Toukokuun hyökkäykset: The Pirate Bay, Katsomo ja Eurovision

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 18.5.2012 13:25 Kommentteja (13)

Toukokuun hyökkäykset: The Pirate Bay, Katsomo ja Eurovision Ilmat alkavat lämmetä ja nurmikko vihertää pohjoisella pallonpuoliskolla, mikä on herättänyt myös palvelunestohyökkääjät talviuniltaan. Toukokuun aikana on hyökätty The Pirate Bayta, MTV3:n Katsomo-palvelua ja Eurovision-sivustoja vastaan.
Monessa kodissa puristettiin nyrkkiä rystyset valkoisina eilisen USA-Suomi-pelin tarjoaman jännityksen takia. Toisissa ruokakunnissa käsi meni nyrkkiin myös pelin aikana, mutta aivan muusta syystä. Kiusanhenget olivat nimittäin päättäneet estää MTV3:n Katsomo-nettitelevisiopalvelun toiminnan pelin aikana. Ratkaisupelin häirintä koski Katsomo.fi-pelipassin hankkineita käyttäjiä.

Tunteet ovat nousseet pintaan myös Eurovision-laulukilpailujen johdosta. Kisasivuja on töhritty homovastaisilla teksteillä, sivujen sisältämää materiaalia on tuhottu ja fanisivuja vastaan on hyökkäilty. Azerbaidzanilaislähteiden mukaan taustalla on iranilaisia toimijoita.

Kapinahenki on kohdistettu myös The Pirate Bayta vastaan joka juuri viime viikolla tuomitsi palvelunestohyökkäykset. Tiedostonjakopalvelua vastaan tehdyn hyökkäyksen takia The Pirate Bay oli poissa langoilta vuorokauden ajan. Taustalla voi olla Anonymous-ryhmä, jonka tekoja TPB kritisoi, mutta julkisuudessa on väläytelty myös musiikkialan tai jonkin maan väliintuloa.Kesämmällä nähdään loppuvatko hyökkäykset yhtä nopeasti kuin ne tulivatkin, vai pysyvätkö hyökkääjät visusti päätteen ääressä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

118.5.2012 14:14

Onko tuolle MTV3:n Katsomon hyökkäykselle mitään konkreettista todistetta vai oliko kyseessä palvelun ylikuormittuminen maksaneista katsojista?

218.5.2012 14:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pihlis12:
Onko tuolle MTV3:n Katsomon hyökkäykselle mitään konkreettista todistetta vai oliko kyseessä palvelun ylikuormittuminen maksaneista katsojista?

Samaa pohdin minäkin. Piratebayn ja Eurovisionin palvelunestohyökkäyksille on molemmille motiivi (toiselle piratismi ja toiselle avoimuus ja homomyönteisyys) mutta äkkiseltään vaikea keksiä syytä, miksi joku haluaisi kaataa katsomon?
Epäilen itse että maikkari ei yksinkertaisesti ollut varautunut suureen yleisömäärään ja nyt on sitten vedetty ddos-hyökkäyskortti esiin kun ei kehdata myöntää omaa mokaa.

318.5.2012 14:56

Taisi vain MTV 3:n kaista loppua suomen puolivälieräpelin takia. Peli oli vielä helatorstaina, jolloin lähes kaikilla oli vapaata.

418.5.2012 15:05

Oliko siis katsomon nettisivut alhaalla vai streemi? Luulis että nuo akamain palvelimet ovat tottuneet hieman suurempiinkin yleisöihin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.5.2012 @ 15:06

las ballenas son el camino

518.5.2012 15:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pihlis12:
Onko tuolle MTV3:n Katsomon hyökkäykselle mitään konkreettista todistetta vai oliko kyseessä palvelun ylikuormittuminen maksaneista katsojista?
No, toivotaan että joutuivat nörttien uhriksi, oman tyhmyytensä sijasta.

618.5.2012 15:34

Katsomo ei aina toimi muutenkaan hyvin. Itsekin heti veikkasin, että seku selittelivät vain. Kyllähän noissa lähes aina joku kertoo, että "me se oltiin ja siksi". Nyt ei, eikä varmasti tulekaan.

718.5.2012 15:35

Koko katsomo oli vielä kymmenen jälkeenkin eilen kaatunut.

818.5.2012 15:35

ddos menis varmaan "force majeurena", jolloin ei tarvi sen enempää korvailla/selitellä asiakkaille.

edit: jaa, voi olla tottakin siis. Kellä pöljällä on motiivia katsomon lamauttamiseen? Eihä ne ole syypäitä siihen, että saivat oikeudet lähetyksiin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.5.2012 @ 15:37

918.5.2012 16:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti emagdnim:
ddos menis varmaan "force majeurena", jolloin ei tarvi sen enempää korvailla/selitellä asiakkaille.

edit: jaa, voi olla tottakin siis. Kellä pöljällä on motiivia katsomon lamauttamiseen? Eihä ne ole syypäitä siihen, että saivat oikeudet lähetyksiin.
Siis, noita pöljiä tulee kasapäin mieleen. Näitä, syystä tai toisesta kaikenlaista urheilua vihaavia tyyppejä tuntuu olevan kovin paljon. Ja mitäs muuta se trollaaminen onkaan, kuin tuollaista "hahaa, suututetaa typerät lätkäfanit, lol".

1018.5.2012 17:31

Hyökkäys The Pirate Bayta vastaan osoitaa TO-mafian raukkamaisuuden ja laittomat toimintatavat. Tietenkään eivät myönnä syyllisyyttään, mutta kuka muu Pirate Bayta vastaan hyökkäisi? Ei Anonymous ainakaan, vaikka jostain voivat eri mieltä olla. Ja tuon tason hyökkäykseen tarvitaan voimaa, Anonymouksella sitä ehkä olisi, mutta ei motiivia. TO-mafialta löytyy rahaa ostaa hyökkäys ja taatusti motiivia toteuttaa se.

Mikään teknisesti osaava (siis hyökkäykseen kykenevä) taho ei ole Pirate Bayta vastaan. Onhan Pirate Bay eturintamassa taistelemassa Internetin vapauden puolesta. Kaikki asiantuntijat tämän ymmärtävät, eivätkä sitä vastaan hyökkää. Mutta rahalla saa, myös ddos:ia, ja rahaa, sitä TO-mafialla riittää.

Hävetkää.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.5.2012 @ 17:31

1118.5.2012 17:56

Lainaus:
Kesämmällä nähdään loppuvatko hyökkäykset yhtä nopeasti kuin ne tulivatkin, vai pysyvätkö hyökkääjät visusti päätteen ääressä.
En usko että toi tähän loppuu,jatkoa on varmaankin tulossa ja näköjään on myös muitakin sivustoja "ammuttu alas".
mielen kiinnolla jään odottamaan kuka ottaa vastuun tosta (jos ottaa)
http://softarchive.net/blogs/index/wiki...ger.967016.html

1219.5.2012 00:00

Ei tellä oo ollu vielä kertaakaan ongelmia katsomon kanssa. Ja jos siellä nyt on ollu ongelmia niin paskat ne mistään estohyökeistä johtuneet vaan katsomo tiimin osaamattomuudesta/varautumattomuudesta suureen katselija määrään


MB: Z87X-D3H, CPU: i5-4670K 3.4Ghz, GPU: GB 770 Oc 4Gb, Ram: 4x4Gb DDR3 1600Mhz Cl9, HD: 256Gb 840 Pro SSD | 500Gb 850 Evo SSD | WD 1TB Caviar Blue , Case: Fractal Define R4 Black

1319.5.2012 07:16

USA-FIN peli ei pätkinyt kertaakaan Viihteessä. Bitit taitavat tulla Katsomon kautta. Muissa Suomen peleissä on ollut enemmän tai vähemmän ongelmia. Hieman epäilen tuota palevelunestohyökkäystä, enemmän kyse voi olla kapasiteetin puutteesta. Toki lätkäpelien siirtyminen maksukanaville voi olla jollekkin se pieni herne, joka on tullut imaistua todella syvään ja kiusaa on tehtävä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto