AfterDawn: IT-alan uutiset

Tv-yhtiöiden valitus lopetti suoran jääkiekon Youtubesta

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 10.5.2012 11:42 Kommentteja (27)

Tv-yhtiöiden valitus lopetti suoran jääkiekon Youtubesta Kansainvälinen jääkiekkoliitto on ilmoittanut, että kaikkia tulevia jääkiekon MM-kisojen Youtube-lähetyksiä viivytetään puolella tunnilla. IIHF:n mukaan viiveellä halutaan varmistaa erikseen myytyjen maakohtaisten yksinoikeussopimusten toteutuminen.
Suomessa jääkiekon MM-kisojen televisiontioikeudet omistaa MTV, joka on olllut suivaantunut fanien siirtymisestä Youtuben pariin. Vaikka jääkiekon Youtube-katselu on teoriassa suomalaisille mahdotonta, palvelun maaestojen kierto on ollut käytännössä erittäin helppoa. MTV Median internet- ja kuluttajaliiketoiminnan johtaja Jorma Härkönen jopa kutsui Youtuben estoja kiertäviä jääkiekkofaneja varkaiksi.

IIHF:n mukaan "muutamat katsojat onnistuivat kiertämään rajoituksia ja samat katsojat ovat rohkaisseet myös muita rajoitusten kiertämiseeen".

IIHF:n edustaja pahoittelee kuitenkin tilannetta. "Olemme pahoillamme erityisesti niiden jääkiekkofanien puolesta, jotka vain haluaisivat katsella pelejä Youtuben kautta", kommentoi Bruno Marty. "Emme kuitenkaan näe muuta keinoa mediakummpaneittemme yksinoikeussopimusten suojeluun, sillä jotkut 'fanit' ovat päättäneet olla noudattamatta sääntöjä ja kiertää kopiosuojaus- ja aluerajoitusmekanismit", Marty pahoittelee.

Tägit: YouTube IIHF
Edellinen Seuraava  

27 kommenttia

110.5.2012 11:52

Kylläpä on paskoja faneja. Haluavat vain tuhota jääkiekon ja niiden tekijät. Oikea fani istuu kotona telkkarin äärellä sovittuna aikana eikä varasta toisten streameja. Nämä "fanit" haluavat vain tuhota jääkiekon, eivät nauttia siitä.

Vielä kerran, paskoja faneja!

:suurisarkasmi:

Huvittavaa, kun syyttävät lain rikkomisesta. Mulukuiksi voisivat haukkua, mutta rikollisiksi - jotain rajaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.5.2012 @ 11:57

210.5.2012 12:00

Ei haittaa on sitä 1000 muutakin tapaa katsoa lätkää ilmaiseksi netistä :D


ASROCK 990FX EXTREME9 AM3+, AMD FX-4350 4,2GH [AM3+], Thermalright HR-02 Macho, Asus NVIDIA GeForce GTX 760 2GB, XFX 550W Core Edition, Kingston HyperX 3X2GB, DDR3 1600MHz, Asus DRW-24B3ST, Western Digital 1TB, Western Digital 500GB, Buffalo 1t usb, Define R3 Black Pearl, Windows 8 pro 64-Bit, BENQ 24" G2420HD, Logitech G500, Logitech G110.

310.5.2012 12:05

Kyllä se nyt on niin, että se tosi. Siis se tosi fani ottaa ja
menee paikanpäälle katsomaan sen matsin. Maksaa siitä pelien järjes-
täjille ja pelaajille. Eikä näille ahneille kaupallisille yhtiöille.
Ja toljottaa enemmän mainoksia kun ottelua.

410.5.2012 12:25

On se jääkiekon seuraaminen niin hiton mukavaa nykyään, ennen laittoi vain television päälle ja kuuli että siellä se Antero vouhottaa, nykyisin jos ilmaiseksi haluat katsoa, niin istut television ääressä silloin kun Suomen peli tulee ja katsot mainoksia ja kuuntelet Saukkosen Mikaa selostamassa (aivan huikean huono selostaja).

510.5.2012 12:27

eikös tosi fani katso pelit keinolla millä hyvänsä? :P jos ei ole rahaa lippuihin/kanava pakettiin niin sitten esim. tubesta.

610.5.2012 12:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abexi:
On se jääkiekon seuraaminen niin hiton mukavaa nykyään, ennen laittoi vain television päälle ja kuuli että siellä se Antero vouhottaa, nykyisin jos ilmaiseksi haluat katsoa, niin istut television ääressä silloin kun Suomen peli tulee ja katsot mainoksia ja kuuntelet Saukkosen Mikaa selostamassa (aivan huikean huono selostaja).

Juuh nämä kisat ovat kyllä osoittaneet sen että mukavatkin asiat osataan pilata. Itselle tämä kikkailu on aiheuttanut todella kovan vastareaktion koko kisoja kohtaan. Mut saman tekivät F1:lle kun pistivät maksukorttien taakse. Ilmeisesti haluavat vain sitten tarjoilla näitä juttuja vain niille "tosifaneille". Lopputulos näkyy sitten joku päivä siinä kuinka nämä tapahtumat eivät enään sitten kiinnosta ketään, paitsi niitä tosifaneja joita ei tässä kärpäsen kokoisessa maassa ole tarpeeksi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.5.2012 @ 12:36

710.5.2012 12:46

Lainaus:
- En pysty sen laillisuutta todistamaan, mutta se on moraalisesta arveluttavaa. Tietenkin riippuu, mistä näkökulmasta tätä katselee. Moraalisesti katseltuna se on varastamista, Härkönen sanoo Iltalehdelle.

Samalla ajattelulla jääkiekon estäminen suurelta osalta suomalaisista on myös rikos. Ylen aikana laitoit vain TV:n päälle ja lätkä näkyi kaikille. Nyt näkyvyys on liitymästä ja maksullisista palveluista kiinni.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.5.2012 @ 12:50

810.5.2012 13:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti OneMember:
Lainaus:
- En pysty sen laillisuutta todistamaan, mutta se on moraalisesta arveluttavaa. Tietenkin riippuu, mistä näkökulmasta tätä katselee. Moraalisesti katseltuna se on varastamista, Härkönen sanoo Iltalehdelle.

Samalla ajattelulla jääkiekon estäminen suurelta osalta suomalaisista on myös rikos. Ylen aikana laitoit vain TV:n päälle ja lätkä näkyi kaikille. Nyt näkyvyys on liitymästä ja maksullisista palveluista kiinni.
Voisi kutsua jopa kansallislajin riistoksi eikä pelkästään epämoraaliseksi.

910.5.2012 13:11

Juuri tälläisen typeryyden takia, kehitys laahaa niiden toteutettavissa olevien mahdollisuuksien takana naurettavan kaukana.

1010.5.2012 13:27

Mitä jos katsot satelliitista ulkomaiselta kanavalta kisoja? Onko sekin varastamista? Entä ulkomaisen kanavan striimistä (jollainen YouTube-kanavakin käytännössä on)?

1110.5.2012 13:56

Hauska lukea täältä ja muualtakin tätä itkemistä maksu-tv:stä. Kukaan ei halua maksaa tvlupaa, mutta kisat pitäisi näkyä ilmaiseksi... Suomen pelit kuten myös ratkaisuottelut tulee edelleen FTA kanavilta. Mikä ongelma? Jos olet tosi fani ja haluat katsoa muita otteluita niin 15-40€ ei pitäisi olla liikaa pyydetty.


las ballenas son el camino

1210.5.2012 14:37

Lainaus:
Hauska lukea täältä ja muualtakin tätä itkemistä maksu-tv:stä. Kukaan ei halua maksaa tvlupaa, mutta kisat pitäisi näkyä ilmaiseksi.

Ehkä sen TV-luvankin voisi maksaa jos ne kisat tulisi ilmaiseksi. Nyt kuluttaja maksaa käytännössä kahteen kertaan, ensin TV-luvan ja sitten maksuTV-paketin.

Täytyy tosin sanoa, että loppujen lopuksi tässä on suurin syyllinen IIHF, sehän ilmoitti vasta vähän ennen kisoja, että ne näkyvät ilmaiseksi youtubessa. Tämä ilmoitus olisi pitänyt tehdä jo ennen kuin alettiin sorvata lähetyssopimuksia TV-yhtiöiden kanssa. Tosin sitten olisi helposti käynyt niin että TV-yhtiöitä ei olisikaan huvittanut ostaa kalliita lähetysoikeuksia.

IIHF haukkasi kyllä paskaa tässä kohtaa ja kunnolla. Ajatteli että otetaan rahat pois TV-yhtiöiltä ja maksimoidaan näkyvyys. Vituiksihan se meni.

1310.5.2012 14:51
katottu_on
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:
Kylläpä on paskoja faneja. Haluavat vain tuhota jääkiekon ja niiden tekijät. Oikea fani istuu kotona telkkarin äärellä sovittuna aikana eikä varasta toisten streameja. Nämä "fanit" haluavat vain tuhota jääkiekon, eivät nauttia siitä.

Vielä kerran, paskoja faneja!

:suurisarkasmi:

Huvittavaa, kun syyttävät lain rikkomisesta. Mulukuiksi voisivat haukkua, mutta rikollisiksi - jotain rajaa.
en oo paska, vaikka olenkin katsonut youtubesta nittä online matseja. ja eikä kukaan halua tuhota ketään, vaan katsoa vain ilmaiseksi matsit. kaikki oli paremmin kun ylellä oli näyttämis oikeudet.

1410.5.2012 15:24

Boikotoikaa vaan yhtiöitä jotka ajattelevat vain omia etujaan ja yrittävät väkisin estää internet kulttuuria. Turha sitä on rahallisesti tukea huonoja yhtiöitä.

1510.5.2012 15:30

Lainaus:
Hauska lukea täältä ja muualtakin tätä itkemistä maksu-tv:stä. Kukaan ei halua maksaa tvlupaa, mutta kisat pitäisi näkyä ilmaiseksi... Suomen pelit kuten myös ratkaisuottelut tulee edelleen FTA kanavilta. Mikä ongelma? Jos olet tosi fani ja haluat katsoa muita otteluita niin 15-40€ ei pitäisi olla liikaa pyydetty.

Ongelma ei ole että pitäisi maksaa, vaan että vaaditaan että pitää maksaa jollekin tietylle taholle siitä (yksinoikeus), koska he katsovat olevan sen ansainneet. Itse katsoin ja maksoin asian ihan muualle kuin MTV:lle. Koska ei tulisi mielenkään maksaa noille MTV paskakasoille mitään. Minä päätän keneltä otan sen palvelun, eikä se tosiaan ole joku maksullinen mainoskanava joka itkee sitä kun he maksoivat niin paljon eivätkä saaneet riittävästi maksavia idiootteja.

Yksinoikeus tässä oli ongelma. Ei se että maksettaisiin jollekin asiasta.

Ennen vanhaan jos tuli MM-kisat niin sen näki kaikki, sen kun avasi TV:n. Nyt on ahneita yhtiöitä vain rahastamassa ja kuluttaja ei näe mitään jos ei ole oikeaa palveluntarjojaa ja oikeita laitteita.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.5.2012 @ 18:30

1610.5.2012 15:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Boikotoikaa vaan yhtiöitä jotka ajattelevat vain omia etujaan ja yrittävät väkisin estää internet kulttuuria. Turha sitä on rahallisesti tukea huonoja yhtiöitä.
taitaa olla niin että jos kukaan ei maksaisi mitään niin loppuisi kisojen näkyminen kokonaan suomen tv:ssä.

las ballenas son el camino

1710.5.2012 15:58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Boikotoikaa vaan yhtiöitä jotka ajattelevat vain omia etujaan ja yrittävät väkisin estää internet kulttuuria. Turha sitä on rahallisesti tukea huonoja yhtiöitä.
taitaa olla niin että jos kukaan ei maksaisi mitään niin loppuisi kisojen näkyminen kokonaan suomen tv:ssä.
Tuota voisi friis kutsua jopa olkiukoksi. Kyllä näitä kisoja varjostaa ahneus ja tyytymättömyys, eikä kumpikaan näistä lisää sitä ihmisen parasta puolta.

1810.5.2012 16:11

Tämähän menee hauskaksi. Ensin pitää maksaa TV-lupa jos edes omistaa telkkarin. Tämän jälkeen pitää vielä maksaa muiden kanavien maksukanavista jos haluaa katsoa jotain (F1, Lätkä...jne). Ja jos sattumoisin haluaisi olla tosifani ja mennä paikapäälle niin lippujen hinnat on sen verran suolaiset että normaalilla ihmisellä ei ole varaa, varsinkin jos haluaisi katsoa useamman pelin kuin yhden.

1910.5.2012 16:14

Koko kisat ovat osoitus siitä että Suomalaisilla ei löydy pelisilmää massojen kanssa operointiin.

Maikkari olisi voinut tarjota kisojen verukkeella kanavapakettiaan 0€ kisojen ajan (tilaus jatkuu normaalihintaisena kisojen jälkeen. tilauksen voi lopettaa milloin haluaa.). Ja niin olisi ollut maikkarilla iso pino uusia asiakkaita kisojen ajan ja n% niistä olisi jäänyt asiakkaiksi kisojen jälkeenkin, koska eihän noita tilauksia muista ajallaan lopettaa. Ehkäpä, jos kanavapaketti on hyvä, aimo läjä asiakkaita olisi saattanut jäädä koukkuunkin ja jättää paketin käyttöön. Maikkarilla ei ilmeisesti uskota että paketilla on vetovoimaa.

Ja ne lipputouhut... Kohtuuhintaisella lippujen hinnoilla hallit täyteen, fanituotteet myyntiin hallissa ja netissä ja ilmiö leviämään.

Tänä vuonna ensi kertaa ei kiinnosta koko kisat. Maku meni rahastuksesta.

2010.5.2012 17:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:
Tämähän menee hauskaksi. Ensin pitää maksaa TV-lupa jos edes omistaa telkkarin. Tämän jälkeen pitää vielä maksaa muiden kanavien maksukanavista jos haluaa katsoa jotain (F1, Lätkä...jne). Ja jos sattumoisin haluaisi olla tosifani ja mennä paikapäälle niin lippujen hinnat on sen verran suolaiset että normaalilla ihmisellä ei ole varaa, varsinkin jos haluaisi katsoa useamman pelin kuin yhden.
Jep ja ei muka ahneutta...mitä se sitten on?

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

2110.5.2012 18:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti OneMember:
Lainaus:
- En pysty sen laillisuutta todistamaan, mutta se on moraalisesta arveluttavaa. Tietenkin riippuu, mistä näkökulmasta tätä katselee. Moraalisesti katseltuna se on varastamista, Härkönen sanoo Iltalehdelle.

Samalla ajattelulla jääkiekon estäminen suurelta osalta suomalaisista on myös rikos. Ylen aikana laitoit vain TV:n päälle ja lätkä näkyi kaikille. Nyt näkyvyys on liitymästä ja maksullisista palveluista kiinni.
Allekirjoitan tuon saman, yle ottaa rahaa pois mutta ei anna vastinetta mitä kansa haluaa. ei kannata maksaa mitään maksuja mihinkään suuntaan, kyllä suuryhtiöt rahastaa muutenkin.

Live Free, Live Hard, Die Young, Leave beautiful body.

2210.5.2012 18:14

Olen nyt irlannissa joka ei osallistu kiekkorientoihin ja täällähän sitä ei tule telkkarista, vain harva pubi tarjoaa lähetystä ja sekin on huono. Nyt olisin voinut katsoa youtubesta lähetykset suorana mutta vittu ei kiinnosta jos on puolen tunnin viiveellä, ei ei ja ei. vituttaa,

Mitäs muita kanavia on katsoa kisoja suorana, viimevuonna taisin tehdä niin että katsoin venäläista kanavaa ja suomen selostus tuli yleltä, tosin silloin selostuksen ja pelin viive oli turhan pitkä joten siitäkään ei ollut nautintoa.


Live Free, Live Hard, Die Young, Leave beautiful body.

2310.5.2012 18:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hartsa71:
Olen nyt irlannissa joka ei osallistu kiekkorientoihin ja täällähän sitä ei tule telkkarista, vain harva pubi tarjoaa lähetystä ja sekin on huono. Nyt olisin voinut katsoa youtubesta lähetykset suorana mutta vittu ei kiinnosta jos on puolen tunnin viiveellä, ei ei ja ei. vituttaa,

Mitäs muita kanavia on katsoa kisoja suorana, viimevuonna taisin tehdä niin että katsoin venäläista kanavaa ja suomen selostus tuli yleltä, tosin silloin selostuksen ja pelin viive oli turhan pitkä joten siitäkään ei ollut nautintoa.
http://www.belovedsport.com/index.php

2410.5.2012 18:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hartsa71:
Olen nyt irlannissa joka ei osallistu kiekkorientoihin ja täällähän sitä ei tule telkkarista, vain harva pubi tarjoaa lähetystä ja sekin on huono. Nyt olisin voinut katsoa youtubesta lähetykset suorana mutta vittu ei kiinnosta jos on puolen tunnin viiveellä, ei ei ja ei. vituttaa,

Mitäs muita kanavia on katsoa kisoja suorana, viimevuonna taisin tehdä niin että katsoin venäläista kanavaa ja suomen selostus tuli yleltä, tosin silloin selostuksen ja pelin viive oli turhan pitkä joten siitäkään ei ollut nautintoa.
Iltalehden foorumeilla oli ainakin SM-liigan pelien aikaan useita keskusteluita, joissa kyseltiin ja jaettiin linkkejä matseihin. Sieltä itse ainakin bongasin eri pelien suomenkieliset ja suomalaiset striimit.

2510.5.2012 21:39

Harmi, ettei http://livetv.ru/en/allupcomingsports/2/ sreemaa lontoon kielellä pelejä... Laatu on paljon parempi kuin http://www.venturetv.me/channeltrip.php

Kumpa nuo saisi synkattua sopimaan toisiinsa, niin olisin onnellinen.


2611.5.2012 14:44
Kiekoton
Vahvistamaton

Onneksi on kyse vain marginaalilaji jääkiekosta, jossa edes suomen pelit ei kiinnosta pätkääkään ennenkuin on pudotusvaihe menossa.
Onneksi suurten lajien merkittävät tapahtumat, kuten futiksen arvokisat ja lentiksen suomen pelit ovat näkyneet ihan kiitettävästi ;)

Ainakin AVAn lähetykset ovat sitäpaitsi ääniteknisesti ammattitaidotonta paskaa, kun volumesta saa vetää nupit kaakkoon pelin aikana, ja mainosten tullessa tai kanavaa vaihtaessa ääni tulee sitten sen 20dB liian lujaa.

2711.5.2012 21:54

noh,tiijä laskee.. 39€ canal-total ,saan sillä mainokset vittÜÜn ,ja noin 800% prosenttia enemmän katsottavaa digiboxin kovolle mit¨ä ylenantava maksu tarjoaa 20vuoden aikana..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto