Facebook suunnittelee Opera-selaimen ostamista

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 25.5.2012 22:29 Kommentteja (18)

Facebook suunnittelee Opera-selaimen ostamista Facebook harkitsee ostavansa norjalaisen selainvalmistajan Opera Softwaren, väittää Pocket-lint-sivusto. Sivuston lähteen mukaan Facebook olisi kiinnostunut Operasta rakentaakseen oman sosiaalisen selaimensa.
Oman sosiaalisen selaimensa myötä Facebook voisi laajentua taistelemaan muiden internet-jättiläisten kuten Googlen, Microsoftin ja Applen kanssa myös selainrintamalla. The Next Web -sivuston mukaan molemmat osapuolet ovat kuitenkin kieltäytyneet kommentoimasta huhua.

Silti The Next Web on kuullut omilta "Operaa lähellä olevilta" lähteiltään, että yhtiön johto etsii parhaillaan sopivaa ostajakandidaattia. Facebookin nimi ei ole tullut aiemmin esiin, mutta lähteen mukaan Facebook olisi sopiva ehdokas. Lisäksi Opera Softwarella on tietojen mukaan palkkauskielto, joka on tulkittu merkiksi tulevista muutoksista.Opera-selaimella eri versioineen on valmistajansa mukaan jopa 270 miljoonaa käyttäjää kuukausittain ja Operan mobiiliversio on suosittu vaihtoehtoinen selain älypuhelimissa. Valmiin suositun selaimen ostaminen voisi auttaa Facebookia muuttamaan mobiilikäyttäjänsä tehokkaammin liikevaihdoksi ja se sopisi myös aiempiin huhuihin Facebookin omasta "sosiaalisesta" älypuhelinmallista.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Opera Facebook
Edellinen Seuraava  

18 kommenttia

126.5.2012 00:17
VibyJ
Inactive

Ç8=
Kamalaa, jos Opera joutuu Pärtsävihkosen käsiin.....
~:0Ç

226.5.2012 00:22

Itse käytän Operaa sekä tietokoneessa että kännykässä. Jos kauppa toteutuu, täytyy etsiä toinen vaihtoehto. En pidä firefoxista, joten vaihtoehto olisi ehkä Chrome.

326.5.2012 02:02

Mobiilikäyttäjä täällä. Ei ole minullakaan kovin positiivinen kuva Facebookista ja sen kautta pidän kauppaa huono Operalle. Toisaalta, kauppa mahdollisesti laajentaisi käyttäjäkuntaa mobiilikäyttäjien ja Operan oman, sitoutuneen fanijoukon ulkopuolelle. (Operan osuus kun ei pahemmin työpöytäpuolella ole liikkunut suuntaan tai toiseen.)

Ja onhan noita "sosiaalisia selaimia" olemassa vaikka kuinka. Flock ja RockMelt tulevat ensimmäisinä mieleen.

426.5.2012 02:17

Mobiilikäyttäjä täälläkin... toivottavasti sitä ei pilata. Fb:hen ei edes ole olemassa kunnollista sovellusta omalle puhelimelleni ja pelottaa vähän, että Fb hylkäisi selaimenkin jos kauppa toteutuu.


Intel i7-3820 @ 5,1Ghz | HIS HD7950 @ 925Mhz | Kingston 16Gt DDR3 | Samsung 250Gt SSD | Sonera 100/100M

526.5.2012 13:20

Opera työpöydällä ja puhelimessa. Vähän on kaksijakoiset mietteet täälläkin. Toisi varmasti lisää käyttäjiä ja esimerksiksi googlen ajoittainen operan syrjintä voisi vähentyä ja muutenkin enemmän mainstream tukea. Toisaalta FB on roskaa eikä omistajana toisi juurikaan lisäarvoa muuten kuin "hei lataa FB'n "virallinen" selain!". Opera on vakavarainen ja voisivat mielestäni hyvin jatkaa itsenäisinä. Opera ennenkin tehnyt customoituja versioita selaimestaan (tosin eri laitteille suurimmaksi osin) joten en oikein ymmärrä miksi FB olisi koko lafkaa edes ostamassa. Jos ostavat niin toivottavasti ei vain kehitys tavoitteita juurikaan muuta.

626.5.2012 15:49

Kyllä,tämä kauppa olisi sellainen naula operan arkkuun,jotta ei tarvi jatkossa mussutella selainturvallisuuden suhteen kun lärvikirja integraatio + muuta kivaa löytyy jo natiivina selaimen ominaisuuksista.
Operan kehitys ei ole ollut kovin hääviä tuolla mobiilipuolella mitä ainakaan versiot 12 +> ovat olleet,tuoneet enemmän haittaa kun hyötyä käyttäjälle.

726.5.2012 17:46

Ei voi sanoa kuin voi p... menee hyvä selain viemäriin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.5.2012 @ 17:54

826.5.2012 17:52
crayzs
Vahvistamaton

Ei ei ei. Paras selain, ylivoimaisesti. Facebookin omistajuus ei voi tehdä kuin hallaa. :(

926.5.2012 19:18

Käytän Operan rinnalla Chromea ainoastaan sen vuoksi, että Operalla en saa Facebookin shakkia (My Chess) toimimaan ... toivottavasti saavat kaupan myötä edes tämän toimimaan.


Miguel Täystuho...

1027.5.2012 00:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Ei voi sanoa kuin voi p... menee hyvä selain viemäriin.
Juuri näin.

Yksi parhaista selaimista varsinkin mobiilipuolella ja päätymässä tuollaisiin käsiin. Jos kauppa toteutuu, lentää Opera pihalle kaikista laitteistani säälittä. Täytynee palata anteron vakioselaimeen puhelimessa, kun Firefox on niin raskas ja lagaa ja Dolphin on muuten vaan ahterista. Ideoita Operan korvaajaksi anterossa (Chrome ei pelaa pipariandroidilla)?


Viimeaikoina on muuten tällaiset hieman pienemmät mutta kuitenkin menestyvät firmat ajautuneet isojen firmojen käsiin esim. ihan vasta Skype.

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

1127.5.2012 02:36

toivon ettei näin käy, mutta onneksi titanium backupilla saa varmuus kopion ainakin hetkeksi aikaa kunnes löytyy joku toinen selain androidiin

1227.5.2012 10:31

Mobiilissa (Android) tällähetkellä käytössä tilanteesta riippuen: vakioselain, Opera, Chrome.
Jos tuo kauppa toteutuu, tietäen naamakirjan yksityisyys kuviot, niin Opera lähtee luurista välittömästi.


1327.5.2012 12:42

Toivon mukaan uutinen ei ole totta, eikä kauppa toteudu.. Menee oletetusti hyvä selain pilalle..


Asus P8Z68-V PRO/GEN3 | 2500K + H2O | 8GB Vengeance | HD6870 + H2O | Samsung 830 SSD | Antec P180 + NeoHE 550W | Samsung SyncMaster 2333SW

1427.5.2012 22:25

no voi elämä... toivottavasti ei toteudu. Käytän puhelimessa ja tietokoneella operaa ihan vain sen takia, että on omasta mielestäni selkeästi paras selain. Paha korvattava, kun Chromea ei voi käyttää Google sidonnaisuuden takia ja Firefox ei vain oikein istu itelle. Maxthon saattaisi olla yksi mielenkiintoinen vaihtoehto.


Intel i7 6700 + Noctua NH-C12P SE14 | Asus Z170 Pro Gaming | Asus Strix GTX 970 DirectCU II OC | Kingston HyperX 16Gb DDR4 | Samsung 120gb 840 Evo SSD+Samsung Spinpoint F3 1T+WD Cavier Blue 1T | Nexus NX-6000 R3 | Win 10 Pro x64 | Super Flower SF-2000B-BK | LG Flatron E2381 | Logitech G105+G300 & Xbox 360 controller |
+ Lumia 930 & Acer Iconia B1-721 & Acer Aspire E1 (Win 10) & Xbox One

1527.5.2012 22:34

samaa mieltä! Omalta koneeltani ei edes pääse fb:hen :D enkä halua koneelleni tai puhelimeen mitään siihen liittyvää!!


Odin

1629.5.2012 08:02

Allekirjoittanutkin toivoo, että Opera säilyisi nykyisellään. Erinomainen selainohjelma josta 100% varmuudella tulee susi jos joku Facebookin kaltainen yhteisö/mainosmagneetti pääsee siihen käsiksi =/

1729.5.2012 09:28

Enpä ole Operaa enään vuosiin käyttänyt muutenkuini satunnaisesti, kuitenkin kyseinen selain itseltänikin löytyy ns.hätä tapauksia varten jolloin esim Firefoxissa on jotain isompaa häikkää. Toivon itsekin että Opera pysyisi itsenäisenä, mutta toisaalta Opera voisi naamakirjan hankinnan jälkeen saada runsaasti uusia käyttäjiä. Mitenhän mahtaa käydä selaimen kehityksen. Operassa on ollut jo pitkiä aikoja todella mukavia ominaisuuksia, kuten Bittorrent integraatio, irc integraatio, hiirieleet ja taisi nuo välilehdetkin tulla ensimmäisten joukossa Operaan, vai oliko peräti ensimmäinen selain jossa nuo olivat.
Loistava selain mobiili puolella, vaikea kuvitella vaihtoehtoja. Ellei sitten tule päivitettyä luuria triplaten tehokkaammaksi jotta Firefox toimisi edes jotenkin. Voihan se olla että luurissa joutunee siirtymään seuraavaksi johonkin Windows alustaiseenkin, mutta silloin joutuisi ilmeisesti olemaan kytkettynä Xploreriin jota kyllä tulisi karsastettua ja pahasti.


Fractal Design Arc Midi + 4x140mm + 1x120mm Arctic Cooling, ASRock Extreme4 970, Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz + Phanteks PH-TC14PE, 8GB DDR III @ 1600MHz, Palit GTX 570, Seagate 500GB + 1TB HDD, Samsung DVD-RW, Corsair HX620W.
Netti: DNA 4G @ Sierra Wireless

1824.6.2012 22:51

Kyseinen uutinen tuli mun silmiin vasta nyt.. Tulen tosiaan pahasti pettymään jos Facebook tulee omistamaan Operan. Opera on omana itsenään ollut erinomainen ja suosikki selain, itse olen käyttänyt sitä PC:llä, Androidilla ja PSP:llä. Operan ansiosta KAIKILLE laitteille saa hyvän netin, jopa Javalle ja Nintendon konsoleille, vaikka mille. Facebookin p*askoista ja bugisista ohjelmista on sen verran kokemuksia että Operasta tulisi pelkkä p*ska, jos kaupat tulee. Toivon että EI tule, paras selain menisi hukkaan ja käy kuitenkin niin että heti Facebookin omistettuaan Operan niin sen saa enää vain PC:lle ja iPhoneen!! Oli Opera tietokoneella vaikka kuinka huonosti menestynyt esim. Chromeen verrattuna, näin ei saa käydä!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Microsoft teki nolon mokan – Suuri tietokanta vuoti nettiin Microsoft teki nolon mokan – Suuri tietokanta vuoti nettiin (23.1.2020 06:00)
Microsoft myöntää joutuneensa valtavan tietovuodon kohteeksi. Vyyhdin taustalla oli väärin konfiguroitu asiakaspalvelutietokanta, joka oli käytännössä näkyvillä kaikille tietokantaan pääsyä yrittäville. ....
Motorola Razr tekee taas paluun – Simpukkapuhelimessa on taittuva näyttö Motorola Razr tekee taas paluun – Simpukkapuhelimessa on taittuva näyttö (22.1.2020 17:31)
Motorola Razr -mallisto on noussut Yhdysvalloissa samanlaiseen kulttimaineeseen kuin Nokia 3310 on Suomessa. Siksi uuden Motorola Razr -puhelimen lanseeraus on maassa iso uutinen. Vielä isommaksi ....
Vihdoin alkaa tapahtua – WhatsAppin tumma teema on lopputestauksessa Vihdoin alkaa tapahtua – WhatsAppin tumma teema on lopputestauksessa (22.1.2020 17:09)
WhatsApp on päivittänyt pikaviestipalvelun Android-sovelluksen uuteen beta-versioon ja sen mukana julkiseen betaan on tullut dark mode -teema. Tumman teeman avulla voit vähentää silmiin kohdistuvaa ....
Google pidentää useiden uusien Chromebookien ohjelmiston päivitystukea 8 vuoteen Google pidentää useiden uusien Chromebookien ohjelmiston päivitystukea 8 vuoteen (22.1.2020 10:53)
Google on kertonut Bett -tapahtumassa pidentävän Chrome OS -laitteiden ohjelmiston päivitystukea kahdella vuodella vuoden 2020 tai sen jälkeen julkistettujen laitteiden kohdalla. Aikoinaan ....
Netflix kasvoi odotettua enemmän – Disney ja Apple eivät tehneetkään lovea kasvuun Netflix kasvoi odotettua enemmän – Disney ja Apple eivät tehneetkään lovea kasvuun (22.1.2020 06:21)
Vaikka kilpailu suoratoistomarkkinoilla kiristyi viime vuoden lopulla Apple TV+:n ja Disney+:n lanseerausten takia, eivät ne onnistuneet tekemään lovea Netflixin kasvulukemiin. Pikemminkin päinvastoin, ....

Uutisarkisto