AfterDawn: IT-alan uutiset

Foxconn-pomo: tehtailla valmistaudutaan Applen telkkarin tuotantoon

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 14.5.2012 15:53 Kommentteja (6)

Foxconn-pomo: tehtailla valmistaudutaan Applen telkkarin tuotantoon Kiinalaisen elektroniikkavalmistaja Foxconnin johtaja kertoi äskettäin China Daily -lehdelle, että yhtiön tehtaissa valmistaudutaan tuottamaan Applen tulevia televisioita. Foxconnin johtajan Terry Goun kommentti on ensimmäinen merkittävämpi vahvistus Applen pitkään huhutun tv:n olemassaolosta.
China Dailyn raportissa laitetta kutsutaan nimellä iTV, joka on yleistynyt nimitys lähes myyttiselle televisiolaitteelle. Lisäksi raportti kierrättää huhuja iPhone-puhelimissa esitellyn ääniohjauksen Sirin eli Applen kehittämän "henkilökohtaisen avustajan" mukanaolosta. China Daily mainitsee myös Applen FaceTime-sovelluksen ja alumiinisen ulkokuoren. Tiedot ominaisuuksista eivät kuitenkaan ilmeisesti ole peräisin asiaa kommentoineelta Foxconnin johtajalta.

Foxconnin Gou kuitenkin kertoi, että Foxconnin ja japanilaisen Sharpin äskettäinen sopimus liittyy nimenomaan Applen television valmistukseen. Foxconn osti 10 prosentin osuuden näyttöjä valmistavasta Sharpista. Applen on aiemmin huhuttu olleen kiinnostunut Sharpin kehittämästä Indium Gallium Zinc Oxide -tekniikasta, jonka avulla LCD-näytöistä saadaan aiempaa ohuempia ja tarkempia.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Apple ITV
Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

114.5.2012 16:22
TV anyone? Hehe, mites mahtaa toi Siri taipua suomalaisiin murteisiin? Tälle sitten varmaan tarvitaan iAMP jotta saa kotiteatteriinkin kiinni, niin ja tietty iSPEAKER sekä iSub, unohtammatta iDVD:tä sekä iBluray:ta.. Mitähän seuraavaksi? Mutta eiköhän nämäkin kaupaksi mene, ja taitavat vielä tulevaisuudessa "patentoida" television. Ainakaan Samsung ei enää tän jälkeen saa ilman oikeuden lupaa tehdä telkkuja....
Mutta juuh, mikäli itse jotain erilaista telkkua haluaisin, kääntäisin katseeni edelleen Bang & Olufsenin tuotteisiin :)


Fractal Design Arc Midi + 4x140mm + 1x120mm Arctic Cooling, ASRock Extreme4 970, Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz + Phanteks PH-TC14PE, 8GB DDR III @ 1600MHz, Palit GTX 570, Seagate 500GB + 1TB HDD, Samsung DVD-RW, Corsair HX620W.
Netti: DNA 4G @ Sierra Wireless

214.5.2012 19:47

Ihmiset välittävät asioista niin paljon.
http://www.itviikko.fi/uutiset/2010/12/...tua/201017902/7
"Business as usual, made in China".

Orjat raatavat että me saadaan hienoja leluja.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.5.2012 @ 19:48

314.5.2012 20:09

Hauska juttu on se että iTV on kanava Briteissä. Ei varmaan kovasti tykkää tästä Applen nimivalinnasta (jos se sitten on iTV). :D Brittifirma nimittäin vetää omenan varmasti oikeuteen aiempien uutisten perusteella.

http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikk...ttako_itv-nimea

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.5.2012 @ 20:09

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

414.5.2012 22:07

Se on oikeastaan jännä miten helpolla tv markkinoille pääsee. Nykyisillä tv valmistajilla on ollut aikaa vaikka kuinka, mutta eivät ole hyödyntäneet sitä etumatkaa mitenkään.

Applella on tällä hetkellä yli 100 miljoonaa iOS käyttäjää jotka on potentiaalisia appletv:n ostajia. Jos Apple tarjoaa telkkariin jotain iOS liittyvää ja osaa hyödyntää nykyisiä iOS laitteita niin miksi apple käyttäjät ostaisi muun kun appletv:n.

Applella on siis mahdollisuus tarjota paljon monipuolisempi tv kokemus kuin mitä nykyiset telkkarit.

Kuulostaa kyllä melko hyvältä Applen kannalta, varsinkin kun Apple tulee hyvin todennäköisesti hyödyntämään jo olemassaolevaa iOS elosysteemiä eikä kilpailevilla firmoilla ole siihen mitään mahdollisuuksia vastata. Voi käydä samalla tapaa kun tablet markkinoilla iPadin kanssa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.5.2012 @ 22:08

515.5.2012 16:03

_kooma_ tiivisti aika hyvin sen kuinka tulee käymään :)
Brittiläinen ITV voi alkaa suunnitella uutta nimeä.

615.5.2012 17:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti johtaja59:
_kooma_ tiivisti aika hyvin sen kuinka tulee käymään :)
Brittiläinen ITV voi alkaa suunnitella uutta nimeä.
Kuten linkittämästäni uutisesta ilmeni, on iTV tiukasti brittifirman hallussa (kun Apple jo aiemmin uudelleennimesi iTV:n Apple TV:ksi), enkä usko että iTV helpolla luopuu brändistään. Kyseessä on kuitenkin sen verran pieni firma, että Apple voisi ostaa sen jo pelkästään nimen vuoksi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.5.2012 @ 17:52

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto