Yhdysvaltojen uusi kyberturvallisuuslaki: "Pahempi kuin SOPA"

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 16.4.2012 11:38 Kommentteja (10)

Yhdysvaltojen uusi kyberturvallisuuslaki: "Pahempi kuin SOPA" SOPA- ja PIPA-lakialoitteiden nostattama vastustus on hädin tuskin ehtinyt laantua, mutta Yhdysvalloissa ajetaan tästä huolimatta uutta lakia, jonka turvin Yhdysvaltain hallinnon alaiset organisaatiot voivat hyödyntää yksityisten yritysten resursseja tiedonhankinnassa.
CISPA-nimellä (Cyber Intelligence Sharing and Protection Act) kulkevan lakialoitteen tarkoituksena on poistaa yksityisyydensuojaan liittyvät esteet, jotka haittaavat tietojen luovutusta yksityiseltä Internet-yritykseltä (operaattorit, Google, Facebook, ...) turvallisuuspalvelulle tai muulle organisaatiolle. Laissa ei ole varsinaisesti rajattu sitä mille hallituksen alaisille organisaatioille tietoja saa luovuttaa. SOPAa pahemmaksi aloitteeksi tituleeratun CISPA:n ansiosta Yhdysvallat tiukentaa otettaan Internetin valvonnassa.

Toisin kuin SOPAn ja PIPAn tapauksissa, CISPAa tukevat suurimmat teknologiayritykset. Tukijoita on joko suoraan tai järjestöjen kautta yli 800, muiden muassa Apple, Google, Microsoft, Facebook, Intel ja Nokia.AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

116.4.2012 12:44

Alkaa muistuttaa Kiinaa.Laissa vaan pitäisi olla siten, että tavallisen kansalaisen tietoja ei vuoda vääriin käsiin. Ymmärrän kansalaisten turvallisuutta uhkaavat tietojen jakelut. Johan näitä torrent-juttuja on joko suljettu tai tiukennettu käytäntöä.
Suomessakin on näiden korttiostosten myötä valtavat tietokannat. Jotkut tutuistani suosivat siksi käteisellä maksamista. Se että onko jo paranoidista, mutta kyllä iso veli valvoo jos haluaa joka liikettämme. esim. mikäli kännykkä on auki tiedetään aika tarkkaan missä henkilö on. Ainakin mulla jos gps on päällä, se kyllä löytää uskomattoman tarkkaan.


Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
Never say never again.

216.4.2012 12:54
KalikoJak
Inactive

Ei tarvi olla edes gps päällä. Linkkien perusteella "noin" paikannus onnistuu myös.

Mutta joo, ei vaikuta tuo hyvältä...


Asus P8Z77-V LX2, i5-3570K, Corator DS, Asus HD7870, 8GB 1600 Mhz DDR3, 120GB Agility 3 + F3 1TB, SAGA II 500W, NZXT Hades, 24" Full HD.

316.4.2012 13:36

Jotkuthan jo salaliittoteorioissaan povasivat, että kun kumotaan paha ensin näyttävästi niin perään voidaan laittaa sitten jotain vähän hennompaa eikä kukaan välitä, mutta piru vie jos isompi paha voittaa.

416.4.2012 14:51

Ihan itsepä olemme päämme tähän talutusnuoraan laittaneet.

Pahimpia ovat varmaan juuri luottokortit, älypuhelimet, bonuskortit ja netin hakukoneet.

Kyllähän amerikkalaiset aina riittävät perustelut tekaisevat, jotta saavat kaikki tuollaiset tiedot käsiinsä.

516.4.2012 15:17

Kaikissa länsimaissa tuntuu olevan valloillaan aikamoinen kansalaisten kontrollin kiristäminen. Ainakin päättäjät tuntuvat uskovan, että valvottu, turvallinen ja tiukasti säädelty yhteiskunta on mukavampi paikka asua kuin kansalaisten laajat vapaudet ja lieväkään anarkia. Onhan kummassakin tietysti omat puolensa, mutta en kyllä itse oikein osaa pitää tiukennuksia kansalaisten etuna. Jenkeillä tietysti on vielä tämä maailman poliisi -asenteensa, jolloin halutaan kontrolloida muidenkin maiden toimia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.4.2012 @ 15:20

616.4.2012 16:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:
Jenkeillä tietysti on vielä tämä maailman poliisi -asenteensa, jolloin halutaan kontrolloida muidenkin maiden toimia.
Juurikin noin. Minusta jokainen valtio saa valvoa omia kansalaisiaan ihan juuri kuten haluaa jos lainlaatijat on valittu parlamentaarisesti ja rehellisillä vaaleilla. Silloinhan se on kansan oma tahto.

Mutta jos valvontahalukkuus ulottuu amerikkalaiseen tapaan koko maailmaan, silloin meillä pitäisi myös olla vaikutusvaltaa ko. valtion vaaleissa.


716.4.2012 19:40

Näitä tullaan keksimään ja tekemään jatkuvasti. Silloin tällöin joku menee läpi ja maailma on taas paskempi paikka. Kansan tehtävä on olla jatkuvasti hereillä ja torjua nämä yritykset. ACTA on jo erittäin lähellä kaatua. Se on siis todellakin vain yksi taistelu sodassa vapautemme puolesta. Vihollinen ei nimittäin antaudu, ei koskaan.

816.4.2012 23:27

Kertokaas tietämättömälle mitä haittaa tästä laista voi seurata?
Ensinnä tulee vaan mieleen että nettirikoksista selvittäisiin helposti.

918.4.2012 00:42

Tuntematta lakiehdotusta täällä uutisoitua tarkemmin, tuo kuulostaa siltä, että ainakin Yhdysvaltojen turvallisuusviranomaiset saavat entistäkin helpommin pyytää kansalaisten (omienko vain vai myös muun maailman?) kaikki tiedot miltä tahansa yritykseltä, jos epäilevät tai haluavat epäillä hänen esim. tukevan terrorismia tai vaikka Wikileaksia taikka RapidSharea. Tai ehkä parinkymmenen vuoden päästä riittää, että vain arvostelee ko. maan hallintoa liian näkyvästi. Vai vahingoittaako joku Hollywoodin rahantekoa? Onko väärät ajatukset omaava mies nousemassa näkyvään YK-virkaan? Tai ehkä joku vastustaa Naton laajentumista tai tukee Kiinan oikeutta Taiwaniin tai ehkä kannattaa arabeja Israelin sijaan? Mitä nyt tulevien sukupolvien hallinto sitten keksiikään pitää riittävän pahana syntinä.

Mutta eipä siinä muuta kuin kerätään tarpeeksi tietoa, niin saadaan vankiloihin täytettä ja lakimiehille rahaa (valtaosa jenkkien "eduskunnastahan" onkin entisiä lakimiehiä ja pitäähän omaa ammattikuntaa aina tukea). Tai ulkomaalaisten kohdalla otetaan kaikki netissä tekemäsi ja kirjoittamasi talteen, ja kirjoitetaan pidätysmääräys valmiiksi, kun seuraavan kerran erehdyt astumaan jenkkien tai jonkun sopivan liittolaisen maaperälle.

Ja kun laki sitten toimii (viranomaisten mielestä) hyvin jenkkilässä, niin samanlainen halutaan tietysti käyttöön myös Suomessa...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.4.2012 @ 01:30

1018.4.2012 01:10

Totahan voisi joku rohkea testata. Tosin on kyseenalaista alkaa toisen maan kansalaisen syyttelemään.
Aikoinaan Ukkovainaa kertoi, että silloin vahdittiin, että ei ollut kommunisti. Saattoi tulla stop satamassa.
Kuinkas nyt sitten kun Kiinalaiset hankkii USA:n velkakirjoja. Turha siinä on venkoilla kun itse ovat niin globaaleja ja omasta mielestään maailman demokraattisin valtio.
Jenkkilästä tulee paljon hyvääkin, mutta tietyt ahneet henkilöt pilaavat jatkuvasti sen mainetta.
Nuo uudet lakiehdotukset alkavat pian muistuttaa DDR:ää, maata jossa puolet kansasta vahti toisiaan.
Olikohan se eräs uutinen, että Pentagon on jo maailman suurin työllistäjä.
Eräs mikä minua ärsyttää on heidän vaalinsa, jotka ovat kuin jotain show-juhlaa, jossa ei paneuduta oikeisiin asioihin.
Siitä ei ole kovin pitkä askel kommunistimaiden henkilökulttiin.


Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
Never say never again.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung Galaxy S10 Liten hinta nyt 499 euroa - kannattaako se ostaa? Samsung Galaxy S10 Liten hinta nyt 499 euroa - kannattaako se ostaa? (4.6.2020 20:20)
Samsungilta löytyy jokaiseen hintaluokkaan jotakin. Joissakin hintaluokissa Samsungilla on tarjolla jopa useampia vaihtoehto, jonka lisäksi samoilla hinnoilla saa myös muiden valmistajien luureja. ....
1 kommentti
Suomen koronasovelluksen toteuttaja valittiin – Valmista vasta elokuussa Suomen koronasovelluksen toteuttaja valittiin – Valmista vasta elokuussa (4.6.2020 19:39)
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on saanut Suomen koronasovelluksen kilpailutuksen päätökseen ja valinnut ohjelmiston toteuttajaksi IT-yritys Solitan. Voittanut tarjous oli kokonistaloudellisesti ....
DNA:n 5G-verkko toimii nyt Jyväskylässä, Oulussa ja Raahessa DNA:n 5G-verkko toimii nyt Jyväskylässä, Oulussa ja Raahessa (4.6.2020 15:56)
DNA on laajentanut 5G-verkkoa Jyväskylään, Ouluun ja Raaheen, joiden myötä DNA:n 5G-verkko toimii nyt 17. paikkakunnalla. Lisäksi verkon luvataan saapuvan useille paikkakunnille lähiaikoina. ....
Microsoft hylkää lopullisesti vanhan selaimensa – Uusi Edge ilmestyi Windows Updateen Microsoft hylkää lopullisesti vanhan selaimensa – Uusi Edge ilmestyi Windows Updateen (4.6.2020 06:02)
Microsoft on edennyt Edge-verkkoselaimensa uudistamisprosessissa siihen vaiheeseen, että on aika saada se Pertti Peruskäyttäjän ulottuville. Ohjelmistojätti ilmoitti muutama vuosi sitten, että ....
3 kommenttia
Ultra-malli saapuu sittenkin myös Galaxy Notesta Ultra-malli saapuu sittenkin myös Galaxy Notesta (3.6.2020 20:42)
Huhut ovat viimeaikoina kertoneet, että Galaxy S20 -malliston Ultra-huippuversio jäisi kenties ainoaksi Ultra-malliksi tänä vuonna. Tähän viittasi myös kiinalaisvuoto josta kerroimme aiemmin, ....

Uutisarkisto