime vuosina sen on syystä tai toisesta vain poiminut ja alkanut harrastaa. Engadgetiin haettiinkin tuossa muutamia kuukausia sitten lisää jäseniä ja harkitsin tosissani hakevani sinne, tärkein syy kuitenkin miksi se kaatui oli toivomus asumuksesta lähempänä isoja asutuskeskuksia.

Käännöstyö ja asioiden kritisointi/arvostelu on niitä asioita, missä tunnen olevani parhaimmillani, kun taas uusien aiheiden löytäminen ennen muita ei suju niin hyvin; liekö syynä kontaktien puute vai ylipäätään laimea kiinnostus sosiaalisiin medioihin, joista useimmat uutisointien aiheita taitavat poimia.

Kaikki nuo yhteenvedossa mainitut vaatimukset täyttyvät kyllä helposti, mutta toisaalta, en ole ikinä oikeasti kirjoittanut palkkaa vastaan ja se tuntuu monen vuoden työttömyyden jälkeen melkoisen isolta kynnykseltä ylittää.

86.6.2012 08:12

Kertokaahan se palkkakin jotenkin selkeämmin kuin pelkästään "työhön suhteutettuna". Teen vastaavaa työtä jo toiseen firmaan monen vuoden kokemuksella ja ilman tietoa palkasta en edes tule hakemusta avaamaan.

96.6.2012 11:13
Kandidaatti
Vahvistamaton

Moi! Pistän hakemuksen varmaan jokatapauksessa tulemaan, koska paikka olisi mielestäni kuin minulle tehty, mutta pienenä tarkennuksena kyselisin, että sopiiko tämä homma myös pääasialliseksi työksi? Menoni ovat todella pienet, mutta sanoisitteko, että palkkataso riittää pääasialliseksi tulonlähteeksi?

107.6.2012 05:38

Aha? Kandidaatille vastanneen kommentti poistettiin?

117.6.2012 13:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:
Aha? Kandidaatille vastanneen kommentti poistettiin?

Näköjään.

Eipä tainnut jotakin henkilöä miellyttää ko. posti. :)

i7 980X, R9 290, 24GB, Win10

127.6.2012 13:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Insomniu:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:
Aha? Kandidaatille vastanneen kommentti poistettiin?

Näköjään.

Eipä tainnut jotakin henkilöä miellyttää ko. posti. :)
Poistin kommentin ihan oma-aloitteisesti, mitään suurempaa dramatiikkaa siihen ei siis liity :)

Sisältö oli siis jotakuinkin näin: toimii myös päätyönä ja itse olenkin tätä jo parin vuoden ajan tehnyt täyspäiväiseisti. Palkkauksesta sen verran, että ei tällä varsinaisesti rikastu, mutta vapaat työajat sekä joustavat lomailumahdollisuudet ovat erittäin hyvä bonus.

Pahoittelut aiheutuneesta hämmennyksestä, kaikki kiinnostuneet vaan hakemuksia laittamaan! :)

1315.6.2012 23:56

Lainaus:
Pääset osaksi Suomen suurinta toiseksi suurinta teknologiasivustoa
Mikä on suurin?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.6.2012 @ 23:56

1416.6.2012 09:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Labratoria:
Lainaus:
Pääset osaksi Suomen suurinta toiseksi suurinta teknologiasivustoa
Mikä on suurin?
Oisko muro? :)

"Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

1518.6.2012 21:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DjZorlag:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Labratoria:
Lainaus:
Pääset osaksi Suomen suurinta toiseksi suurinta teknologiasivustoa
Mikä on suurin?
Oisko muro? :)
Muro se taas vaihteeksi on, AfterDawn ja Muro vaihtelevat suurimman IT-saitin paikkaa keskenään, vähän trendeistä ja sen sellaisesta riippuen. Noh, nyt pari hyvää uutiskirjoittajaa remmiin lisää ja mennään taas Murosta ohi :-)

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

1619.6.2012 16:57

Onnea ja menestystä Afterdawnille. Kyllä tämä saitti Muron pieksee, ilmapiiri on ainakin selvästi rennompi ja ystävällisempi. Murossa on liikaa teinipeeloja ja trolleja sekä perusnegatiivinen ja vihamielinen ilmapiiri, minkä takia en viihdy siellä enää ollenkaan.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto