AfterDawn: IT-alan uutiset

LG esitteli 55-tuumaista OLED-televisiotaan Monacossa

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 24.5.2012 09:55 Kommentteja (2)

LG esitteli 55-tuumaista OLED-televisiotaan Monacossa LG on esitellyt sen 55-tuumaista OLED-televisiota Monacossa järjestetyssä tilaisuudessa. Yhtiö ei ole ollut turhan vaatimaton valitessaan adjektiivia television mainostamista varten, LG:n mukaan siinä on ultimaattinen näyttö.
Tärkeimpiä ominaisuuksia televisiossa on periaatteessa kaksi kappaletta, joista molemmat nivoutuvat käytetyn OLED-näyttöteknologian ympärille. Ensimmäinen näistä on kuvanlaatu, jonka taustalla on yhtiön neljään alipikseliin perustuva WRGB-teknologia. Perinteisten punaisen, vihreän ja sinisen alipikselin lisäksi LG:n televisiosta löytyy neljäs valkoinen pikseli.

Koska OLED-näytöt eivät vaadi LCD:n tapaan taustavalaistusta, voidaan televisioista suunnitella aiempaa ohuempia. 55EM9600-television kohdalla LG on onnistunut saavuttamaan vain neljän millimetrin paksuuden. Painoa 55-tuumaisella televisiolla on kymmenen kiloa.

Televisio tulee Eurooppaan tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla, jolloin Samsung on myös liikkeellä 55-tuumaisella OLED-televisiollaan. Korealaisvalmistajilla on siis edessä kova taistelu OLED-televisioiden herruudesta. LG:n hinnoittelupolitiikkaa ei tiedetä vielä tarkalleen, mutta Engadgetin saamien tietojen mukaan hinta asettuu 8000 euron paikkeille.

Tägit: LG OLED LG 55EM9600
Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

124.5.2012 16:19

niin olishan tällänen hieno omas olohuonees mutta mistä rahat...

224.5.2012 16:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti veikkoko:
niin olishan tällänen hieno omas olohuonees mutta mistä rahat...
Kun tekniikka yleistyy niin kyllä ne halpenee. Sitä odottelemaan, ei kukaan ns. tavallinen ihminen pysty 8000e laittamaan televisioon.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto