AfterDawn: IT-alan uutiset

MP3.comin perustajan musiikkipalvelu konkurssiin

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 14.5.2012 14:23

MP3.comin perustajan musiikkipalvelu konkurssiin Musiikin verkkosäilömiseen tarkoitetun palvelun kehittänyt firma MP3tunes on hakenut konkurssia. Aiemmin vuosituhannen alussa MP3.comia vetänyt ja sen perustanut Michael Robertson perusti MP3tunesin vuonna 2005. Yhtiö joutui kaksi vuotta myöhemmin levy-yhtiöiden oikeushaasteen kohteeksi.
EMIn ja neljäntoista muun musiikkiyhtiön haasteen tarkoituksena oli osoittaa, että MP3tunes syyllistyy tekijänoikeusloukkauksiin. MP3tunesin oikeusjutut jatkuivat aina viime vuoteen asti, kunnes oikeus totesi ettei palvelu syyllisty suoraan loukkauksiin. Palvelu kuitenki syyllistyi osanottoon mikäli käyttäjät säilövät ja jakavat piraattisisältöä.

Oikeus tuomitsi samalla Michael Robertsonin syyllistyneen laittomista lähteistä musiikin siirtämiseen.

MP3tunesin likvidointiprosessiin on merkattu omaisuutta 7800 dollarin edestä ja rasitteita peräti 2,1 miljoonan dollarin edestä.

Tägit: MP3 MP3tunes MP3.com
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto