Google julkaisi viimein Drive-palvelun

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 25.4.2012 10:59 Kommentteja (13)

Google julkaisi viimein Drive-palvelun Google julkaisi eilen pitkään huhutun pilvipalvelunsa. Google Drive muistuttaa toiminnoiltaan paljolti kilpailijoidensa tarjontaa. Drive tarjoaa käyttäjille viisi gigatavua ilmaista tallennustilaa ja lisätilaa saa maksua vastaan.
Google Drive on ladattavissa Windows- ja Mac-koneille ja se näkyy perinteiseen tapaan normaalina kansiona, jonka sisältö tallennettaan pilveen. Asemalle voi tallentaa kaikenlaisia tiedostoja, joita voidaan jakaa muiden käyttäjien kesken. Lisäksi Drive toimii Googlen Android-järjestelmään perustuvilla puhelimilla. Applen iOS-laitteille tuki on luvassa vasta myöhemmin, mikä on herättänyt kummastusta, ottaen huomioon miten kauan palvelun kehittämisestä on liikkunut huhuja.

Vaikka Drive muistuttaa osin muiden yhtiöiden vastaavaa tarjontaa, Googlen visiona on tehdä Drivesta käyttäjän oma verkkokovalevy, joka integroituu saumattomasti yhtiön muihin palveluihin. Drive toimi yhdessä nykyisen Google Docs -palvelun kanssa ja sen kautta jaettujen tiedostojen yhteydessä voidaan käydä keskustelua ja työstää tiedostoja yhdessä muiden käyttäjien kanssa. Lisäksi Drive toimii kiintolevynä GMail-sähköpostille, johon voi liittää tiedostoja suoraan palvelusta. Driveen tallennettuja kuvia voi jakaa myös Google+-palvelussa.Koska Drive on Googlen tuote, haku on olennainen osa järjestelmää. Kaikkea Driven sisältöä voi hakea hakusanoilla, suodattaa eri tiedostotyyppien mukaan ja palvelu tunnistaa myös skannatun tekstin sisältöä.

Vaikka Googlen ilmainen tallennustila ei pärjää esimerkiksi Microsoftin seitsemälle gigatavulle (tai 25 gigatavulle vanhojen käyttäjien tapauksessa), yhtiön maksullinen lisätila on hinnoiteltu kilpailukykyisesti. 25 gigatavua lisätilaa saa 2,49 dollarilla kuussa, 100 gigatavua 4,99 dollarilla tai yhden teratavun 49,9 dollarilla kuussa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Google Drive
Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

125.4.2012 12:17

Mites tiedostokoon rajoitukset?

225.4.2012 12:59

Logosta voisi päätellä, että tiedostot joutuvat kierrätykseen.;)

325.4.2012 13:04
Taas yksi turhake
Vahvistamaton

Mihin v*****n ne kuvittelevat ihmisten tallaista tarvitsevan???
Haluavat vain kehittää maailmanvalvontaansa ja täyttävät kaistat turhalla tiedonsiirrolla. Suureksi resurssivarkaaksi haukutut oskapostitkin kalpenevat marginaaliseksi tämän rinnalla.

425.4.2012 15:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Darce:
Mites tiedostokoon rajoitukset?

Eipä taida olla semmoisia

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

525.4.2012 16:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taas yksi turhake:
Mihin v*****n ne kuvittelevat ihmisten tallaista tarvitsevan???
Haluavat vain kehittää maailmanvalvontaansa ja täyttävät kaistat turhalla tiedonsiirrolla. Suureksi resurssivarkaaksi haukutut oskapostitkin kalpenevat marginaaliseksi tämän rinnalla.

Riippuu ihan tilanteesta. Itse en koe tarvitsevani tällaista kun löytyy oma serveri 100/10-megaisen yhteyden päässä, mutta sellaiset, joilla ei ole omaa servua mahdollisuutta pyörittää, arvostavat varmaan hyvinkin tällaista verkkotallennusmahdollisuutta.

625.4.2012 17:38

Ja google saa tiedostoihin täydet käyttöoikeudet :)


On moraalisesti väärin antaa tyhmien ihmisten pitää rahansa.

725.4.2012 18:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teme565:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taas yksi turhake:
Mihin v*****n ne kuvittelevat ihmisten tallaista tarvitsevan???
Haluavat vain kehittää maailmanvalvontaansa ja täyttävät kaistat turhalla tiedonsiirrolla. Suureksi resurssivarkaaksi haukutut oskapostitkin kalpenevat marginaaliseksi tämän rinnalla.

Riippuu ihan tilanteesta. Itse en koe tarvitsevani tällaista kun löytyy oma serveri 100/10-megaisen yhteyden päässä, mutta sellaiset, joilla ei ole omaa servua mahdollisuutta pyörittää, arvostavat varmaan hyvinkin tällaista verkkotallennusmahdollisuutta.
Juu, kyllä ainakin Dropbox on osottautunut käteväksi palveluksi. Ja Public-hakemiston avulla onnistuu tiedostojen jakaminen muillekin kuin Dropboxia käyttäville kavereille. Kunhan Google Driveen tulee Linux-client kokeilen sitäkin, mutta voi olla että Dropbox jää käyttöön.

825.4.2012 21:59

Kokeilin ja otin samantie pois käytöst.
Kun toi on koneel asennettu ja siihen on kirjauduttu, ni aina kun avaa jonkun Google Docsin tiedoston tuolt Drivest ni tää kirjautuu automaattisesti Google Docsiin verkos, sekä muihin Googlen palveluihi kuten Gmail.
Ei kiva, ei yhtään..

Esim Dropbox vaatii erillisen kirjautumisen, jos yrittää avata verkkoversioo koneel olevan softa kaut.

Sitte ku tolle tehty jotain ni voi jopa harkita käyttöö.

926.4.2012 18:11

Jonkin asian käyttömahdollisuus ei ole sama asia kuin että on järkevää käyttää sitä. Ihmiset ei jostain syystä tajuta että kaikilla heidän teoilla voi olla myös seurauksia. Ihan niin kuin se että on jossain Facebookissa, niin voi menettää työpaikan sen takia. Ihmiset eivät yksinkertaisesti osaa suojata itseään omilta typeriltä teoiltaan. Internet on julkinen tiedon jakelupaikka, se ei ole mikään yksityisten asioiden säilytyspaikka. Koska mikään ei ole koskaa internetissä yksityistä.

Esimerkiksi jos laittaa valokuvan "yksityiseen" tallennuspaikkaan internetissä, niin se ei tarkoita että vain kyseinen henkilö pääsee siihen käsiksi. Koska vähintäin siihen pääsee myös sen palvelun ylläpitäjä käsiksi. Näin tekijäoikeus valvonta aikakaudella jopa velvoitetaan palvelujen ylläpitäjiä tarkistamaan muiden asioita tekijäoikeusrikkomusten takia. Kysymys on vain kuinka luotettava tuo ylläpitäjä on tai kyseisen paikan tietoturva. Koko ajan yritykset joutuvat taistelemaan kaiken maailman vuotoja ja hakerointeja vastaan.

Eikä tuossa kun ei saa työpaikaa tai jotain muuta asiaa jonkin internetin hölmöilyn takia, kannata selittää mutta kun minulla ei ole mitään salattavaa ja se oli niin "cool". Pitää aina suojata itsensä eikä hölmöillä ja pitää hauskaa, vaikka se asia näyttäisi kuinka viattomalta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.4.2012 @ 08:21

1027.4.2012 20:54

Jes.Tuo hämmästyttää,että halutaan ikäänkuin viuhahtaa pihalla.
Luulisi etukäteen mietittävän,mitä hyötyä on paljastaa asiani?
Lisäksi katumuskelvottomalla tavalla.
Mokatun illankin voi pelastaa pillerillä,tätä ei!

1130.4.2012 15:52

Kertokaa kun nyt viisaat sitten miksi esim. dropbox suojelee teidän #yksityisyyttänne# paremmin kuin tämä palvelu?
Jos tämän palvelun julkaisisi joku muu kuin google niin oi tätä ja jipii vai?

Dropbox kahlasi aivan samassa jamassa kun julkaisi käyttö ja privasy ehtojaan ennen korjauksia..

1230.4.2012 16:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Supo:
Ja google saa tiedostoihin täydet käyttöoikeudet :)

Niinhän se on käsittääkseni nykyään Dropboxissakin

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

135.6.2012 21:49

Eipä suostunut Windows 2003 toimimaan kuin Driven omalla kansiolla resurssinhallinnassa kansiot eivät näkyneet. XP;ssä toimi vaikka kankeasti

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto