AfterDawn: IT-alan uutiset

Viestintävirasto määräsi maksu-tv-kanavat yhden kortin alle

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 7.5.2012 21:51 Kommentteja (8)

Viestintävirasto määräsi maksu-tv-kanavat yhden kortin alle Viestintäviraston tänään antaman päätöksen perusteella kuluttajan on saatava kaikki antenniverkon maksu-tv-kanavat operaattorista riippumatta näkymään yhdellä katselukortilla. Tällä hetkellä käyttäjä joutuu vaihtamaan korttia kesken katselun, jos haluaa katsella eri operaattoreiden tarjontaa.
Viestintäviraston tänään antaman päätöksen perusteella kuluttajan on saatava kaikki antenniverkon maksu-tv-kanavat operaattorista riippumatta näkymään yhdellä katselukortilla. Tällä hetkellä käyttäjä joutuu vaihtamaan korttia kesken katselun, jos haluaa katsella eri operaattoreiden tarjontaa.

Päätöksellä Viestintävirasto haluaa helpottaa maksu-tv-palveluiden käyttöä ja myös parantaa mahdollisuuksia maksu-tv-palveluiden markkinoiden kehitykselle. Viestintäviraston mukaan korttien jatkuva vaihtelu ei myöskään ole laitteiden kannalta hyvä tilanne. Tällä hetkellä antenniverkon maksu-tv-palveluita tarjoavat DNA ja PlusTV. Yhtiöiden on lokakuun alkuun mennessä sovittava menetelmistä, joilla kaikki kanavat voidaan siirtää saman kortin alle. Käytännössä operaattoreiden on yhtenäistettävä kanaviensa salaus purettavaksi yhdellä kortilla.

Operaattoreista PlusTV on esittänyt eriäviä näkemyksiä yhden kortin periaatteen toteutuksesta. PlusTV:n mukaan määräyksen pohjana oleva viestintämarkkinalain pykälä syrjii antenniverkon operaattoreita, sillä yhden kortin velvoitetta ei uloteta kaapelioperaattoreiden toimintaan. Viestintäviraston näkemyksen mukaan kaapeli-tv-asiakkailla ei kuitenkaan synny ongelmia, sillä käytännössä kuluttaja voi olla vain yhden kaapeli-tv-operaattorin asiakas kerrallaan.

Tägit: maksu-tv
Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

17.5.2012 22:00

Taisivat unohtaa satellitti-TV:n jossa voi olla useamman palvelun asiakas, mutta palveluntarjojat eivät sitä tue.

Puhumattakaan että miten ne meinaa ratkaista sen että PlusTV:n oli tarkoitus käyttää viaccess salausta. Jolloin sen CI+ CAM:in T2 puolella olisi pitänyt purkaa kaksi eri salausta Conax ja Viaccess. Ei taida tuollaista CAM:ia ole edes vielä olemassa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.5.2012 @ 06:42

27.5.2012 22:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Taisivat unohtaa satellitti-TV:n jossa voi olla useamman palvelun asiakas, mutta palveluntarjojat eivät sitä tue.
Sateellitti-TV on käsittääkseni aivan eri asia, eikä taida viestintävirastolla olla mitään muutosvaltaa tuohon touhuun.

Toiseksi aika harvalla suomalaisella on kuitenkaan sateellittiboxia.

Kolmanneksi taivaalla on monia sateellitteja, joten sittenhän pitäisi käsittääkseni olla mahdollista myös katsoa samalla kortilla kaikkien satelliittien kanavia.

Neljänneksi melkein mitään satelliittikanavaa ei hallinoi suomalainen yhtiö (kortit pitää hommata ulkomailta, joten toteutuskin on ainakin osittain mahdoton). Toivottavasti ymmärsitte :)

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Puhumattakaan että miten ne meinaa ratkaista sen että PlusTV:n oli tarkoitus käyttää viaccess salausta. Jolloin sen CI+ CAM:in T2 puolella olisi pitänyt purkaa kaksi eri salausta Conax ja Viaccess. Ei taida tuollaista CAM:ia olla edes olemassa vielä.
Eipäilen hyvin vahvasti etteikö siihen kanavakortille pystyisi lätkäisemään kahta salausavainta, oli ne sitten minkälaisia tahansa. Onhan jo nytkin mahdollista valita eri kanavapaketteja/kanavapakettien muuttaminen vanahlle kortille. Ne avaimethan kulkee siinä tv-signaalissa. Hankala selittää selvästi.... :)

37.5.2012 22:45

Tuossa CAM:ssa on teknisesti koko salauksen purku, joten ei pelkkä avain riitä.

Minulla on Satellitti TV. Ruotsalaisia emoyhtiötä kyllä, mutta myös Suomessa registeröityjä sisar-yhtiöitä, jotka hoitavat Suomen asiakkaat. Joiden asiat kyllä kuuluvat Suomen viestintävirastolle ja kuluttajavirastolle.

En tiedä miten sanoisin tämän kohteliaasti, mutta monilla suomalaisilla on kyllä hiton puutteelliset tiedot miten nämä eri TV-järjestelmät toimivat käytännössä. Mukaan lukien Suomen viestintävirasto.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.5.2012 @ 22:49

47.5.2012 23:09

Ite näen tässä pelkkää hyvää. Tämä yhteensovittaminen ei ole kuin sopimus- ja tekniikkakysymys jonka operaattorit kyllä ratkaisee jos haluaa. Ymmärtäähän se tietysti ettei kilpailijoiden kanssa haluta tehdä yhteistyötä

58.5.2012 6:01

Entäs IPTV?

68.5.2012 10:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teme565:
Ite näen tässä pelkkää hyvää. Tämä yhteensovittaminen ei ole kuin sopimus- ja tekniikkakysymys jonka operaattorit kyllä ratkaisee jos haluaa. Ymmärtäähän se tietysti ettei kilpailijoiden kanssa haluta tehdä yhteistyötä
Aivan, kaapeli puolenkin voisi laittaa samaan pakettiin...meillä on sonera ja perhanan pro ei näy...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.5.2012 @ 10:12

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

78.5.2012 15:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti roponen:
Entäs IPTV?
Entäs lapset? Eikö kukaan ajattele lapsia?

88.5.2012 23:24

Lainaus:
Entäs lapset? Eikö kukaan ajattele lapsia?
Ei.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.5.2012 @ 23:25

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto