AfterDawn: IT-alan uutiset

Teosto ja TTVK jahtaamassa Robinin levyä luvatta jakaneita

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 23.4.2012 11:10 Kommentteja (52)

Teosto ja TTVK jahtaamassa Robinin levyä luvatta jakaneita Tekijänoikeusjärjestö Teosto sekä alan järjestöjen edustaja TTVK ry ovat saamassa Elisalta ja Soneralta tiedot teinitähti Robinin levyä luvatta jakaneista käyttäjistä. Robinin ensilevy Koodi ilmestyi ladattavaksi The Pirate Bay -palveluun jo kaksi päivää ennen virallista julkaisua.
Helsingin käräjäoikeuden päätöksestä kertoo Iltalehti. Lehden mukaan levyä ladattiin helmikuun aikana 82 suomalaisesta IP-osoitteesta, joista 34 kuuluu Soneran asiakkaille ja 30 Elisalle. Käräjäoikeuden päätöksessä ei vielä otettu kantaa muiden operaattoreiden asiakkaiden tietoihin.

Käräjäoikeuden mukaan tekijänoikeusjärjestöjen vaatimukset ovat tarpeeksi tarkasti yksilöidyt ja ne täyttävät tekijänoikeuslain edellyttämän yksittäistapauksen tunnusmerkit, jotta tiedot asiakkaista voidaan antaa oikeudenhaltijoille. Käräjäoikeus piti uskottavana hakijoiden väitteitä huomattavista taloudellisista tappioista, jotka laiton jakelu on aiheuttanut artistille sekä muille oikeudenhaltijoille.

Käräjäoikeuden päätöksestä voidaan siis vetää johtopäätös, jonka perusteella 979,9 euroa (82 kertaa Robinin Koodi-levyn hinta 11,95e) jaettuna useille eri tahoille on laskettavissa huomattavaksi taloudelliseksi tappioksi.

Iltalehti ei kerro, miten käräjäoikeudelle on selitetty Elisan asiakkaiden mukanaolo lataajien joukossa. Helsingin käräjäoikeus määräsi tekijänoikeusjärjestöjen vaatimuksesta Elisan estämään asiakkaidensa pääsyn The Pirate Bay -sivustolle jo tämän vuoden tammikuussa.

Edellinen Seuraava  

52 kommenttia

123.4.2012 11:19

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.4.2012 @ 11:21

223.4.2012 11:23
Matti5
Vahvistamaton

Onko ahneudella enää mitään rajaa?

323.4.2012 11:24
spam
Vahvistamaton

Mikä viranomainen Teosto REKISTERÖITY YHDISTYS oikein on, kun heille luovutetaan käräjäoikeuden päätöksellä salassapidettäviä teletunnistetietoja? Onko suomalaiset oikeusasteet todella noin ukkoutuneita, etteivät he ymmärrä tekniikasta edes alkeita?

Teoston soisi myös näyttävän pitävien laskelmien perusteella paljonko levyn ladanneiden todellinen haitta levymyynnille on ollut. Tämä voi olla vaikeaa, mutta niin on pahoinpitelyn uhrinkin vaikea kertoa minkä arvoinen on päähän kengällä kohdistunut potku. Yleensä se on katsottu jopa arvottomaksi, jos jälkeä ei jää, eli toisen aivoja voi tuhota ilmaiseksi. Teoston soisi siis osoittavan ketkä jättivät levyt ostamatta ja olisivatko he alunperinkään olleet sitä ostamassa, kun tuotetta oli lähdetty hakemaan Pirate Baystä.

Jos he tässä onnistuvat, sopiva korvaus voisi olla musiikin nykypäivän käyttötavan, eli Spotify-kuuntelun kautta artistille tilittämättä jäänyt osuus. Ukkoutunut käräjäoikeus taitaa silti edelleen elää aikaa, missä musiikkia voi hankkia vain ostamalla levyjä marketista?

423.4.2012 11:28

luulikohan noi oikeesti et joku olis ostanu robinin levyjä :D:D
robin on suosittu koska se on nettivitsi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.4.2012 @ 11:29

If Microsoft releases something that doesnt suck, it will be Microsoft Vacuum Cleaner.

523.4.2012 11:32

Syytetyn penkille haetaan siis reilu 10 vuotiaita lapsia tai heidän vanhempiaan. Tästä saadaankin sitten mielenkiintoinen soppa aikaiseksi.

623.4.2012 11:38

Moniko näistä 82:sta olisi ostanut levyn, jos ei olisi saanut TPB:n kautta ja kuinka Elisan asiakkaat on ladannut TPB:n kautta, jos se on estetty.
Sekin hyvä kysymys, kuinka käräjäoikeus päättää luovuttaa salaista tietoa järjestölle. Voisiko joku järjestö saada myös ihmisten epikriisit lääkeväärennös tapauksen yhteydessä.

723.4.2012 11:40

mutta elisahan estää asiakkaidensa pääsyn tbp:hen. eihän se ole mahdollista että elisan asiakkaat olisi voineet ladata tuota levyä!

823.4.2012 11:50

Käräjäoikeuden päätös herättää kummastusta. Alle 1000 euroa on huomattava tappio levy-yhtiölle? Jos asia menisi oikeuteen, kukin lataaja voitaisiin mahdollisesti tuomita korvaamaan 11,95e euroa? Lisäksi pitää huomata, että käräjäoikeuden mukaan tiedot lataajista pitää luovuttaa; näin siitä huolimatta, että lataaminen ei ole rangaistava teko, ainoastaan jakaminen on.

923.4.2012 11:53

No tämähän lisää aloittelevan artistin suosiota pitkälle tulevaisuuteen!


---MoZar---

1023.4.2012 12:03

Suomalaisten tekemä Japaniksi laulettu versio? Mitä tämä on enhän edes?

http://www.youtube.com/watch?v=VkelISJVTgQ


Kauhukuormaaja

1123.4.2012 12:10

Justhan oli juttu kun robin on myynyt nelinkertaista platinaa (yli 80k) = 956 000euroa. Ja toi hiton tonni on nyt "huomattava taloudellinen tappio" Mitä hittoa siellä oikeudessa oikein sählätään.


+Voin lyödä vetoa, että teoston järkeilijät vaatii jokaiselta joka on bittiäkään jakanut tuon 979,9 euroa, vaan koska eivät pysty sitä oikeen todistamaan, kuka on jakanut minkäkin osan tai onko kukaan jakanut edes kokonaista biisiä, vai monta kertaa vaan yhden osan.

1223.4.2012 12:25

Sonera on piraattioperaattori ja pitäisi sulkea. Kotilainen varmaan copy pasteaa jo vaatimusta.

1323.4.2012 12:37

Eikö samalla voitaisi mainostaa: osta verkkopalvelusta levy aiemmin ja maksa vähemmän kuin kaupassa? Taitaa olla taas niin, että levy oli myynnissä jo maanantaina ja julkaisu vasta torstaina.

1423.4.2012 13:03

Kyynisesti voisi todeta, että jos on ollut niin tyhmä että ottaa ja lataa Robinin levyn, niin ansatiseekin rangaistuksen.

Mitä taas tulee merkittävään taloudelliseen haittaan, niin eiköhän Teosto sovella jotain omaa laskukaavaansa, millä yhdestä latauksesta aiheutuu vähintään 1000€ menetykset.

1523.4.2012 13:05
kollissio
Vahvistamaton

Seuraamuksilta välttyy kun ei katsoo hieman mitä netissä tekee. Ei ole vaikeaa.

1623.4.2012 13:16
Niinpa1112
Vahvistamaton

Tässä latauksessa on monia mielenkiintoisia seikkoja. Eiköhän se pyyntö osoitteiden selvittämiseen mene poliisin kautta. Näin ainakin ennen, kun olin operaattorin palveluksessa. TTVK ry taas on jättänyt sen pyynnön poliisi; operaattorilta tuskin saavat suoraan. Tai jos saavat, niin joku voisi kai löytää sen lakipykälän mihin se perustuu.

Eihän Elisan liittymistä voi edes tosiaan päästä TBP:n sivuille, joten lataamista ei voi tapahtua.

Miksi TTVK ry ei puutu siihen, että samaa materiaalia on edelleen levitettävänä youtubessa? Jotenkin tuntuu, että rahkeet eivät oikein riitä. TTVK ry voisi siis yrittää materiaalin poistoa youtubesta. Esim. "Faijaa Skitsoo" pätkää on katsottu vajaat 500 000 kertaa. Hieman enemmän kuin nämä vajaa 100 osoitetta. Ja taitaa olla niin, että youtube lisää myyntiä, kuin vähentää sitä.

1723.4.2012 13:38

siis toi 979 euroa oli afterdawnin toimittajan oma päätelmä sillä kaavalla että kaikki jakajat olisivat jakaneet yhden levyn. Todellisuudessahan (teoston todellisuudessa siis) jokainen jakaja on jakanut vähintään satoja tuhansia kopiota jolloin teostolle on syntynyt miljardien tappiot

1823.4.2012 13:54

2 päivää ennen julkistamista levinnyt levy?

Jotenkin itselle tulee mieleen että TTVK on järjestänyt ns. "honeypotin" itselleen. Mikäli levyt eivät olisi myyneet niin laittomista lataajista oltaisiin saatu kulujen maksajia. Voisi melkein laittaa vedon pystyyn asiasta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.4.2012 @ 13:56

1923.4.2012 14:42

Lainaus:
2 päivää ennen julkistamista levinnyt levy?


Taitaa olla aika perinteistä, että levy on ladattavissa (ostettavissa) verkkokaupoissa maanantaista ja levyn julkaisu on vasta loppuviikosta. Jos olen oikein ymmärtänyt oikein, virallinen julkaisuajankohta on loppuviikosta siten, että levymyynti menee seuraavan viikon myyntitilastoon, sisältäen myös ennen virallista julkaisupäivää myydyt kopiot. Eli eka listaviikolla saadaan reilun viikon myynti.

Tässä tapauksessa on käynyt todennäköisesti niin, että joku on ostanut iTunesta yms. levyn ja laittanut jakoon. Toinen vaihtoehto on promon yms. jakoon laitto. Veikkaan ensiksi mainittua. Olisi hyvin yllättävää, jollei digitaalisissa kopioissa olisi joku leima, jolla saadaan alkuperäinen ostaja selville. Se miten levy on päätynyt jakoon on pikkuisen mutkikkaampi juttu. Junnu on voinut antaa bt:lla levyn kaverilleen jne...

Lähinnä tässä on kyse varoittavan esimerkin hakemisesta sekä mahdollisuudesta päästä näihin koneisiin, joilla on todennäköisesti jaettu muutakin materiaalia. Tonnista tuskin on kyse. Keskustelu toki pitää käydä, mitä tietoja operaattorit saa luovuttaa ja kenelle sekä miten Teosto on saanut tietoonsa levyä jakamassa olleiden koneiden operaattorit.

2023.4.2012 14:49

Käsittääkseni tässä se ajatus "huomattavista tappioista" perustuu siihen, että ilman näitä 82 jakaja-lataajaa, levy ei olisi ollut jaossa jo paria päivää ennen julkistusta eikä olisi muutenkaan ollut niin helposti laajan potentiaalisen ostajajoukon ladattavissa. Eli nyt pidetään todennäköisenä että ainakin muutama tuhat ihmistä enemmän olisi ostanut levyn ilman näiden 82 torrent-käyttäjän toimia.

Iltalehden otsikko on sinänsä harhaanjohtava, että siinä puhutaan lataajista, mutta todellisuudessahan peruste on kai näiden lataajien samalla suorittama jakaminen.

2123.4.2012 15:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti johtaja59:
Moniko näistä 82:sta olisi ostanut levyn, jos ei olisi saanut TPB:n kautta ja kuinka Elisan asiakkaat on ladannut TPB:n kautta, jos se on estetty.
Sekin hyvä kysymys, kuinka käräjäoikeus päättää luovuttaa salaista tietoa järjestölle. Voisiko joku järjestö saada myös ihmisten epikriisit lääkeväärennös tapauksen yhteydessä.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kane_k:
mutta elisahan estää asiakkaidensa pääsyn tbp:hen. eihän se ole mahdollista että elisan asiakkaat olisi voineet ladata tuota levyä!
Senkin pystyi ihan helposti ohittamaan ja esim. piratebay.se toimi mutta ei .org päättellä. Ja onhan niitä muitakin torrent paikkoja esim. isohunt :)

2223.4.2012 15:58

Nyt kyllä... ensin lobataan laki, joka rajoittaa tietojen luovutuksen merkittäviin haittoihin ja sen jälkeen etujärjestö vetoaa omiin tappioita liioitteleviin tutkimuksiinsa tehdäkseen yhdestä levystä merkittävän haitan.

Jos oikeustapauksetkin alkavat mennä kabinetteihin, niin pitäisi alkaa taata anonyymi keino taistella näitä luovutuksia vastaan oikeudessa kuten Amerikassa. Erittäin kohtuutonta ja oikeusvaltion irvikuva koko tekijänoikeus tänä päivänä Suomessa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sendo_:
2 päivää ennen julkistamista levinnyt levy?

Jotenkin itselle tulee mieleen että TTVK on järjestänyt ns. "honeypotin" itselleen. Mikäli levyt eivät olisi myyneet niin laittomista lataajista oltaisiin saatu kulujen maksajia. Voisi melkein laittaa vedon pystyyn asiasta.
Näitä on oikeasti tapahtunut ja tapahtuu varmasti tälläkin hetkellä. TorrentFreak on paljastanut muutamia honeypot-huijauksia tutkivalla journalismillaan.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:

Iltalehden otsikko on sinänsä harhaanjohtava, että siinä puhutaan lataajista, mutta todellisuudessahan peruste on kai näiden lataajien samalla suorittama jakaminen.
Tahallista tiedon vääristelyä, jota TTVK on harrastanut niin kauan kuin voin muistaa. Lehdet taas lähtevät tähän yleensä mukaan täyttä ammattitaidottomuuttaan.

edit. Alkuperäisessä uutisessa maininta julkaisijasta. Poistettu turha kohta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.4.2012 @ 21:46

2323.4.2012 16:05

Jahdataankohan tässä nyt vain näitä 82 helmikuun aikana jakanutta henkilöä, vai sisältyykö käräjäoikeuden intresseihin myös maaliskuun ja huhtikuun aikana jakoa suorittaneet.. Veikkaan että syytettyjen lista kasvaisi huomattavasti nimittäin, tälläkin hetkellä pirate bayssa ihan hyvä seedaus käynnissä kyseisellä torrentilla :D

2423.4.2012 16:10

Lainaus:
Miksi TTVK ry ei puutu siihen, että samaa materiaalia on edelleen levitettävänä youtubessa?

Koska oikeudenomistajat saavat korvauksen youtube soitoista.

Lainaus:
Mikä viranomainen Teosto REKISTERÖITY YHDISTYS oikein on, kun heille luovutetaan käräjäoikeuden päätöksellä salassapidettäviä teletunnistetietoja?

Mikäs ongelma tässä on? Nythän mentiin ihan oikeaa reittiä, eli hommattiin oikeuden päätös. Ei sentään suoraan pyytämällä saada tietoja operaattoreilta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.4.2012 @ 16:16

las ballenas son el camino

2523.4.2012 16:15

Eikö se mene niin, että jos nuo 82 henkilöä oikeudessa häviävät, niin saavat sit maksaa vastapuolen kulut?

Siinä tapauksessa uskon että tää uutinen vähentää ainakin suomalaisen musiikin laitonta lataamista.

2623.4.2012 16:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Lainaus:
Miksi TTVK ry ei puutu siihen, että samaa materiaalia on edelleen levitettävänä youtubessa?

Koska oikeudenomistajat saavat korvauksen youtube soitoista.
Riippuu täysin siitä, onko tekijä tai edustaja itse julkaissut kappaleen. Tässä tapauksessa julkaisija on UniversalMusicFin's, joten viralliselta näyttää.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti FreknGood:
Eikö se mene niin, että jos nuo 82 henkilöä oikeudessa häviävät, niin saavat sit maksaa vastapuolen kulut?

Siinä tapauksessa uskon että tää uutinen vähentää ainakin suomalaisen musiikin laitonta lataamista.
Homma ei toimi noin. TTVK kiristää ensin syytetyiltä rahaa ja vievät oikeuteen, jos syytetyt eivät taivu. Uskomuksesi kovien rangaistusten merkittävistä hyödyistä piratismin vähentämisessä ovat aika kuvitteelliset tiedostojenjaon historiaa tarkastellessa. Suomimateriaalia ei muutenkaan jaeta hirveämmin julkisilla ellei kyse ole maailman luokan tähdestä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.4.2012 @ 16:27

2723.4.2012 16:21

Lainaus:
Siinä tapauksessa uskon että tää uutinen vähentää ainakin suomalaisen musiikin laitonta lataamista.

Tuskinpa. Eiköhän tuo TPB ole viimeinen paikka johon tavara tulee jakoon. Joten kyllä kai ihmiset sitä musiikkia muualtakin löytää.
Ei ole muuten ensimmäinen kerta kun suomalaisen musiikin jakajia/lataajia jahtataan TPB:ssä, kannattaisi siis ehkä vaihtaa paikkaa.

las ballenas son el camino

2823.4.2012 16:33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Lainaus:
Siinä tapauksessa uskon että tää uutinen vähentää ainakin suomalaisen musiikin laitonta lataamista.

Tuskinpa. Eiköhän tuo TPB ole viimeinen paikka johon tavara tulee jakoon. Joten kyllä kai ihmiset sitä musiikkia muualtakin löytää.
Ei ole muuten ensimmäinen kerta kun suomalaisen musiikin jakajia/lataajia jahtataan TPB:ssä, kannattaisi siis ehkä vaihtaa paikkaa.
Asia ei ole noin yksinkertainen. TPB:lla ei ole seurantapalvelinta ja nykyajan bittorrent-asiakasohjelmat eivät sellaista tarvitsekaan. Torrentin voi siis ladata teoriassa mistä vain ja käyttäjä löytää itsensä samasta parvesta (jakopilvestä) kuin TPB:n käyttäjät.

Yksityisillä sivuille siirtyminen tietysti toimii, koska asiakasohjelmien vertaishaku on poissa päältä ja parvi pyörii sivun omalla seurantapalvelimella.
---------------------------------------------------------------
Lainaus IL:län uutisesta:
Lainaus:
Sonera ilmoitti oikeudelle, ettei sillä ole mitään lausuttavaa asialle. Elisa puolestaan ilmoitti oikeudelle, ettei se vastusta hakemusta. Elisa tosin huomautti, ettei se vielä tiedä, onko yhteystietojen selvittäminen ylipäätänsä teknisesti mahdollista.
Mitäs kummaa tämä on? Käytössä olevan IP:n yksilöiminen ei ole ollut ennenkään ongelma. Kuinka paljon niitä tietoja oikein luovutetaan...?

Lainaus:
Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus järjesti Koodin julkaisun aikaan tehostetun verkkovalvonnan. Keskuksen selvityksen mukaan levy koottiin piraattipalvelimelle palasina. Kokoamistyöhön osallistuivat kaikki 82 tietokonetta niihin ladatun erityisen vertaisverkko-ohjelman avulla.

Alun perin Robinin levy oli vain yhdellä vertaisverkon jäsenistä.
Nyt on toimittajalla vähän sormi suussa tai TTVK vetänyt tuomaria kuin mätää kalkkunaa. Ensin se on yhdellä käyttäjällä ja sitten se kootaankin 82:n käyttäjän voimin, vaikka todennäköisesti myöhemmät jaot olivat passiivista eteenpäin jakamista, ei koottua palvelimelle kokoamista julkaisutarkoituksessa. Eikä sitä levyä olla minnekään piraattipalvelimelle upittu tässä tapauksessa.

Tummennettu kohta on tärkeä. Bittorrent ei toimi noin. Jos TTVK esittää tällaisia väittämiä oikeudessa, niin aika vaikea sitä vastaan on puolustautua ennen tietojen luovutusta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.4.2012 @ 21:57

2923.4.2012 16:37

Mites siellä voi elisan ip osoitteita olla kun niillä ei pääse piratebayhyn ;)

3023.4.2012 16:51

Itse kyllä lopetin TPB:stä suomimusan lataamisen kun se Chisu uutinen täällä oli, nykyisin kyselen sen perään privatraksulla ja latailen siellä.

Ei vieläkään pelota niin paljoa että ottaisin BTGuardin käyttöön, toisaalta parin dollarin säästö tässä vaiheessa saattaa kostautua, mutta olkoot.

3123.4.2012 17:29

"Robinin ensilevy Koodi ilmestyi ladattavaksi The Pirate Bay -palveluun jo kaksi päivää ennen virallista julkaisua."

Tämä pitäisi jo kertoa TO-mafialle kaikki tarvittava, eli digitaalista mediaa ei voi myydä samallatavalla kuin fyysistä tuotetta. Ei voi ottaa ylihintaa tai viivästyytää tuotetta. Koska se on jo ilmaiseksi kaikkien halukkaiden saatavissa. Eikä rikollista toimintaa SAADA KOSKAAN lopettua.

Ajavat takaa yhteiskuntaa jossa kansalaisen tottelevat lakeja. Paskat laista ja TO-mafiasta, mä teen mitä tykkään. En voi kunnioittaa lakeja jotka eivät kunnioita niiden kansalaisia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.4.2012 @ 07:31

3223.4.2012 18:40

entä jos käyttää proxya utorrentissa?

3323.4.2012 18:42

Mielenkiintoista tässä on sekin, että TTVK on laittanut luvatta jakoon materiaalia, jotta voisi jäljittää IP-osoitteita. Poliisin esitutkintapöytäkirjassa TTVK:n ex-työntekijä Jaakko Nurmela kertoo (lainaus Mikro PC:n jutusta, systeeemi ei antanut linkittää koska olen Newbie...):

Lainaus:
Osaan hubeista oli pääsyvaatimuksena tietty jakomäärä, joten minunkin piti jakaa jotain päästäkseni sisälle. Pyysin oikeudenhaltijoilta tällaiseen toimintaan kirjallista lupaa, mutta sitä en saanut. Minulle vain ilmoitettiin, että käräjille juttua ei tulla koskaan viemään
Poliisi ei peitetoiminnassa saa syyllistyä isompaan rikokseen kuin mitä on tutkimassa, mutta TTVK:lla ei tunnu olevan mitään laillisia - saati moraalisia - esteitä. Vanha kunnon inkvisitioperiaate: tarkoitus pyhittää keinot.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.4.2012 @ 18:48

3423.4.2012 18:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ariru:
entä jos käyttää proxya utorrentissa?
Sitten reitität liikenteesi kolmannen osapuolen palvelimen läpi ja muut näkevät palvelimen IP:n jakoparvessa oman IP:si sijaan. Jos palvelin ei pidä lokeja tai luovuta niitä eteenpäin, olet käytännössä anonyymi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.4.2012 @ 18:53

3523.4.2012 23:18

Itse pidän todella huolestuttavana sitä että teletunnistetietoja jaetaan näin löyhin perustein yksityiselle taholle, joka sitten käyttää tietoja kiristystarkoituksessa. Kaava lienee tuttu, että tämän jälkeen nämä organisaatiot lähettävät tunnistetietojen perusteella uhkailukirjeitä, jossa vaaditaan maksamaan summa xxx euroa tai muussa tapauksessa asia viedään käräjille.

3623.4.2012 23:23

Yritän kertoa tän nyt silleen et en aiheuta mitään vaikeuksia itelleni.

Oikeuden päätöksen jälkeen elisa sulki pääsyn vain osalle tpb:n urleista. Ainakin yksi jäi estämättä.
Esto ei myöskään koske Proxyja taikka muilta sivuilta ladattuja tpb:n torrentteja. Oikeuden päätös oli siis varsin huonosti tehty ja Elisa haistatti tälle käskylle pitkät omalla tavallaan.

Mutta kaikenkaikkiaan tossa ollaan vielä järjen rajoissa. Tämä tilanne vielä menee. Korvaukset ovat järkevät ja ymmärrettävät.


Asus Z87I-Pro|Powercolor Radeon 7950|I5 4670K|RAM:2x4gb @ 1600mHz|650w Seasonic G-series|1tb HDD+128gb SSD|Bitfenix Prodigy mITX-kotelo|

3723.4.2012 23:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teme565:
nämä organisaatiot lähettävät tunnistetietojen perusteella uhkailukirjeitä, jossa vaaditaan maksamaan summa xxx euroa tai muussa tapauksessa asia viedään käräjille.
Missä näin on käynyt? Kenen toimesta? Minkä lain sallimana? Kiristystä tuo on eikä oman käden oikeutta.

Asus Z87I-Pro|Powercolor Radeon 7950|I5 4670K|RAM:2x4gb @ 1600mHz|650w Seasonic G-series|1tb HDD+128gb SSD|Bitfenix Prodigy mITX-kotelo|

3824.4.2012 6:53

"Käräjäoikeus piti uskottavana hakijoiden väitteitä huomattavista taloudellisista tappioista, jotka laiton jakelu on aiheuttanut artistille sekä muille oikeudenhaltijoille."

Ranskassa TO-mafia juhli piratismin vastaisen tekijäoikeuslakien toimivuutta. Saivat piratismia vähennettyä yli 50%. Samalla kun median myyntitulot silti tippuivat.

Näkeekö joku ristiriitaa tässä?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.4.2012 @ 06:54

3924.4.2012 9:03

Miksei kukaan muista, että levyhän oli Hesburgereissa myynnissä jo paria viikkoa ennen julkaisua.link Varmaan niitä aika paljon myytiin, joten miten EVVK voi pitää tätä jakoa merkittävänä haittana? Tai tarkemmin, kyllähän he voivat, mutta OIKEUSLAITOS? Ihan oikeasti, vajaan tonnin tappiot (MAFIAN laskukaavoilla, oikeasti toki noin 0€) ja saadaan luvat jakajien selvittämiseen... Muistaakseni laki edellyttää näissä tapauksissa huomattavaa haittaa, oliko tässä sellainen sitten? Mitä? Hieno oikeuslaitos meillä on täällä Suomessa, eikö vain, reilu ja kaikkea!

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.4.2012 @ 09:06

4024.4.2012 9:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
"Käräjäoikeus piti uskottavana hakijoiden väitteitä huomattavista taloudellisista tappioista, jotka laiton jakelu on aiheuttanut artistille sekä muille oikeudenhaltijoille."

Ranskassa TO-mafia juhli piratismin vastaisen tekijäoikeuslakien toimivuutta. Saivat piratismia vähennettyä yli 50%. Samalla kun median myyntitulot silti tippuivat.

Näkeekö joku ristiriitaa tässä?
Kyllä, tutkimus on keksitty ja tuo p2p:n lasku tulee suhteesta streemaamiseen, ei absoluuttisesta pirastimin tai p2p:n laskusta. Itse p2p-liikenne on noussut maassa, etenkin suojattu sellainen.

4124.4.2012 10:10

Harmi ettei kuluttajalle ole oikeutta valittaa tuosto käräjaoikeuden päätöksestä ellei nyt satu ole tuleva haastettu.


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

4224.4.2012 13:54

> Muistaakseni laki edellyttää näissä tapauksissa huomattavaa haittaa,
> oliko tässä sellainen sitten?

Toistan itseäni viestistä #20:
"Käsittääkseni tässä se ajatus "huomattavista tappioista" perustuu siihen, että ilman näitä 82 jakaja-lataajaa, levy ei olisi ollut jaossa netissä jo paria päivää ennen julkistusta, eikä se olisi muutenkaan ollut niin helposti laajan potentiaalisen ostajajoukon ladattavissa. Eli nyt ilmeisesti pidetään todennäköisenä että ainakin muutama tuhat ihmistä enemmän olisi ostanut levyn ilman näiden 82 torrent-käyttäjän toimia."

4324.4.2012 14:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:
> Muistaakseni laki edellyttää näissä tapauksissa huomattavaa haittaa,
> oliko tässä sellainen sitten?

Toistan itseäni viestistä #20:
"Käsittääkseni tässä se ajatus "huomattavista tappioista" perustuu siihen, että ilman näitä 82 jakaja-lataajaa, levy ei olisi ollut jaossa netissä jo paria päivää ennen julkistusta, eikä se olisi muutenkaan ollut niin helposti laajan potentiaalisen ostajajoukon ladattavissa. Eli nyt ilmeisesti pidetään todennäköisenä että ainakin muutama tuhat ihmistä enemmän olisi ostanut levyn ilman näiden 82 torrent-käyttäjän toimia."
Ymmärrän argumentin, mutta se on täysin keinotekoinen. Jokainen levyn ladannut osallistui sen eteenpäin jakamiseen passiivisesti. Toiset enemmän ja toisen vähemmän. Ensimmäisten jakajien yksilöiminen ilman tarkkaa syy- ja seuraus-suhdetta on pohjimmiltaan keinoteikoinen valhe bittorrentin toiminnasta, joka ei todellakaan kuvasta todellista julkaisutarkoitusta, teon vakavuutta tai kärsittyä vahinkoa.

Se on tietysti toinen asia jos ajattelemme, että yksi 100% upload vastaa 200 000 potentiaalista latausta tulevaisuudessa, mutta tämä on vielä keinotekoisempi ajatus kuin muutaman passiivisen ensilataajan poimiminen joukosta.

Todennäköisesti TTVK on vain ladannut torrentin, poiminut IP:tä ja keksinyt oikeudelle uskottavan kuvauksen teon vakavuudesta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.4.2012 @ 15:04

4424.4.2012 15:35

> Todennäköisesti TTVK on vain ladannut torrentin, poiminut IP:tä ja
> keksinyt oikeudelle uskottavan kuvauksen teon vakavuudesta.

Olen kyllä pitkälti samaa mieltä. Koitinkin vain tuoda ilmi mahdollisen selityksen tuolle päätöksellee (tietojen luovuttamisesta) oikeuden kannalta.

Ajatus siitä, että se tai ne, jotka ensimmäisenä laittavat uuden levyn jakoon ovat tavallaan osin vastuussa sen myöhemmästäkin levityksestä, koska ainakin osa myöhemminkin levitettävistä tiedostokopioista on luultavasti peräisin juuri tuosta lähteestä, on varmaan sinänsä oikea yleisellä tasolla. Se on tietysti mielenkiintoista, jos yhteyttä myöhempiin jakoihin ei tarvitse mitenkään tarkemmin todistaa tai eritellä. Mutta eihän tässä toisaalta vielä ollakaan käyty oikeutta todellisista vahingoista vaan vasta pyydetty lupaa saada tietoja (oletettujen) syyllisten selvittämiseksi ja todisteiden hankkimiseksi.

Ilman pätevää tutkimusta asiasta kaikki tappioväitteet perustuvat tietysti ihmisten mielipiteisiin ja arvauksiin, ja niihin vaikuttaa varmasti voimakkaasti oma näkökanta. Jos nuo jutut etenevät oikeuteen asti, olisi mielenkiintoista kuulla, millaiset tappiolaskelmat on saatu aikaan ja millä niitä perustellaan. Samoin olisi kiva kuulla tarkasti, millainen työnjako TTVK:n ja poliisin välillä on tälläisten juttujen tutkinnassa.

4524.4.2012 15:44

Lainaus:
Itse p2p-liikenne on noussut maassa, etenkin suojattu sellainen.

Empä usko tuota. En tarkoita että suojattu piratismi ei olisi noussut, mutta että koko P2P liikenne olisi noussut. Ei tunnu uskottavalta.

4624.4.2012 15:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Lainaus:
Itse p2p-liikenne on noussut maassa, etenkin suojattu sellainen.

Empä usko tuota. En tarkoita että suojattu piratismi ei olisi noussut, mutta että koko P2P liikenne olisi noussut. Ei tunnu uskottavalta.


Hadopi Accused Of 'Massaging' The Numbers To Make Anti-Piracy Activity Look Better


What the analysis shows is that P2P file sharing is still increasing in France. The "decline" is not in absolute numbers, but in relative numbers, compared to other sources -- such as streaming. And streaming has gone up quite a bit. An analysis in the French publication Le Figaro highlights how P2P and streaming appear to have basically flip flopped:

---------------------------------------------------------------

Tuo tekee täysin järkeä jos mietit, miksi ISP:n liikennelukuja ei julkaistu tukemaan tutkimusta. Ala haluaa linkittää kasvavan liikenteen ja piratismin toisiinsa kannustaakseen ISP:tä mukaan piraattijahtiin, mutta ei HADOPIn kohdalla.

Tässä vielä Piraattipuolueen bloggaus aiheesta:
http://blog.piraattipuolue.fi/2012/04/r...estys-on-vitsi/
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.4.2012 @ 16:08

4724.4.2012 17:35

Streaming ei tarkoita samaan kuin piratismi. Minusta tuossa vedetään virheellisiä oletuksia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.4.2012 @ 17:36

4824.4.2012 18:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Streaming ei tarkoita samaan kuin piratismi. Minusta tuossa vedetään virheellisiä oletuksia.
Väitettiinkö mielestäsi tuossa niin?

4924.4.2012 19:42

Ei mutta minä sanoin että en usko siihen että Ranskan piratismi olisi lisääntynyt kokonaisuudessa. Kun puhuttiin tuosta P2P-liikenteen vähenemisestä. Sain siihen kommentiksi tuon mitä tuossa yllä oli. Siinä ei missään todistettu asiaa että piratismi olisi lisääntynyt, vaan päinvastoin että P2P oli vähentynyt kolmaksen. Voin uskoa että osa tuosta olisi muuttanut muotoaan, mutta en usko että se olisi aiheuttanut piratismin kasvun. Siitähän tässä on kyse, eikä stream joka oli noussut ole suoranaisesti liitoksissa piratismiin, samalla tavalla kuin P2P on.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.4.2012 @ 19:43

5024.4.2012 20:53

Lainaus:
Asian tekee ongelmalliseksi se seikka, että TTVK ry (ja sitä lähellä olevat juristit) käyvät kouluttamassa myös syyttäjä- ja poliisilaitoksien edustajia. Järjestöä pidetään siis oikeuslaitoksen sisällä helposti “yhtenä meistä”. Tämä heijastuu sitten siihen, että järjestö saa läpi vaatimuksiaan varsin “vauhdikkailla” argumenteilla
Lisää asiasta kannattaa lukea tästä linkistä

http://blogit.tietokone.fi/lexoksanen/2...isten-joukossa/

Eli TTVK on korruptoinut jo poliisin ja syyttäjät. Suurin ongelma on se, että syytäjien ja poliisin tulee lain mukaan olla puolueettomia, mutta TTVK:n toiminnan takia kyseiset tahot tulevat puoluelliseksi. Olisiko siis aika tehdä asiasta kantelu oikeusasiamiehelle ja oikeuskanslerille. http://www.oikeusasiamies.fi/Resource.phx/eoa/kantelu/kuinka.htx
http://www.okv.fi/suomi/ok2f.htm

Sekä mahdollisesti tehdä tutkintapyyntö TTVK:n toiminnasta. Itse en ole kumpaakaan tekemässä mutta mikäli joku haluaa on yllä olevissa linkeissä ohjeet.

Vielä kerran rekisteröity yhdistys TTVK kouluttaa syyttäjä- ja poliisilaitoksien edustajia. Miten on mahdollista Suomessa, että rekisteröity yhdistys voi tehdä tuollaista. Mikä on useissa maissa laitonta ja sitä ei tapahdu. Miksei kukaan ole tehnyt asiasta kantelua? Kun kyseinen TTVK järjestö edustaa musiikki- ja elokuvateollisuutta. Poliisit ja syyttäjät toimivat TTVK:n puolueellisina koirina, joihin ei ole enään luottamista. Syyttäjät hyväksyvät automaattisesti kaikki TTVK:n tuulesta temmatut korvausvaatimukset +100 000 euroa ja ajavat oikeudessa niitä TTVK:n puolesta. Poliisit taas toimivat ns. asiantuntija todistajina oikeudessa ja puhuvat kuten TTVK haluaa heidän puhuvan. Poliisit sekä syyttäjät myös tekevät/käyttäytyvät juuri kuten TTVK haluaa heidän tekevän. Niin puolueellista korruptiota, että ihme juttu, että asia sallitaan Suomessa?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.4.2012 @ 21:15

5125.4.2012 8:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Ei mutta minä sanoin että en usko siihen että Ranskan piratismi olisi lisääntynyt kokonaisuudessa. Kun puhuttiin tuosta P2P-liikenteen vähenemisestä. Sain siihen kommentiksi tuon mitä tuossa yllä oli. Siinä ei missään todistettu asiaa että piratismi olisi lisääntynyt, vaan päinvastoin että P2P oli vähentynyt kolmaksen. Voin uskoa että osa tuosta olisi muuttanut muotoaan, mutta en usko että se olisi aiheuttanut piratismin kasvun. Siitähän tässä on kyse, eikä stream joka oli noussut ole suoranaisesti liitoksissa piratismiin, samalla tavalla kuin P2P on.
P2P liikenne on voinut hyvinkin kasvaa, vaikka se väheni erikseen valvotuissa verkoissa kolmanneksella sellaisilla käyttäjillä, jotka olivat asentaneet koneelleen erillisen Médiamétrie-yhtiön vakoiluohjelman. Ranskalaiset käyttävät myös F2F-ohjelmia (P2P), kuten; OneSwarm, RetroShare ja Alliance. Sivulla käyntejä on myös turha laskea, jos käyttäjät vaihtavat serverittömiin Bittorrent-sovelluksiin (Tribler) tai hyödyntävät RSS:ää. Sama kuin täällä, ranskalaiset ovat saattaneet miettiä, mitä etuja privasivustot antavat osittain valvottuihin julkisiin sivuihin.

P2P:n lisäksi Ranskassa väitetään olevan vahva usenet-kulttuuri, joka on myös nostanut suosiotaan viime vuosina. VPN-palveluntarjoajat raportoivat myös suuria tuottoja ja asiakasryntäyksiä viime vuodelta. Voin myös itse todeta, että saksalaiset ja ranskalaiset ovat ehkä kovimpia I2P:n käyttäjiä mitä tiedän.

Miksi sinun on vaikea uskoa, että piratismi voi kasvaa HADOPi:n alla? Meillä se kasvoi Lex Karpelan alla ja Amerikassa DMCA:n alla. Nämä molemmat olivat äärimmäisen tiukkoja lakeja aikoinaan. Lakimuutoksilla on yleensä vain väliaikainen pelotevaikutus, jolla käyttäjiä yritetään houkutella uusille laillisille palveluille. Parhaimmillaan pelotevaikutus hidastaa piratismin kasvua, mutta käyttäjät löytävät tiensä nopeasti takaisin ilman houkuttelevia laillisia vaihtoehtoja.

Verkkotallennustilaa myyvät yhtiöt ovat kasvattaneet suosiotaan kaikkialla, mutta itse en ole ilmiöstä kovinkaan kiinnostunut. Streemaaminen voi olla luvatonta. Mieti vaikka GrooveSharkkia, joka kalistelee miekkojaan mediayhtiöiden kanssa. Animen katsojat ovat myös alkaneet suosia stream-palveluita, jotka toimivat erinomaisina 0-day-lähteinä ja ovat alan uusi riesa.

Lisäys: Muista vielä, että lukujen liioittelu on alan taktiikka. Suomessakin ylistettiin Lex Karpelan toimivuutta, että IPRED saataisiin läpi Ruotsissa. Muistaakseni TTVK sanoi tuolloin lain toimivan erinomaisesti ja kertoi suomalaispiraattien kokonaismääräksi pienemmän luvun kuin mitä TPB:n sen aikainen seurantapalvelin näytti wikissään suomalaisia IP-osoitteita. Lex Karpelasta tuli virallisesti toimimaton vasta kun IPRED oli mennyt läpi.

Toinen lainaus samasta uutisesta:

Lainaus:
On top of that, France Telecom, who has said that P2P use continues to grow, has also noted that it saw "a marked increase in levels of encrypted traffic since the Hadopi notice-sending began," suggesting that there's plenty of file sharing going on via encrypted channels that Hadopi simply can't track.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.4.2012 @ 10:31

524.5.2012 17:37

Todella idioottimaista natsismia! Tämän jälkeen moni VARMASTI lataa netistä (ja jakaa edelleen) ja jättää ihan vastalauseena ostamatta...


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kiirehtiminen ei kannattanut – AR-yhtiö ajautui maksukyvyttömäksi Kiirehtiminen ei kannattanut – AR-yhtiö ajautui maksukyvyttömäksi (19.12.2018 10:39)
Tie ideasta menestystarinaksi ei ole aina ruusuinen, vaikka siltä voi vaikuttaa teknologiakasvuyritysten tarinoita lukiessa. Pelkkä idea tai oikeilla jäljillä oleminen ei riitä, vaan ajoitus ....
Googlen Kiina-hakukoneen kehitys vastatuulessa – Ei tiedä enää mitä kiinalaiset hakevat Googlen Kiina-hakukoneen kehitys vastatuulessa – Ei tiedä enää mitä kiinalaiset hakevat (19.12.2018 09:34)
Kiina on estänyt jo useiden vuosien ajan Googlen verkkopalveluiden toiminnan maassa. Juopa Googlen ja Kiinan välillä alkoi vuonna 2010, kun hakukoneyhtiö ilmoitti lopettavansa hakutulosten sensuroinnin ....
Google antaa uutuuspelin ilmaiseksi – Jos vaan jaksat pelata sitä tunnin Google antaa uutuuspelin ilmaiseksi – Jos vaan jaksat pelata sitä tunnin (19.12.2018 09:06)
Suoratoistopelaamisesta yritetään kulisseissa tehdä kovasti uutta juttua. Microsoft kehittää Project xCloud -verkkopelipalvelua ja Googlellakin on tarjota oma pelialusta, jota hakukonejätti ....
Apple mokasi Twitterissä tutulla tavalla – Vai oliko kyseessä vain markkinointikikka? Apple mokasi Twitterissä tutulla tavalla – Vai oliko kyseessä vain markkinointikikka? (18.12.2018 17:30)
Apple Musicin Twitter-tili kompastui yleiseen mokaan tviitatessaan Ariana Grandelle. Jo aikojen alusta, tai ainakin mobiili-Twitterin olemassa olosta lähtien puhelinvalmistajat sekä heidän ....
Uusia paljastuksia seuraavan sukupolven Xbox-konsoleista Uusia paljastuksia seuraavan sukupolven Xbox-konsoleista (18.12.2018 12:12)
Alkuperäisen Xbox Onen myynnin alkamisesta on tullut kuluneeksi jo viisi vuotta, joten nyt odotellaan jo syystäkin uutisia seuraavan sukupolven konsoleista. Windows Centralin tietojen mukaan ....

Uutisarkisto